Gå til innhold

Brabrand97

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brabrand97

  1.  

    Er det noen som kan gi meg ett rasjonelt argument for hvorfor i guds navn de fjerner 3,5mm porten? Jeg ser kun en fordel i forhold til 6s oppsettet; tynnere telefon.

     

    Nei, lyden blir ikke automatisk bedre av at den sendes digitalt ut av telefonen, det avhenger helt og holdent på DAC i eventuelle propper/klokker du skal bruke.

     

    For å sende Lyd gjennom 3.5mm må den gjøres om til Mono lyd og det krever mer strøm og gir mindre kvalitet enn det som kan teoretisk være mulig i digital lyd. Men vi har jo blåtann? den er ikke like god.

    uansett er Apple en av de få leverandørene på telefonmarkedet som har mulig å få bort den gamle 3.5mm teknologien, de satte standaren for smarttelefon i 2007, nu prøver de igjen. om dette er et bra eller dårlig valg vil vi mest sannsynelig se på andre telefon merker fremover eller på neste versjon av iPhone.

    Altså, lyden som sendes gjennom en minijack kontakt er såklart stereo, hvorfor skulle den vært mono!?!? Du har 3 pinner på "enkle" ørepropper eller hodetelefoner, jord, høyre og venstre kanal (noen har en fjerde for digital behandling av knapper og mic

     

    Dessuten så er det ikke slik at lyden som nå kommer ut av lightning-kontakten nødvendigvis er digital. De medfølgende øreproppene er fremdeles analoge, om de skulle vært digitale måtte de hatt en boks til på ledningen for å omgjøre det digitale signalet til analog lyd. Mennesket kan ikke hlre digital lyd "01010100110"

    Adapteret som medfølger er jo bare en overgang fra lightning-kontakten til minijack, du kan likegodt omgjøre den gamle ladeledningen din til en slik overgang.. Dette betyr uansett at de ikke kan spare på noe elektronikk inni telefonen. Nå tar ikke dette mye plass uansett, det er snakk om en liten chip på under 1x1mm og noen få sandkort rundt..

     

    I forhold til tykkelsen, har vi glemt 1,25mm minijacken? Den er mye tynnere en lightning-kontakten, og en overgang koster rundt 3 kroner på nettet.. OG APPLE HAR IKKE PATENT PÅ DENNE KONTAKTEN :-P

     

    Så hva oppnår apple med dette? Jo de får solgt sine dyre trådløse ørepropper. De får solgt adaptere, og de får solgt ladere med minijack-utgang :-)

    • Liker 4
  2. Hei!

    Jeg har en Epson Aculaser C4200 som er en fargeskriver. Tidligere i år var det noe som skjedde, så det var et tannhjul som ofte glapp over når den prøvde å skrive ut. Dette fant jeg imidlertid var på grunn av at det var en fjær som hadde kilt seg fast. Men under denne prosessen tok jeg på valsene med hendene, og tørket av dem med papir. Noe jeg i ettertid har skjønt at var helt feil å gjøre..

    Når jeg nå skriver ut får jeg lyse striper i utskriftene, (Se bilde). Fargene i bilder og liknende blir også helt rare pga dette..

     

    Har noen en ide om hvordan jeg kan få rettet opp i dette, og få dem tilbake til normalen? Kan det hjelpe med laser-rensepapir, og hvor kan man i tilfelle få kjøpt dette?

  3. Har hatt iPhone 4 og nå nr 5 - og skal bytte til høsten

     

    Hadde tenkt på enten Sony Xperia Z2 eller HTC One M8

     

    Men til min store overraskelse har ingen av disse hdmi-utgang, ei heller Samsung Galaxy S5 når jeg sjekket!

     

    Dette hadde jo de fleste toppmodeller for et par år siden, hva har skjedd?

    Ifølge prisjakt finnes det ingen nyere modeller med hdmi-utgang..

     

    Takk for svar

     

     

    Så vidt jeg vet har alle nye mobiler støtte for HDMI gjennom USB kontakten, det er bare å kjøpe overgang fra micro USB til HDMI ;) Bruker det selv på Sony XPERIA Z1 og Huawei P6

     

    http://www.dx.com/p/micro-usb-to-hdmi-mhl-adapter-black-113847

    Med Z2 kan du streame 4k video over en tilsvarende kabel ;)

  4. Min Sony Xperia Z1 blir oppdatert til Android Kitkat akkurat nå idag (26/03/2014). Endelig med ny program som forventning .

    Kan du teste kamera gjevnlig, ta mange bilder etterhverandre osv.

    Mitt kamera bruker evigheter på å starte, og kræsjer ofte.. i går tok jeg noen flotte bilder, men når jeg skulle se på dem etterpå var alle hvite -_-

    Det er også mange andre ting som går tregt eller kræsjer..

×
×
  • Opprett ny...