Gå til innhold

penguino

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av penguino

  1. zlpw0ker skrev (19 minutter siden):

    For min del så ser det ut som det har blitt sølt noe brunt væske over tastaturet ja,enten om det er cola eller kaffe. Er jo massevis av bruneflekker på alle bildene, muligens ikke så lett å se på det første bildet som de andre.

    Såvidt jeg forstår er det de mørke områdene som er i lyset på bildene de mener er tegn på væskeskade.

  2. Hei!

    Tastene 1-9 på min tre år gamle Macbook Air har vært svært ustabile de siste månedene, før de de siste par ukene sluttet helt å fungere. Jeg leverte derfor inn maskinen til Eplehuset der jeg kjøpte den som reklamasjonssak.

    Nå påstår de at problemet skyldes væskeskade, noe som jeg ikke kan forstå, maskinen har aldri vært brukt utendørs, og jeg har aldri sølt noe på maskinen.

    Jeg fikk tilsendt noen bilder fra Eplehuset, der de påstår at de mørke flekkene er væskeskaden som har forårsaket feilen. Såvidt jeg kan se er dette ikke en del av elektronikken, og de viser ikke noen skade på hovedkortet. Det er også veldig rart at bare tastene 1-9 har streiket - alle andre taster fungerer som de skal, både paragraftasten og 0-tasten.

    Kan noen med datakompetanse vurdere bildene under og si om dette er tilstrekkelig dokumentasjon på vannskade som står i sammenheng med feilen på tastene?

     

    4CA144B2-6340-4EB9-8994-BB2D8EB2576C.jpeg

    61D38260-3F30-4552-939F-03A363EF4E1E.jpeg

    52400EAF-E914-4CCF-9D84-73A61DB6F427.jpeg

    01AFF586-61B1-42F3-A7D1-D4A81313A82B.jpeg

    BEFEF60E-8361-4085-9B90-CBE71AC337CC.jpeg

    F955A856-2626-4F41-A543-A5E4A4942898.jpeg

  3. For noe tøv. Loven er naturligvis den samme, men de rettslige standardene den bygger på vil åpenbart anvendes forskjellig avhengig av hvor eiendommen ligger. Dette gjelder både generelt (typen område eiendommen ligger i) og spesielt (hvilke konkrete naboeiendommer det gjelder, hvem som flyttet dit først mv.).

    Det er korrekt når det gjelder alternativet "urimelig" ulempe, men ikke når det gjelder "uturvande", noe som følger uttrykkelig av ordlyden, se gl § 2 første ledd jf tredje ledd. Lukt av denne typen er "ventelig", jf. Rt. 1971 s. 378, og dermed har vi ingen urimelig ulempe. Det kan riktig nok muligens falle inn under unntaket i fjerde ledd, men dette blir overflødig om ulempen er "uturvande", noe jeg mener godt kan være tilfellet her.

     

    Ved "uturvande" ser vi kun på hensikten med skadevolders virksomhet, og om vedkommende hadde handlingsalternativer som var "teknisk og økonomisk" mulige, jf. § 2 annet ledd. Bonden har tatt på seg å kvitte seg med slammet mot vederlag, og da må det kunne kreves at han finner en annen måte å bli kvitt det på, som ikke er til ulempe for andre.

  4. Spørsmålet her er om du har rett til at gjødslingen opphører etter naboloven § 9, jf. § 2. Det kan være at du har en god sak.

     

    Etter naboloven § 9 kan du kreve at gjødslingen opphører dersom ulempene den medfører er "uturvande" eller "urimelige", jf § 2. "Uturvande" betyr "unødvendig", og Høyesterett har lagt til grunn at virksomheten er lovstridig dersom det ikke er noen fornuftig grunn til slamgjødslingen, eller om det er teknisk og økonomisk mulig å gjødsle eller bli kvitt slammet på en annen måte. Alt kommer an på hva som alternativt kan gjøres innenfor rimelighetens grenser.

     

    Når det gjelder det andre alternativet, om det er "urimelig", må det tas hensyn til hva som er ventelig på stedet, jf. § 2 tredje ledd. Høyesterett behandlet på 60-tallet en sak om luktulemper fra grisehold, der de la til grunn at i et landbruksområde så er lukt fra landbruksformål å anse som ventelig. 

     

    Tror ikke du kan vinne frem på at ulempen er urimelig, men at den er "uturvande" er det en sjanse for. 

