Gå til innhold

D3FaUlT

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av D3FaUlT

  1. Først og fremst vil jeg si at jeg er veldig usikker på hvor jeg skal plassere dette, så om det finnes et bedre alternativ så flytt det gjerne.

     

    jeg er 26 år og driver med omskolering, og i den forbindelse har jeg nå en 3-ukers praksisperiode hos bedrift.

     

    igår var jeg vitne til noe jeg fort opplevde som rasisme og mobbing på arbeidsplassen, jeg opplevde det først som uskyldig moro, men ble gående og gruble på det, og tenkte spesielt på at det ikke var første gang, og "offerets" latter kom akkurat så forsinket at jeg skjønte at ikke alle syns dette var morsomt...

     

    spørsmålet kommer da, har jeg noe ansvar? burde/bør jeg gjøre noe? eller er skal jeg overlate det til noen andre? 

     

    teknisk sett så har jo alle et ansvar... men skal en skoleelev måtte ta på seg dette og evt gå videre med det? forventes det? hvordan vil det bli mottatt?

     

    jeg har nå vert her i to av tre uker og har dannet meg et inntrykk av hvem man kan ta opp sånne ting med, men er usikker på om det er rett av meg å gjøre dette

  2.  

    glemte selvfølgelig å si at jeg tar bilder med mobilkamera og ikke en...ja...DSLR.. 

     

    er ikke så nevneverdig mange bilder, men ja, et par...

     

    har du en link til en slik "vegg" du snakker om, eller hva mente du? sorry, litt for fotonoob jeg.

    Så lenge veggen eller taket ditt er i relativt nøytrale farger; så er det bare å bruke taket du allerede har i rommet (eller veggene); kombinasjon er ofte bra (pek blits bakover litt skrått opp); sett styrken på den til du får ønske resultat. Sett kamera på manuell (typisk lukker 1/200 eller lignende; og ISO100/200 og blender typisk 5.6 eller hva som passer). Setter du blitsen på manuell og tar et par prøvebilder så vil resultatet blit likt på alle bilder; og du slipper å bli påvirket av farger på produkt du tar bilder av osv.

     

    Mistenker at du overså den lille detaljen trådstarter nevner om at det er snakk om mobilbilder :p

     

    - beklager! så ikke at det var du som foreslo å kjøpe på finn!

  3. Flotte farger! Nydelig gjenskinn i sjøen. :)

    Men føler bildet heller mot venstre, kanskje en oppretting kunne vært på sin plass? Og kanskje er det litt for mye sort over hjulet? Et toppkutt kunne nok gjort seg.:)

     

     

     

    Takk for tilbakemeldinger :D konstruktiv kritikk er alltid fint :D

  4. Er på jakt etter ny pc, som i hovedsak skal brukes til bildebehandling og ellers enkle oppgaver som å se film og serier,facebook og denslags.

     

    er i tillegg ute å farter en del, både med buss,båt og fly og ønsker derfor noe som er lett å ta med seg, trenger ikke noe ekstrem batterikapasitet siden de fleste offentlige transportmidler har muligheter for lading.

     

    De jeg har sett på til nå er Mac Air og Surface Pro 4, jeg kjenner anvendeligheten til surface tiltrekker meg veldig samtidig så er jeg veldig fornøyd med macen jeg har nå ifht bildebehandlingen

     

    noen som vil komme med tips og innspill?

  5. TS, kom tilbake om ... hmmm, la oss si 18 år, når du og denne 17åringen har hatt ett ''uhell'' og du føler at du må ''gjøre det rette'' og dere gifter dere, så skilt dere fordi dere er på forskjellige steder i livet og skjønt at dette ikke funker, og din 17år gamle datter begynner å date en 25 år gammel mann...

    jeg skjønner hva du vil frem til, og jeg forstår jo at moren ikke er overbegeistret, men jeg tror faktisk at uansett om vi finner ut at dette er feil eller ikke, så tror jeg faktisk at jeg ville møtt fyren og snakket med han, for å se om dette er en fyr som er oppegående... men selfølgelig, er jo umulig å si hvordan jeg er og hva som skjer så langt frem i tid

  6. Bruker lang tid hver dag på å søke jobb, så det er et problem som er kortvarig.

     

    "bruke fritiden på å mekke på gamle biler"

    jeg kjenner folk i ALLE aldersgrupper som mekker bil, og har ærlig talt STORE vanskeligheter med å se at det ikke kan være en hobby like god som å sitte hjemme å bygge modellfly eller samle på frimerker?

