Gå til innhold

LeXUS_

Medlemmer
  • Innlegg

    130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LeXUS_

  1. Greia er slik at jeg har 250 000 kr. Og jeg er litt usikker på hvordan jeg skal bruke de pengene ..

     

    Økonomisk situasjon :

     

    Lønn = 500 000 kr

    Gjeld = 1 600 000 i boliglån + 75 000 kr studielån

     

    1- Jeg har veldig lyst på en splitter ny bil da jeg på det nåværende tidspunkt har en gammel sliter som er i bra stand, og dessuten så har jeg lyst på stasjonsvogn .

     

    a - Skal jeg kjøpe ny bil til 415 000 kr og bruke 250 000 som egenkapital og ta opp enda et lån på 165 000 kr?

     

    b- Skal jeg ta å betale ned boliglånet slik at den blir 1 350 000 og dermed så vil avdragene/renter gå ned ?

     

    Greia er at jeg må ikke ha ny bil , og pr i dag så klarer jeg det ganske fint med med den bilen jeg har. Med nybil så går bilkostnadene opp fra 2700 pr/mnd til 5100 kr pr/mnd. Jeg har pr i dag ikke noe problem å betale ned gitte beløpet men hvis renta øker da går bilkostnadene opp fordi bilen er da delvis belånt. Så det total økonomiske konsekvensene er slik at jeg må betale 4300 kr pr/mnd hvis jeg kjøper nybil kontra en en gammel.

     

    Så dette var da noen tall ... Hva hadde du gjort ? Spørsmålet her blir hjertet eller hjernen . Hjernen sier betal ned boliglånet og sov bedre om natten ,mens hjertet mener at renten kan neppe gå så høyt opp som 9-10 % , og 7 % er toppen rentetoppen.

  2. Mitt personlig ikke vitenskaplige syn er at Canon er den rimligste løsning ( Pixma skrivere=) og hp er generelt dyrt og dårlig..

     

     

    Men hovedreglen er jo slik : Kjøper du skitbillig printer så må du betale for blekket .

     

    Jeg personlig har lagt min elsk på laserskrivere . Kjøpte en 2006 og fortsatt ikke bytti toneren. Har vel printa ut 2000 ark og still going strong . Og printeren kosta 998

     

    Riktignok så snakker vi kun om svart/hvitt laserprinter .

  3. Altså .. Gi dem like rettigheter men en homofilt par skal ikke adoptere barn . Og igjen må man se på barnet beste .

     

     

    Praktisk sett så har dem hatt like rettigheter men LLH har drevet med aktive kampanjer for å innføre homofili som en norm istede for avvik.

     

    Ekteskap er en institusjon ,og den er mellom mann og kvinne . Og Homofilie prester? Hvorfor må homofilie blande seg inn i en religion som tydeligvis ikke godtar dem dem ? Dem har delvis kuet Kristendommen (merk :protestantismen) men Islam og jødedommen står sterkt og alle veit at der er det ikke noe kjære mor .

     

    Jeg tror alt dette handler om å skape en norm , og brytere barriere og fremme seg selv .

     

    Heldigvis så har de langt igjen før homofilt samliv blir en norm . Kanskje i norge så har de klart å få den urbane ungdommen med seg men resten av verden har fortsatt fornuften i behold .

     

    Jeg vil også presisere at jeg ikke imot homofile som mennesker,og jeg mener at dem fortjener like rettigheter som individer . Men jeg er sterkt imot at homofile adopterer barn og deres aktive kampanjer for å normalisere dette fenomenet .

     

    Når det begynner å bli trend å være homse , da er det noe som ikke stemmer.

  4. Er du klar over at det tar 5.års univeristets utdanning for å bli læreR?

     

    Lærerne ikke grådige ,det er dem krever er rettferdig og vel..

     

    Og en annen gruppe som fortjener mye høyere lønn er politifolk . Makan til så mye dritt en må takle og den lønna man får er skammelig lav.

  5. Idiotisk lov .. Jeg er en person som liker tradisjonelle verdier .

     

    Og når det gjelder homofili så er det imot naturen. En mann og kvinne er fysisk skapt for hverandre , og dermed fungerer de som en helhet -

     

    Og en annen ting som er ergelig er barna .. Hvorfor i helvete skal et barn ha 2 mødre eller 2 ferdre ?

     

    Personlig så trur jeg det handler å tilfredstille sine egne lyster og dermed så innvolverer man en uskyldig 3.part .

     

    Nei , dette er bare kvalmt og tragisk .. Gi oss tilbake den tida hvor menn var menn og kvinner var kvinnfolk .

     

    Det er som å ta to skritt frem og 4 tilbake . Og før eller siden så møter vi nok veggen .

     

    Neste er vel å gi pedofile like mange rettigheter og frihet til å utøve sin legning ...Hvorfor ikke ? Dem er jo født sånn dem å .

     

    Hvis 10 personer har kreft så betyr det ikke at kreft er normalt . Det er fortsatt unaturlig

  6. Er mange år siden jeg hadde ATi kort .. Nå er tiden moden for å prøve det igjen .

     

    Eneste jeg har glemt er PSU .. Noen gode forslag der ? Har funnet ut at jeg må minst 600W og nok en gang : Stillegående ..

     

    Skal også overklokke litt ,derfor må jeg ha big Typhoon ,men er usikker om den passer ihop med hovedkortet / kabinettet .. Noen som kan bekrefte / avkrefte ??

     

    Er dog fortsatt i tvil om jeg har 2 eller 4 kjerners...Men det får jeg fundere videre på

  7. .Jobber noen dere hos Netshop ?

