Gå til innhold

lille-my

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lille-my

  1. Folkens! En sommer uten arbeid ligger foran meg, og jeg har lyst til å benytte anledningen til sommerskole eller liknende. Søkte klinisk utveksling med nmf, fikk avslag dit jeg ville. Har nå søkt norpal sawa og sommerskolen i Nepal i regi av NTNU, men anser mulighetene for at jeg får plass som små. Har noen tips til andre ting jeg kan gjøre som er relevant for studiet, type frivillig arbeid, sommerskole eller noe liknende? Er ferdig på 7.semester til sommeren. 

  2. OneNote

    Pris: gratis

    Helt uunnværlig i studenthverdagen. Dette + tastatur er alt jeg trenger for at min iPad mini skal være mer enn nok nå i studietiden. Noteringsprogram der det er lett å finne tilbake, sortere, organisere og redigere notater. Skriver, tegner, setter inn bilder og linker. P e r f e k t

     

    Flipp

    Pris: 129,- pr mnd

    For en pen månedspris kan man lese en laaang rekke magasiner. Elsker det.

  3. Noen som har erfaring med å dele NEL med flere andre? Jeg har kjøpt meg tilgang og digger det, kjekt å ha det oppe for kjappe sammendrag og oppdatert info under forelesning. Jeg har sett at det går fint å være pålogget på data,nettbrett og mobil samtidig - noen som vet om det er noen begrensninger?

  4.  

    Topp, takk.

     

    Annet spørsmål, sendte mail til forsvaret angående turnus som de mener er påkrevd. Men jeg studerer fortiden i kroatia, og jeg trenger ikke turnus etter endt utdanning for å gå i spesialisering eller jobbe, hvorfor må jeg da ha det for å komme inn i forsvaret?

     

    "Den nye ordningen er søknadsbasert, i større likhet med arbeidslivet for øvrig. Det står på Helsedirektoratets (Hdir) hjemmesider at autoriserte leger utdannet i Norge eller utenfor EU/EØS må gjennomføre turnustjeneste før de kan begynne i en LiS stilling. Autoriserte leger utdannet i et EU/EØS land kan bli tilsatt i en LiS stilling uten gjennomført turnustjeneste."[/quote

     

    Hvorfor slipper du turnus før spesialisering, når vi andre ikke gjør det? Turnus blir nå ansett som første del av spesialiseringen, hvis ikke jeg er helt på jordet. Forsvaret siterer rett.

     

    Edit: jeg kan tydeligvis ikke lese i dag. Sorry.

  5.  

    Fra Grønneviksøren må du gå opp til Haukeland og ta buss 3 derfra til NHH. Det tar omtrent en halvtime, kanskje mer i rushtida. En kompis av meg bodde der og han hadde separat inngang til rommet sitt og kjøkkenet sitt. Altså måtte han ta på seg sko og gå utendørs for å gå mellom rommet og kjøkkenet sitt. Det er veldig tungvint og sikkert ikke så artig når det regner og snør.

     

    Det er bare de leilighetene som har eget bad, men deler kjøkken, dette gjelder for.

  6. Det har vært en del snakk på den psykiske helsen til medisinstudenter. Vel, shit, jeg har havnet der selv nå.

     

    Depresjonen har kommet snikende i løpet av lang tid, og hogger til ekstra ille i perioder. Selvsagt har det truffet meg så hardt det aldri har gjort før nå, i eksamenstiden. Jeg får ikke gjort noen ting, de få gangene jeg har klart å konsentrere meg nok til å lese går det 2 min før konsentrasjonen er borte. Nå er det sjuende dagen på rad jeg ikke gjør noen ting, har diger eksamen på onsdag. Døgnrytmen er borte, sult- og metthetsfølelsen er borte. I dag har det vært noe som likner på sommer her i Bergen for første gang siden i fjor, og jeg har sittet inne og kikket inn i naboblokka. I går kom jeg meg ut for første gang i mange dager og løpte langt i regnet.

     

    Da jeg bestemte meg for å drite i den kommende eksamen i fysiologi ble alt litt lettere. Men så til poenget: Hvordan fungerer dette? Jeg har planer om å møte på eksamen, men vet jeg mest sannsynligvis kommer til å stryke så det synger. Altså satser jeg på konten, som jeg ser vanligvis er i starten av oktober. Jeg starter i klinikken til høsten, noen som vet hvordan det er å ta konten i fysiologi samtidig med alt det obligatoriske på Haraldsplass?

     

    Har bestilt time hos sib-psykologen, men det blir 2-3 uker til jeg kommer til der. Vil ikke snakke med fastlegevikaren min.

×
×
  • Opprett ny...