Gå til innhold

Vitor

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vitor

  1. Hei, jeg skal da ta opp norsk hovedmål skriftlig som privatist, 24 november er vel eksamensdatoen. Det jeg lurte på er, er det noen lærere her inne på forumet som jeg kunne sendt oppgaver jeg gjør hjemme som dere kunne rettet på, gitt tilbakemelding osv ? :) 

    Skulle ønske jeg aldri hadde byttet hovedmål fra nynorsk til bokmål siden jeg hadde nynorsk først.. Da hadde jeg sluppet å forbedret faget, siden jeg fikk bedre karakter i nynorsk.... :wallbash: (Har ikke stryket på faget hvis noen lurer.. Må bare forbedre karakteren)

    En ting til.. Lillesøster går nå VG3, kommer jeg som privatist sannsynlig til å få samme eksamen som de? Tenker altså, da passer det jo fint at vi jobber med samme lærestoffet hvis det skjer.

  2. Heisann! Jeg skal også inn nå etter sommeren, å lurer på det samme! I hva bataljon havnet du? Er det mange jenter der nå? Er selv jente å håper vel på å ikke få seperate rom, men er det det der oppe?

    Å hvor hardt syns du det er? Hva mener du at jeg bør trene mest?

    glemte å svare på hardt spørsmålet ditt, jeg hadde det ikke så hardt som jeg skulle forvente, men alle er jo ikke lik.. Jeg var jo tross alt top 10 beste i bataljonen på 3 mila. Men det er meg, jeg ville heller bekymret meg for kulden, men det gikk fint. Ingen i min kompani fikk frostskader selv om det meste vi opplevde var vel -42 :)

  3. Hei! Jeg skal inn nå etter sommeren og lurer på hvordan året ditt var! Du virket positiv til innrykket og det er jeg også. Var det noe du var misfornøyd med? Eller noe du var virkelig positivt til?  

    Hei, jeg fikk akkurat det jeg forventet. I rekrutten er det selvfølgelig good cop/bad cop opplegg, er alltid noen befal som tror de er Rambo selv om de aldri har vært i ekte strid, de er bare idioter. Året var veldig gøy, fikk selvfølgelig nye venner jeg besøker ofte selv om vi bor forskjellige steder i Norge. Jeg ville trent en del utholdenhet, base øvelser som markløft, knebøy.. Kroppsøvelser som push ups, sit ups og pull ups er også lurt. MEEEEN! Alt handler om bare mentaliteten din, hvor mye er du villig å gi? Det var like mange pinglete gutter der som det var av jenter og det var selvfølgelig tøffe jenter og. Ikke noe å være redd for :) Kulden er jo selvfølgelig litt hat men er bare å være smart kledd så går det fint

  4. Heisann! Jeg skal også inn nå etter sommeren, å lurer på det samme! I hva bataljon havnet du? Er det mange jenter der nå? Er selv jente å håper vel på å ikke få seperate rom, men er det det der oppe?

    Å hvor hardt syns du det er? Hva mener du at jeg bør trene mest?

    Hei, jeg fikk akkurat det jeg forventet. I rekrutten er det selvfølgelig good cop/bad cop opplegg, er alltid noen befal som tror de er Rambo selv om de aldri har vært i ekte strid, de er bare idioter. Året var veldig gøy, fikk selvfølgelig nye venner jeg besøker ofte selv om vi bor forskjellige steder i Norge. Jeg ville trent en del utholdenhet, base øvelser som markløft, knebøy.. Kroppsøvelser som push ups, sit ups og pull ups er også lurt. MEEEEN! Alt handler om bare mentaliteten din, hvor mye er du villig å gi? Det var like mange pinglete gutter der som det var av jenter og det var selvfølgelig tøffe jenter og. Ikke noe å være redd for :)

     

    Flere jenter kan havne på samme rom og de kan være separert, alle jeg viste om håndterte jentene likt som alle andre. Jeg havnet i Ing.bataljonen - maskinkompaniet - Kommandoplasstroppen.

