Gå til innhold

thaboszz

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thaboszz

  1. Jeg har nok allerede søkt, men jeg det sto så mye så jeg falt litt ut. Lurte på om det var noen som hadde en enkel forklaring når det gjelder det som skjer med de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen osv

    Ok, jeg hadde en presentasjon om akkurat dette for en måned siden så dette burde jeg kunne :tease: (fikk faktisk 6). De insulinproduserende cellene tror jeg også kalles betacellene. Insulinet produseres i bukspyttkjertelen ved leveren. Diabetikere produserer ikke sin egen insulin fordi de insulinproduserende cellene blir ødelagt av kroppens eget forsvarssystem, nemlig immunforsvaret. Diabetikere må derfor ta INJEKSJONER (sprøyter, Penn) med insulin hver dag. De kan ikke ta piller fordi enzymene og syrene i magen ødelegger insulinet. Hvor mange enheter (hvor mye) insulin avhenger av blodsukkeret. Insulinet gjør at cellene kan ta opp sukkeret fra blodet. Diabetikere produserer ikke sin egen insulin, så de har egentlig unormalt høyt blodsukker hele tiden (de får det ned til vanlig verdi ved å ta sprøyter). Vanlig blodsukker er 4-7,5. Diabetikere kan få opptil 18 osv. Hvis diabetikere tar for mye insulin må de få i seg massevis av karbohyrater for å ikke få føling. Veldig rotete skrevet) Hvis de får for lite insulin kan det dannes syre i kroppen som til slutt kan ende i koma. Både for høyt og for lavt medfører bevisstløshet.

  2. Vet ikke om electron funker men SpendOn funker fint om du er i tvil til å handle.

     

     

    Kan man betale med vanlig visa?

    Du kan til og med betale med uvanlig VISA. ;) Samt PayPal og diverse. Tror faktisk Electron går også, men siden jeg ikke har det så har jeg ikke prøvd.

     

    Takk for svar. Jeg har allerede fått 10+ pakker i posten fra Dealextreme ved å betale med spendon (ikke paypal). :)

  3.  

     

     

    Høres bra ut! Selv har jeg brukt uendelig med timer i COD 4. Så på bakgrunn av det kan det jo være at COD 2 blir noe jeg kan prøve meg på, da jeg har lyst til å prøve det som påstås å være det beste COD spillet (selv påstår jeg at COD 4 er det).

     

    Kjøper det dersom det kommer på billig salg hos STEAM, eller G2PLAY.

     

    Å! Er G2play safe? Man får koden osv?

  4. Jeg har en gammel hp laptop til 2000 kr, den holder på å brenne opp :ohmy:

    Jeg har tenkt å kjøpe meg en ny en med et budsjett på 6K . Det jeg lurer på er om denne: http://www.komplett.no/acer-aspire-v3-772g-173-hd/803824 ville funket bra til å lage presentasjoner på powerpoint og kanskje spille ganske ganske krevende spill på low? Erfaringer med acer? Alternativer til samme eller mindre pris? Det blir ihvertfall ikke hp (redd for at huset skal brenne opp med en pc på 100 grader celcius)!

     

    + Erfaringer med proshop.no?

    Takker for alle seriøse svar :)

     

     

     

  5. Som dere ser får jeg opp denne meldingen hver gang jeg prøver å starte maskinen (stasjonær). Det er første gang jeg tar den i bruk etter 1,5 år i den fuktige kjelleren. Problemet er bare det at jeg har trådløst tastatur så jeg får ikke fortsatt. Hva skal jeg gjøre for å greie å fortsette? Koble inn tastatur som ikke er trådløst? Factory reset uten å komme forbi det (hvis mulig?) Åpne kabinettet? Kaste hele shiten?

×
×
  • Opprett ny...