Gå til innhold

Sola^

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sola^

  1. Jeg er egentlig i ganske samme situasjon som deg, men valget hos meg står mest mellom Sony A6000 og Olympus OM-D E-M10. Håper på noe mer input fra andre forummedlemmene. Har ikke mye erfaring med foto, men har lyst til å lære. Grunnen til at jeg også ser mest på de mindre systemkameraene er at jeg ser for meg at de oftere blir tatt med på ting hvis de ikke krever egen stor bag med utstyr.

     

    Kva gjer at GX7 ikkje er aktuell?

     

    Av de du nevner ville jeg strøket NX30. GX7 er min favoritt, men A6000 og E-M10 er også veldig bra modeller. Ville ikke vurdert speilrefleks (eller Sonys SLT-modeller) ut fra dine ønsker og krav.

     

    Har du ein grunn til at du favoriserer GX7, eller berre ein magefølelse? ;)

  2.  

    Trur eg heller mot Panasonicen eller Olympusen. Ikkje anna årsak enn utvalg og dermed gjerne også pris på objektiver. Har ikkje heilt bestemt meg for kva av dei to. Panasonic fekk eg tatt i hos Stavanger Foto, men Olympus ser ut til å vere meir vanskelig å finne i butikk.

    Ikke kjøp før du har testet Olympus kameraet ;) (Beklager lite utdypende svar, men rekker ikke noen avhandling nå)

     

     

    Blei veldig nysgjerrig nå.

     

    Ser at FotoVideo.no har juletilbod på Panasonicen med pannekakelinse til 5595kr samt at der er Cashback på 1200kr (viss ein får fingeren ut og leverer inn infoen). Virker som ein bra pris. Leste ein review av linsa her og det virker som ei bra linse :)

  3. Heisann, takk for svar :)

     

    I utgangspunktet er eg interessert i speillaust systemkamera. Ser at det kom dårleg fram så har lagt det til i teksten. Det er lettere å putte eit speillaust kamera i veska og vil derfor antagelig bli brukt meir enn eit speilrefleks kamera.

     

    I utgangspunktet har eg sett på Sony Alpha A6000, Olympus OM-D E-M10, Panasonic Lumix FMC-GX7, og Samsung NX30. I lunsjpausen var eg innom Stavanger Foto og spurte etter deira anbefaling. Sidan dei kun hadde inne Samsung NX30 og Panasonic Lumix FMC-GX7 så var det desse eg forhøyrte meg om. I bunn og grunn så anbefalte dei Panasonicen foran Samsungen pga. utvalg i objektiver...samt personlige preferanser.

  4. Hei,

     

    eg trenger nytt kamera. Har eit 4-6 år gamalt kompaktkamera men føler behov for eit nytt eit. Ønsker eit speillaust systemkamera. Har ein liten smårolling som nekter å stå i ro når det skal tas bilder, og dermed ender eg opp med masse uklare bilder. Det hjelper sjølvsagt veldig å ta bilder ute i dagslys framfor i stova, men i blant vil eg likevel ta innebilder. Er nybegynner på foto, men med store planer om å ta i bruk dei manuelle funksjonene. Har vore litt borte i videofilming på mediestudie så har litt kunnskap derfrå.

     

    Nå har eg lest meg blå på tester og forviller meg meir og meir inn i jungelen. Litt bursdagspenger, ein liten julebonus på jobben, og eg ender opp i prisklasse opp mot 6500kr. I utgangspunktet vil eg ha eit kamerahus og ei standard/allround linse. Så får eg utvide linseparken når kompetansen begynner å komme seg.

     

    Eg har sett at til ein 6000-6500kr så får ein eit veldig bra speillaust systemkamera med linse. I denne prisklassen har eg funnet Sony Alpha A6000, Olympus OM-D E-M10, Panasonic Lumix FMC-GX7, og Samsung NX30. Alle skal vere veldig flotte og gode kameraer.

     

    Hovedsakleg trenger eg eit kamera til å ta bilder av aktive barn både inne og ute, familiebilder, samt diverse reise, natur, og landskapsbilder. Så da o-store-forum-orakler: Kva ville du anbefalt meg, kva ville DU ha valgt, og ikkje minst kvifor ville du ha valgt akkuratt dette kameraet?