  5. Slik jeg oppfatter dette, er det hovedsakelig snakk om en uskifterett for B med As særeie om B overlever A. 

     

    Avtalen om overføring av sparekontoen til B, derimot, tolker jeg slik at pengene overføres fra A til B, og at det ikke er snakk om uskifte. Dette er en dødsdisposisjon, tilsvarende at man testamenterer pengene til B. og om denne delen er større enn minstearven som ektefellen har rett til, kan livsarvingene (barn/barnebarn) komme og kreve det som pliktdelsarv. Det bør derfor klargjøres at uskiftet også omfatter pengene på sparekontoen. Reelt sett er det liten forskjell på uskifte og at man mottar pengene som arv, kun at man ikke kan gi pengene fritt bort i gave eller sløse dem vekk. :)

  6. Hei!

     

    Som dere sikkert vet starter fadderuka i morgen, og jeg ønsker å være med så mye som mulig. Det eneste jeg er litt bekymret for, er hvordan jeg skal komme meg hjem. Siste tog for meg hjem går kl. 01 fra byen. Er det slik at festene avsluttes tidlig, fordi folk skal hjem, eller holder de på til tidlig på morgenen? Jeg regner med at det er et flertall av studenter som bor slik til at man ikke kommer seg hjem i ukedagene midt på natta med offentlig transport, så det hadde ikke overrasket meg.

     

    Jeg er ikke særlig interessert i å betale 6-700 kr for taxi hver natt heller, så alternativet (om festene fortsetter hele natta) er å spørre venner og bekjente som bor i sentrum om overnattingsplass ?

  7. Jeg skal begynne å studere ved UiO til høsten, og må derfor velge en seminargruppe i Ex. phil.

     

    Under ser dere lærerne på de gruppene jeg kan velge. Har noen erfaringer med disse, og er det noen jeg burde foretrekke?

     

    Aksel Øijord

    Ragnar Braastad Myklebust

    Jo Sivertsen

    Jacob Bo Lautrup Kristensen

    Jens Saugstad

    Geir Parelius Brændvik

    Thomas Kjeller Johansen

    Kjell Madsen

    Dragana Bozin

    Arne Strand

    Øyvind Rabbås

  8. Nå har jeg den siste tiden sittet på arbeidsgiversiden av bordet, og det at man kommenterer andres arbeid er verdifull erfaring. Det betyr at du har erfaring med kvalitetssikring, og det er faktisk ganske viktig for særlig offentlige arbeidsgivere. I det offentlige kan du fort som relativt nyutdannet jurist bli satt til å kvalitetssikre andres (typisk da andre yrkesgruppers) juridiske vurderinger.

     

    Det er mye av dette som gjør at Bergen virker som et mer interessant valg enn Oslo. Men hvordan vil du/dere si mulighetene for å ha en frivillig "bergensordning" er i Oslo, at man lager en kollokviegruppe som jobber med oppgaver, legger alt inn i et felles f. eks. Google Docs eller et annet program, og kommenterer? Er det noe som har vært praktisert, eller er mulig å få til? Kanskje vanskelig, på grunn av det påståtte "hemmeligholdet" av fagkunnskap og dårlige samarbeidsklimaet mellom studentene?

  9. Jeg vet at denne har blitt postet her før, men vil ha noen mer oppdaterte råd.

     

    Jeg er fast bestemt på at det er rettsvitenskap som blir studievalget mitt, og har frem til det siste vært innstilt på å begynne på UiO. Nå er jeg derimot mer usikker, og har lyst til å søke UiB, etter å ha veid positive og negative sider ved begge fakulteter/studiesteder mot hverandre.

     

    UiO:

    Positivt:
    - Norges beste, største og mest anerkjente juridiske fakultet.

    - Det sterkeste fagmiljøet, og kanskje høyere faglig nivå (jeg søker høstopptak, der UiO har høyere poenggrense enn UiB)

    - Større utvalg av valgemner (?)

    - En større by, med mer å finne på, og med enklere forbindelser til Europa om man vil ut og reise

    - Bedre fadderuke (?)

    - Nærmere de store advokatfirmaene, enklere å knytte kontakter og få en bedre jobb når man er ferdig (?)

