Gå til innhold

black

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av black

  1. Hadde ikke trådstarter vært så misunnelig av seg, så ville spørsmålet vært
    Hvordan sørge for at NAV ikke sløser bort skattepengene til unødig bostøtte?
    istedenfor
    Hvordan fjerne rike sine sugerør nede i NAV-budsjettet

    Med trådstarters førsteinnlegg er hele premisset for denne tråden helt borti natta til en slik grad at jeg ikke skjønner hvorfor folk gidder å forsøke å diskutere det en gang.

    Det er ikke et problem at noen tjener penger på en tjeneste. Hvis det plutselig skal bli et problem, så må vi avvikle hele samfunnet vårt, og ingen vil få det bedre av det.

    Om NAV utbetaler mer i bostøtte enn hva som er nødvendig, så er DET problemet som må fikses. Og i så fall må man starte med å vise til at de faktisk gjør det først, ellers er det ikke noe å diskutere.

    Tenker man bare penger, så har visse partier/mennesker påpekt i årevis at vi fint kunne lagd billige ghettoer med asylsøkere og sosialklienter utenfor byene, men nå medfører det andre samfunnsproblemer som ikke nødvendigvis blir billigere i lengden. Om man skal ha et humant grunnlag, så trenger man å spre disse grupperingene utover slik at det er mulig å ha normale liv for dem også, og da vil ikke alltid boliger være verken billige eller lett tilgjengelige dessverre.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. BadCat skrev (35 minutter siden):

    Bestill 7800X3D i stedet 6 april. 7950X3D er et tøyseprodukt.

    7900x3D som er et tøyseprodukt, ikke 7950x3D. For min del gir 7950x3D mening for alle som ønsker en arbeidsstasjon med god gamingytelse. Nå endte jeg (dessverre?) med å kapitulere og bestilte 7900x3D ettersom jeg nå har hatt pc-deler liggende ubrukt lenge nok. Hadde jeg ikke kjøpt inn hovedkort osv på forhånd hadde jeg nok gått for Intel nå, men men.. det får bare være.

    • Liker 1
  3. Ikke veldig betryggende at Komplett fremdeles lister ordren min som bekreftet på lager 2. mars. Hvordan er det for andre som venter på 7950x3D fra Komplett? Ser nettsiden nå viser 1. mai for nye bestillinger.

    Stod 2. mars ved bestilling, så 15. mars etter noen dager, og så tilbake til 2. mars. Er 15. mars i dag, men har ikke helt tiltro til dem.

  4. Evil-Duck skrev (39 minutter siden):

    Fikk i det minste CPU og Hovedkort fra komplett i dag, men PostNord som har RAMen min som ble sendt fra Proshop 28. Februar har tatt de på norgesturne og estimerer levering om 3 dager, så blir vel bare å stirre på CPUen de neste dagene uten å få bruke den 🙃

    Jeg har hovedkort og ram, men ikke CPU 🥲

    Stoler ikke helt på datoene til komplett.no. Står 15. mars på bestillingen min, og 2. mars på nettsiden 🤪

  5. Synes 7950x3d treffer bra jeg. Har ingen illusjon om at den er noe mer enn en 7800x3d når det kommer til spill, men det å kunne kicke inn 16 kjerner på tyngre workloads utenom spilling for 3000kr ekstra uten å måtte bygge en pc ekstra er gull :)

    Å skulle forventet at spill ikke skal bli påvirket om man kjører andre tunge ting på den samtidig virker litt søkt.

    • Liker 2
  6. Jeg har bestilt 7950x3D, og håper Komplett får sent ut i dag før posten går slik at den kommer før helga. Jeg er ikke så bekymret for mix'n av cache/frekvens. Tenker på den som en 7800x3d med mulighet for å ha tilgang til 16 kjerner ved produktivitetsarbeid for 3000kr ekstra. Blir det tull med styring av kjerner skrur jeg bare av de 8 uten cache ved spilling.

    • Liker 1
  7. Jeg bruker selv kredittkort mye, men det er lett å bli revet med om man ikke har selvdisiplin. Kredittkort kan være besparende og veldig kjekt om det betales ned innen første rentefrie betalingsutsettelse, men det går fort nedover med om man mister kontrollen.

