Gå til innhold

paul22

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av paul22

  1. Klarte å ødelegge telefonen min denne uken, og så litt på alternativer, P Smart 2019 var enkel å få tak i til en god pris. Synes ikke telefonen er noe treg i det hele tatt. Mulig noen av de alternativene er litt raskere i menyer, men denne ser bedre ut.  Kan forfatter ha fått en mandagstelefon? Merkelig at denne skulle være tregere enn telefoner med dårligere specs.

     

    Ble jo litt skeptisk nå jeg leste denne anmeldelsen, men de andre telefonene likte jeg ikke så godt, og vurderte derfor HUAWEI P20 LITE, men gikk for denne etter å ha lest litt engelske reviews. P20 lite har en ganske stygg logo nede.

  2. Det flyselskapene kan gjøre er å mellomlande og fylle bensin uten at passasjerer som skal videre går av. På den måten kan man få direkterute til en tredje by også som eller ikke ville hatt direkterute.

     

    F.eks Oslo-Chicago-LA, Oslo-LA er for langt direkte med A321, men mellomlander man i Chicago, så får man direkterute til den byen også, samt at de fleste opplever det som "direkterute" til LA.

  3. Mpx/Komplett har nå fått opp brettene i sine butikker, med antatt levering 20. februar

     

    http://www.komplett.no/search?q=8.4+tabpro

     

    3300 for kun wifi og 4300 for wifi+4G.

     

    Ting å tenke på, det er bare 16 GB versjonen som tas inn til Norge, brettet finnes i 32GB versjon men må bestilles fra utlandet.

     

    Med tanke på at spill som primært er laget for forrige generasjon netbrett idag stort sett er 2GB i størrelse for de store grafiske spillene så kan 16 GB fort bli lite. Selv har jeg ett spill på 3GB på telefonen min, og når spillene begynner å lages for denne generasjon prosessorer så kan de fort stige til 4-5 GB.

     

    Hadde jeg kunne valgt et så ville jeg gått for 32GB versjon, men da må man bestille fra utlandet, og med tanke på hvor mye som kan gå galt med nettbrett så er det litt slitsomt å forholde seg til en utenlandsk butikk til at jeg gidder akkurat det.

     

    Selv om du setter in minnekort så er det ikke sikkert du kan flytte apper over på minnebrikken. Sannsynligvis må du roote enheten for å få det til. Så ikke forvent at du kan overføre apper til minnekortet helt uten videre.

     

  4. Den beste måten er å bruke en VPN tjeneste som du betaler for. Men det finnes noen gratis tjenester du kan prøve, som ikke er direkte vpn men mer lurer nettsidene.

     

    http://www.unblock-us.com/ Der får du en uke gratis prøvetid uten å måtte oppgi noen CC

     

    http://Hola.org er også gratis, men ville prøvd unblock først siden hola er beregnet på å se på amerikanske sider utenfor USA primært men det kan være den virker også.

  5. Leste om dette nettbrettet idag var en test her:

    http://www.klikk.no/teknologi/data/article889498.ece

     

    Du kan også lese om det på wikipedia her:

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Tab_Pro_8.4

     

    Selv er jeg på jakt etter et nytt nettbrett og dette fikk min interesse, 8 tommer med Snapdragon 800. Må si at S800 begynner å dra på "årene", har hatt S800 på mobilen i et halvår nå, så hadde egentlig forventet neste Snapdragon snart. Brettet leveres også med Android 4.4 fra start.

     

    Det som er viktig å påpeke er at det bare er 4G versjonen av brettet som kommer med Snapdragon 800, de to andre modellene kommer med Samsung Exynos 5 Octa 5420.

     

    Denne Samsung prosessoren som er basert på ARM design (samme som Apelle sin A7 etc prosessorer), er kontroversiell pga varmeutvikling og tidligere har Samsung skrudd av vitale deler av CPU'en noe som gjør at den innimellom bare kjører på en kjerne osv. Dette problemet har ikke Snapdragon CPU'er.

     

    Exynos 5 er en typisk prosessor som leveres for det asiatiske markedet som ikke har råd, evt. at landet ikke har utbygd 4G. Selv synnes jeg det er dumt at vi i Norge må kjøpe nettbrett med 4G for å få Snapdragon 800. Qualcomm leverer nemmlig S800 prosessorer uten 4G, men dette gidder ikke Samsung å levere. Amazon sitt nyeste kindle brett bruker S800 uten 4G.

     

    En annen ting som er verdt å merke er at norske nettbutikker som Multicom f.eks:

     

    http://www.multicom.no/business/Galaxy-Tab-Pro-8e4-Wifi-16GB-White-SAMSUNG/cat-p/c/p7164289

     

    annonserer at Wi-Fi only versjonen har Snapdragon 800, noe jeg tviler på og er så nærmt svindel som man kommer.

  6. Den aller største forskjellen er vel at Note kommer med en Stylus pen som du kan skrive med. Mens Tab'en ikke gjør det. Ellers har Note(2014 4g) en Snapdragon 800 quad core prosessor(2.3Ghz) som er noe av det kjappeste på markedet bare slått av neste versjon av Snapdragon, mens Tab'en kjører en Intel Atom Dual Core(1.6 Ghz) som er endel eldre og tregere.

     

    Hvis du har råd til en Note så er vel den litt raskere på tyngre applikasjoner.

     

    Hvis du finner ut at du ikke trenger 4G så er det ganske stor prisforskjell mellom Tab og Note, men en ting å se på er at Note i 2014 versjon uten 4G ikke har snapdragon men en Samsung Exynos 5 Octa.

     

    Grunnen til det er at Qualcomm som lager Snapdragon sitter på alle patenter til 3G/4G og har puttet 4G inni prosessoren. I de fleste tilfeller der du har Snapdragon 800 så har du også 4G. Noe som er praktisk i f.eks mobiltelefoner. Men fordyrer nettbrett der det ikke trengs.

  7. Er veldig fornøyd med batteriet på min Z1:

     

    1488111_10151774520710703_1745918484_n.j

     

    Bruker Stamina-mode og Snapdragon Battery-guru.

     

     

    :thumbup:

     

    Det er noe galt med batteriet ditt, så det er ikke så rart at det er varierende erfaringer med batterilevetid. Selv er jeg veldig fornøyd og lader bare hver 2-3 dag. Men tilbake til batteriet ditt, jeg kjører ikke med noen av de sparemodusene og ved 40% lading, har jeg 16 timer levetid, noe som etter min erfaring stemmer greit. Skrur jeg på alt det du har på så får jeg 1 dag og 11 timer, ved 40% lading....

     

    Det er en fyr med tilsvarende batteritid som meg https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1535782&p=21194906

     

     

×
×
  • Opprett ny...