Gå til innhold

[email protected]

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av [email protected]

  1. Problemet er at 4K-TVer likevel markedsføres som en TV som skal gi deg skarpere bilde, det ene og det andre. Men når en helt ordinær person faller for reklamen og kjøper seg TVen, vil han vitterlig ikke se sine kanaler i noe skarpere enn det de tidligere var! Kanalene vil være like skarpe! Game of Thrones vil være like skarp som før! Og Blu-ray filmen av Avatar er fortsatt like skarp som den gamle FHD-TVen han hadde før.

     

    Det du skriver om manglende 4K-innhold for folk flest er åpenbart riktig, men i forhold til den ovennevnte registrerer jeg at de fleste teknologijournalister er uenige med deg. Er det ikke nettopp et poeng at 4K-TV-ene oppskalerer HD- og SD-materiale slik at dette ser bedre ut enn på en ordniær HD-TV? Selv har jeg ikke testet ut hvor god oppskaleringene på diverse TV-er er, men hvis den er så god som det hevdes i en mengde anmeldelser kan det ha noe for seg å kjøpe 4K TV selv i dag.

     

    Et annet argument, som du ikke kommenterer, er at når man nå kan få en god 65-tommers 4K-TV til drøyt 15 000 kroner, blir det nærliggende å snu spørsmålet på hodet. Gitt en slik pris, hvorfor skal man la være å kjøpe 4K? Det var noe helt annet da de lå på 40 000 kroner.

     

    Uansett bør vi alle være glade for at noen teknologientusiaster kjøper ny teknologi som i dag er nisjepreget. Disse har en betydelig del av æren for at utviklingen drives fremover, og det som i dag er nisje vil snart bli noe for massene.

  2. "Det er for eksempel ingen lett måte å bruke OneDrive som en fullverdig backup-løsning, da filer bare blir synkronisert i OneDrive-mappen."

     

    Selv har jeg alle filene mine plassert i undermapper i Onedrive-mappen, og da har jeg en fullverdig backupløsning. Kan ikke se at dette er noe mer tungvint enn å bruke den forhåndsoppsatte mappestrukturen i Windows 7.

     

    Jeg har et Office 365 Personal-abonnement. Dette gir meg 1 TB ekstra lagringsplass på Onedrive, tilgang til å åpne og redigere alt jeg har av dokumenter på alle enheter (PC, mobil, nettbrett), samt alltid nyeste versjon av Office-pakken. Dette koster 46 kroner i måneden. Synes dette er en meget god deal.

     

    For arkivering av større mengder data er Jottacloud suverent. Jeg bruker Jottacloud til backup av Onedrive-mappen min. Dermed blir alle endringer jeg gjør på PC-en umiddelbart lastet opp til to ulike nettskyer. Føler meg relativt trygg med den løsningen.

  3. Interessant å høre dine erfaringer. Dette virker lovende.

     

    Litt bufring tåler jeg. Når jeg bruker Apples Home Sharing-opplegg via iTunes, er det normalt at en blu-ray-film må bufre 10-20 sekunder før den starter. Av og til "henger" filmen ved oppstart, slik at jeg må starte bufringen på nytt. Dette er et lite irritasjonsmoment, men til å leve med. Hvis Synology ligger på samme nivå er det bra. Det hadde vært praktisk å være uavhengig av at PC-en står på.

     

    Såvidt jeg forstår må Synology-NAS-en omkode MKV-filer som streames til Apple TV, siden

    Apple TV ikke har innebygget støtte for MKV. Da er det meget tilfredsstillende å høre at det fungerer bra hos deg.

     

    MKV er i utgangspunktet min foretrukne container på grunn av fleksibiliteten med å kunne putte oppi ulike undertekster, språk og lydformater, men siden MP4 er støttet av alt og alle har jeg valgt å konvertere mine filmer til denne containeren. På engelskspråklige filmer brenner jeg underteksten inn i videoen. Dette kan være praktisk, siden jeg da slipper å bekymre meg for diverse enheters og appers støtte for undertekster. MP4 skal kunne fungere enda mer sømløst enn MKV i kombinasjon med Synology og Apple TV, da omkoding "on the fly" ikke finner sted. Chromecast støtter også MP4 (skulle bare mangle).

     

    At du kan streame fra Synology til din søsters Chromecast er rått å høre! Det begynner virkelig å smake fugl når man i praksis kan ha med seg hele filmsamlingen i lomma.

     

    Et spørsmål til slutt: vet du om Chromecast støtter 5.1-surroundlyd når man streamer fra Synology?

  4.  

    Selv er jeg interessert i Chromecast primært til å spille av videofiler fra NAS på en enkel måte.

     

    Jeg streamer direkte til Chromecast fra min Synology NAS. Styres via DS Video app på iPad/Android.

