Gå til innhold

The Lamp

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av The Lamp

  1. Generelt tips: Er man student finnes det ofte refusjonsordninger for tannlegeutgifter igjennom studentsamskipnaden, eventuelt at studentsamskipnaden har egne tannleger med rimeligere priser. Verdt å sjekke ut.

    Takk, det var jeg ikke klar over. Uheldigvis for meg har en annen kjeveortoped sagt til meg alt som limes på tippen ikke vil sitte. Tror ikke jeg får gjort noe med denne skaden.

  2. Hei!

     

    Jeg har hatt regulering i 1 år nå, men i de ca siste 3 månedene har den ene hjørnetanna mi var i konstant kontakt med en kloss som er i underkjeven. Jeg tenkte ikke så mye om dette da det ikke skjedde noe på 2 måneder og fordi jeg stolte på at han visste hva som var nødvendig å gjøre. Noen uker siden knakk hjørnetanna som følge av dette. Dette kan ses på dette bildet.  

     

    Jeg nevnte dette i timen jeg hadde for noen dager siden, og han sa at han ikke så stor forskjell. Jeg spurte om det var mulig å gjøre den lik den uskadede tanna igjen (vha. bonding feks.). Han sa det ikke ville være mulig på grunn av liten overflateplass, som gjør at det ikke vil feste seg. Jeg spurte om flere muligheter, og han sa han kunne slipe begge tennene ned, noe som for min del ikke er så aktuelt. Noe som dette burde uansett ikke være akseptabelt eller vanlig å skje. Utover det virket det ikke som han så på det som en stor greie og tilbydde heller ikke noe annet, så jeg sa ikke noe mer. Virket som han så på det som en liten ting, men for meg er det en stor forskjell, da hjørnetennene var noe av det jeg likte best ved smilet mitt.

     

    Jeg lurer derfor på om jeg har noen rettigheter når det gjelder dette? Pasientskadeerstatning dekker vel ikke noe slikt, da dette mest sannsynlig ikke fører til økonomisk tap på 10.000 (som er et av kravene for å søke). Og hvis noen her er tannlege, stemmer det at det er umulig å fikse tippen? Vet ikke helt om jeg stoler på han etter at han tidligere sendte meg til tannlegen for å trekke tenner, med feil tenner på henvisningen. Burde jeg også bytte reguleringstannlege?

     

     

    Jeg er veldig lei meg og litt redd, så alle råd tas imot med takk!

  3. Jobber selv i butikk og det skulle da bare mangle?

     

     

    Det er jo vanligvis ikke lov å angre på kjøp som er solgt abonnement etter min forståelse. Moren min har også angret på kjøp av mobil med abonnement før, men da fikk vi ikke lov til å returnere det. Hun stod dog som ansvarlig på det nummeret hun brukte til å kjøpe mobil. Jeg er inneforstått med at 14 dagers angrerett kan gjelde dersom man kjøper f.eks. via nett, noe som ikke var tilfellet. Derfor ble jeg litt usikker om dette også gjaldt når hun selv ikke stod som eier på mitt nummer.

     

    Mener du da at det egentlig er lov å returnere mobiler kjøpt med abonnement? 

  4. hva er egentlig utfordringen ... ?

     

    Din mor ville overaske deg med ny mobil som du ikke vil ha, og hun har bak din rygg gjort om kontantkortet ditt til abn som hun vil dekke for deg i 2017 ? 

     

    Eller har hun kjøpt mobil til seg selv i ditt navn slik at du får regningene på telefonen og abn hun skal bruke ?

     

    Uansett, det er jo bare for deg å ringe til din operatør og si at noen har startet en portering av ditt nummer uten ditt samtykke slik at de stopper porteringen? 

    Ja, det første stemmer, men jeg har abonnement, ikke kontantkort. Og det siste lurer jeg på om er mulig, for da må man betale gebyr for å avbryte abonnement? Derfor er jeg usikker på om det hele kan kanselleres og mobilen kan returneres uten noen gebyrer.