  5. Må nok regne med å bruke de ja, M77 som de heter. De er harde og gir lett gnagsår i starten, men når du har gått en 20 mil med dem så blir de veldig gode, gitt at du har vært flink med skopussen. Deretter blir de bare bedre og bedre å gå med.

     

    Vet ikke hvordan IngBN gjør det, men i mitt innrykk var det flere som ikke hang med fysisk \ læringsmessig \ personlig uegnede, og disse ble sendt til vakt og sikring rundt om i landet eller andre stillinger. Var vel ei som ble BN assistent i nettopp ingeniør om jeg ikke husker feil.

    Ok:) "No sacrifice, No victory)

  6. Da jeg var inne ble vi vel testa i løpet av den første uka, om jeg ikke husker helt feil. Men ja, du må nok finne deg i å bli testet i alle øvelsene på den oversikten. Du klarer deg nok ganske bra med den treningsbakgrunnen du skisserer her, men de viktigste musklene i daglig tjeneste er nok kjernemuskelatur og benmuskelatur. På Skjold vil du hurtig stifte bekjentskap med Mauken som nevnt tidligere i denne tråden, og de nevnte musklene kjenner virkelig tyngden av sekk og utstyr i de motbakkene.

     

    Du får utlevert treningstøy, det er helt greit i bruk med unntak av joggeskoene. De får du med all sannsynlighet lov til å bytte ut med dine private, noe jeg anbefaler på det sterkeste.

    Takker for svar, når vi går med ryggsekk. Da bruker man vel de svarte skinnstøvlene :)?? Er de gode å bruke? Koster hvertfall en del.

  7.  

    Det er ingen absolutte krav som medfører at du blir sendt hjem. Men resultatene blir jo en del av en helhetsvurdering av deg som spiller inn når stillinger skal fordeles. Vi har ingen egen Vakt & Sikring på Skjold, så det slipper du å frykte :)

     

     

    Vi hadde tester i uke 2 om jeg husker riktig. Du får alt av treningstøy, og må nok bruke dette i rekruttperioden, med unntak av treningssko :) Velkommen til stedet gud forlot, djevelen ikke ville ha og Forsvaret overtok :)

    Takk takk :) gleder meg ^^

  8. For meg så er skjold en knallbra leir.

    Ja, det ligger langt vekk fra alt som minne om sivlisasjon.

    Men du kommer i skikkelig "armymodus" om jeg kan kalle det det.

    Treningsenteret er knallbra.

    Maten er den beste jeg har fått i forhold til noen andre leirer.

    Visst nok den beste vellferden i Norge. Jeg syntes hvertfall den var veldig bra.

    Var jeg deg, så ville jeg gledet meg.

    Skal du i 2. bn så får du jo kjørt deg godt opp og ned Mauken hvertfall!

     

    Men dette er jo min mening da, tviler på at alle deler denne oppfatningen.

    Sånn skal det høres ut i forsvaret! :D Skal inn 8 januar, gleder meg sykt. Er det sant om jentene ut på byen i Tromsø også? hehehe, må være lov å ha det gøy på andre måter også, regner med du festet i blant også vel :) +?

  9. Til vanlig førstegangstjeneste får man ingen karakterer, da det (på papiret*) ikke er noen fysiske krav til dette.

     

    Du kan dog bruke kravene til Hærens befalsskole som et utgangspunkt for å se hvordan egen form er. Disse finner du her

     

    * Selv om det ikke er noen offisielle krav til fysikken i allminnelig førstegangstjeneste, så stiller du mye sterkere i konkurransen om de gode plassene med en god fysikk. De svakeste som ikke henger med kan fort risikere å bli sendt til vakt og sikring eller bli plassert i andre roller innad i kompaniet \ bataljonen.

     

    Ok, takker :) Jeg skal til ing.bataljonen på Skjold 8 januar, kommer vi til å bli testet i alle de øvelsene på linken du linket meg??