     

    Det ser ut som dere febrilsk prøver å forsvare dem.. Alt dere sier er jo så og si svada.

     

    Jeg har selv jobbet i service bransjen og der tok vi inn varer som kunden har brukt og ga dem pengene såfremt de kom tilbake innen 30 dager. Og ofte tapte vi penger på produktene fordi kunden hadde ødelagt emballasjen. Men beskjeden vi fikk fra sjefene var - Ikke ta det personlig, du taper ikke penger her og på sikt så tjener vi på det.

     

    Og i dette tilfelle så ga Netshop et helt nytt hovedkort (retail) . At de nekta å overføre pengene er fordi dem har loven på sin side.. Og at de ga meg ny vare var fordi jeg har lovfestet krav, det er deres plikt.

     

    Ordet service betyr å overgå forventningene. Og i dette tilfelle så gjorde de det tvert motsatte. Det er fra min side ; elendig service.

     

    Nå kjøpte jeg nytt hovedkort fra akkurat Netshop og på sett og vis så hadde de tjent på at jeg fikk tilbake pengene. For det første så hadde sluppet frakt kostnadene ved å sende tilbake hovedkortet og for det andre hadde jeg lagt inn enda mer penger hos dem i fremtiden.

     

    Nå er det ikke noe grunn til å handle hos netshop :

     

    1- De er ikke spesielt billige

    2- De har dårlig service

     

    På pluss siden og det eneste argumentet for å handle hos dem er at fører sære merker og har relativ bra vare utvalg. Men jeg personlig skal aldri handle hos dem og advare alle mine venner mot å handle hos dem.

     

    At dere ikke skjønner service-begrepet tyder på at mange av dere jobber på sånne jalla kjapper og veit ikke hva service er. Og jeg mistenker at noen her jobber hos nettopp Netshop .

  8. Nei jeg hadde en høflig sivilisert tone med reklamasjons ansvarlig ..

     

    Poenget er at mange her misforstår begrepet service .. Hva er service ?

     

    At de følger opp forbrukerkjøpsloven er ikke service.

     

    Service er å overgå normative reglementet. Og man må bruke skjønn og menneskelig hensyn.

     

    At jeg ikke har lovfestet rett ,det er jeg fult og helt klar over og jeg har ikke påstått noe annet .

  9. Netshop sendte meg helt ny hovedkort tilbake ..

     

    Så ja ,de kunne ha gitt meg pengene mine . Om jeg har loven på min side eller ikke har ikke noe å si. Her snakker om SERVICE . Og at de er noen rasshøl og kun følger sine primitive A4 lover kan ikke kalles service.

     

    De kunne ha gitt meg pengene tilbake på det hovedkortet og solgt den til en annen .. De hadde neppe tapt penger i dette tilfelle .

     

    Hvorfor er andre nettbutikker mer fleksible sånn sett ? Som PSDATA ; Geil minnet tok kvelden . JEg sender den tilbake og i samme sleng så bestiller jeg "nytt" .. Orker ikke å vente

     

    Når han fyren etter en uke sender meg mail .. Så svarer jeg at har allerede kjøpt ny brikke hos dem . Kan ikke du sende meg pengene på den ?

     

    Ikke noe problem . Gi meg kontonr og pengene vil bli overført i løpet 4-5 virkedager.

     

    Dette kaller jeg service og fleksibilitet .

  10. Netshop har elendig service.. Prøver å unngå dem hvis det er mulig

     

    De folka på reklamasjonsavdelingen er komplette idioter ..

     

    DFi hovedkortet mitt ble ødelagt så jeg sendte den tilbake og siden jeg var så desperat så kjørte jeg til Netshop Oslo og kjøpte meg en ny Asus hovedkort for å kunne ha en pc gående. Etter ca 17 dager hører jeg fra dem : de har testa kortet og den er defekt .. Sannsynligvis så har de ikke gjort noe annet å koble den opp og det tok dem 17 dager. Unnskyldningen var at dem hadde mye å gjøre. Jeg antar at de driver og krangler med hver eneste kunde.

     

    Greit nok.. Jeg ringer dem og forteller at jeg har nå kjøpt et annet hovedkort og ønsker heller at de gir meg pengene på det defekte kortet. Er villig til å legge frem kjøpdokumentasjon på det nye kortet som er kjøpt hos Netshop Oslo, men han fyren på andre siden er totalt dum og svært lite fleksibel.

    Han nekter blankt og sier at det går ikke, og det er ikke dems feil at jeg har kjøpt nytt hovedkort .

     

    Enden på visa er at jeg satt igjen med 2 hovedkort til 2000 kr stykke, et av dem til overs ...

     

    Det var siste gangen jeg handlet hos dem og aldri mer. Sist jeg handla hos brukte jeg godt over 16 000 kr .

     

    Hos PSDATA derimot har jeg hatt flere lignende saker .. Gutta der nede er veldig kjappe og svært fleksible. Eneste ulempen med psdata er elendige vareutvalget.

  11. Er(var) selv AMD tilhenger ,har aldri hatt selvbygd pc med Pentium .Q6000 blir den første -.- Men jeg er ikke så overivrig at jeg velger et dårligere produkt -

     

    Skal vente 2-3 uker før jeg bestiller. Må jo gi AMD en sjanse ,det er store muligheter for at de har kommet seg opp fra grøfta ,hvis ikke ; da går jeg over til the dark side .

     

    Men jeg har klart å velge hovedkortet ; GIGABYTE GA-P35-DQ6 Silent Pipe

×
×
  • Opprett ny...