Gå til innhold

NAO2k

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NAO2k

  1. Det viktigste er at folk faktisk kjøper elbil, når det er så tydelige fordeler for verden. Selv om man alltid kan diskutere forutsetningene som legges til grunn, er det liten tvil om hva som sum i sum kommer best ut. Særlig for byene er dette veldig bra!

    Denne kalkulatoren tar heller ikke med alle utslippene som går med til å utvinne olje, og er betydelig underestimert.

    Om folk kjøper elbil for å spare penger, er det helt fint og litt av poenget med hele politikken. Hele hensikten er å hjelpe folk flest til å ta riktig valg. Det viktige er at de ikke kjøper bensin/diesel, særlig om de bor/pendler til en by.

     

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  2. Helt ok artikkel. Oppsummert handler dette om penger. Hvem skal bygge ut og hvem skal betale for utbyggingen. I tillegg kommer hele diskusjonen om automatisk strømmålere og at mange jobber(lobby) for innføring av rushtidsavgift på strømmen.

     

    Forbrukerne vil sannsynligvis måtte ta hele regningen, mens netteierne får beholde sine utbytter.

    • Liker 9
  3. Min kjørestil har blitt vesentlig tryggere med elbil, spesielt på motorveg. For å oppnå lengre rekkevidde er det nødvendig å være mer proaktiv i måten man kjører på. Det betyr jevnere akselerasjon, jevnere nedbremsning og man planlegger i større grad hvor bilen til en hver tid skal ligge for å utnytte geometrien i veien på en best mulig måte.

     

    Det har for min del gjort langkjøring mer spennende. Har konkurranse både med meg selv og andre på hvor langt jeg kan få bilen til å gå.

     

    I byen derimot er historien helt motsatt. Da sitter man en bil som reagerer meget raskt og som ikke forurenser. Kommer raskt frem uten å forstyrre andre bilister eller gående/syklene. Tilnærmet alle ny elbiler er utstyrt med en rekke hjelpemidler som hjelper sjåføren til å ha bedre oversikt. Dette er spesielt fint i byen.

    • Liker 2
  4.  

    Hadde en Nissan Leag ett års tid. Var stadig for kort rekkevidde. Måtte tilbake til bensinbil.

     

    I dag bor jeg i en annen blokk og har som alle de 300 andre i det sameie ikke mulighet å lade hjemme. Jeg kan heller ikke lade på jobb.

     

    Kjører 4 ganger i året Ålesund - Oslo.

    4 ganger i året til fra Oslo til Hytte i Valdres uten strøm.

    Kjører daglig til jobb i Oslo, møte på Hamar, så hente i barnehage, ut en tur på kvelden, kanskje til familie utenfor Oslo. Masse kjøring hver dag.

    Det ble rett og slett for lite. Og for min del er hele poenget med å ha bil å kjøpe seg frihet fra kollektivhelvete som ikke er mulig å bruke i min situasjon.

     

    Hadde jeg kunnet lade hjemme har jeg uansett ikke råd til Tesla, selv Opel ampera er 150 000kr for dyr selvom om alle økonomiske goder forblir og det mirakuløst blir laget en parkeringsplass kun for meg med mulighet for lading.

     

    Zoe er jo noe å se på om det kun var rekkevidde som var problemet. 

    .

  5. Min erfaring er at de som er gode til å samarbeid og som er sosialt flinke(forstår andre mennesker), gjør det helt klart best. De har både bedre lønnsutvikling og gjør en bedre jobb for firmaet.

     

    Personlighet og evne til jobbe mot et felles mål er helt avgjørende for at man skal tjene penger. Selv skulle jeg ønske at jeg hadde en bedre forståelse av dette når jeg studerte. Jeg ansetter i dag først og fremst basert på vilje og engasjement. Karakterer er først utslagsgivende om jeg er i tvil.

  6. Hei.

     

    Har ingen erfaring med kjøp og bygging av PC. Har lest og lært så mye jeg kan, men føler jeg er litt fortapt i en stor jungel.

     

    Trenger hjelp til å sjekke om delene er kompatible og om jeg har gjort noen kritisk dumme valg. Listen: https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1318812&su=EDA4030A-1269-4DE3-A2FA-8E5F747A30BA

     

    Viktige kriterier:

     

    - Stille. (veldig viktig)

    - Klarer å dra de fleste spill. Mest fps spill.

    - Lett å oppgradere og bygge.

     

    I utgangspunktet ønsket jeg en pc til rundt 7-8k.

×
×
  • Opprett ny...