    Jeg ville endret uttrykket "ikke bruk penger du ikke har" til "ikke bruk penger du ikke kommer til å ha", for det er det praktiske. Du kan bruke penger du ikke har ENDA, men vet du kommer til å få innen fristen for rentefri betalingsutsettelse. Det er supert bruk av kredittkort. Begynner man derimot å havne bakpå... Hele lønningen går til å betale kredittkortet så man MÅ bruke kredittkortet for alle utgifter, så bør alle varsellamper blinke. Da må alle sparebluser på umiddelbart inntil man har kommet seg ut av knipa igjen, og så kanskje revurdere om man skal kutte ut kredittkort.

    Kredittkort gir ingen bedre råd, kun bedre fleksibilitet, og eneste grunnen til at det kan gi masse fordeler er fordi det er sponset av alle de som ender med å bruke mer enn de har og må betale dyrt for det. Fordelene øker bruken av kortet, og økt bruk øker andelen som ikke klarer å betale i tide. I tillegg koster det salgsstedet at du bruker kredittkort, og noen av de pengene kan kortselskapet dele med deg. Dette gjør også at visse steder ikke tar kredittkort (visa/mastercard), men kun aksepterer bankkort (bankaxept).

    Kort om Kredittkort (Varierer fra kort til kort)
    * Har ofte en form for bonus/insentiv til bruk som kan være besparende (bonuspoeng på visse kjøp, rabatt på bensin, spesielle tilbud osv.)
    * Rentefri betalingsutsettelse ved kjøp av vare/tjeneste (vanligvis inntil 45-50 dager, slik at du må betale forrige måneds forbruk på en gitt dato måneden etter)
    * Skyhøy rente om man overskrider første rentefrie betalingsutsettelse (20-30%)
    * Overskrider man første rentefrie betalingsutsettelse vil man i mange tilfeller få renter beregnet fra dag 1 på det som gjenstår
    * Kontantuttak rentebelastes fra dag 1 uansett når det tilbakebetales (Overføring av penger, betaling av regninger, og uttak i minibank)
    * Les avtalen til kredittkortet NØYE (alle kort er litt forskjellige, og her bør man få med seg alt med liten skrift)

    For egen del er kredittkort positivt. For andre kan det ende med å bli et helvete...

    • Liker 2
  8.  

    ticx skrev (16 minutter siden):

    Det er masse 4090 på vei, alle skal få.

    Ikke bekymret for den biten, og derfor heller ikke interessert i å betale overpris av noen som har kjøpt et kort de ikke skulle ha for å tjene penger på det. De kan godt sitte inne med dem til de må selge dem med tap for min del. Det ville vært vel fortjent.

    Komplett kan fremdeles brenne for den elendige informasjonen rundt lansering, og at jeg ikke fikk noe varsel eller informasjon om at jeg burde ha fått varsel enda jeg hadde registrert meg for "motta varsel". Kommer til å holde meg unna lanseringer via dem i fremtiden, og velge andre nettbutikker når jeg kan. De merker nok ikke det valget mitt, men jeg føler meg i det minste bedre ved å ikke gi dem flere salg enn jeg må.

     

  9. Klart, men ikke for scalper-pris :p 

    Jeg er skikkelig forbanna på komplett. Fikk ingen epost i det hele tatt enda jeg hadde sendt inn at jeg ønsket varsel, og hørte at man skulle ha fått en epost hvor man måtte svare at man ville være med i trekningen. Ingen epost hos meg (og ja, sjekket spam-mappa). Heller ingen informasjon om hvordan ting skulle foregå, så jeg var uvitende om at jeg burde ha mottatt noen epost også.

  10. Hvorfor ønsker du å bli headhuntet nå når du har 2år igjen av 3årig utdannelse? Arbeidsgiver vet ikke om han trenger eller vil ha deg om 2år, og du vet ikke hva du vil om 2år. Det er bortkasta for begge parter. Av de som blir headhuntet med 1år igjen av studiet, så har det vært mest masterstudenter fra NTNU med gode karakterer jeg har hørt om. De har også ofte relevante sommerjobber hos kjente it-firmaer å vise til.

