Gå til innhold

tommelfingerregel

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tommelfingerregel

  1. Hva er forskjellen på å presse i et halvt minutt og ett sekund med AeroPress? Kan man ikke oppnå det samme ved å la det trekke litt lenger før man presser?

    Trekketiden avhenger av kverningsgraden på bønnene. Kverner du skikkelig fint må du være utrolig kjapp for å hindre overekstrahering. Personlig liker jeg bedre å kverne grovere og lar det trekke mellom 1 og 2 minutter før jeg presser ned. Synes det blir renere smak + pluss mye lettere å få til et jevnt resultat.

  2. Lite hjertesukk fra meg. Jeg kaster vel stein i glasshus som aktiv syklist selv og det er dessuten er delte meninger om hvor i veibanen en bør sykle, men som gående i dag møter jeg en landeveisyklist som i 25-30 km/t kjører slålom mellom folk som ventet på bussen, folk med barnevogner og meg selv. På fortauet. Veien ved siden av er 30-sone og generelt lite trafikkert på en søndag ettermiddag.

     

    Er generelt veldig for at folk holder seg i form og bruker uterommet, men _litt_ normal folkeskikk er vel mulig å forlange fra alle som er ute?

  3. Så i stedet for å redigere innlegget ditt valgte du å lage et nytt? Akkurat ja.

     

    Personlig skulle jeg likt å se disse "bevisene" flere snakker om (påstand: Det er bevist at folk ser stor forskjell på 4K og 8K). Da full HD var det store gjennomførte Nrk en blindtest mellom ulike skjermer, i denne testen vant SD-skjermen med klar margin:

    http://www.nrk.no/livsstil/beste-flatskjerm-i-blindtest-1.7019196

     

    Når man for noen år siden ikke klarte å se forskjell mellom SD og HD, finner jeg det pussig at forskjellen mellom 4K og 8K plutselig er enorm. For min egen del er temporal oppløsning vesentlig mer interessant. Nå har jo noen regissører begynt å leke med 48 fps, så kanskje vi i fremtiden vil se samme kappløp her også.

  4. Hvis pepperen skal brukes i selve matlagingen, så gå heller for morter. I tillegg kan en skikkelig morter brukes til både tørr og våt knusing og mosing. Bedre smak blir det også. Det er også du som har kontroll på finheten.

     

    Om elektrisk er bedre enn hånddrevet kvern, handler mer om hvor lat du er. Kan ikke si noe om kvaliteten på Peugeot.

     

    Jepp. En fin, tung morter i stein koster ikke mange hundre kronene, gir bedre smak fordi den knuser og ikke skjærer pepperen slik en kvern gjør, er minst like rask som hvilken som helst kvern samtidig som en har 100 ganger bedre kontroll på hvor fint det skal males. I tillegg varer den i generasjoner.

  5.  

    Lenge leve? Den videoen representerte for det meste skamløs produktplassering fremfor å gi noe ny kunnskap.

    Fordi han nevner Aeropress og viser Wilfa-logoen i 2 sekunder? Han nevner at man bør kjøpe en trakter i øvre prisklasse; dette er ganske mange modeller fra forskjellige produsenter, så jeg skjønner ikke at dette kan kalles produktplassering. Greit nok at det blir vist frem et par bryggere med ganske gjenkjennbare design, men er alternative at han ikke viser frem noe utstyr i filmen i det hele tatt? Alt utstyret står inni en pappeske også tryller han frem en kopp nydelig kaffe? Lærer publikum mye av det?

     

    Fordi alt utstyret han viser frem er fra Wilfa. Utstyret har ingenting med kvalitet å gjøre, det er kun der fordi mannen tjener penger på det. Den kverna f.eks. er noe søppeldårlig drit som er sveiset sammen uten mulighet for normal vedlikehold, ikke engang normal rengjøring er mulig. Jeg kan aldri tenke meg at en person som er opptatt av kvalitet i hele produksjonsløypa rent objektivt ville anbefalt noe slikt. Og da har jeg ikke nevnt Wilfas svart manuell....

     

    Genuint opptatt av kaffe? Selvsagt er både Tim Wendelboe og helt sikkert Aftenpostens team det. Det har dog ingenting med saken å gjøre.

×
×
  • Opprett ny...