     

    Anyway, tester vi nesten med en gang vi har komt oss på leiren eller får vi trene i noen dager/uker?

     

    Jeg får ikke trent øvelser som pull ups på rundt 1

    mnd cirka, pga tiden hos treningssenteret er over.. Kommer hvertfall til å trene 2 ganger til på egenhånd (løping->push ups, sit ups + core->noen forskjellige øvelser med dumbells)

     

    Kan si med hånda på hjertet at jeg er bedre trent enn gj.snitt, var det hvertfall før jul:p Trente styrke 5 dager i uken (Hele kroppen) også løping i helga som tilsvarer 6-7 økter til sammen hver uke. Dumt at jeg mister litt styrke i øvelser som Dips, pull ups, benkpress, knebøy osv.. Tror du jeg klarer meg fint :p?? Gleder meg sykt :)!!

     

    PS: får vi treningstøy vi må bruke under tester eller kan vi bruke privat tøy:)? Tar hvertfall med meg joggesko og shorts.

     

    (Beklager skrivefeil, bruker mobil)

  10.  

    Hei! Jenter blir testet i "jentepullups" og gutter i "guttepullups".

     

    Vil anbefale at du heller bruker et par økter i uka på å gå raske turer med sekk i varierende terreng og med varierende tyngde på sekken. Lettere sekk = raskere masj. Ser du har gått noe med sekk på treningsloggen din, fortsett med dette! Den største kilden til fysisk slit på Skjold var etter min mening masj opp til Mauken. Turen er 300 høydemeter og gjøres unna på mellom 20 og 30 minutter, avhengig av føre og oppakkning.

     

    Dersom du vil prøve deg litt foreslår jeg at du ønsker deg til KavEsk på innrykksdagen. Vi har etter rekrutten ingen jenter i i de "operative" troppene (skarpskyttertropp og oppklaringstropp). De er i stab. Flinke befal, nyoppusset kaserne og en givende tjeneste.

     

    Ut fra det jeg har sett av treningsloggen din har du bedre fysisk utgangspunkt enn alle jentene i eksadronen, og alle fullførte rekruttperioden. Riktignok med en del skader og skavanker, men de er fortsatt med! Stå på :)

    Hei. Hvordan er karakterene på forskjellige tester som "gutte pull-ups" for eksempel? Regner med det blir testing i push ups og sit ups eller???

  11. Offisielt heter det seg at Forsvaret ikke ønsker å stimulere til bruk av kosttilskudd, så du kan nok se langt etter en slik ordning. Men erfaringsmessig kan det lønne seg å ringe inn bestillinger til nettbutikker og spørre om de har noen rabattordninger for forsvarspersonell. Er ganske ofte man får noen prosent avslag :)

    åja! Takker :)

  12. Ja, ene romkameraten min i førstegangstjenesten hadde med seg et par bokser med gainer til innrykket og fikk aldri noe pes for det. Dette begynner riktignok å bli noen år siden... :whistle:

     

    Hvis du er veldig usikker kan du jo evt. ta en telefon til Forsvarets Narkotikagruppe og spørre. Tlf.nr. til Narko-Nord finner du her: http://www.gulesider.no/f/forsvarets-narkotikagruppe-nord:84197749

    Ok, takker :) Synes Forsvaret burde klart å ordnet rabatt/tilbud hos forskjellige butikker som selger sånt eller hvertfall blitt sponset.

  13. Jeg kan ikke tenke meg at kosttilskuddene deres skulle inneholde noe ulovlig, særlig mtp. at de er en av de største butikkene på sitt området i Norge. Vil tro de har ganske mye å tape hvis kundene deres blir tatt i dopingtester pga. varer kjøpt hos dem.

     

    Det jeg har skrevet over er det siste jeg har av info om Forsvarets policy på kosttilskudd. Med uåpnede varer og kvittering fra Gymgrossisten i Oslo bør du være safe etter mitt skjønn. Jeg har heller ikke hørt noe om at det ikke aksepteres at kosttilskudd medbringes ved innrykk.

