Gå til innhold

CommanderHusky

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CommanderHusky

  1. Hei!

    Jeg bare lurer på noe, den oppgaven med kirale senter (oppgave L på flervalg). Glysin har jo ikke et kiralt C-atom, men det har de to andre. Hvorfor er fasiten at det er tre kirale sentre?

    Takk for at du la ut fasit!

     

    Treonin har 2 kirale C-atomer (C-atomet i midten og den i sidekjeden) i tillegg til lysin sin :-)

    • Liker 1
  2. Fasit for flervalgs ( 1a), 1b), 1c) osv.)

    D B B D C C D A B D A D C A B A C C C D

     

    Synes 1p) var noe skikkelig dritt. Kjemiboka vår sier at det dannes Fe3+ under korrosjon. Tenkte dette ville reagere med Cu og korrodere kobberet. Andre som også tenkte slik og tok C på p) ?

  3.  

    Dette var en teknisk feil av Udir som ble fikset litt senere, forklarte IKT-avdelingen for klassen min. Vi hadde samme problem

    Så jeg har egentlig bare levert 1 fil av besvarelsen min, og ikke 3 filer eller? Fytti, jeg er utrolig stresset! Kommer jeg til å stryke eller gå ned i karakter hvis jeg virkelig har fått levert 3 filer av samme besvarelse?

     

    Det gir ikke mening for at karakteren påvirkes av noe sånt. Leverte du 3 identiske filer? I så fall har det ingenting å si. Hvis de var litt forskjellige, tror jeg sensor ser på den sist leverte. Ta det rolig, sensor er ikke djevelen :-)

    • Liker 1
  4. Mange ganger er det nettopp den "enkle veien" som viser seg å være den mest lønnsomme. Så man skal ikke se bort ifra at en "kjedelig" tekst fort kan gi bra resultat så langt man svarer på oppgaven. Jeg krysser fingrene for oss begge!  :wee:

     

    Krysser fingrene for oss jeg og! Følte årets resonnerende tekst var utrolig vag. Hvordan tolker du egentlig det de er ute etter? Jeg tenker at de vil ha en tekst der man diskuterer forskjellige "former" for samfunnskritikk i litteraturen.

  5. Gikk for oppgave 1 jeg. Trakk blant annet paralleller til Ibsens "Et dukkehjem" og om hvordan rollene var snudd om på i "Mor streiker". I "Hellemyrsfolket" skrev jeg derimot en del om naturalismen med Skram og Collet i spissen. Når det kom til "Bienes historie" var jeg derimot langt mer usikker om hva jeg skulle finne på å skrive... Endte med å skrive en del om den dystopiske sjangeren jeg liker så godt, og om hvordan teksten på lik linje med bøker som "Vidunderlige nye verden" og "veien", på en litt mer "moderne" måte, satt problemer under debatt ved å "skremme" leseren, og vise "sluttspillet" til menneskets turbulente utvikling. Så når det kom til oppgaven; om hvordan tekstene "satte problemer under debatt", tenkte jeg som så at det kunne være et poeng i å framstille litteraturen i en slik "dystpisk drakt". 

     

    Har jeg et bra poeng, eller har jeg blingsa helt her? :hmm:

    Hørtes fornuftig ut. Gikk for oppg. 1 jeg og, men skrev en ganske kjedelig tekst føler jeg. Tok ikke med noe annet enn de 3 vedleggene og snakket om hvordan hver og en viste seg å være samfunnskritisk. Tror du kanskje det er å blingse helt? 

  6. Mtp at du nå har bøyd en bøtte av andre pinner så er det lost case å prøve å få noe utifra NetOnNet, i et slikt tilfelle ville ALLE nettbutikker/butikker nektet returen.

     

    Når det kommer til hvor lett det er og bøye de så er det lett. Har selv montert sikkert oppimot 500 cpu'er og er ikke mer enn noen mnd siden jeg klarte å bøye en pin.

     

     

    Skal kjøpe et nytt hk. Hva advarer du mot når man monterer en CPU?

  7. Disse pinnene er lette å bøye, jeg ville kjøpt nytt om det ikke var et kjempedyrt hovedkort.

    Ev, kan du prøve bøye dem tibake.

     

    Vil helst ikke drepe prosessoren :p Skal prøve å kjøpe et nytt et men jeg vil ha pengene mine tilbake fra NetOnNet på en eller annen måte fordi kortet funket på en måte som ikke kan blir grunnet av de to pinnene jeg fant var bøyd. Leste gjennom LGA 1150 design brosjyren og fant pinnen og om de var relatert til mine problemer, som de ikke var. Jeg vet heller ikke om jeg bøyde noen pinner når jeg skulle putte prosessoren tilbake i sokkelen etter ha hatt problemer. Jeg følte noe på fingeren når jeg holdt på å putte prosessoren inn så jeg stoppa og fant 2 bøyde pinner. Hvordan skal NetOnNet tro på dette? De er jo utrolig gjerrige.