     

     

    Tom: Tolker "Jeg er over 18 år, og det gamle abonnementet stod på mitt navn." som at TS er juridisk eier.

    Blir feil å "tolke" så lenge TS ikke klare å komme med de faktaene vi behøver. Uten dem blir dette bare en synsetråd.

     

    Jeg er usikker på om jeg har misforstått deg, Tom. Jeg "eier" abonnementet, altså står nummeret på mitt navn og jeg betaler regningen. Jeg blir vel da juridisk eier, som du sier?

     

    Jeg bruker Talkmore nå, men det nye abonnementet er Telia.

  5. Jeg fikk en ny mobil til jul, fant ut av dette da jeg fikk en SMS om at nummeret mitt porteres til en annen mobiloperatør. Moren min har altså kjøpt en ny mobil til meg og tegnet abonnement med mitt nummer. Har hun lov til dette? Jeg vil ikke bytte operatør, og har heller ikke behov for en ny mobil. Jeg er klar over at det ikke er noen angrerett på mobiltelefoner solgt med abonnement, men finnes det noen "loopholes" som gjør at jeg kan returnere mobilen og stoppe porteringen i og med at hun tegnet abonnement uten min samtykke?

  6. Hei!

     

    Det har seg slik at min nåværende kjeveortoped sendte meg til tannlegen for å trekke tenner. I ettertid merket jeg i henvisningen at kjeveortopeden ba dem om å trekke helt andre tenner enn det vi opprinnelig ble enige om. Kontaktet han, og han beklaget og sa at jeg hadde rett. 

     

    Tilliten min til han er selvfølgelig betydelig svekket og jeg føler meg ikke så "trygg" lenger. Trekke tenner er ikke bare-bare for meg. Siden jeg på en måte klaget føler jeg det er en litt tense stemning, og jeg føler at han kanskje ikke vil "legge innsats" i tennene mine. Jeg har skrevet under en kontrakt, men skulle det likevel være mulig å bytte kjeveortoped? Har noen gjort det før? Eller skal jeg bare fortsette hos nåværende lege?

  7. Ja, har tenkt å dra på en konsultasjon til. Er selvfølgelig usikker og litt skremt nå, så vil gjerne høre andre meninger, eventuelt om noen faktisk har opplevd at ansiktet har forandret seg på en dårlig måte. Hengende, slapp osv.

     

    Samtidig føler jeg at det gir mening når tannbuen er blitt mindre at den ikke gir like mye support til ansiktet mer, men kanskje jeg bare er litt paranoid nå. Skal snakke med han neste gang om det, håper ikke han tar det negativt. 

     

    Takker for svar.  :)

  8. Etter at jeg fikk reguleringen på for litt siden har jeg sett på mange reguleringsvideoer og kommet over denne som skremte meg mest:

    ">
    " type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

     
    Min tannlege sa at 4 tenner måtte bli fjernet, 2 oppe og 2 nede. Etter at jeg søkte litt til leste jeg at det for det meste ikke er nødvendig, men kan være det om f.eks. leppene går utover, noe det absolutt ikke gjør på meg. Er andre kommentarer om at dette er en raskere vei for tannlegene å bli ferdig på din bekostning.
     
    Jeg er naturligvis bekymret, og mine spørsmål er derfor som følger: har du hatt regulering, hvis ja, måtte du trekke noen tenner? Har det forandret på utseendet ditt? Er dette en snarvei for tannlegene for å få det til å gå fortere?
  9. Jo, men avsender må betale for portoen tilbake.

    Flott, da klager jeg til Forbrukerrådet om pakken kommer tilbake til meg. Har ikke tenkt kreve mye i erstatning, kun portoen frem og tilbake, og det har jeg meldt til kjøper om. Har minnet han på det og gitt han sporingsnr, og sendt bilde med strekkode for å hente pakken før han sa at han skulle hente det 'imorgen'.

×
×
  • Opprett ny...