Gå til innhold

AntonSte

Medlemmer
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AntonSte

  1. Bare å bytte ut cyclocross-dekkene med landeveisdekk. Kjøp deg noen komfortable dekk som ruller godt. Dersom du kjører kun asfalt er 28mm tilstrekkelig. Et godt valg er for eksempel Continental GP4000SII som er slitesterkt og har godt grep i vått vær. Trenger du noe som takler dårlig vei og kanskje litt grus er G-One Speed fra Schwalbe et veldig godt dekk. Kommer i blant annet 30mm bredde.

  2. Det er forskjell på geometrien på Synapse og Supersix, samt Endurace og Ultimate. Synapse og Endurace har en litt mer oppreist sittestilling, og mindre «racy» geometri enn Supersix og Ultimate som er designet for aggressiv sittestilling. Du må finne ut hva du foretrekker, og kanskje sette deg litt mer inn i sykkelgeometri.

     

    Edit: i tillegg må man på Canyon-syklene legge til 25% moms, da det er et utenlandsk merke.

  3.  

    Her er piggdekk for 29"

     

    https://bikeshop.no/sykkelkomponenter/dekk/piggdekk-29-

     

    For 27,5"

    https://bikeshop.no/sykkelkomponenter/dekk/piggdekk-27-5-

     

    For 26"

    https://bikeshop.no/sykkelkomponenter/dekk/piggdekk-26-

     

     

    Alle de er såkalte MTB dekk og bredden går helt opp til 3". Piggdekk til Fatbike finnes også, men jeg gidder ikke å lete det opp.

     

    Her er for 28"

    https://bikeshop.no/sykkelkomponenter/dekk/piggdekk-28-

     

     

    Selv har jeg et sett med 28" Suomi Tyres med 240 pigger.

    Og et sett med 27,5" x 2.25 Suomi Tyres med 312 pigger.

    Jeg kan skrive under på at jo flere pigger man har, jo sikrere er man på isføre.

     

    Har ikke mistet en eneste pigg og begge settene ble syklet forsiktig inn 50 på tørr asfalt.

     

    Bikeshop må ha supplementert innventaret sitt betraktelig i år i forhold til forrige, når det gjelder piggdekk. De hadde ikke engang halvparten av utvalget i 2016. Nå har de jo tom. for 16". Jeg var faktisk på utkikk etter brede piggdekk forrige høst, men det var ikke store utvalget og de var svindyre, så jeg valgte å kjøre på de jeg hadde. Når våren kom, så hadde alle piggene lagt seg sideveis og jeg hadde mange punkteringer på slutten, til tross for at det var mye gummi igjen på dekkene.
    Alle piggdekk bør kjøres inn på bar asfalt ca 50km før man begynner å bruke dem på is og snø, da holder piggene mye lengre.
  4. Det er vel kun på diskusjon.no at folk gidder å krangle om en oversettelse... Trådstarter burde slippe en slik overtakelse av tråden sin.

     

    Noe jeg vil anbefale er å kikke etter brukte sykler på finn.no. Veldig ofte er det sykler der som knapt har blitt brukt og selges til under halvparten av nypris.

  5. Hvis du legger inn en ekstra tusenlapp så kan du få denne: https://bikeshop.no/komplette-sykler/komplette-sykler/grusracer/gavia/gavia-terra-comp-gravel-grusracer-2018-shimano-tiagra-hydrauliske-bremser-ny103201-p0000105189

    Mer trenger du ikke. Hydrauliske skivebremser er på en måte et must på slike sykler, og å få det i denne prisklassen er veldig bra. I tillegg får du god og bred utveksling til all slags bruk. Det er plass til dekk med god bredde.

  6. For å være ærlig har jeg ikke trua på Tony Martin. Han har ikke vist god form gjennom touren, har kun sett han i 4-5 etapper der en av dem var når han møtte veggen i et av fjellene. Men for all del, hadde vært hyggelig for katusha å få en etappeseier som redder touren for deres del.

×
×
  • Opprett ny...