     

    1. Hvordan ville du ha foreslått å installere en CPU?

    2. Hva burde jeg prøve å gjøre for å få tilbake pengene mine?

  8. Kjøpte et nytt hovedkort i midten av November og bygde en ny pc med den i Desember fordi jeg måtte vente på de andre delene. Jeg har aldri bygd en pc før men jeg følgte mange instruksjoner og gjorde mye research. Første problem, den boota ikke. Fiklet med ram'n og putta den i single channel så funka den selv om den spurte i BIOS om jeg ville slå på dual channel, som jeg gjorde. Etter det var det tilfeldige frysninger der den stoppa helt og trengte å bli slått av med å holde inn av/på knappen. Selv etter en CMOS reset og en BIOS flash.

     

    Jeg tenkte det var hovedkortet og tok ut CPU (som jeg installerte ifølge manualen og så flere videoer på YouTube) og fant 2 bøyde pinner på LGA 1150 hovedkortet (GA-B85M-D3H) og siden jeg var så forsiktig, tviler jeg på at det er min skyld. Jeg sendte en mail til NetOnNet og de svarte:

     

     

    Hej,

    Tack för erat mail, jag sender en fraktsedel i ett separat mail som ni kan bruek till att returnera produkte under angerretten och hvis det blir godkjent refunderer vi pengerne.

    Ha en fortsatt fin dag.

    Men problemet her er at på den andre mailen hun sendte så kan det være at jeg blir belastet 300-700kr om de ikke godkjenner hovedkortet. Hva slags hestedritt er det?!?

    Burde jeg sende det eller bare kjøpe et nytt ett? Ikke fra NetOnNet selfølgelig da :D Er det lurere å bare ringe inn til en sjef eller klage til forbruksrådet for å få det returnert fordi jeg var utrolig forsiktig og visste hva jeg gjorde? Hvor lett er det egentlig å bøye sånne pinner, kan det skje om du putter inn prosessoren på en vinkel eller kan det skje under stramming av kjøler?

  9. Jeg er helt sjokkert angående den spesialbygde pc'en. Veldig sleipt altså! Kjøpte meste av delene mine fra NetOnNet men hovedkortet har A) defekte RAM sokkeler og B) bøyde pinner (var helt forsiktig med installasjonen av CPU og fulgte til og med MSI videoen) så er det bare å vente på hva de skal svare :p Føler meg som om kundeservice har kundefobia, de vet ikke hvordan å behandle en kunde mesteparten av tida.

  10. Vist det er i kurset så er jeg ganske sikker på at du må få det med deg. Et et par år siden jeg var på det kurset, så husker ikke om vi hadde det med.

     

    Vist du kan det, da vil det vel ikke være så stort problem å gjøre det tenker jeg? Vis at du kan, gjør deg raskt ferdig. Vent til resten er ferdig.

     

    Får jeg spørre, hvorfor er du ikke noe glad i minn-til-munn øvelse? Det er bra å kunne, dere får jo utlevert "munnbind" så bakterier osv er jo ikke noe å tenke på, skader ikke å øve på det mange ganger. Mange mange ganger, jeg var nettopp på årets 3. førstehjelpskurs med munn-til-munn øvelse (pga. jobb og jeg fikk betalt på kurset :thumbup: ) og det er alltid noe nytt jeg lærer, en liten detalje her og der. Noen tips osv fra ulike instruktører osv.

    Hva er munnbind? Om jeg ikke trenger å ha direkte kontakt med munnen til noen så går det greit. Men må jeg bli prøvd på eller skal alle bare prøve på én person?

  11. Hei

     

    Skal ta trafikalt grunnkurs snart men jeg vil vite om det er noe munn-til-munn der i førstehjelp delen. Jeg er ikke noe særlig glad i det men jeg kan det allerede fordi jeg har en sånn CPR dukke hjemme som jeg måtte øve på. Blir det faktisk noe munn-til-munn og er det oblikatoriskt?

     

    Hvis det er i kurset, kan man unngå det?

  12. De har nok sent deg feil kjøler. Jeg tviler på at det går an å ta av kobberplata. Da hadde den sittet løst, og dermed kjølt dårlig.

     

    Se på finnene om de er "bøyd" sånn som på youtube. På min er de rette.

    Mine er rette, betyr det at det ikke skulle ha vært en kobberplate under? Min prosessor har bare en mørk sirkel der kjøleren skal være, sikkert litt fett som man kan rense bort :p

  13. Det er vel ikke så farlig å kjøpe fra det de kaller demovare. Det er vel strengt tatt bare noe de har fått i retur som ikke kan selges som "nytt" .. At de sender med en kjøler som er helt ødelagt er jo litt idiotisk da, men de har vel ikke sjekket det nok (er den lille kobber-platen under helt vekk sier du?). Ta i såfall et bilde av det og spør om du kan få 100 spenn rabatt på et eller anna kanskje. Tviler på du får noe, den er ikke verd metallet den er frest ut av.

