Gå til innhold

Ole Avranden

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ole Avranden

  1. Jeg skal ikke "flytte" til Frankrike, men ha hyppige besøk der (kanskje en 3 ukers tur annenhver måned). Har det uansett noe å si om jeg er der eller ei? Er vel ingen tollvesen som bryr seg eller overvåker hvor jeg befinner meg til enhver tid.

    Jo, når det gjelder skatter og avgifter er det mange land som sjekker opp veldig nøye hva utlendinger foretar seg. Men sjekk med det franske tollvesenet, det kan hende Frankrike har en liberal holdning til utenlandsk registrerte biler og at det ikke er noe problem i det hele tatt :)

     

    Bil er også generelt billig i Frankrike, så det kan hende det er billigere å kjøpe en grei bruktbil der enn det er å kjøre den norske bilen tur-retur Frankrike.

  2.  

    Det er forskjellige regler for dette i stort sett alle europeiske land, så du må sjekke ut hvordan franske tollmyndigheter forholder seg til bruk av utenlandsk bil. I Danmark har du f.eks 14 dager på deg til omregistrere bilen, mens i Tyskland mener jeg å huske at du kan kjøre fritt bare du har forsikringer i orden. Norge er faktisk relativt liberale med en grense på 1 år for utlendinger.

     

    Mener du virkelig at hvis sommerferien i Danmark varer i 15 dager må man omregistrere bilen?

     

    Nei, men hvis man flytter til Danmark eller oppholder deg der på mer eller mindre fast basis, slik som trådstarter skal gjøre i Frankrike, så må du omregistrere bilen innen 14 dager.

  3. Det er forskjellige regler for dette i stort sett alle europeiske land, så du må sjekke ut hvordan franske tollmyndigheter forholder seg til bruk av utenlandsk bil. I Danmark har du f.eks 14 dager på deg til omregistrere bilen, mens i Tyskland mener jeg å huske at du kan kjøre fritt bare du har forsikringer i orden. Norge er faktisk relativt liberale med en grense på 1 år for utlendinger.

  4. Kommer jo litt an på hvor i Norge du reiser fra. Har du noe kjøring til Oslo, kan det være greit å sove seg ned til Danmark og kjøre derfra frisk og uthvilt. Reiser du fra Oslo er det ikke noe å hente på det, så da kan det være greit å ta danskebåten mellom Larvik og Hirtshals som andre også foreslår her.

     

    Holder du fartsgrensene sånn nogenlunde er du gjennom Danmark på 3 timer.

     

    Å reise lugarløst med danskebåten mellom Oslo-Frederikshavn eller Oslo-København tror jeg ikke at går lenger, og er vel uansett et dårlig utgangspunkt for å fungere optimalt som bilist neste dag ;)

  5. Her er noen forslag til ting å gjøre i Aalborg som er (litt) sportsrelatert.

     

    Klatrevegg i DGI-huset - http://www.dgihusetnordkraft.dk

    Gokart (Svenstrup, litt sør for Aalborg) - http://www.gokartworld.dk (12 års aldersgrense)

    Mountainbike-tur (sykler kan leies) - http://www.aalborgkommune.dk/kultur-og-fritid/Natur/Aktivt-friluftsliv/Sider/Mountainbikeruter.aspx

    Ridetur - http://www.lundforlund.dk/

    Aalborg Havnebad (på sommeren) - http://www.ferieidanmark.no/jylland/nordjylland/aalborg/aalborg-havnebad.html

    Svømmehall / Vannaerobic / Skøytebane mm. - http://gigantium.dk/

     

    Se fotballkamp: http://fodbold.aabsport.dk/nordjyske-arena.aspx

    Se håndballkamp: http://aalborghaandbold.dk/forside

  6. Det er bare å ta på noen av de billigladerne, så skjønner man fort at de egner seg best i søppelbøtta. Glovarme og laget av billigste komponenter og materialer. Dårlig kombo.

     

    Prøver også så langt som mulig å unngå å lade om natta - uansett lader. Men det er dessverre ikke alltid gjennomførbart. Men med ladere i bilene, så går det stort sett an å unngå nattelading av mobilene i hvert fall.

  7. Har hatt en Lumia 925 i noen dager nå, og synes den fungerer veldig bra. Alt flyter sømløst.

     

    Men det er to ting jeg ikke er så fornøyd med.

     

    Baksiden er litt for glatt. Skulle gjerne hatt en litt mer ru bakside slik at den ville ligge litt "tryggere" i hånden.

     

    Det andre er den supersensitive skjermen. Den blir for sensitiv, så jeg skrudde den fort ned til normal sensitivitet. Kommer neppe til å bruke den med hansker uansett.

×
×
  • Opprett ny...