     

    og de eneste gangene jeg går rundt i joggebukse er når jeg er hjemme og slapper av.

  7.  

     

     

     

    er det jeg som er på nivå med en 17 åring eller er det 17 åringen som er på nivå med meg? kanskje en mellomting?

     

    Eller kanskje dere ikke er på bølgelengde i det hele tatt. Kanskje du bare er kåt. Slik kan i hvert fall mora se det.

     

    Mora er antakelig som de aller fleste andre mennesker. Det betyr at du ikke kan overbevise henne om at hun tar feil. Hun må forstå det selv. Tenk etter, hva tror du da er den beste måten å legge til rette for at hun skal kunne se nyansene i saken? Hvordan reagerer du selv på ulike taktikker, og hvordan tror du at du ville reagert i en situasjon der du var forelderen?

     

    Se deg selv utenfra. Vil mora bli mer overbevist om at du er en grei kar hvis du fortsetter å oppsøke henne og legge fram lovnader slik enhver slamp kunne gjort? Nei, antakelig ikke. Om noe, vil det bare gjøre saken verre fordi hun setter seg på bakbeina, kjemper enda hardere og overbeviser seg selv enda mer om at du ikke bør være sammen med dattera hennes.

     

    Prøv en annen taktikk. Gi opp å prøve å overbevise henne og vis forståelse. Og med tida kan du vise at du er en grei kar ved å oppføre deg redelig og behandle kjæresten din bra. Du trenger ikke å følge ønskene hennes fullstendig, men du kan anerkjenne at de eksisterer. Å holde deg unna huset hennes kan du i det minste gjøre.

     

     

    selvfølgelig kan moren se meg som en kåt gris som bare er på jakt etter ungpikekjøtt, og jeg kan jo gjerne forestille meg at det er akkurat det hun gjør også, men det som plager meg mest er jo at istedenfor å snakke med meg og bli kjent med meg, så stenger hun meg ute (og jeg holder meg unna huset etter at jeg så det blafret i gardiner når jeg gikk igjennom nabolaget)

     

    aldersforskjellen begynte jeg å tenke på allerede når jeg ble kjent med June,og så jo aldri for meg at moren skulle juble når hun møtte meg, men hun har jo aldri møtt meg... hun har sett meg, og bestemt seg for at jeg skal ikke ha noe med June å gjøre.

     

    det jeg og june nå holder på med er jo å møtes i skjul, noe som aldeles ikke er enkelt når moren til envher tid overvåker henne, og krever å få vite hvor hun er og hvem hun er med, og det koster det henne ingenting å dobbelskjekke dette

     

    og siden sex automatisk blir et tema (hadde ikke regnet med noe annet) så kan jeg også nevne at det har ikke skjedd.

    jeg har, som sagt tidligere her, veldig lyst å ha noe seriøst å langvarig med henne, og vil at sex skal bli et tema når hun føler seg trygg på meg, og er klar for det. (nei hun er ikke jomfru, det vet også moren)

    • Liker 2
  8. vi bor på et lite sted, der "alle kjenner alle" og vet fryktelig godt hvordan jungeltelegrafen her fungerer, men om hun tror hun oppnår noe med å slenge med leppa så får hun tro det.

     

    i mine øyne så er det verste som kan skje at noen i min omgangskrets faktisk hører og tror på det som blir sagt, da har vedkommende ingenting blandt mine nære å gjøre alikevell...