     

    Jeg ville vel styrt unna kabinetter fra demovarer, da disse sansynligvis er oppskrapet og stygge. Innmat er ikke så farlig, du vil jo ha full garanti/reklamasjon, og sparer noen kroner.

     

    PS: Jeg kjøpte et kabinett fra netonnet en gang som var "nytt". Jeg pakket det ikke opp før det var gått nesten 6 mnd, fordi det var ikke til meg og vi kom aldri igang med bygget. Det viste seg at det var helt hærpa, oppskrapet og stygt/knekte deler. Kontaktet netoonnet og de sa bare at returfristen var utgått og jeg kunne ikke heve kjøpet. De mente også det var min feil at det nå var ødelagt ... Jeg ba dem dra til H (gjorde ikke det, men hadde veldig lyst...) og satte 25 slug's fra pumpehagla i det. Problem solved. Det er frekt det, kalle ødelagt brukt søppel for nytt, og sa gi meg fingeren når jeg påpeker det.

    Oj, ser du har vært ganske uheldig. Ja netonnet er en av de butikkene jeg foretrekker mest men da skal jeg holde et øye på varene som kommer i posten! Skal prøve å ta bilde av underdelen og sende den nå men samme om jeg får noe eller ikke bryr jeg meg ikke siden jeg har en bedre kjøler. Ja den kobber plata var ikke der :/

  14. De leveres med en kjøler strengt tatt fordi ... jeg vet egentlig ikke. Den er ikke verd en dritt, og man ser nå at CPU'er leveres uten stock kjøler.

     

    Det er ingen kobber på dem, kun aluminium. Termisk pasta er det på dem, men hvis denne er brukt tidligere er det vel vasket bort. Dette er uansett noe man enkelt kan legge på selv.

     

    Det er prosessoren du har betalt for. Kjøp en skikkelig kjøler og bare vær glad for at du "tvinges" til å kjøpe en (de 300 du sparte er nok til en god kjøler).

     

    PS: Du kan få en av meg hvis du vil ha en kjøler ^^

    Haha takk Kyrre :D Nei jeg skal selfølgelig bruke en annen kjøler (Nemlig CM Hyper 212 Evo, har den på bordet :p) men det er jo på en måte "It's not about the money, it's about sending a message" fordi hva I all verden kan ha skjedd med prosessoren hvis kjøleren har mista en hel del! (100% sikkert ingenting men jeg er jævla paranoid :D) Uansett takk for svaret.

     

     

    Kjøpte en prosessor fra komplett, de sa den var en demovare og at det eneste som fikk den å bli kalt en demovare var at den ikke hadde original embalasje. Fikk den 300kr billigere så, why not? Den kom idag og boksen ser ut som om den har overlevd 2 kriger og kjøleren har ikke thermal paste lagt på bunnen, vet du hvorfor? Fordi det ikke en gang var en kopper bunn der! Bare grå metall og så snakker jeg med kundeservice så sier de at "... våre prosessorer kommer direkte fra produsent og da kommer de slik :)" men så er det hundrevis av videoer på YouTube der de åpner boksen og kjøleren har thermal paste og en kopper bunn. Før jeg blir mer forbanna, er det noen som har kjøpt prosessorer fra Komplett for å bekrefte den merkelige unnskyldningen?

     

    Tusen takk

    -Sinna 'Husky

    Tvert i mot så kan jeg avkrefte det. Kjøleren som fulgte med min var i god stand og thermal paste var på. Komplett skal oppgi i produktbeskrivelsen hvis det foreligger vesentlig mangler ved demovareproduktet. Du kan jo prøve å få Komplett til å sende en erstatningsvifte. Uansett så ville jeg ikke benyttet meg av originalviften, ettersom den både bråker og generelt er dårlig. Kjøper du deg en bedre kjøler vil muligheten til å overklokke også være tilstede. Det er ikke nødvendigvis snakk om vannavkjøling, men en luftavkjølt kan være vel så bra.

     

    Ganske enig, har en CM Hyper 212 Evo ved siden av meg men jeg var ganske redd for å kjøpe en demovare men jeg måtte vel det siden jeg gikk glipp av black friday tilbudet (kosta 1,500kr da men var 5 minutter sen til tilbudet. fikk denne for 1,575kr) derfor var jeg ganske kritiserende.

     

    Uansett, om noen har gjort det før, er det lurt å kjøpe demovarer? Er det spesifike komponenter man burde/ikke kjøpe som demovare?

     

    Takk takk!

    -Ikke så sur 'Husky :D

×
×
  • Opprett ny...