Gå til innhold

Frode Nilsen

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frode Nilsen

  1. Hei jeg vurderer å bytte ut Get Box 2 med Telia Box som Telia driver og pusher nå (kampanje ut november). Burde jeg? Leser litt blandete omtaler, men jeg finner ikke noe nyere omtaler. Har det skjedd noe det siste året med softwaren? Er den rask til å bytte kanaler? Funker Chromecasten bra? 

    Et av salgsargumentene er jo at den spiller bedre på lag med Telia appen - at man kan starte opptak og sånn fra appen. Og kanskje skifte kanal også? Noen som kan fortelle litt om det?

  2. Det som skiller Kotlin fra C# og Javascript når vi snakker om Androidutgvikling er at Kotlin kompilerer til Java bytecode. Det betyr at det er 100% kompatibelt og interoperatibelt med alle eksisterende Android-komponenter - i SDK'et eller tredjeparts. Det er samme økosystem. Det er en enorm fordel.

     

    Jeg skulle gjerne sett at Android benyttet et programmeringsspråk som var mer utbredt, men Kotlin er allikevel det beste som har skjedd Android de siste årene. Vi er lei av å knote med Java 7.

  3. Ingen hadde mulighet til å laste ned hele databasen, man hadde tilgang til de data som ble presentert via api som mobilappen kobler til.

    ..hvilket per nå tyder på å være alle brukeres data - ikke bare dine egne. Ved å iterere over aller bruker id'ene kunne man hentet "hele databasen", dvs det som er eksponert ut mot appen. Det er MER enn ille nok!!

     

    Sensitiv data ligger nok kryptert i databasen, hvis du regner dine handlevarer som sensitiv informasjon er det siste du burde gjøre å legge ut dine handlelister på internett, selv om tjenesten ikke er ment å være åpent for alle.

    For det første så må vi være enige om hva "sensitive data" er. Datatilsynet har definert både "pseronopplysninger" og "sensitive personopplysninger" tydelig. Jeg vet ikke hva du legger i begrepet, men appen behandler definitivt personopplysninger. Telefonnummer og adferdsmønstre er persondata, og dette har blitt lekket ut. Det skal ikke skje, og hadde det vært gjort med hensikt så hadde det vært brudd på personopplysningsloven.

     

    Handlelister kan indirekte si noe om helsa di også, som fort kan defineres som "sensitiv personopplysninger". Siden dette også har lekket ut så tar du feil i påstanden din om at "det nok ligger kryptert i databasen", eller for å si det sånn: Det dekrypteres ihvertfall før det sendes til sluttbruker. 

     

    tl;dr: Rema 1000 har gjort en grov bommert her. Det eneste som taler til deres fordel er at dem angivelig har tettet hullet kjapt.

    • Liker 1
  4. Hei jeg har to rutere - en GetBox II (GB heretter) og en Asus AC51U (AS heretter) . Jeg prøver å få følgende oppsett til å fungere:

     

     

    PC --[Ethernet]-- AS --[Wifi]-- GB -- Internet

     

    Jeg får ikke oppsettet til å fungere. AS får ikke kontakt med GB - ihvertfall ikke såvidt jeg kan skjønner.

     

    Jeg har fulgt oppskrift fra Asus' brukermanual kapittel 4.1.3 ved å taste inn GB's MAC-adresse i AS-configen og ved å taste AS' MAC-adresse som whitelistet i en ellers passordløs 5Ghz Wifi-kanal på GB. Passordløs fordi jeg ikke finner noen måte å taste in SSID m/passord i AS-configen. Kun MAC. Se skjermbilde her:

     

    Skjermbilde fra AS-config for WDS.

     

    Det er altså kun MAC-adresse jeg kan taste inn. Så da må jo boksen i andre enden støtte en whitelist over MAC-adresser - noe GB gjør, men det er altså en whitelist over tilgang generelt, og ikke noe som overstyrer passordinnstilingene. Når whitelist er enablet er det ingen andre enheter som får tilgang - passord eller ei.

     

    Utfordringen er at dette oppsettet ikke fungerer - jeg får ikke pinget GB fra "Network tools" i AS config. Jeg får heller ikke IP hvis jeg forsøker å koble meg til via ethernet fra PC.

     

    Støtter ikke GB dette?

     

    Forslag? 

  5. Kan jo være greitt å sjekke om skjermen faktisk slår seg av når hun holder den mot øret. Kan jo være at hun holder den på en slik måte at skjermen er aktiv, som igjen gjør at hun er borti knappen for hold funksjonen

     

    Viste seg at telefonen faktisk ikke har automatisk skjerm-fading. Man må manuelt trykke på en knapp på siden. Så... problemet er "løst". (I tillegg til at dama selvsagt sverger på å aldri kjøpe få en Lumia-telefon igjen)

  6. Dama mi har nylig fått en Lumia 625 og hver gang noen har en samtale med henne så skjer det med jevne mellomrom at vedkommende plutselig blir satt på "on hold". Jeg tenkte å spørre her på vegne av henne om noen har noen råd, for det er utrolig irriterende. Jeg har en teori om at det må være displayet som plugselig aktiveres og at øret dermed trykker på "on hold" knappen som blir synlig (men jeg kan ta feil)

     

    Er det noen andre som har denne telefonen som har oppleved det samme, eller liknende med andre Windows 8 Phones? Er det noe som kan fikses med en innstilling, en app eller annet?

     

×
×
  • Opprett ny...