Gå til innhold

Fjomsedyret

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjomsedyret

  1. Blir litt større og dyrere enn du ønsker men jeg har en Osprey Atmos 65L og er strålende fornøyd.

    Mye lufting på ryggen og hele sekken sitter som støpt på hofta og rygg. Minimalt med belastning på skuldrene.

     

    Så jeg vil anbefale deg å sjekke ut Osprey sine modeller. 

     

     

    Takk for tips! Har vært og kikket på ospreysekker, og valget falt på Osprey Stratos 50. Den satt veldig godt på ryggen, kjempegod ventilasjon, godt bæresystem, åpning både fra topp og langs siden på sekken, passe mye plass og praktiske lommer.

  2. Burde kanskje lagt til at jeg helst ikke vil bruke veldig mye penger på låsen. Har en sykkel til 7000, så jeg syns nesten 1200 på lås blir litt i overkant, selv om det frister med en sånn praktisk foldelås. Men jeg har skjønt at det må bli et kompromiss mellom pris, vekt, sikkerhet og hvordan låsen er i bruk. Vurderer u-lås med tanke på sikkerhet, men jeg tenkte at låsen fra biltema kunne være en hakket mer praktisk variant, samtidig som den er billig.

  3. Jeg skal kjøpe ny hybridsykkel (budsjett max 7000), og etter mye lesing, syns jeg det er vanskelig å velge om jeg skal ha dempegaffel eller ikke. Vil veldig gjerne ha noen tips fra dere. Jeg vil ha en sykkel god komfort og kontroll, men vil også ha en som ikke er tung å sykle på.

     

    Cons:

    Det gir ekstra vekt og en del sier at man taper mye effekt slik at syklingen blir tyngre. Mange sier at man ikke trenger dempegaffel med mindre man skal ut i terreng, og at dempegafler på så billige sykler er altfor dårlige. Dempegaffel er også en ekstra del som trenger vedlikehold (hva består dette vedlikeholdet i?)

     

    Pros:

    Mange dempegafler på sykler i min prisklasse kan låses, og dermed har man valget om man vil ha demping eller ikke i forskjellige situasjoner. En del sier at man får mer komfort og kontroll med dempegaffel, og at det er behagelig å ha det på humpete grusveier, dårlig asfalt og fortauskanter i byen, ikke bare i terreng. Noen har nevnt at dempegafler er bedre og lettere nå enn de var for noen år siden, slik at de ikke nødvendigvis er så ubrukelige selv om de ikke er i toppsjiktet. Om sykkelen veier 11,5 eller 12,5 kilo merker jeg kanskje ikke så mye til? Jeg er usikker på hvor mye vekten har å si.

     

    Jeg lurer også på om en dempegaffel med fjær kan være ok til mitt bruk, eller om det kun er dempegaffel med luft som duger.

  4. Jeg skal kjøpe hybridsykkel til by/jobb-sykling og turer i marka. Jeg har kikka på en del sykler, og funnet ut at Everest Adventure kanskje kunne være noe. Jeg har prøvd å lese meg litt opp, men har ikke så mye peiling på sykkel fra før, så jeg skulle gjerne hatt litt råd fra noen som kan mer enn meg. Er dette en god sykkel til prisen? Evt. bedre forslag? Max 8000kr.

    Everest adventure 2017, 6999 på Oslo sportslager
    https://www.oslosportslager.no/produkt/everest-adventure-hybridsykkel-2017-43413.aspx

    Hjulstørrelse: 28"
    Gir: Shimano XT/Alivio
    Hjul: Alex Rims ACE17/Everest MTB Disc
    Gaffel: Aluminium
    Pedaler: Standard
    Vekt: 11,6kg (i str. M m/pedaler)
    Utveksling: 11-32 / 26x36x48

    Everest adventure 2016-modell, 6999
    https://www.oslosportslager.no/produkt/everest-adventure-2016-hybridsykkel-mstiv-gaffel-39781.aspx

    Ramme: Everest 6061-T6 aluminium
    Gaffel: Aluminium
    Girhendel: Shimano Deore
    Frontgir: Shimano Deore XT
    Bakgir: Shimano Deore XT
    Krank: SRAM S650, 26x36x48T
    Kassett: Shimano CS-HG40-9, 11-32T
    Kjede: KMC HG-53 9-Speed
    Bremser: Tektro Draco 2, hydraulic disc brake, 160mm rotor
    Setepinne: Racelite aluminium, 27,2 x 350mm
    Stem: Racelite aluminium, S:90mm, M:100mm, L:110mm, XL:120mm, XXL:130mm
    Styre: Racelite aluminium, 25mm rise, 31,8 x 9D x 620mm
    Hjul: Alex Rims ACE17,
    Dekk: Kenda K-935, 700*38C

  5. Jeg trenger nye langrennstaver til turbruk, og siden jeg ikke er så høy, passer de lengste juniorstavene i lengde. Disse er mye billigere enn samme modell i seniorversjon, f.eks. Swix triac 2.0 jr. som koster rundt 400 mens voksenmodellen koster rundt 1600. Er det noen grunn for meg (som skal bruke dem til tur/lett trening og ikke noe mer) til å ikke velge juniorstaven?

×
×
  • Opprett ny...