Gå til innhold

Line18

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Line18

  1. Ikke vær redd for å være tydelig på hva du vil ha og ikke ha (men fokuser på hva du vil ha). Menn er generelt alt for redde for å stille krav, på tross av at kvinner typisk foretrekker menn med mange nok valgmuligheter til nettopp å stille krav. Så her skal det ikke så mye til for å skille seg litt ut. Setninger som "jeg vil ha ditt, men er også åpen for datt" får deg til å fremstå desperat og lav på selvtillit, så det er det klokt å droppe. At man er åpen for noe mer dersom kjemien er der sier seg stort sett selv, så det er ikke nødvendig å få med. Bedre da å la en potensiell date fundere litt på dette, og ikke spille med alt for åpne kort. La henne jobbe litt med å komme under huden på deg, da er du mer mystisk og spennende. Så luker du også ut de som absolutt må ha "full disclosure" med en gang, fordi de har baby-kløa og dårlig tid.

  2. Syns det er svært påfallende hvor lite konsekvente media, samfunnskommentatorer og enkelte debattanter her inne forholder seg til tingenes tilstand i USA. I det ene øyeblikket gav man sin fulle støtte når Demokratenes brunskjorter herjet i gatene, for så å i det neste øyeblikk kalle det "terrorisme" når Republikanernes brunskjorter gjør det samme. Man tilbringer årevis på å spre konspirasjonsteorier om at valget i USA var kuppet, og at Donald Trump var en russisk muldvarp, for så å i det neste øyeblikk uttale seg om hvor forferdelig det er at folk sprer konspirasjonsteorier når det motparten som gjør det. 

    Vold avler vold, og det nytter ikke å starte klokka ved det som nå skjedde ved Capitol Hill, og late som man allerede har glemt det som skjedde i sommer og utover høsten. Det er heller ikke noe nytt at det demokratiske systemet i USA er gjennomkorrupt - det er bare å ta seg en kjapp kikk på hvem det er som pleier å sponse begge presidentkandidater, så sier det seg selv. Ta med historien om Jeffrey Epstein, og det burde være rimelig klart for noen og enhver at vi her snakker om et system som minner om slik mafiaen opererer, hvor alle sitter med noe dritt på hverandre som ikke tåler dagens lys, og det å være korrumpert (og dermed kontrollerbar) nærmest blir et kriterium for å nå fram i systemet.

    Sånn sett er det 100% forståelig at konspirasjonsteorier vil florere uansett hvem det er som vinner et amerikansk presidentvalg - det ville vært et sykdomstegn på en døll befolkning dersom det ikke gjorde det.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 3
  3. "Min fiendes fiende er min venn".

     

    Den felles fienden her er individets rett, og de frie tankers markedsplass. Islam og sosialisme er begge kollektivistiske politiske ideologier, og de har således mye til felles. De har begge et grunnleggende negativt menneskesyn, hvilket tilsier at mennesker flest må kontrolleres av en rett-troende elite - altså de med bønneboken sin i orden (islamister), eller de med partiboken sin i orden (sosialister).

     

    Begge ideologier har et seriøst problem med konsepter som ytringsfrihet, og de frie tankers markedsplass, hvilket bunner ut i det allerede nevnte negative menneskesynet. For å kontrollere den individuelle tanke må man derfor operere med ymse versjoner av konseptet "tankekriminalitet" - de uttalte tankers "krenkende" kraft. Lar man individet få utfolde seg og tenke selv, vil det gå oss ille som art. Det er det grunnleggende mantraet i alle kollektivistiske ideologier - sosialisme, kommunisme, nazisme, islamisme o.s.v.

     

    Derfor stemmer også muslimer nærmest utelukkende sosialistisk når de kommer hit (det er tankegangen som er dem mest kjent). Sosialisme og islamisme står sånn sett ikke i noe motsetningsforhold, tvert imot: Islamisme er bare en av mange versjoner av sosialisme. Derfor er det også helt naturlig at "venstresiden" og islam er politiske sengekamerater, og vil forbli det i all overskuelig fremtid.

    • Liker 3
  4. Du får Mi A2 lite som er "samme telefon" bare med minijack og microUSB. Litt svakere prosessor men også en del billigere.

     

    Ellers er Pocofone f1 en råtass til prisen med den kraftigste prosessoren tilgjengelig. Den kommer stappet med bloatware men er kjempeenkelt å installere LinageOS på den og da får du clean android (helt uten google apper om du ønsker det, ikke play store engang)

     

    Takk for tips!

  5. Det er Android One telefoner du bør vurdere i den prisklassen om du spør meg. De er fri for bloatware, og er garantert SW-oppdateringer i 2 år.

     

    Det aller beste kjøpet man kan gjøre i dag er Xiaomi Mi A2 til 2290,- https://www.prisjakt.no/product.php?p=4878244

     

    Test her: https://www.tek.no/artikler/test-xiaomi-mi-a2/449070

     

    Kommer i 128gb variant for et par hundrelapper ekstra.

     

    Nokia 7 Plus og 7.1 er også fine alternativer.