    - Personlig: Nære familie og mange av vennene mine

     

    Negativt:

    - Karakterpress

    - Rykter om et studiemiljø som ses på som dårligere av noen, både pga. karakterpresset og konkurransen, men også fordi mange studenter er lokale, og holder seg med sin "gamle" gjeng

    - Undervisnings- og eksamensordning: Mer ustrukturert opplegg uten obligatorisk oppmøte, mye selvstendig arbeid. Eksamen der flere fag samles opp i én eksamen.

    - Ex. phil.-ordning som ikke har noen kobling mot juridisk fakultet eller juridiske emner.

    - Lavere score på studiebarometeret

     

    UiB:

    Positivt:

    - Presumptivt bedre studiemiljø, lettere å bli kjent med folk, flere innflyttere

    - Undervisningsopplegg der studentene må jobbe sammen og gjøre oppgaver i fellesskap

    - Undervisning og eksamen i ett fag av gangen

    - Ex. phil. som er knyttet opp mot juridisk teori, rettshistorie og juridiske emner

    - Større utvalg av utvekslingsmuligheter

    - Bedre score på studiebarometeret

    - Bergen ses på som en bedre studentby enn Oslo

     

    Negativt:

    - Et mindre fakultet, kanskje ikke det samme sterke fagmiljøet som i Oslo. 

    - Undervisningsopplegg som lærer selvstendighet i mindre grad

    - Med et godt studentmiljø følger potensielle negative ringvirkninger, at det sosiale fokuset går ut over det faglige

    - Mindre juridisk fagmiljø i Bergen, vanskeligere å knytte kontakter.

    - Personlig: Lengre unna familie.

    - En mindre by, det skjer litt mindre og er litt mindre og gjøre (men fortsatt nok!)

    - Regn og drittvær! 

     

    Jeg håper noen som studerer eller har studert ved en av de to fakultetene kan fortelle om sin opplevelse, og rette på eventuelle feiloppfatninger jeg har. Det er et utrolig vanskelig valg, og ikke minst et av de aller viktigste jeg kommer til å gjøre i livet, så all hjelp og synsing tas i mot med takk!  :)

  10. Jeg har en venn som skal bo ett år i utlandet og trenger derfor å bli kvitt bilen sin for denne perioden. Jeg har løst avtalt med han at jeg låner bilen hans for dette året, siden jeg trenger bil, men har ikke råd til å kjøpe bilen hans. Avtalen er at jeg betaler for at bilen omregistreres på meg, og jeg har fullt ansvar med forsikring osv.

     

    Jeg har ikke så mye erfaring med bil, så er det noe jeg må passe på ang. en slik avtale? Er det f. eks. bindingstid på bilforsikring, så jeg må betale utover det året/10-11 månedene jeg har bilen? 

  11. Helt opp til hva du føler for det. 

     

    Er du en person som det er lett og prate med, eller en litt sjenert type? 

     

    hadde det vært meg så hadde jeg dratt uansett, tar ikke lang tid før man blir kjent med noen. Jeg elsker og dra på fester og møte nye mennesker, dog så har jeg aldri dratt alene, hatt med minst en kamerat. 

     

    Om noen spør hvorfor du er alene, er det jo bare og si det som det er. Hadde ikke satset på og fått blitt med ei jente hjem, om det ikke er snakk om sex da, som ikke burde være noe problem, hehe

     

    verste fall så finner du en eller annen måte, jeg tar alltid ting som det kommer, ta og sats litt :)

    Aldri vært på et slikt arrangement, er det ute eller inne?

    Takk for svaret! :)

     

    Når jeg er på fest er jeg vanligvis veldig åpen og glad i å snakke med folk, så det er mer avvisning pga at jeg er ukjent og alene som er bekymringen min. Og ja, jeg har vel håp om noe mer enn "bare" en seng :p... 

     

    Dette foregår inne på en bar/klubb. 

  12. Hei!

     

    Til helgen er det en russekro jeg har utrolig lyst til å dra på, problemet er at den er et stykke unna og det er ingen jeg kjenner som kan være med meg. Tror dere jeg vil bli sett rart på om jeg drar alene, eller vil det gå greit å "gli inn i mengden", møte folk og ha en hyggelig kveld? Siden jeg bor langt unna og ikke har overnattingsmuligheter har jeg et håp om å møte en jente jeg kan bli med hjem. Tror dere mulighetene til dette er gode? 

     

    Og til slutt, hva skal jeg ha på meg? Er ikke på noen russebuss så har ingen slike klær å ha på meg. Vanlig hettegenser? Skjorte/pen genser?

×
×
  • Opprett ny...