Gå til innhold

Sement

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sement

  1.  

    3. Har selv ligget "under kniven" uten at jeg en eneste gang tenkte på å be eller annet tull. Har også vært i situasjoner der jeg var hundre prosent sikker på å dø og tenkte ikke en eneste gang på å be eller annet tull, men på hvordan jeg skulle klare å komme med ut av knipa for egen maskin. Det virket åpenbart... smile.gif

     

     

    Ser du fortsatt er aktiv, så hadde vært interessant med litt utdyping om disse sikker-død-situasjonene du har hatt utenom sykehusopphold. Litt av et liv du har hatt! Hvor gammel er du?

  2. Tipper de fleste blir solgt i Japan og USA. Uansett går det ikke an å være sikker på å få den hvis du skulle få bestilt. Av alle de som bestiller er det så å si lotteri på hvem som får kjøpe den, utifra hvor mange de selger i det landet. Har hørt at det er førstemann til mølla dersom noen avbestiller etter å ha blitt en av de heldige til å få kjøpe den i første omgang.

     

    Tror du burde satse på å legge inn en bestilling hvis det blir mulig om 1-2 uker, og samtidig delta i alle konkurranser hvor du kan vinne den.

  3. Nei, så lenge du kun ligger under fartsgrensa på steder du kan gi en god begrunnelse for hvorfor du holdt den farta du hadde der (f.eks. at du anså det som uforsvarlig å kjøre fortere pga. kjøreforholdene), så skal du ikke kunne strykes.

     

    Det hele oppkjøringa går ut på er å vise at du har kontroll over bilen, klarer å samhandle med andre trafikanter og at du ikke kjører uforsvarlig/er en fare i trafikken. Kjør forsiktig, bruk blinklys hver gang du er usikker på om du burde blinke eller ikke, sjekk speilene, ikke bryt vikeplikten og ikke kjør imot skiltforbud. Lykke til i morgen, det går sikkert bra :-)

  4. Så vidt jeg vet skal det være skilta over alt, med mindre det er lyskryss. Og angående kjøring på vinterføre så er det bare å ikke kjøre fortere enn at du har kontroll og overblikk. Det er ikke meningen å kjøre så fort at du sklir både hit og dit, for så å ratte som en rallysjåfør for å forhindre at du kjører ut. Du skal bare tilpasse farten så du ikke sklir i utgangspunktet, ingen som forventer noe særlig mer under oppkjøringa.

  5. Det gir deg bare enda bedre grunn til å kjøre mer forsiktig på uoversiktlige steder, hvor det ser ut som det kan være glatt. Prøv fortsatt å holde fartsgrensa på de lange, rette strekningene, med mindre det er veldig glatt. Så bør du så klart spørre foreldre/venner om å få øvelseskjøre litt før oppkjøringa, slik at du i hvert fall får inn følelsen av å kjøre på litt glattere føre.

     

    Om sensoren skulle si at du kjørte veldig sakte eller lignende under praten i slutten av timen, så må du stå for valget du har tatt og si at du mente det ikke var forsvarlig å kjøre fortere enn du gjorde på de uoversiktlige strekningene eller inn mot svinger osv. på grunn av at det var glatt og samtidig uoversiktlig. Han spør for å se om du roet ned farta av de riktige grunnene.

     

    Edit:

    Vet ikke om du har fått det av kjørelæreren din, men her er i alle fall en liste over de sikkerhetsspørsmålene du kan få i starten av oppkjøringa:

    http://www.forerkortet.no/Erik/sikkerhetskontrollB.pdf

     

    Her er samme kontrollene forklart hos AB trafikkskole (last ned vedlegget):

    http://www.abtrafikkskole.no/default.asp?pageid=5499

  6. føler meg trygg for min kunnskap, Men ikke alle situasjoner som kan komme. Hvilke feil hadde du?

    Husk alltid på etterkontroller:

    - rett før du svinger inn et sted, sjekk alltid en siste gang før du faktisk kommer inn på veien, at det ikke er noen forbud mot motorkjøretøy/innkjøring forbudt-skilt eller lignende som du overså første gangen.

    - selv om du er sikker på at det ikke er noen i nærheten av fotgjengerovergangen, slakk alltid ned farten og ta en ekstra kontroll rett før du krysser den.

