Gå til innhold

Anonym Ape

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonym Ape

  1. Jeg går nå første videregående, og har hatt lekser siden jeg startet på skolen. Jeg husker at overgangen fra barneskole til ungdomskole var stor. Vi fikk karakterer, kravene ble strengere, vi begynte å ha framføringer (kan aldri husket å ha det på barneskolen), og vi fikk en del mer lekser. Dette kan virke litt sjokkerende i begynnelsen, og spesielt om elevene sliter på skolen.

     

    Jeg har aldri hatt problem på skolen, og overgangen til ungdomsskolen gikk ganske fint. Litt vanskeligheter i begynnelsen, men etter å ha gått der en stund var ikke dette lenger noe problem (kan komme av at jeg bare gjorde innleveringsekser, øvde til prøver og førebudde meg til framføringer). Vil ikke anbefale det jeg gjorde; selv om jeg ikke dret helt oppi skolen. Jeg gikk ut med et snitt på ca. 4,9.

     

    Om du har for mye lekser avhenger nok fra person til person, skole til skole, og lærer fra lærer. Jeg syntes ikke at vi hadde mye lekser på ungdomsskolen, men dette kan tolkes ulikt fra tidligere klassekamerater.

     

    Derimot ble det litt verre på videregående (noe som jeg var 100% forberedt på). Ungdomsskolen har ikke vert noe problem, i forhold til på videregående. Oftere prøver, og mye mer lekse. "No pain, no gain!". Folk kan ikke bare få ting i hendene, men må jobbe litt for å oppnå noe.

     

    Likevel vil jeg si at lekser kan være unødvendig ettersom mange velger å ikke gjøre dem (deriblant meg selv), og lekser ikke er så lærerikt som noen kanskje skal ha det til. Lekser tar friheten til ungdommer! Når skolen er ferdig tenker nok de fleste; "Endelig ferdig på skolen! Nå kan jeg gjøre hva jeg vil", men det er jo ikke sånn. Du kommer hjem og må kanskje sitte i flere timer med lekse, der du lærer minimalt i forhold til en produktiv klassetime. Jeg har selv vert oppe til langt på natt noen ganger, for å forberede meg til prøver, fullføre et prosjekt, eller gjøre ferdig en framføring til dagen etter.

     

    For å prøve å summere det jeg nettopp har skrevet: Jeg er både mot, og for lekser, men skulle heller ønske en time ekstra undervisning, for å droppe leksene.

    Mot, fordi det gjør at mange har mindre fritid. Noen sliter, og da kan det være behov til hjelp, som ikke er mulig å få i hjemmet. I tillegg er det ikke lærerikt om du ikke skjønner noe av leksene.

    For, fordi undervisningen på skolen er ikke nok. Du må jo jobbe selv for å oppnå noe.

     

    Om så det ikke går å fjerne lekser for en lengre skoledag, er det vel bedre med litt lengre skoledag, og mindre lekser?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...