     

     

    Hei og takk for svar.

     

    Jeg har lest mye om Synology, og per nå synes denne løsningen å være den eneste aktuelle hvis man vil (1) streame filmer fra NAS til Chromecast uten at PC-en står på, og (2) bruke telefonen som fjernkontroll.

     

    Jeg har allerede en Apple TV, og DS Video skal angivelig kunne streame til denne også. Det er imidlertid alfa omega at det er stabilt. At bildet fryser en sjelden gang kan jeg leve med, men hvis det blir en eller flere ganger per film er det definitivt en dealbreaker.

     

    Per i dag har jeg en Dune mediespiller som er koblet direkte i receiveren. Denne funker bra til sitt formål, men er ikke så fleksibel som en NAS. Jeg har også en WD MyCloud NAS. Denne kan jeg bruke til såkalt homesharing via iTunes til TV-en. Det oppsettet opplever jeg som rimelig stabilt, men da må altså PC-en stå på. Ikke at det er noen krise, men det hadde vært enda mer elegant uten. MyCloud NAS-en har også støtte for airplay til Apple TV - da slipper man å gå via PC-en - men dette har jeg opplevd som ustabilt. Den faller ut og begynner plutselig å spille på mobilen isteden osv. WD har Chromecast-støtte "under consideration", ifølge sitt brukerforum.

     

    Jeg regner med at stadig flere vil gå denne veien. Viaplay har gjort det. Sumo og NRK snakker om det, for å nevne noen sentrale. Kanskje HBO? Men egne filmer er altså et fint supplement til streamingtjenestene, og de bør også være enkle å streame.

     

    Jeg har konkrete planer om å skaffe meg en Synology NAS, sannsynligvis en firebrønners. Har bare tenkt å vente på neste oppdatering og at det kommer flere 5TB harddisker på markedet.

     

    Kjøpte en Chromecast denne uken. Den er så billig at den uansett bør testes. Er spent på hvordan den nye video extention-appen i Chrome funker til å streame lokale filer til Chromecast. Skal teste etter hvert. Igjen er ulempen at PC-en må stå på, men det hadde gitt noe økt fleksibilitet ved at man ikke er låst til iTunes.

     

    Ellers kommer jo Airtame i høst. Mulig at den også kan bidra her...

  5. Selv er jeg interessert i Chromecast primært til å spille av videofiler fra NAS på en enkel måte.

     

    Det er urovekkende når dere må ty til kabel mellom ruter og PC for at Plex ikke skal hakke. Poenget med et produkt som Chromecast er jo nettopp at man skal slippe kabler.

     

    Det hadde vært fint om dere også hadde testet andre måter å streame lokalt lagrede videoer på. Vet at mange er glade i Plex, men en del ønsker ikke å være låst til dette programmet. Det har kommet en utvidelse i Chrome som heter Videostream for Chromecast. Denne lar deg browse videofilene dine i nettleseren, hvorpå du kan klikke på ønsket video og play. Denne kommer også med en android-fjernkontroll, slik at du kan styre videoen uten PC når den først er i gang. Skulle gjerne hatt en test av denne måten å gjøre det på.

  6. Tom: Å flytte rundt på appene har gått an lenge, men å slette dem har jeg ikke fått til (før nå).

     

    Man har kunnet gå inn via innstillinger og krysse av for apper som ikke skal være synlige i startmenyen. Det er dette jeg mener med "fjerne". Jeg har brukt denne funksjonen lenge, så den har ingenting med siste oppdatering å gjøre. Jeg husker ikke nøyaktig hvor man gikk inn uten å ha menyen foran meg, men kan sikkert sjekke det for deg hvis du ønsker.

  7. Jeg skjønner at folk er frustrerte over at det ikke fins fullverdige lovlige alternativer til piratkopiering

     

    Helt enig i at det blir feil å klage over Netflix når problemet er en forbrukerfiendtlig bransje.

     

    Tross alt finnes det jo lovlige alternativer, men de er dyre. Både filmer og serier kan kjøpes på dvd/blu-ray. Piratene kan således ikke hevde at lovlige alternativ er fraværende. Den _egentlige_ grunnen til at de laster ned ulovlig er pris (gratis), enkelhet (slipper å skaffe fysisk produkt og evt. rippe dette), og i noen tilfeller lanseringsdato.

     

    Går man veien om iTunes (meget begrenset utvalg) kan man kjøpe produktet lovlig uten fysisk format. Dog er vel ikke HD i iTunes tapsfri versjon.

     

    Det ideelle for forbrukerne hadde vært tjenestrer tilsvarende Spotify/Wimp, hvor kvaliteten er lik eller tilnærmet lik tapsfritt, og hvor katalogen inneholder "alt".

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...