Gå til innhold

mare

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mare

  1. Først av alt, takk for kjappe svar ;)

     

    Var inne på tanken selv, men i.o.m. at det andre (identiske) kortet jeg testet var helt ubrukt, i originalforpakning, slo jeg fra meg den tanken igjen.

     

    Men verdt å sjekke ut, tror jeg skal se om jeg finner et program som kan monitore temp først, deretter evt. fjerne støv med mild makt ;p

     

    Takker og bukker så langt, kommer vel tilbake med oppdateringer.

  2. Hei,

     

    Jeg sliter med å finne ut hva som er galt med min 1 år gamle selvbygde stasjonære PC. Har googlet og gjort litt research, men det virker som dette er et somewhat diffust problem.. (ref. http://foxpop.com/imre/2005/vpurecover/vpurecover.html)

     

    Teknisk info:

     

    Intel Core2Duo 6400

    Asus P5B hovedkort

    Sapphire Radeon X1900GT

    2 GB RAM / 250 GB SATA HD.

    (Original) Win XP SP2

     

    Ikke overklokket, standard instillinger i bios. Oppgraderte bios med en gang jeg hadde PC-en oppe å gå for et års tid siden, og den har fungert helt perfekt inntil nå. Andre drivere er også oppgradert (ATI, Intel inf. etc etc), men gjorde ingen forandringer i oppsett/drivere i det hele tatt i tiden før problemet begynte å oppstå.

     

    For en måneds tid siden, begynte plutselig grafikktunge spill (HL2, Bioshock, Test Drive Unl.) å låse seg.

    Eller, dvs. bildet (+ av og til lyd) låser seg, ikke PC-en i seg selv. Skjermen går en sjelden gang død med beskjed "no signal", men som regel fungerer VPU recoveryen, og jeg kan avslutte spillet + Win XP på korrekt måte.

     

    Forsøkte først å oppgradere fra ATI/Sapphire 6.9 til 7.10 driverne, men det hjalp ikke.

    Hadde et identisk skjermkort liggende (dobbelbestilling på firmakonto - ikke no returrett der i gården nei...), og prøvde med det, men det samme problemet dukket opp momentant. Altså er etter alt og dømme grafikkortet i orden.

     

    La merke til at det var ganske støvete i kabinettet, så jeg tok en forsiktig rens med lette børster + støvsuger en 10-15 cm over kabinettet for å "plukke opp" støvet. Er nøye på å være forsiktig med støvsuger + pc, har lest så mange forskjellige rapporter om ting som kan skje, men uansett - dette var etter at problemet oppsto.

    Tror altså ikke at evt. kortslutning (etc.) er årsaken.

     

    Uansett, fortsatt ingen forbedring, så jeg kom fram til at dette kunne være en eller annen form for "Windows-loking". Vært borti mange rare feil før om årene som har blitt fikset med en reinstall av Windows.

    Etter et par timers backup og reinstallering var alt klart til et nytt forsøk. Brukte driverne som følger med kortet i første omgang, siden jeg brukte disse fra fjor høst til nå i vår/sommer uten problem. Gikk mest i WoW og BF2 på den tiden, hvis det spiller noen rolle.. (Ikke fullt så grafikktunge spill, mener jeg..)

     

    Prøvde TDU først, og jamen så det ikke ut til at alt var i orden.

     

    Men den gang ei =(

     

    Spilte en 25-30 minutter, og der var vi tilbake til gamle takter.

    (Før reinstall tok det bare et par minutter med spilling før kræsj, så i løpet av den halvtimen trodde jeg at jeg var berga.... doh.)

     

    Så nå er jeg rimelig frustert her jeg sitter, og hadde satt enormt stor pris på om noen har tips på lager.

     

    Oppsummert,

     

    etter min mening er det mest sannsynlig ikke et driver problem, og heller ikke grafikkortet det er noe galt med. Og siden Win XP reinstall ikke hjalp, så begynner jeg å gå tom for ideer.

     

    Kan det være et I/O eller IRQ problem?

    Hovedkort?

    Strømforsyning? (Har en 450W NorthQ hvis jeg ikke husker feil, bør holde det...? Har jo fungert helt flott inntil nå)

    Nvidia optimaliserte spill...?!?

    Støv, altså varmeproblem i skjermkort..?

     

     

    Siden dette bare gjelder for grafikktunge spill, sliter jeg faktisk enda mer med feilsøkinga.. Har god luftgjennomstrømming i kabinettet, og har aldri hatt temperaturproblem med CPU.

    Kommer ikke på mer info som kan være til nytte nå i farten (denne posten ble vel lang nok uansett...), men jeg håper at noen erfarne personer på forumet kan ha lignende problemer å vise til, for de forslagene jeg fant via googling var veeeldig generelle og lite relevante for meg siden jeg enten allerede hadde prøvd ut forslagene, eller at de var utdaterte...

     

    På forhånd tusen takk,

     

    Mvh

    Marius

  3. Asus v9280s er et kort jeg angrer på at jeg kjøpte, hele serien er en eneste stor feilproduksjon.

     

    Stock: 275 / 600

    OC: 287 / 610 (Med case temp. på 31, ukjent (dog jævlig varm) gpu temp.)

     

    Da er hele ramma rundt vifta + ribber glovarme. Noe av årsaken til dette er som tidl. nevnt en feilproduksjon. Crappy kjøling, pluss at plata bak kortet som skal dekke både gpu og ram i realiteten kun dekker et par ram brikker. Skjev og jævlig konstruksjon, ble litt skep på Asus etter dette, selv om mitt P4P800 funker uten noe som helst problemer.

     

    Nei, får vel fortsette min økonomiske jakt på et brukt 9500pro / 9700pro, gidder ikke ofre mer spenn på bedre kjøling...!

     

    Edit:

    Etter bugging i 3dmark03, er ny OC 287 / 605

     

    Ikke bra... Har sett flere tester hvor akkurat samme problem går igjen, styr forresten også unna Asus P4s8x HK - null OC potensiale...another story!!!

  4. Har nettopp installert Win XP på nytt, på nykjøpt hd.

    Nå - etter at alle drivere er installert, ender XP opp med å fryse ca hvert 10. sek, i ca 1 sek. av gangen.

    Har forsøkt mange forskjellige instillinger på minne, HD, services. +++

    defragmentert alle partisjoner, fikla i bios osv.

     

    Noen forslag før jeg begynner på nytt?!? Plis? ;)

     

    Kjører på en P4 2,4b, Asus P4P800, 1024MB RAM, 2x 120GB, GF4 ti4200 8xagp og SB live 5.1.

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...