Gå til innhold

gozzer

Medlemmer
  • Innlegg

    464
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gozzer

  1. Vet ikke helt om dere enda trenger disse byene, men her er de i allefall:

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    Alta, Arendal, Askim, Bergen, Bodø, Brekstad, Brevik, Bryne, Brønnøysund, Drammen, Drøbak, Egersund, Elverum, Farsund, Fauske, Finnsnes, Flekkefjord, Florø, Fosnavåg, Fredrikstad, Førde, Gjøvik, Grimstad, Halden, Hamar, Hammerfest, Harstad, Haugesund, Hokksund, Holmestrand, Honningsvåg, Horten, Hønefoss, Jørpeland, Kirkenes, Kolvereid, Kongsberg, Kongsvinger, Kopervik, Kragerø, Kristiansand, Kristiansund, Langesund, Larvik, Leirvik, Leknes, Levanger, Lillehammer, Lillesand, Lillestrøm, Lyngdal, Mandal, Mo i Rana, Molde, Mosjøen, Moss, Mysen, Måløy, Namsos, Narvik, Notodden, Odda, Oslo, Otta, Porsgrunn, Risør, Rjukan, Sandefjord, Sandnes, Sandnessjøen, Sandvika, Sarpsborg, Sauda, Ski, Skien, Skudeneshavn, Sortland, Stathelle, Stavanger, Steinkjer, Stjørdal, Stokmarknes, Svelvik, Svolvær, Tromsø, Trondheim, Tvedestrand, Tønsberg, Ulsteinvik, Vadsø, Vardø, Verdal, Åkrehamn, Ålesund, Åndalsnes
  2. Jeg søkte litt her paa forumet, og en hel del på google, men ble likevel ikke helt klok. Jeg er ute etter å lage en horisontal meny bestående av bilder-knapper. Disse skal forandres ved hover.

     

    Har lyst til aa gjøre dette ved hjelp av en liste, og har gjort noe lignende før ved å ha "vanlig" + "hover" bilde i samme fil, og flytte rundt på dette ettersom hva som skal vises.

     

    Det jeg er mest redd for er vel at navigasjonen blir helt krøplet hvis bildene av en eller annen grunn ikke loades. Derfor lurer jeg på om dere har noen tips. Både til hvordan jeg kan få til dette i utgangspunktet, men også eventuelle ting jeg bør unngå i prosessen.

    8652807[/snapback]

     

    Hmm... fant http://www.webreference.com/programming/css_flicker/2.html nå, som ser ut som er det jeg leter etter. Dere kan puste lettet ut folkens :-)

  3. Jeg søkte litt her paa forumet, og en hel del på google, men ble likevel ikke helt klok. Jeg er ute etter å lage en horisontal meny bestående av bilder-knapper. Disse skal forandres ved hover.

     

    Har lyst til aa gjøre dette ved hjelp av en liste, og har gjort noe lignende før ved å ha "vanlig" + "hover" bilde i samme fil, og flytte rundt på dette ettersom hva som skal vises.

     

    Det jeg er mest redd for er vel at navigasjonen blir helt krøplet hvis bildene av en eller annen grunn ikke loades. Derfor lurer jeg på om dere har noen tips. Både til hvordan jeg kan få til dette i utgangspunktet, men også eventuelle ting jeg bør unngå i prosessen.

  4. Fikk ikke helt fatt i akkurat hva du trengte hjelp til jeg. Hvis det var datoer og slike ting, er www.timeanddate.com en fin ressurs.

     

    Videre ville jeg kanskje anbefalt deg aa bruke et program litt mer beregnet til aa produsere trykksaker, slik som Quark eller InDesign (men det betyr jo selvsagt ikke at du ikke kan lage malen i corel draw, hvis du liker aa arbeide der).

  5. Har du kjenskap til et videoredigeringsprogram, f.eks. Premiere eller After Effects? Vil tro at de aller fleste av de litt stoerre programmene har filtere/effekter som kan etterligne det du er paa jakt etter her.

     

    Speil bildet ditt, align de bunn mot bunn, mask ut omraadet di vil skal synes (omraadet som skal "boelge") og legg effekten oppaa. Burde fungere temmelig greit.