    Hvis du vil være sikret jobb er det bare å jobbe hardt. Få gode karakterer, og bidra på det du kan. Studentassistent, egne prosjekter, relevant sommerjobb hos it-firma, osv. Utpå våren på siste semester før du er ferdig er det da bare å slenge ut søknader til steder du kan tenke deg å jobbe. Da kan du vise til karakterer for 2,5 år, relevant sommerjobb, prosjekter på si, og kanskje en anbefaling fra noen du har jobbet hos/med. Hvis du faktisk har klart å gjøre deg selv ettertraktet vil du da få flere tilbud, og du kan velge det du synes er best.

  11. Netflix kan ha noe labert utvalg til tider, men hva man betaler er også småpenger. Har selv Netflix og HBO, og er storfornøyd med det. Men nå er jeg også en av dem som faktisk liker de orginale Netflix-seriene. Sammen med NRK og viafree app, så dekker det hustandens behov til en pris som er vesentlig lavere enn minstepakka fra CanalDigital/Viasat. Bruker chromecast, og styrer hva jeg vil se fra mobilen.

    • Liker 2
  12. Helt enig. Testet gratis måned, elendig utvalg. Verdt ca. 9 kr mnd.

     

    Hver sin smak. Jeg synes Netflix lett er verdt 99kr i måneden. Det er ikke et par øl på byen engang. Ikke alt som er nytt, men de fyller på med innhold såpass ofte at jeg hittil ikke har rukket å se alt som jeg ønsker å se før det kommer noe nytt. Ser ikke på tv, og så lenge det er nok innhold på Netflix som jeg har lyst til å se, så gjør det ikke noe at en del serier kommer dit noe forsinket.

     

    Abonnerer forøvrig også på HBO Nordic og Spotify. Til sammen blir det ca det samme som grunnpakken til Canal Digital Satelitt koster.

  13. Synes lønningene til flere av itfolka her er fryktelig lav..

     

    Selv har jeg grunnlønn på godt i overkant 500 og med tillegg, overtid og vakt nærmer jeg meg rundt 900 i år.

     

    Mange av dere mye bedre sertifisert enn meg også

    Ikke alle IT-jobber har vaktordninger og overtid. Du sier selv at du har 500K+ i grunnlønn (som mer eller mindre normen i denne tråden om man bor i storby, og har noen års erfaring), og i mange andre jobber vil man ikke ha noe særlig tillegg til grunnlønn. At du tjener 300-400K ekstra på tillegg, vaktordninger og overtid er knyttet opp mot akkurat din innsats i din jobb, så det å si at alle andres lønninger er lave på bakgrunn av det blir litt feil. Jeg har f.eks ikke vaktordninger, og jeg har ikke nødvendigvis mulighet til å jobbe overtid heller. Jeg tjener mindre enn deg, men ikke om man sammenligner grunnlønn. Til gjengjeld kan jeg gå hjem kl. 16-17 hver dag, ingen helgejobbing, og kan drikke meg snydens akkurat når jeg vil på fritiden.

     

    Når man nevner lønn er erfaring, bransje, og lokasjon vesentlige faktorer som spiller inn.

    • Liker 2
  14. Anbefaler deg å ta kontakt med to-tre konsulentfirmaer for å høre om å få noen relevante cv'er med kompetansen du ønsker. Du kan da plukke ut de du synes passer best for en kort intervjurunde, men ikke alltid du har så mange valgmuligheter. Tror det er vanskelig å få noen som tar tidsbegrensede oppdrag og samtidig har kompetansen du er ute etter uten å gå igjennom et konsulenthus. Hvis du ikke liker de store, så finnes det en god del mindre konsulenthus du kan prøve også.

  15. HBO har fantastiske serier, men jeg synes det er trist at man ikke kan få 5.1 lyd med mindre man har en samsung tv eller en xbox (må betale for LIVE i tillegg om man har xbox). Brukergrensesnittet er også altfor dårlig. De kunne bedret det vesentlig med noen få grep, men nei, de er ikke interessert virker det som.

     

    HBO Nordic overlever ene og alene fordi HBO sine serier er så utrolig bra at folk (inkl. meg) overlever ulempene enn så lenge. Men begynner å bli mektig lei.. Vært medlem siden 2012, og hadde regnet med de hadde rukket å bli vesentlig bedre enn de er innen nå.

×
×
  • Opprett ny...