  5. Har for lite minnebrikker og må ha eit par nye. Har 1 GB ram og har installert Vista , så nå trenger eg meir ram. Har 2 x 512MB PC6400 DDR2 800Mhz fra før. Hugser ikkje merket.

     

    Maskinen sliter og rammen slår ut på varmen. Blåskjerm hurra. Håper det skal hjelpe med meir ram (og eventuelt hive ut den gamle om den er råtten).

     

    Har tenkt på 2x 1024MB brikker.

     

    Har det noko å sei kva merke det er? Økonomien er temmeleg laber så bør holde det rimligst mogleg, men vil ha det stabilt likevel. Er det forskjell på Crucial, GEIL, Kingston og OCZ, eller er det samme ulla?

  6. Eg er på utkikk etter eit tv-kort som eg skal bruke på hybel til å sjå tv på PC-en. Der er kabel-tv inkludert i leia så eg antar at det er ein fin liten kvit boks på veggen som eg kan hente signal frå (det betyr vel at det er analog signal).

     

    Eg sitter med to PC-er. Ein bærbar og ein stasjonær. Den stasjonære har nett tatt kvelden så eg må sende den på service. Derfor funderer eg på om eg heller skal ha eit eksternt tv-kort enn eit internt i den stasjonære. Viss ein av pcene tar kvelden så vil eg framleis ha tv på den andre.

     

    Er det verdt, prismessig, å kjøpe eksternt tv-kort?

     

    Bør det takle det digitale bakkenettet? Vil det kunne vise tv sjølv etter at det digitale bakkenettet er innført, eller skrur dei av alle andre sendingar enn dei digitale (ikkje heilt oppdatert, nei)? Hovedsakleg skal eg bruke det fram til juni 2008, men det kan godt hende eg kjem til å bruke det lengre enn det. Kven veit når eg kjem til å skaffe meg vanleg tv...?

     

    Oppløysninga trenger ikkje vere fantastisk, men det er fint om bildet er bra på pc-skjermen i det minste (akkuratt nå har eg 17" og 14,1" :p ).

     

    Hovedsakleg vil eg ha eit tv-kort som er enkelt og greit å bruke (gjerne med fjernkontroll) og som funker til enkel hybelbruk med kabel-tv.

  7. 512 MB ram er IKKJE for lite til surfing, film og skriving...det hadde holdt lenge med 256 (men det gidder ein ikkje kjøpe ...og er knapt å oppdrive i ein ny bærbar...). Uansett er det ikkje så veldig stor sak (som regel) å hive inn ei ekstra minnebrikke viss ein ikkje er nøgd med 512 MB ram.

     

    Eg funderer på å kjøpe ein Acer Travelmate 2428AWXMi med ekstra 9 cellers batteri. Den koster på studenttilbodet til Østereng Gruppen (HiA sitt studenttilbod) 5999kr (trur ikkje den koster fantastisk mykje meir utan studenttilbod). Ekstra batteri koster ca. 1100kr. Den har blant anna 14,1 tommer WXGA skjerm, Intel Centrino PM 735A 1.7GHz, 1024 MB ram, 80 GB harddisk, 2,35kg.

     

    http://hia.ostereng.no/index.php?visprodukt=4

     

    Den er langt i frå perfekt. Mangler blant anna firewire port, dvd brenneren støtter ikkje dual layer formatet og 6 cellers batteri gjev dårleg batteri tid (derfor eg vil kjøpe ekstra 9 cellers batteri). På den andre sida så er den relativt lett, bra med minne, centrino prosessor, rimelig og har grei harddisk.

     

    Ellers virker Acer Aspire 1642ZWLMi ganske bra ut (15,4 tommer skjerm). Men den er visst ikkje like lett å oppdrive som for ei lita stund sida.

     

    Eg tykjer det som er mest vanskeleg er å begrense seg til det eg faktisk trenger når eg har lyst på det feteste og det beste :p

  8. Eg funderer på å kjøpe same pc, men har ikkje funnet ut om den er eit bra kjøp eller ikkje. Kan få den på studenttilbod til 5995kr på HiA.

     

    Vurderer da eventuelt å kjøpe ekstra 9 cellers batteri til ein tusenlapp ekstra. Lurer veldig på om der er firewire på den. Viss ikkje må eg kjøpe eit PCMCIA(håper det var riktig) kort med firewireadapter. Koster ca. 350 kr om eg ikkje tar feil.