    - vær veldig forsiktig med tanke på kryss hvor du har vikeplikt fra høyre.

     

    Hvis du er innom en travel by/gate, kjøre veldig sakte og forsiktig. Mye bedre å kjøre sakte nok til å kunne oppfatte ting enn å holde fartsgrensa (hold for eksempel 30 i en 40-sone i en by, og slakk ned til 20 når det er fotgjengerovergang/vikeplikt fra høyre.

     

    På oversiktlige landeveier bør du holde fartsgrensa. Pass også på å følg med på retningsskilter når sensoren gir deg et stedsnavn du skal finne fram til. Prøv å holde hodet kaldt og ikke la noe kjørelæreren sier stresse deg opp (veldig vanskelig). Så lenge du ikke bryter vikeplikten (for alle trafikanter, også fotgjengere) eller kjører i mot skilt (enveiskjørt gate/innkjøring forbudt/forbudt for motorkjøretøy), kan du gjøre småfeil og allikevel stå.

     

    Om du skulle gjøre en og annen feil, glem det med en gang. Se heller framover og fokuser på å gjøre ditt beste resten av timen. Alle småfeil du eventuelt gjør under oppkjøringen, føles tusen ganger verre enn de egentlig er.

     

     

    Edit:

    Og vær forberedt på at du kan få en lite omgjengelig sensor, uten empati. I starten av min oppkjøring prøvde jeg å bryte stillheten ved å si at jeg var veldig stressa/nervøs, siden det tross alt var oppkjøring og mye penger investert - fikk kontant tilbake av sensor at "om du blir stresset av å kjøre bil burde du kanskje ikke sitte bak rattet, da?" Dette gjorde det så mye verre, men jeg klarte å fokusere på å kjøre så bra som mulig resten av oppkjøringa.

  7. Hei, er på utkikk etter et nettbrett hovedsaklig for underholdning, men som også kan brukes til skole/arbeid mens jeg reiser/pc'en er utilgjengelig. Det skal altså være en tablet med mulighet til å koble til tastatur og jobbe i office, ikke en ultrabook med mulighet til å ta av skjermen.

     

    Kommer til å bli brukt mest til film, så skjerm og batteritid er det viktigste. Foretrekker 64GB, men 32GB funker også. Trenger ikke spesielt mye kraft, kun nok til å klare å se film/spille små enkle appspill eller å jobbe i et word-/exceldokument uten at det går irriterende tregt.

     

    Skal ha Windows da det virker som det mest produktive ift. å kunne jobbe på den med tastatur. Vil ha officepakka på den, så selvfølgelig et pluss om den er med i prisen. Har lest litt om RT og vanlig 8, og det virker tryggest å legge inn litt ekstra penger for å få ordentlig windows 8 på den for å ha litt mer frihet. (eller?)

     

    Er åpen for nettbrett i alle prisklasser, men leter etter det som gir mest for pengene og som ikke gir ytelse jeg ikke har bruk for. Det må kunne se en film eller jobbe i 1 worddokument uten at det blir tregt, men det trenger ikke å f.eks. kunne ha mange faner i nettleseren eller mange dokumenter oppe samtidig.

     

    Har sett litt på disse, men er vanskelig å vite hvilken som er nødvendig for det bruket jeg har beskrevet ovenfor. Om den har officepakka med i prisen er det så klart et pluss (det virker ikke som officepakka følger med noen av Surface'ene med Win8/Win8 Pro. Er det bare jeg som har oversett noe, virker veldig rart om de ikke inkluderer den?)

     

    Windows Surface Pro + tastatur = 5969,-

    Asus Transformer Book T100 = 3795,-

    Asus Vivotab Smart + tastatur = 4790,- (med office?)

    Acer Iconia W510 = 4995,- (med office?)

    Acer Iconia W700P = 4488,-

     

    Takk på forhånd!

     

    Edit:

    Har mulighet til å vente 6 måneder, om det er noe nytt i horisonten/stor sjanse for at nåværende nettbrett går merkbart ned i pris i løpet av den tiden(500+)? Har hørt at Dell Venue 8/11 med utbyttbart batteri skal komme etter årsskiftet, og den ser litt interessant ut.

×
×
  • Opprett ny...