Gå til innhold

Princeton

Medlemmer
  • Innlegg

    283
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Princeton

  1. henrikwl skrev (7 timer siden):

    Et givende arbeidsforhold hviler på tre pillarer: lønn, sosial tilfredshet og faglig tilfredshet. Én av disse pillarene kan godt være litt svakere, så lenge de to andre er sterke. Det høres jo ut på meg som om lønna ikke egentlig er så veldig viktig for deg. Siden du ikke er interessert i å bytte jobb til tross for svak lønn så må jo det faglige og sosiale være ganske bra?

    Ellers er det definitivt et poeng å ikke «true» med å bytte jobb hvis du ikke er forberedt på å gjennomføre det. Egentlig ikke «true» med å bytte jobb i det hele tatt, hvis du først skal gå ned den ruta ville jeg kikket meg rundt etter konkrete tilbud du oppriktig ville vært interessert i å slå til på og hatt vinklingen «dette er noe vi må finne en løsning på sammen» ovenfor eksisterende arbeidsgiver.

    Takk for fyldig respons!! Hva legger du i «dette er noe vi må finne en løsning på sammen»?

  2. Jeg jobber i ett av de store konsulenthusene med en veldig ettertraktet teknologi. Har nylig fått høre om flere kollegaer som har fått tilbud av konkurrerende firma. Når de har levert tilbudet til nåværende arbeidsgiver har de fått tilbudt store lønnshopp. Per i dag tjener vi omtrent det samme.

    Selskapet har en «transparent» lønnsstruktur der lønnen skal bestemmes utifra hvilken «score» man får. (har omtrent lik «score» som kollegaene som har fått store lønnshopp) 

    Hvordan skal «vi andre» forholde oss til dette? Er dette noe man kan ta opp med sjefen, isåfall hvordan?

  3. maXini skrev (52 minutter siden):

    Stillingstittel: IT-konsulent (fullstack utvikler)

    Erfaring: 4.5 år

    Sertifisering: Ingen.

    Arbeidsoppgaver: Utvikling. Teknologier: spring boot med java, react, flutter

    Utdanning: Sivilingeniør, datateknologi 5 år.

    Årsinntekt: 750 000,- + overtid + bonus (ca 2-4%, avhengig av hvordan selskapet gjør det + egne prestasjoner).

    Sted: Oslo

    Goder: Mobil, bredbånd, gode forsikringer, god pensjonsordning ++

     

    ---

     

    Synes lønna er helt OK, men vurderer å søke etter noe nytt. Har hatt lyst til å prøve ut in-house. Er det noen her som har erfaringer med in-house utvikling i privat sektor? Type selskaper som DNB, Finn, Telenor, Sparebank1 osv? Hvordan er typisk lønnsnivå her, og lønnsutvikling? 

    Jobber du mye overtid i løpet av et år? Synes også 2-4% bonus nærmest hørtes «komisk» lavt ut. Er det vanlig med så små bonuser? 
     

    edit: ser du ligger godt over Tekna-snittet uansett, så lønnen må vel betraktes som god. 

  4. Salvesen. skrev (23 minutter siden):

    Litt usikker på hvem du referer til når du sier fake news. Her er Wasim Zahid sin video:

    https://youtu.be/nDY9lS1rEPo

    Som han sier er grunnlønn fra ca 500 - 800 000. Men, leger har "påtvunget" vakt ordning. Dette gir faste tillegg. Samme som en ingeniør/teknolog hadde hatt det samme med fast vakt. Samt overtid og merarbeid når de da er på vakt. Derav har leger ofte en høy lønn, men de jobber også mye ift meningsmannen. 

     

    Jeg sikter til han som hevdet at leger tjener 2-3x så mye. Dét er fake news.

  5. Skal begynne 9. semester på bygg til høsten. Har to fag jeg helst ikke vil velge mellom å ta, og har lyst til å ta begge. I tillegg skal jeg velge et K-emne. Derfor tenker jeg å velge det enkleste mulige K-emne for å få mest mulig tid til de andre nyttige emnene. Står mellom disse:

    - AAR4250 - Arkitektur som teknologisk praksis (karakter)

    - MFEL3010 - Medisin for realfag- og teknologistudenter (bestått/ikke bestått)

    - SPRÅK3501 - Vitenskapelig kommunikasjon for ingeniører (bestått/ikke bestått)

     

    Av disse er det AAR4250 og SPRÅK3501 som frister mest. Noen som har hatt noen av disse fagene eller har innspill på hvilket jeg bør velge? Hvor lite arbeid kan man klare seg med for å få hhv. B eller bestått i disse fagene? 

     

    Tar gjerne i mot andre tips til emner som er enkle og som egner seg til K-emne.

     

    Helst skulle jeg sett at jeg slipper å ta K-emne. Men dette lar seg vell ikke gjøre?

     

    Jeg tok SPRÅK3501 i høst og vil anbefale det på det sterkeste. Et par små innleveringer(typ 200 ord), og en "stor" innlevering på ca. 3k ord der du skal diskutere noen artikler som er relatert til prosjektoppgaven din. De som har faget er fra Dragvoll, så du kommer egentlig unna med å bare skrive masse piss. Er også to muntlige presentasjoner på sånn 10 minutter hvor man skal presentere prosjektoppgaven sin for en gruppe medstudenter. Emnet er adgangsbegrenset da, så du må søke. (Fristen har kanskje gått ut?)

×
×
  • Opprett ny...