Gå til innhold

Tintamo

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tintamo

  1. 0AAVKDA1 – 19 timer siden

    Burde ha forlagt siktepunktet og lagt ild mot "sekundært målområde" som fremstår på topp av brink 2.43 inn i videosnutten øverst i artikkelen... Ellers, støtter kommentar vedrørende kjøp av hyllevare! Håper at de gamle vognene preserveres og inngår i en fremtidig mobiliseringshær!!

    Jaha, hvorfor burde man det? Det "sekundære målområde" som du påpeker er nesten 180 grader bak vogna, og langt utenfor skytefeltet.

  2. Mottok skjermkort, prosessor og minnebrikker i dag, og etter ha installert alt, starter ikke maskinen. Den slår seg på i et millisekund før den slår seg av igjen. 

     

    Jeg trodde at hovedkortet skulle klare å kjøre disse, men jeg kan lite om dette, så jeg kan ta feil.. jeg har prøvd å bytte til den gamle RAM-en igjen, uten hell. Skjermkortet er et ASUS GeForce GTX 750Ti 2GB PhysX, som ikke har noen strømkontakt(noe jeg stusset over), og jeg tenkte først at det var at kortet ikke fikk strøm nok. Men her er jeg helt blank.

     

    Noen tekniske vesener som kan hjelpe en stakkar?

  3. Hei,

     

    Kjøpte meg en Samsung S4 Active for en drøy måned siden, og den funket fjell helt til i går. Nå får jeg plutselig ikke ringt eller sendt meldinger.

     

    Under "tilgjengelige nett" har jeg valgene mellom "søk etter nettverk" og "velg automatisk", jeg har prøvd begge uten at dette fungerer. Nedenfor har jeg tre valg; "N Netcom", "Mobile Norway" og "N Telenor". Jeg prøver å velge sistnevnte, for det er jo Telenor jeg har. Da kommer meldingen "Registrerer hos N Telenor" som står og surrer i flere minutter(Vi snakker 5-10 min) før den lukkes og sier noe om at den ikke kunne koble til og "prøv igjen senere".

     

    Jeg skulle gjerne ha ringt kundeservice, men det funker jo forsåvidt ikke... Har prøvd å søke på google også, uten hell.

    Noen som har peiling på hva dette tøvet er?

  4. Hei.

     

    Har et stort problem med nettverket i husstanden våres. Nettet har en tendens til å falle ut når den vil og gjerne mange(!) ganger i løpet av et døgn. Dette gjelder alle laptoper. nettbrett og smarttelefoner, men ikke for den stasjonære som er koblet til routeren med kabel. For å "løse" problemet, må vi slå av og på routeren, men dette er kortvarig..

     

    Jeg har null peiling på nettverk, så det hadde vært flott med litt hjelp!

    Forøvrig, under Nettverks- og delingssenteret, under "grunnleggende nettverksinformasjon og konfiguer tilkoblinger" står det følgende når nettet ikke fungerer:
    "X sin PC" -> Gult varsel" -> Grå router(Airlink...) -> rødt kryss -> Grå "Internett".

    Evig karma og "internets" til de som kommer med hjelp :)

  5. Har en UX32A som jeg har hatt i snart 1,5 år. Fredag kveld begynte vifta å leve sitt eget liv. Uansett hva jeg gjør, så går den konstant, er stille i to sekunder, også begynner den å gå igjen. Tror aldri jeg har hørt vifta før dette. Det begynte helt plutselig, uten å ha gjort noe med den. Noen som har noen løsning på dette?

    - Frustrert.

×
×
  • Opprett ny...