    Takk for kjapt svar! :) Vet du om noen andre som har tatt med kosttilskudd første gangen de dro inn og ikke hadde noe problem? Tror jeg tar med halvparten av det jeg kjøpte i dag for å bare være sikker og teste ut hvordan det er å ha med 500g(1 pose creatine-monohydrate) og 4kg(1 pose whey 80) :)

  14. Nei, proteinfabrikken følger norske regler og er safe.

    Halla! Jeg kjøpte i dag 8kg protein whey 80, 4kg hver pakke og 1kg creatine, 500g hver pakke. Har kvittering og jeg har ikke tenkt å åpne og bruke de før jeg skal inn 8 januar 2014. Jeg kjøper hos Gymgrossisten og i dag kjøpte jeg fra Gymgrossisten Oslo.

     

    Kan jeg ta med første dagen jeg skal inn?? Tenkte å ta med halvparten hvis det har noe å si?? Å btw kan være umulig at whey 80 og creatine monohydrate er ulovlig i Norge fra gymgrossisten? Og spesielt når de selger de i Oslo?

  15. Det gjelder fortsatt at original emballasje skal være med. Putter du en mix oppi en pose blir det beslaglagt pronto så fort du kommer på innrykk eller senere når det kommer narkosjekker på rommene. Det har iallefall skjedd hos oss på Skjold.

    Som sagt tidligere; kjøp fra norsk leverandør så skal alt være good :)

    Hey! Jeg kjøpte i dag 8kg protein whey 80, 4kg hver pakke og 1kg creatine, 500g hver pakke. Har kvittering og jeg har ikke tenkt å åpne og bruke de før jeg skal inn 8 januar 2014. Jeg kjøper hos Gymgrossisten og i dag kjøpte jeg fra Gymgrossisten Oslo.

     

    Kan jeg ta med første dagen jeg skal inn?? Tenkte å ta med halvparten hvis det har noe å si??

  16. Tusen takk. Du kan jo sjekke ut loggen min og se hvordan jeg trener:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1548707&page=6

     

    Jeg fikk nettopp vite at 2BN er en utrolig tung avdeling, faktisk en av de tyngste, og at det i tillegg er få jenter der hvilket som betyr at jeg må prestere ekstra hardt for å klare å holde følge med guttene.

     

    Så jeg tror at jeg må fikse på treningsopplegget mitt og fokusere på de viktigste tingene. Har du noen konkrete tips? Bør jeg trene hver dag, og gjerne over en time hver gang?

    Foresten du må også trene kjernemusklaturen :)

    Også trening uten kosthold og diet er ikke så bra.. Så om du er en av de personene som drikker ofte og fester, ødelegger det sinnsykt mye forall til hva du kan oppnå :)

     

    Trener selv 5 styrkeøkter i uken med 2 utholdenhetsøkter, så trener med andre ord hver dag:)

  17. Tusen takk. Du kan jo sjekke ut loggen min og se hvordan jeg trener:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1548707&page=6

     

    Jeg fikk nettopp vite at 2BN er en utrolig tung avdeling, faktisk en av de tyngste, og at det i tillegg er få jenter der hvilket som betyr at jeg må prestere ekstra hardt for å klare å holde følge med guttene.

     

    Så jeg tror at jeg må fikse på treningsopplegget mitt og fokusere på de viktigste tingene. Har du noen konkrete tips? Bør jeg trene hver dag, og gjerne over en time hver gang?

    Virker som du kan en del :) har du gått idrett på vgs? Uansett, jeg trener ikke push ups og tar over 40 nå om jeg må ta en maxtest. Aldri tren det samme hver dag. Trener du knebøy, markløft, benkpress, Dips og litt andre basis øvelser :)? Tror du holder med på pull ups ikke sant? Jeg kan skrive mer når jeg kommer hjem.. Nettopp ferdig å trene så bruker en melding:)

  18. Hei. Blir man testet i jente -eller guttepullups i 2BN?

     

    Jeg har trent på gutte-pullups, men er det er vel ikke nødvendig hvis vi blir testet i pullups i bom?