    Takk for gode tips!

     

    Xiaomi er absolutt en telefon jeg vurderer. Dog et stort minus at den ikke har minijack-inngang! Jeg boikotter egentlig alle elektronikkselskaper som ikke klarer å holde seg til standard formater på plugger (f.eks. minijack og miniUSB). Blir som å hyre inn en snekker som opererer med sin egen definisjon på hva som utgjør en meter, og som krever at kunden kjøper inn nytt metermål (fra snekkerens nettbutikk) for at han skal kunne gjøre det mest grunnleggende av arbeidet sitt...

     

    ...men denne telefonen virker ellers så bra at jeg kanskje skal gjøre et unntak :)

  6. Med utgangspunkt i denne tråden:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1487973

     

     

    Hvor mye skal den brukes?

    Normal mengde bruk.

    Skal den spilles på?

    Ja. Old school RPG spill av typen Baldur's gate, Planescape Torment og Gabriel Knight.

    Skal den brukes til multimedia?

    Ja. I tillegg til YouTube, må den kunne streame lugubre, gratis fotball streams.

    Trenger du minnekortplass?

    Kommer an på hvor mye minne som er fra før. Kan nok klare meg lenge med 64 GB internminne. Min nåværende har bare 6gb, har den har jeg hatt i flere år.

    Har du preferanser når det gjelder merke?

    Nei, men har vært ok fornøyd med min nåværende Lenovo Moto E3 (som nå er for gammel og treig). 

    Skal den brukes som kameramobil?

    Kamera trenger bare være helt ok.

    Hvor viktig er batteritid?

    Litt viktig, men trenger ikke å holde til Nordpolen og tilbake igjen.

    Skal den kjøpes fra en spesiell butikk/kjede?

    Nei.

     

     

    Viktig tilleggsinfo:

    Ønsker at telefonen er mest mulig fri for bloatware og annen programvare man ikke kan slette uten å roote telefonen. Er ikke spesielt fan av Google, så telefonen bør ikke være så google-integrert at jeg må ha Google programvare på den. Hvis jeg vil bruke f.eks. VLC som videospiller, ønsker jeg å kunne slette f.eks. Google Videos. Ønsker å kunne velge nettleser, og dermed slette f.eks. Google Chrome. Noe av det viktigste for meg er at telefonen er mest mulig ren, og gir meg den samme brukerfriheten jeg ville hatt på en PC. Et rent operativsystem, og that's it!

     

    Takk på forhånd for svar :)

  7. "Vitenskap" er kun en metode for systematisk observasjon av den fysiske verden rundt oss, og er således dypt forankret i én enkelt filosofisk retning: materialismen. Denne selvpålagte filosofiske begrensningen til det observerbare er både vitenskapens største styrke og største svakhet. Det er en styrke i den grad at vitenskapen kjenner sin begrensning til det observerbare og målbare, hvilket er den eneste sfæren hvor vitenskapen har en verdi. Men det er også en svakhet i det øyeblikket man forsøker å gjøre vitenskapen til et livssyn, ettersom man da begrenser sitt virkelighetssyn til kun én enkelt filosofisk modell. Man ender da opp med et livssyn - såkalt "vitenskapisme" - som er langt mer dogmatisk, rigid og kreativt begrensende enn hvilken som helst religion.

     

    Så nei, det er ikke mulig å "akseptere vitenskapen" samtidig som man tror på Gud, ettersom det å "akseptere vitenskapen" er et uttrykk for vitenskapisme - altså troen på at vitenskapen til enhver tid kjenner universets natur, og at det kun er detaljene som gjenstår å fylle inn. Dersom man til enhver tid "aksepterte vitenskapen", ville vi fortsatt sitte fast i læren om elementene. Vitenskapismen er derfor hverken forenelig med religion, filosofi eller noen som helst form for tanke-eksperimentering. Den er ikke en gang forenelig med den vitenskapelige hypotese, ettersom vitenskapismen til enhver tid befinner seg innenfor status quo. Vitenskapisme, eller det å "akseptere vitenskapen", er med andre ord å skyte selve vitenskapen i foten. For vitenskapen selv er fullt ut forenelig med både religion, filosofi og enhver annen form for for fri tanke-eksperimentering og kreativitet. Den er - i motsetning til vitenskapismen - dynamisk, kreativ og i stadig forandring.

  8. Var veldig mange innlegg som forsvant her nå. Jeg mener diskusjonen mellom to av brukerne her, om "hvordan kvinner er", er 100% relevant for tråden (da dette kan være en forklaring på hvorfor modereringen på KG er som den er). Så moderatorer, det er fint om dere tenker dere litt om før dere sletter ting neste gang. Forumet blir liksom litt "fattigere" for hver gang, men kudos for å la tråden stå, i det minste.

     

    Ellers etterlyser jeg dere erfarne brukeres opplevelser med moderatorene her på diskusjon.no. Har som sagt aldri hengt her, så jeg vet ikke hvordan praksisen er her, men det med disse innleggene som bare forsvant fra diskusjonen her var jo ikke akkurat kjempeimponerende...

