Gå til innhold

matteogold

Medlemmer
  • Innlegg

    260
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av matteogold

  1. plankeby skrev (25 minutter siden):

    Nei, 3G er i god drift ennå.

    Telenor viser til at dem slukker 3G i byer og tettsteder i løpet av dette året. Altså slukking inn mot 2022. Telia har ikke satt noen dato/tid.

    Slukking av 3G vil bli varselet på steder som berøres.

    Får opp 3G fra Telia og Telenor nære Fredrikstad sentrum.

    Det er vel bare regioner der båndbredden er full at man aktivt har stengt 3G for å få 4G inn? Altså at 4G prioriteres på høy og lavfrekvens ut fra stedets geografi. Dessuten skal 5G ha sine båndbredder.

    Man har jo fortsatt oppdaterte kart for 3G sendere hos Telia.

    https://www.telia.no/dekning/

     

    Telenor har deaktivert 3G siter ombygget til 5G, og altså fra Huawei til Ericsson. Ingen Ericsson siter har 3G. Det er 5G siter som er Huawei, men disse var fra testing før det ble endelig leverandør. Telenor har allerede stort sett deaktivert 3G på 900, finnes noen få siter fortsatt som ikke er oppgradert til 4G som har det. Feks. Lande, Brønnøy Kommune (se finnsenderen.no)

    Telia startet å skru av 3G landsdel for landsdel, men stoppet opp . Resten ser det ut til att de venter med - se her

    https://www.ice.no/kundeservice/mobiltelefoni/3g-utfasing/

    Det er jo alle steder som nå bygges ut for 5G.

    Men 3G trekker jo strøm, så ... kan hende alt skrus ned raskere enn vi hadde trudd. ... Vi får se Mandag.

    • Liker 1
  2. Selv om de har bestemt en basestasjon skal komme på lufta, så.kan det bli endringer. En ved Mamma og Pappa skulle komme for to år siden. Gravemaskiner var til og med der og gjorde forarbeidet. Den er enda ikke oppe.

    De fleste basestasjoner utenfor bykjernen har trådløst tilførsel av backhaul. Ikke fiber. 

    Å oppgradere en stasjon med nye antenner, radio, kabler (mellom radio og antenner og kontrollere - ikke fiber inn), radio link etc. Koster fort over millionen. Ny basestasjon med antenne og strøm gjerne over 3 millioner. 

    En punkt til punkt link for en bedrift koster jo ikke mange shillingene.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  3. Nei, du får spørre Telenor. Skulle likt det var korrekt selv... Men det er jo ikke noe krav. Telia har jo ikke noe planlagt en gang.

     

    Det jeg vet dog, er att når en ny basestasjon er oppe kjører montørene rundt med TEMS måleutstyr rett etter og dekningskartet blir oppdatert på bakgrunn av de dataene automatisk samme uka. Så det er bra i det minste. Alt annet får vi ta som en bonus...

     

    Jeg har fulgt med dekningskartet deres i snart 20 år 😬🤣 So I know your feeling man

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  4. LMH1 skrev (2 minutter siden):

    Ikke hos meg vertfall: https://www.telenor.no/dekning/#dekningskart

    Ut hva jeg finner her så er det kun skog og oslofjorden de har planer å oppgradere 4g nettet. Ellers har vel telenor planer i lysaker området mot fornebu.

    Det Telenor viser er maksimalt 3 måneder i fremtiden. Og det er langt fra alt som blir lagt inn der. Så det kartet er noe man tar med en megastor klype salt. 

    Telenor kommer til å bygge sentrumsnære områder og ferie områder først, mens Telia tar område for område med Nord Norge til slutt. Så om to år er nok alle sendere i Sør byttet ut for Telias del, mens har dekning i hele landed i tettstedet og så starter med bygda. 

     

    Slik de gjorde det med LTE.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. beladinka skrev (3 timer siden):

    Det skal i hvert fall bli spennende å se om Telia og Telenor holder "løftet" sitt og skrur ned 3G før nyttårsaften. Og om alle de frigjordte 3G-frekvensene blir brukt til 4G. 
     

    God jul, forresten!

    Jeg tipper Telenor stenger alt i Januar mens Telia venter til sender blir oppgradert til Ericsson/5G DSS

  6. Når Brønnøysund fikk 4G i 2014 hadde de GSM og UMTS antenner oppe ytterst øverst der mens de monterte nye 2/3/4G antenner lengre inn og Nødnett på toppen. UMTS antennene var der de alltid hadde vært siden 2003 mens GSM ble flyttet fra senter til uttapå gelendret for å opprettholde dekningen. Men dette lar seg ikke alltid gjøre. De gjorde det her siden de kunne og for att det er en viktig plassering.

    OT: Ellers er bildet også spesielt siden du ser både Mobile Norway UMTS 900 og ICE 450 samt NetCom GSM 900 og UMTS 2100. Network Norway kom aldri online, de bygde en til base ved sykehjemmet og skulle bygge en på Urdstabben. ICE tok over Sykehjemmet men bygde aldri på Urdstabben så de ha ikke dekning på Salhus / Brønnøysund Nord. 

    Screenshot_20201224-120220.jpg

    Screenshot_20201224-120155.jpg

    Screenshot_20201224-120128.jpg

    • Innsiktsfullt 1
  7. I de fleste tilfeller må dekningen bort mens de oppgraderer. De bytter ikke bare radioer men også antenner og kabler. Og antennene må jo plasseres der de gamle er i dag, så da er eneste løsning stort sett å miste dekninga under utbedring. Er jo stort sett dobbel og trippel dekning de fleste steder da. 

    De fleste har jo dual SIM telefoner i dag. Utnytt det å.ha kontantkort fra den andre operatøren i andre SIM. 

    Enda bedre. Ha ICE i ene og Telenor i andre... Tilgang til alle tre nett.

    • Innsiktsfullt 2
×
×
  • Opprett ny...