Gå til innhold

-3S41M8NN

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -3S41M8NN

  1.  

    Sjelden jeg tar Apple i forsvar, men det er nok temmelig urimelig å forvente 5 års driftstid på samme batteriene teknisk sett. Med det bruksmønsteret mange har på musikk er det et under at det er så bra det er.

     

    Når har jo f.eks Sony latt være å selge enkelte produkter i det norske marked p.g.a den sterke forbrukerretten vi har.

    Ja, det er akkurat det det kommer til å bli mer av. At bedrifter velger bort det norske marked. Og jeg forstår dem, når vi her i landet mener at ting til en tusenlapp eller mindre på død og liv MÅ vare i minst 5 år. Det blir nok mer bryderi for dem enn nytte til slutt. Forbrukerrådet kan jo kanskje finne opp ett så lite batteri selv som varer i 5 år før det begynner å bli dårlig.

    Det er fritt frem for produsent/importør å sette prisen til 1300,- i stedet for 1000,- dersom det ikke er lønnsomt å selge det for 1000,- her på berget.

     

    Eventuelt designe slik at en kan bytte batteri.

    Vi forbrukere kan ikke godta i 2019 at et elektrisk produkt må kastes etter to år på grunn av batteriet.

    Jeg synes vi har et fint system her i Norge, som straffer de produsentene som tenker kortsiktig profitt. Bare synd det ikke gjelder resten av verden.

     

    Overforbruket vårt (i den vestlige verden) må ned, det er det eneste som virkelig vil monne på veien mot et bærekraftig samfunn. Da er det ikke plass til produsenter som Apple i dette tilfellet.

    • Liker 7
  2. "OBH Nordicas Precision kverner supert for filterkaffe og er uslåelig om man kun ser på kverneresultat for pengene"

     

    Er det ikke nettopp det som bør være kriteriet man legger vekt på da?

     

    Forresten, hvorfor skal en elektrisk motor ha mindre godt av å gå på (høyt) ubelastet turtall, enn saktere under belastning? Det gir ingen meing

  3. Her tar du helt feil. Pikseltetthet måler skarphet, ikke oppløsning. At iPhone i dag har langt høyere oppløsning er helt riktig. 

    Dette sitatet fra Store norske leksikon viser at du tar feil i din terminologi: 

     

    Oppløsning, det antall billedelementer (piksler) på en dataskjerm eller i et digitalt bilde, angis i bredde ganger høyde. Oppløsningen på en PC-skjerm kan f.eks. være 1024 ganger 768, den kan være 2592 ganger 1952 for et fem megapikslers digitalt kamera, eller 1200 ganger 720 for skjermen på en avansert mobiltelefon. Høyere oppløsning betyr at mer innhold vil få plass på samme område. Skarpheten måles i dpi (dots per inch), som angir hvor mange piksler det er per 2,54 cm.

     

    Huh?

    Jeg har ikke nevnt oppløsning én gang. Det kommer kanskje ikke så godt frem, men Lunaris insinuerer at det er vanskeligere å se pikslene på iPhone 11 enn iPhone 4. Hvorfor skulle det være det, når pikseltettheten er den samme?

     

    Det er ikke noe lettere å se en piksel på en 1080-skjerm (FHD) som er 15 tommer høy(ikke diagonalt) enn det er å se en piksel på en 2160-skjerm (4K) som er 30 tommer høy. Hver piksel opptar et like stort areal i begge tilfeller.

     

    Men takk for defininsjonen, da kan vi altså konkludere med at iPhone ikke har fått noe skarpere skjerm på 9 år.

    • Liker 3
  4. Siden det ikke er noen som har nevnt det som jeg har sett... Det er ikke USB-C plugg i telefonen, men telefonene kommer med en helt ny lader i boksen av type USB-C, med USB-C til Lightning kabel. 18W plugg som støtter USB-C PD, altså hurtiglading.

    Det er samme USB-C til Lightning kabel som har eksistert i flere år, og fungerer med iPhone X og nyere for å gi den hurtiglading. Har brukt det selv i flere år sammen med 29W laderen, og er helt fantastisk å kunne lade telefonen fra 10% til 50% på 10-15 minutter.

     

    Ja, men det bør presiseres at det gjelder 11 Pro og pro max. Vanlig 11 har den samme 5W medfølgende laderen som tidligere, så det vil ta en liten evighet å lade opp et batteri på 3Ah

  5.  

    Endelig har Apple tatt igjen forspranget til konkurrenter som koster drøyt det halve. Det er bare å gratulere.

     

    Der var trollet fremme! Gratulerer med å dra ned nivået på kvaliteten på kommentarene i denne diskusjonen

    Det var ikke jeg som kom med ideen om artikkeltittel "Endelig har iPhone-kameraet tatt igjen Huawei"

     

    Var mest av alt et litt sarkastisk svar til valg av tittel

    • Liker 5
  6. "Hungry" og "Feeling lucky" er på plass i navigasjonen. Siden disse nyttige funksjonene er på plass regner jeg med at waypoints er ordnet også? Eller må man avbryte navigasjonen for å kjøre innom disse fantastiske severdighetene?

     

    "Hungry" ser jeg kan være nyttig. Lurer på om den finner et sted langs ruten man har lagt inn i navigasjonen, eller om en tar en 5 km avstikker fordi det er nærmere enn kafeen som ligger 9 km nedover motorveien (hvor man skal forbi uansett)

  7.  

    På en elbil så er det jo ikke noen gir å bytte med i fart, foruten de mest ekstreme, men de er også automatiske.

    Ville ikke akkurat dratt giret til revers når man kjører fremover, selv om det er sperrer for det.

     

    Nei man snur jo bare rotasjonen på motorene, men jeg må f.eks stå helt stille med min fossibil med automat for å få veksle mellom revers og drive, men på tesla kan man fint gire selv om bilen beveger seg sakte. Gjør det enda raskere å snu bilen på en trang plass f.eks.

    Dette er jo noe som er helt normalt for elbiler, i alle fall hos VW og BMW, For øvrig er girvelgeren i ID3 nesten identisk med løsningen i BMW i3, og virker ikke som om folk har noe problem med denne løsningen.

    Ellers synes jeg høyre spak bør være reservert betjening av vindusviskere og rute/lyktespylere. Selv om det er standard med automatikk på viskere om dagen bør dette være tilgjengelig mens en har begge hender på rattet.

×
×
  • Opprett ny...