    • Liker 1
  9. Hei.

     

    På KG er det ikke lov å diskutere jobben som moderatorene gjør, for da blir du sporenstreks utestengt, selv om de av en eller annen grunn har et underforum kalt "ris og ros" (les: "ros eller hold kjeft"). Så da tenkte jeg vi kunne ta en liten diskusjon om det her istedet. Noen som har noen erfaringer fra KG? Hva syns dere i så fall om modererings-praksisen der borte? Personlig syns jeg den er fullstendig latterlig. Alt for ofte skinner moderatorenes egne meninger og overbevisninger igjennom, og det viser seg at de egentlig bare modererer etter eget forgodtbefinnende. Hvis de ikke liker et innlegg, eller en bruker, så tolkes reglene veldig "fritt" for å kunne finne hjemmel for sletting/utestengelse. En regel de f.eks. liker å bruke er "ensidig meningspåvirkning" (som selvsagt aldri gjelder politiske korrekte ståsteder, som f.eks. pro-feminisme).

     

    Og det er synd. For det er egentlig et ganske gøyalt forum. Mange aktive medlemmer, mange lett-fornærmelige mennesker å la seg underholde av, samt å stimulere til debatt, men desverre er det svært lite som går igjennom sensuren. Og strafferammene er beinharde: Selv ble jeg utestengt for en måned, utvidet til et halvt år fordi jeg lurte på hvorfor. Det virker rett og slett som de er litt "ruset" på fjollete moderator-makt der i gården, og i så måte minner de litt om "Øyvind" fra VGdebatt (som egenhendig har klart å ødelegge det som en gang var et ganske underholdende forum).

     

    Diskusjon.no har jeg ingen erfaring med, men det er er det nok flere av dere andre som har. Hvordan mener dere i så fall modereringen foregår her i forhold til på KG? Er det f.eks. lov å diskutere temaer som går litt utenfor A4-verdenen her? Er det rom for diskusjoner med litt temperatur og uenighet? Eller går det bare i rosetog og kumbaja her også?

     

    Er også ganske sikker på at opptil flere av moderatorene på KG er overvektige og har dårlige erfaringer med menn, og at dette har mye å si for hvordan de velger å moderere, hva de syns er "fornærmende" og "stigmatiserende", ja kanskje til og med "blasfemisk", og hva som ikke er det. Ikke at jeg anser det som noen skam å ha noen dårlige erfaringer i livet, noen svake punkter, å lettere lar seg "såre" av noen meninger enn andre, men det er i sånne tilfeller det er viktig at en moderator innehar integritet, og ikke lar sin egen usikkerhet diktere hva som skal være agendaen for alle andre.

     

    Noen erfaringer og tanker rundt emnet? Kanskje noen skrekk-historier, til og med?

     

    Personlig mener jeg dette er en viktig diskusjon, ettersom internet-moderatorer er de som i praksis sitter på definisjonsmakten av "ytringsfrihet" i det moderne samfunn. Altså må man kunne forvente en viss objektivitet og emosjonell distansering fra egne meninger og følelser. Kort og godt: Man må kunne forvente en viss integritet. Men når man da tar i betraktning at de fleste internet-moderatorer er fullstendig ureflekterte tapere som aldri har tenkt en selvstendig tanke, og som ei heller forstår betydningen av forholdsvis enkle konsepter som f,eks. integritet, så blir jo det hele litt skummelt. Jeg er vel neppe den eneste som har lagt merke til at f.eks. "diskusjoner" i kommentarfeltene til Dagbladet har en tendens til å ende opp som disusjoner mellom ymse rosetog-og-kumbaja-sosialdemokrater på den ene siden, og ymse "slettet innlegg" på den andre. Når sant skal sies er det begrenset hvor interessant, givende og mentalt utviklende det er å lese diskusjoner hvor kun den ene partens argumenter går igjennom sensuren.

     

    Og det er jo trist, at potensialet til en fri diskurs som internet tilbyr (egentlig ganske revolusjonerende for menneskeheten), skal stagnere p.g.a lett-fornærmelige PK-mennesker som ikke tåler å bli motsagt, men som allikevel, av en eller annen grunn, blir ansett som skikket til jobben som moderator. Men hva tenker dere? Det er tross alt det mest interessante her. Så for å oppsummere hva jeg er ute etter:

     

    1) Erfaringer fra kvinneguiden, vgdebatt, dagbladet og diskusjon.no når det gjelder moderering. Gjerne andre og.

     

    2) Tanker rundt moderering og ytringsfrihet generelt.

     

    3) Hvor viktig vil du si det er ikke å fornærme noen, i forhold til viktigheten av ytringsfriheten?

     

    4) Hva mener du om lover mot "rasistiske", "blasfemiske" og/eller "hatefulle" utsagn?

     

    5) I hvor stor grad mener du man, som forumbruker, bør godta at et privateid forum setter sine egne regler, og i hvor stor grad mener du man, som forumbruker, bør kunne forvente at et privateid forum gjør sitt for å ivareta ytringsfriheten?

×
×
  • Opprett ny...