     

    igjenn: Sticks and stones :)

  9. dette er en jente som jeg gjerne vil ha noe seriøst med ja, men ting blir jo fort vanskelig når Mor går imot, og det er et halvt år igjen til 18årsdagen, og hun kan ta egne valg uten å spørre mor om lov...

     

    Mor og far bor på hver sin kant av landet, har jo et håp om at far kan stille med et litt mer åpent sinn, og june vet, at om foreldrene er innteresert i å snakke med meg så er det fritt frem å kontakte meg, men june har ikke veldig mye kontakt med far pga hans jobbsituasjon, noe som også er med på å gjøre ting litt komplisert.

  10. den som spør får svar :) grunnen til at jeg ikke jobber når june er på jobb er at jeg for tiden er arbeidsledig, (june jobber også mye om ettermiddagene)

     

    er det jeg som er på nivå med en 17 åring eller er det 17 åringen som er på nivå med meg? kanskje en mellomting?

     

    jeg skal ikke skryte på meg noen høy utdannelse, men har fagbrev, fullført førstegangstjeneste, og har også en del sertifikater og kurs som kvalifiserer til forskjellige jobber.

     

    ser på meg selv som snill hvertfall? drikker sjeldent, bruker heller helgene på verksted med kompiser (hender såklart vi tar noen øl) men fester sjeldent "all night long" med mindre det er en anledning for det.

     

    kler meg ikke på noe måte som skiller seg ut, jeans og en collegegenser er i mine øyne et helt kurant hverdagsantrekk.

    • Liker 1
  11. priim: Gris og utnytter?? det å prøve å snakke med mor går jo ikke, da hun ikke er noe innteresert i å snakke med meg overhodet, og når jeg har prøvd så ignorerer hun meg og snur ryggen til

     

    det med at vi er på forskjellige stadier i livet har jeg tenkt på men er det virkelig grunn nok til å legge ned full nekt på at vi skal se hverandre?

     

    og det dere sier at hun gjerne er på det stadiet der hun skal begynne å feste å" rase fra seg" som aiven sier her, er uten tvil det jeg har tenkt mest på, frem til hun satt betenkt i bilen med meg og sa "jeg tror ikke jeg gidder å bruke tid og penger på å være russ når den tid kommer"

     

    dette sier hun da helt ut av det blå, russetid har ikke vert noe tema mellom oss før

  12. Har møtt en jente (vi kaller henne june), som jeg nå etterhvert begynner å bli veldig glad i, jeg er 25 og hun er 17, jeg er klar over at noen vil se på dette som en litt drøy aldersforskjell, og det er dette saken dreier seg om...

     

    alle (både mine og hennes) søsken og venner sier at det ER en aldersforskjell der, men at så lenge vi trives i hverandres selskap så er den ubetydelig...

     

    Problemet er hennes mor som NEKTER oss å tilbringe tid med hverandre, når June er på jobb så kommer moren inn og dobbelskjekker at ikke jeg er til stede, hun har også fått naboer til å følge med om jeg kommer, eller om bilen min står utenfor huset..

     

    har selv bare møtt moren ved noen få anledninger og hun gir ikke uttrykk for å ha noe innteresse for å ha noe med meg å gjøre, og prøver jeg å snakke med henne så sur hun ryggen til og går..

     

    vi vet virkelig ikke hvordan vi skal forholde oss til dette, og vil absolutt ikke "gi opp" og la henne "vinne"

    • Liker 1
  13. Hei alle sammen! holder på å skisse opp en ny tattoo, men trenger litt hjelp til inspirasjon...

     

    det er en engel/djevel tattoo, bakgrunnen er en quote jeg snublet over en gang som tiltaler meg veldig mye "every saint has a past, every sinner has a future"

     

    til nå har jeg tegnet en jente som står med ryggen til, englevinger og glorie, samt horn og djevelhale.

     

    vil at denne tattooen skal fylle store deler av "fremsiden" av underarmen så vil gjerne ha noe mer, men er usikker på hva dette skal være så tar imot tips med stor takk :)

     

    (bilde kommer)

×
×
  • Opprett ny...