  6. Skype kan vel brukes fra en hvilken som helst pc som har det installert og har tilgang til internett. Det er dog veldig varierende baandbredde rundt om i verden, saa jeg vet ikke helt hvor stabilt det vil bli. Mulig du ogsaa kan kjoere Skype ferdiginstallert fra en minnepinne, det er jeg litt usikker paa.

     

    Naar det gjelder telefoner saa kan du vel bruke en tri-band telefon stort sett i hele verden. Kjoep av kontantkort pleier aa vaere en forholdsvis simpel prosedyre, men hvis du har med deg ditt norske sim som backup er du vel stort sett i boks (selv om prisen kan vaere litt stiv).

     

    En ting jeg gjerne gjoer hvis jeg skal ringe hjem (fra Australia) er aa kjoepe et telefonkort med en veldig hyggelig minuttpris til omraadet du oensker aa ringe. Da bruker du ditt lokale kontantkort/abonnement og ringer et nummer med lokaltakst. Her taster du inn ringekoden din og telefonnummeret du oensker aa ringe. Telefonen din blir belastet lokaltakst mens viderekoblingen blir belastet ringekortet du har kjoept.

     

    Lykke til, og ha en riktig saa fin reise :-)

  7. Jeg mener bare at hvis man har saa liten tillit til medlemmene av forummet at man maa komme med slike oppfordringer i forkant av et evt. problem, da ser jeg ikke helt poenget med aa soeke hjelp her.

     

    Dette er paa ingen maate mitt forum, og du har ikke 'dissa' noe som helst. Det her var kun snakk om normal folkeskikk fra min side.

     

    Men, det er dumt at denne uenigheten skal ta over traaden din, og det tar jeg paa min kappe. Haaper du har faatt svar paa spoersmaalet ditt, og at dvd-en gaar i boks. Hvis ikke, fyr loes med eventuelle problemer, saa kan sikkert noen gi deg flere pekere.

  8. Fin og konstruktiv traad dette her. For aa hoppe tilbake paa topic, Narkan, dette hadde hjulpet aa vite antall seeds, peers og hvilken tracker det er snakk om.

     

    Har man f.eks. 50 seeds og 100 peers paa en latterlig tracker, saa skal du ikke bli alt for overrasket om det gaar smaatregt. Folk sitter gjerne paa daarlige linjer/sperrer upload paa steder der man ikke holder styr paa brukernes ratio.

  9. gozzer, er ikke forumet jeg ikke har tro på, men det er da ikke å skyve under en stol at det er masse drittpreik som bare kunne vært droppa, ikke sant. Var bare det jeg mente. Virker nesten som du tok deg nær av det, ettersom du reagerte såpass sterkt...?

    7213448[/snapback]

     

    Tar meg sjeldent naer av ting som skjer paa et forum, men synes dog det er i grenseland frekt aa spoerre om hjelp og komme med det sleivsparket der i samme post.

  10. Jeg ville naa valgt aa kalle det mekaniske forskjeller, men det spiller forsaavidt liten rolle. Hvor suksessfull teknikken du bruker er, bunner ut i hvor mye kraft du klarer aa generere og sette i bevegelse. I foelge Newtons tredje lov, er det for hver kraft som virker paa et legme, en like stor og motsatt rettet kraft som virker fra legmet.

     

    Skal proeve aa forklare litt naermere med eksemplene du gav.

     

    1. Fra stående uten svikt og bøy i knærne

    Her tar du kun ibruk legg og ankel/fot/taer. Arbeidsveien er meget kort, og kraften som utrettes er veldig liten i forhold til massen som skal loeftes.

     

    2. Fra huksittende hendene plassert på hoftene

    Her har du en lengre arbeidsvei for muskulaturen, i tillegg til at du ogsaa involverer laar/kne.

     

    3. Fra stående med svikt uten bruk av armene

    Samme som overstaaende, men her utnytter du 'strikkeffekten' muskulaturen din opplever naar du gaar direkte fra eksentrisk til konsentrisk arbeide. Veldig vanskelig aa forklare grundigere uten aa tegne, fortelle og vifte med armene.

