Gå til innhold

Jusstudent

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jusstudent

  1. Vel, med en jus-grad kan du ta master i regnskap og revisjon ved NHH på ett år. Da kan du skilte med statsautorisert revisor i tillegg.

     

    Noen B og noen D er bedre enn et "rent" C-snitt. Fokusér på B-områdene dine.

    ÅÅÅÅH! Det er tips som dette jeg setter så uendelig stor pris på. Nå leste jeg bare fort gjennom det, men ser ut til at det jeg trenger for å komme inn der er kun to fag på bachlor nivå? (Finansregnskap/Invistering og finans). Det hadde jo vært helt ypperlig da! Dette må jeg lese mer om.

     

    Tusen takk!

  2. Jeg vil som nevnt tro at arbeidserfaring er bedre enn en ny bachelor, i alle fall relevant arbeidserfaring. Og om du er villig til å flytte på deg bør du åpenbart kunne få juridiske stillinger, det er jo hundrevis av kandidater hvert år som utdannes med rundt ditt snitt og under. En ny bachelor vil nok i temmelig liten grad kunne hjelpe deg å få de jobbene som du ikke får pga. dårlig snitt.

     

    Så det er for sent å ta en ny utdanning tenker du? Hvis jeg bestemmer meg for eksempel for økonomi, så vil ikke masteren i rettsvitenskap hjelpe noe? Jeg tenkte at det definitivt gjorde meg til en litt sterkere kanditat i hvert fall.

  3. Flere/lengre studier pådrar deg bare mer studielån, det gjør deg ikke mer attraktiv som jurist. Har du et "rent" C-snitt, eller har du noen eksemplarer av arten B og D spredd rundt der også?

    Det er nå et par Ber og et par Der der, ja. Men resten er C. Dessverre.

     

    En ok master må da være bedre enn en god bachelor?

    Tja, nå er det jo ikke enten eller. Det hadde vært snakk om å ha begge:) Så jeg prøver å finne ut hva som er mest fordelaktig her; å bruke de 3 årene som en bachelor hadde tatt til å få meg arbeidserfaring eller ta en ny bachelor.

  4. Først og fremst ville jeg prøvd å få en jobb. Du har nå en gang gjennomført fem år med studier, og også C-kandidater får seg jobb. Bare sjeldent som advokatfullmektig rett fra studiet og i prestisjetunge offentlige stillinger osv.

     

    For øvrig: Du får ikke tatt opp noen fag? Å bruke et semester eller to ekstra (på UiO kan du jo ta opp fire semestereksamener, det kan gjøre underverker på snittet ditt) er bedre enn et studie nr to.

     

    Jo, har fortsatt et par muligheter igjen. Så det kan hjelpe litt. Skal gjøre det til våren faktisk. Men jeg føler jeg kommer til å ende opp med å måtte ta en stilling som jeg så abolutt ikke kan tenke meg ettersom jeg har gjort det så dårlig.

     

    Er det som vet om det er mulig å søke seg inn på en annen master med bakgrunnen min? Slik at jeg evt slipper å begynne på nytt med en bachelor og kan ta en master til.

  5. Jeg holder på å fullføre masteren min i juss nå og har gjort det utrolig dårlig på jusstudiet. Jeg må derfor gjøre noe som få meg til å bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Noen forslag til hva jeg bør gjøre? Jeg kommer meg jo ikke videre noe sted med en svak Cer i snitt.

     

    Hjelper det med en bachelor i økonomi? Hvis jeg får gode karakterer selvsagt. Det er ikke noe problem å komme inn på studier så lenge jeg kan søke med karakterene fra vgs. Da kommer jeg inn. Men hjelper dette?

  6. Begge er gode objektiver, og det burde bli bedre bildekvalitet - spesielt i teleenden.

    Ja, det er muligens rett. Jeg har ikke aning dessverre.

    Jeg kjenner ikke til de objektivene du spør om, men jeg ville sterkt vurdert Canons 70-300 L IS USM, som er et meget godt og kompakt objektiv i denne klassen:

     

    http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-70-300mm-f-4-5.6-IS-L-USM-Lens-Review.aspx

     

    Her som ellers gjelder det vel at man får det man betaler for.

    Takk for tips! Skal ikke se bort ifra at jeg lander på dette!

  7. Har vært på flere safarier og jeg foretrekker kombinasjonen 70-300 og en normalzoom. Canon 70-300IS USM og et 18-55 er en billig grei kombi. Bruker nå 70-300L og 15-85 kombinasjonen. Skulle jeg tatt med et objektiv til måtte det bli Sigma 30mm f1.4A.

    Er det noen som har erfaring med Canon 70-300IS USM vs Tamron SP 70-300?

     

    Er dette "greie" objekter eller bra?

     

    Kommer man til å merke noen forskjell fra Tamron VC 18-270?

