Gå til innhold

PReiso

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PReiso

  1. Et rimelig alternativ til massasje er skumrulle. Treningssentre har de som regel liggende i nærheten av magetreningsområdet, og jeg har kjørt 3-5 minutter med rulling av ryggen over disse etter endt styrketrening. Det har definitivt bidratt til lindring av plagene, særlig de førstkommende dagene.

     

    Har faktisk testet akupunktur og (jeg har testa mye rart over disse årene). Dét var imponerende effektivt, og gav meg en uke med smertefri rygg. Men, da er vi selvsagt igjen på en litt dyr løsning.

     

    Problemet for min del har vært at de tingene her er mer lindring av enn løsning på situasjonen. Et par uker med unnasluntring så er problemene tilbake. Skumrullen har forsåvidt fungert godt, for det har ikke kosta meg så mye energi å ta noen minutter med det etter trening. Men jeg er rett og slett for lat til å gå jevnlig til behandling når måneder blir til år osv.

  2. Vel, for min del har det vist seg at det dreier seg om underutvikling av rhomboid musklene. Jeg har alltid trent mye styrke, både rygg og bryst. Derfor falt det meg aldri inn at jeg kunne få problemer knyttet til for sterke brystmuskler i forhold til ryggmuskler.

     

    Men det har jeg altså fått. Mest sannsynlig fordi rhomboid musklene ikke nødvendigvis blir veldig godt aktivisert når man gjennomfører standard ryggøvelser som nedtrekk og chins.

     

    Rhomboid musklene ligger i tillegg godt gjemt under Trapezius og Latissimus dorsi. Dermed er det vanskelig å se problemet fysisk. Man kan ha en god kroppsholdning, samt en fin, muskuløs rygg, og fremdeles ha underliggende problemer.

     

    For min del virker det som at rhomboidene ikke har gjort jobben sin med å trekke skulderbladene tilbake og ned. Da har de andre ryggmusklene måttet steppe inn, som har ført til overbelastninger og spenninger i musklene.

     

    Så, for å endelig komme til den magiske løsningen min: spesifikk trening av rhomboids. Har kjørt på med rear delt flyes, samt stående roing på treningssenter 2-3 ganger i uken som tillegg til det normale treningsprogrammet mitt. Ikke nødvendigvis med mye vekt, men kontrollert og med fokus på aktivering av muskelen.  I tillegg har jeg kjørt noen hjemmeøvelser et par ganger i uka (Nummer 1,2 og 5 fra denne linken: https://www.healthline.com/health/fitness-exercise/rhomboid-exercises#prone-lateral-raise).

     

    Har kjørt dette i en 2 måneders tid nå, og problemene er nesten borte. Selvsagt ingen garanti for at dette funker for deg, men er jo helt klart verdt et forsøk. Øvelser som face-pulls kan sikkert og gjøre nytten, men i mitt tilfelle fikk jeg bedre resultater med de andre øvelsene jeg har nevnt her.

    • Liker 1
  3. Jeg har faktisk endel input til denne tråden, da jeg har slitt med det samme selv i årevis. Har nå endelig funnet en løsning på problemet, som kanskje kan hjelpe flere.

     

    Ser dog at tråden er eldgammel, så om noen fremdeles er aktive her: Gi en lyd

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...