     

    Noen som vet HVOR godt trent man bør være til 2BN? Er jente og tror derfor jeg blir nødt til å trene ekstra mye i forhold til guttene for å klare å holde følge..

    Hei! Tøft at du er engasjert :) Jeg skal inn i Forsvaret 8 januar så jeg kan dessverre ikke gi deg en konkret svar men jeg vet om MANGE gutter som er sterke, god utholdenhet men klarer ikke en "gutte-pullups" som du kaller det aka chins. Så jeg tror du klarer deg fint om du fortsetter å trene som du gjør :)

     

    Jeg trener 4 set med 6+reps gutte-pullups med ganske breie avstand mellom hendene. Trener du sit-ups og push-ups? Sannsynlig at man blir testet i det også:) også viktig med god utholdenhet:)

     

    Si fra om du lurer på noe mer så skal jeg prøve å hjelpe deg så godt jeg kan ;)

  19. Kompaniet er delt inn i Stab, REK (rekognosering) og INGtropp. Jeg er i ingtroppen, den største av dem.

     

    Det vi primært skal gjøre er å støtte andre ved å være halvt soldater og halvt ingeniører. Ofte vil vi være først ute i kamp, med tanke på at vi er over 24 timer ute før resten av hæren. Da er oppgavene våre å blokkere vei, rydde vei eller lage vei for resten av hæren. Det kan hende vi legger miner, bruker småmaskiner (motorsag, bor osv.) osv.

     

    I troppen blir vi delt opp i lag. Hvert lag har en bv-206 og en lagfører+6/7 ingsoldater. Hver soldat har også en særegen oppgave, som å håndtere lmg, rfk, gur (aka noobtube), 12/7 (kanon) og bv-fører.

    ok :) Har også hørt at hver leir eller no har en fotballag hver? Så de spiller mot andre leir og sånt? Kanskje ikke om vinteren siden det er ikke så veldig lett til å få til et skikkelig spill men når det ikke er snø, sommer osv : )? Vet du noe om det der? Har ikke spilt fotball på 2 år men er jo beste idretten i verden..

  20. Kom inn i august 2013 i INGKPB (ingeniørkompani B). Er med andre ord en stormingeniør. Er da halvferdig med tjenesten min :)

    Supert! :) Har lyst å bli stormingeniør selv! Kan du forklare hvordan det er og hva man skal gjøre? :) Synes det er alt for lite info på forsvaret.no

  21. Jaha spent på dere nye rekrutter. Du får håpe på Oversetning. Ryktene går her om at det kommer ganske mange jenter?

    hehe ja alle jeg kjenner som har vært i militæret og er der nå sier mye positive om jentene som skal og er i Skjold området. Hvertfall jentene ut på byen i Tromsø er mye å skryte :)! Kommer sikkert til å knekke sammen når jeg hører en jente snakke nordlending dialekten for første gang :p Har bare hørt menn snakke med den dialekten ^^ Skal inn i begynnelsen av januar foresten :)

  22.  

    Fikk vite her på leir at ryktene kunne avkreftes. Nytt rykte om at det er 165 som kommer inn, ikke 200, og at du kan telle antall jenter på to hender (og kanskje bare en). Vi får se hva det blir til på innrykksdagen :)

    Hehe! Alle jeg kjenner sier f*en med at jentene er steike tullne og kåte som bare det.. Jeg har ikke planer om å ligge med noen som har vært med halve leiren..

     

    Skal selv inn i begynnelsen av januar og tror ikke jeg trenger å bekymre meg siden Tromsø blir noke stedet man drar til når man har fri :) Foresten de har også hørt at det kommer inn flere og flere til Skjold :)

     

    Men er du inne i forsvaret nå eller skal du? Hvis du skal inn, når da? :)

×
×
  • Opprett ny...