  8. Det er mest av "gammel vane" blitt et sted å starte sin fotografering - en allrounder bankers. Det var det første - og faktisk eneste - objektivet jeg har solgt. Det ble for trangt innendørs og jeg kom til kort utendørs. På siste reise prøvde jeg noe nytt - og pakket kun Sigma 35mm f1.4 + Sigma 150mm f2.8 - det funket over all forventning selv om jeg er en ihuga zoomer - anbefales ;)

     

    Hvilket kamerahus skal du benytte?

    EOS 550D.

     

    Nå er jeg bare enda mer forvirret over valget mitt! Haha! Hjeeeelp!

  9. Grunnen for at @flageborg spør er at mange føler at 50mm er for trang "for mye zoom" og vil ha et objektiv som gir en videre bildeutsnitt og da er 35mmbedre.

    Anbefaler at du tar ditt nåværende zoom-objektiv og setter det på henholdsvis 50mm og 35mm så går rundt og tar noen bilder på de brennviddene uten og forandre brennvidden, da ser du fort hva som fungerer best for deg.

    Men det er eneste forskjellen mellom de to? Ellers blir det like skarpe bilder og man kan få de like blurry? Jeg bare føler "alle" skryter 50mm`en opp i skyene!

  10. Jeg ville vurdert dette:

     

    http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?utstyrtypeid=65&kjoepsalgid=2&searchstring=70-200&id=208503&merkeid=3

     

    Canon 70-200 f4 er regnet for å være et svært godt objektiv. Det er nok litt tyngre å drasse på, og du må nok bytte objektiv oftere enn med Tamron 18-270, men bildekvaliteten kommer til å være betydelig bedre.

     

    Det tok jo helt fantastiske bilder! Men det er ikke i salg enda?

  11. Neida, planen var at du bruker 18-270 til all fotografering, men når du vil selektere/utheve objektet i bildet eller når det begynner og bli mørkt kan du bruke 50mm'tern.

     

    Her er et knippe bilder tatt med Canon 50mm f/1.8 og et knippe tatt med Tamron 18-270 VC II

     

     

    18-55 er ikke bedre eller verre en 18-270 når det gjelder og ta bilder i mørket, de har samme blendere, men jo mer brennvidde "zoom" jo vanskeligere er det og holde kameraet stille og mer bevegelseubalanse får du, men holder du deg imellom 18mm og 55mm når du bruker 18-270 skal de oppleves tilnærmelsesvis like.

     

    Edit: glemte linkene.

     

    Haha! Der ser du hvor lite jeg kan om det.

     

    Når jeg ser på bildene, så er jeg jo ikke itvil om hva jeg hadde syntes var gøyest. 55mm er jo leken som fy (sånn jeg ser det), men hvis jeg skal velge en så er jo det mest praktiske er 18-270. Valgets kvaler!

  12. Tamron 18-270 VC fungerer fint til allround bruk på safari, men det er nok ikke optimalt når det begynner og mørkne. skal du ha et objektiv som fungerer i mørke og er tilsvarende allsidig så vil det nok fort koste 10.000.- eller mer.

     

    Vil nok anbefale og kjøpe en Canon 50mm f/1.8 i tillegg, et meget skarp og lyssterk fastobjektiv som koster bortimot ingenting, dette objektivet er ikke justerbar "zoom" og har kun en brennvidde, eventuell en blits kan også fungere sålenge avstandene ikke blir for store.

    Ja, det virker slik. Jeg har dessverre ikke mulighet til å bruke så mye penger på et objektiv nå, så da får det heller være for denne gang:)

     

    Mener du at jeg skal ha det med meg på safari eller bare generelt? Jeg ville tro at det var litt upraktisk å ikke kunne ha noen zoom på? Kan ikke så lett tilpasse avstanden min fra trucken. ;)

  13. Det er nok et utpreget daglysobjektiv. I mørket, så er det andre objektiver som passer bedre.

     

    Jeg var i Kenya i 2006, og der ville jeg fint kunne brukt et objektiv som Tamron 18-270mm om dagen. Jeg hadde ikke bildestabilisering, så det vil hjelpe litt; og 550D er en del bedre på høy ISO enn 350D (som var det jeg hadde).

     

    Så jeg hadde nok kjøpt et lyssterkt objektiv ved siden av for bruk om kvelden.

    Var vel det jeg mistenkte ja:) Da får jeg evt bare bruke det vanlige 18-55mm ellers da. Takk for svar!

  14. Kan noen anbefale meg et godt objektiv til mitt Canon EOS 550? Jeg skal reise rundt i Sør-Afrika og trenger noe funksjonelt. Jeg er nybegynner, men til og med jeg ser begrensninger med objektivet jeg har nå(det som fulgte med). Jeg har lest en god del på nettet, men har ikke helt funnet ut av dette enda.

     

    Vurderer Tamron 18-200mm. Noen som har erfaringer med dette/kan anbefale meg noe annet?

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...