Gå til innhold

heiheihei1

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heiheihei1

  1. Så vidt jeg husker var det vel et problem hvordan res cogitans og res ekstentia (het det ikke det?) kunne påvirke hverandre? Hvordan kan en tanke nå ut til materien og påvirke den, eller motsatt, når de er helt forskjellige ting? Descartes hadde vel en lære om "konglekjertelen" som et møtepunkt mellom tanke og kropp.

     

    Veldig lenge siden jeg hadde om dette. Jeg ville vel ha lest litt om Spinoza for å se hvorfor han avviste dualismen og hevdet en metafysisk monisme.

    Ja, jeg sliter kun med slutten. "Hvor en substansdualist kan svare på kritikken"

  2. Hei!

     

    Holder på med en oppgave, men sliter litt med slutten. Skjønner ikke helt hvordan kritikk de er ute etter. Noen tips?

     

    Forklar Descartes’ substansdualisme om kropp og sinn, og hvordan Descartes kommer frem til denne teorien. Presenter og vurder ett eller flere problemer ved denne teorien og diskuter hvorvidt en substansdualist kan svare på kritikken

  3. Hei!

     

    Flere her som har eksamen imorgen? Og har noen tips?

     

    Tema: Bakeri

     

    Bedriften “Baker Kallerås“ ligger i en liten by og ble etablert i 1955. Bakeriet er i dag en økonomisk solid og veldrevet bedrift, som drives på tradisjonelt vis. Kundene er fortrinnsvis innbyggere i byen, turister og hytteeiere i kommunen. Baker Kallerås er en familiedrevet bedrift som ble etablert av faren til den nåværende eieren, Jan Kallerås.
    Siden 1978 har Jan vært eneeier av bakeriet, og han har sammen med sin kone Petra drevet bedriften. De har nå bestemt seg for å pensjonere seg, og har diskutert den videre driften av bakeriet med de to barna sine, Helga og Kristoffer. De har sammen kommet fram til at det er tre muligheter å velge mellom:

     

    - De kan selge bakeriet.
    - De kan avvikle bakeriet.
    - Datteren Helga kan overta bakeriet. (Kristoffer er ikke interessert i å overta.)

     

    Helga er utdannet konditor og har i flere år jobbet i en trendy restaurant i Oslo som er kjent for sine fantastiske dessert- og kakemenyer. Helga vurderer om hun skal flytte tilbake til hjemstedet for å overta driften av Baker Kallerås.
    I den forbindelse skal du sette deg inn i bransjen og forberede deg på aktuelle problemstillinger innenfor hovedtemaene

     

    • bedriftsutvikling
    • innovasjon

×
×
  • Opprett ny...