     

    Eg lurer også veldig på støynivået. Orker ikkje ein laptop som bråker som ei landbruksmaskin.

  9. Prata med den eine foreleseren min og han sa at alle moderne maskiner kunne ta 3d studio max. Det eineste som varierte var tida det tok å rendre. Så da ser det ut til at eg kan kjøpe kva som helst maskin og det vil funke greit nok.

     

    Eg har jo moglegheit til å bruke den stasjonære pcen min til å rendre dei største oppgåvene. Så eg trur det skal gå ganske greit. Det vil gjere det mykje greiere prismessig også.

     

    Nå kikker eg ein del på Acer TravelMate 2428AWXMi. http://hia.ostereng.no/index.php?varegrupp...show=1&expand=1

     

    Den er 14" så den veier ikkje så innmari mykje også ser den ellers grei ut. Er veldig interessert i lydnivået på den før eg eventuelt slår til. For 1000kr ekstra kan eg kjøpe eit 9 cellers batteri og det vil utvide batteritida.

  10. Det er samme problem med denne. Sjekk ut skjermkortet. Utenom det ser den bra ut.

     

    Hilsen,

    efikkan.

    6675005[/snapback]

     

     

    Graphics card supporting 1024x768 16-bit color with 64MB RAM. (OpenGL and Direct3D hardware acceleration supported; 3D graphics accelerator 1280 x 1024 32-bit color with 256MB RAM preferred)

     

    Så vidt eg skjønner så holder Intel® Graphics Media Accelerator 900 - opp til 128 MB delt minne?

     

    Minimum 64 MB RAM?

  11. Er klar over at eg ber om mykje. Det viktigaste er nok at den takler 3d modellering og programmering, og er stille. Har veldig lyst på bra batteritid, men klarer meg med kun grei nok batteritid. Vekta kan eg kanskje strekke meg på, og kan hende også prisen...litegranne iallfall. Minnet kan gjerne oppgraderes med ekstra brikke i etterkant (altså 512 med moglegheit for ekstra 512 brikke).

     

    Tundraen såg ganske bra ut. Compaq (og dermed HP) er eg generelt skeptisk til utan at eg kan begrunne det meir enn "den far min hadde stinka".

     

    Viss det stemmer det som efikkan seier om at pcen trrunde viser til ikkje takler 3dmodellering så er den ikkje eit reelt val. Min gamle laptop med Geforce 420 Go (eller kva det nå var) takla programmering greit og lett 3d modellering. Er meir skeptisk til korleis den ville ha klart seg når det gjelder større 3d animasjoner.

     

    Hardwarekravene:

    Intel® PIII or later Processor or AMD® running at 500Mhz minimum (Dual Intel® Xeon or dual AMD Athlon or Opteron (32 bit) system recommended)

     

    512 MB RAM and 500 MB swap space minimum (1GB RAM and 2GB Swap Space Recommended)

     

    Graphics card supporting 1024x768 16-bit color with 64MB RAM. (OpenGL and Direct3D hardware acceleration supported; 3D graphics accelerator 1280 x 1024 32-bit color with 256MB RAM preferred)

  12. Må kjøpe meg bærbar i haust. Den gamle er klar for dynga (eller som delepc).

     

    Den nye må takle 3d modellering, programmering og databaser. Ønsker at den er stille, har god batterilevetid og lav vekt. Max. 3 kg, men helst 2.5 kg eller mindre.

     

    Skjermen må vere 14" eller 15", harddisken bør vere minst 40 GB, helst 1 GB minne.

     

    Strekker meg til 8000kr max. men den må gjerne koste mindre! ;) Venter på stasjonær pc i posten som skal brukes til spel, så grafikkmessig holder det at den takler 3d modellering.

     

    Alle forslag vert satt stor pris på.

  13. Hei, skulle hatt eit kabinett til ein ny pc. Prøver å halde det litt støysvakt. Kjøpte Artic Silentium kabinett, men det fungerte ikkje til mine komponenter. Trur det var for lite (er ikkje eg som har satt den saman) og straumforsyninga lurer eg på om var i minste laget. Er ikkje sikker. Har blant anna eit Geforce 7900GTX i oppsettet.

     

    Så da må eg skaffe meg eit nytt kabinett. Kva kan dere anbefale som støysvakt? Helst utan straumforsyning.

×
×
  • Opprett ny...