     

    4. Fra stående med svikt og bruk av armene

    Samme som 3. punkt, pluss armsving. Ved aa foerst holde armene lavt, for deretter aa svinge de opp over hodet under selve hoppet, hjelper du til med aa flytte en del av massen raskt oppover. Du kan tenke paa det som at naar du har kroepet sammen og akkurat skal til aa skyve ifra, saa har du et veldig lavt tyngdepunkt og hele massen (kroppen) er godt samlet. Naar du da begynner skyvet, og kaster armene oppover, hjelper du til med aa skyve ifra underlaget samtidig som at arbeidet for muskulaturen i beina blir lettere og du oppnaar derfor et litt hoeyere hopp.

     

    Som en tommelfinger-regel kan du si at jo fler ledd som er involvert i en bevegelse, og derfor jo lengre den samlede arbeidsveien for muskulaturen er, desto mer kraft vil bevegelsen utrette. Dette kan selvsagt vaere litt paa trynet i en del tilfeller, og det er for eksempel liten vits i aa flekse lillefingeren under et vertikalt hopp, men generelt sett stemmer det ganske bra :-)

     

    En annen ting som er viktig naar det kommer til spenst, er at alle bevegelser maa vaere veldig raske/eksplosive. Dette kan vaere lurt aa ha i bakhodet hvis man f.eks. trener med vekter.

  11. Ethvert fornuftig redigeringsprogram har vel mulighet til aa transkode til mpeg2/dvd, men det finnes jo andre litt mer 1-2-3 loesninger ogsaa. Finner fort noen av disse ved aa fyre loes paa google. :-)

     

    Edit: hva i alle dager er poenget med aa oppfordre folk til aa ikke legge inn tullesvar? Jeg mener, hvis du har saa liten tro paa forum-folket her, saa kan du vel finne hjelp et annet sted (for aa si det paa den veldig pene maaten).

  12. Hvis du bare vil at den skal hente oeke $klikk med 1 hver gang siden lastes, og spytte ut den oppdaterte lenken, kan du proeve denne snutten.

     

    <php
    
    $klikk = $_GET['klikk'];
    $which = $_GET['which'];
    
    if (is_numeric($klikk)) {
      $klikk++;
    } else {
      $klikk = 1;
    }
    
    echo 'http://blabla.com&klikk='. $klikk .'&which='. $which;
    
    ?>

     

    Edit: Hvordan i alle dager fungerer denne php-highlighten jeg har sett i det siste da?

  13. chrml: Fremgangsmaaten her blir vel aa dra til (fast-) lege, og deretter be om rekvisisjon til fysioterapeut hvis du foeler behov for en grundigere undersoekelse.

     

    Naar det kommer til kne og andre kompliserte ledd, kommer ofte en almennpraktiserende lege (veldig) til kort, og det kan derfor vaere lurt aa faa en spesialist til aa ta en titt. Det legen derimot kan gjoere for deg, foruten aa skrive henvisningen videre, er aa sjekke om det er noe aapenbart galt slik som brudd eller bloedninger.

     

    Lykke til!

  14. Tja, hvis du vil gjoere det enkelt og billig, kjoerer du en phono-->minijack kabel fra forsterkeren din og inn i audio in/mic paa lydkortet.

     

    Derifra kan du f.eks. bruke Audacity til aa rippe laatene, kutte de opp, og eksportere til wav/mp3.

     

    Audacity er et gratis og ganske kraftig lydmiks-program, men det blir jo voldsomt mye kutting og triksing for deg med alle disse vinylene da. Det er fullt mulig det finnes programmer mer beregnet for denne typen oppgaver, men de vet i saa fall ikke jeg om. :-)

  15. Hmm.. de er det jo en del av :-)

     

    Hva med,

    - Van Wilder

    - Old School

    - Orange County

    - Napoleon Dynamite

    - Save the Last Dance

    - 10 Things I Hate About You

     

    Og hvis du er villig til aa gaa litt under 1995-grensa di, saa er jo den ultimate college-filmen Dazed and Confused. :-)

     

    Sikkert ikke alle som passer kriteriene dine her, men det var naa de jeg kom paa i farten.

×
×
  • Opprett ny...