Gå til innhold

Bjrnungs

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bjrnungs

  1. Tusen takk for bra svar!

    Så det er relativt god lønn da :)

    Hvordan ser en hverdag ut når man er på oppdrag sånn ca?

     

    No probs. Ja, det er forholdsvis god lønn. Spesielt i DKP. Arbeidsdagene er nokså forskjellig utifra hva oppdraget ditt er. Men en vanlig dag vil ganske enkelt være å følge klienten din på jobb, middag, møter, shopping, fritidsaktiviteter osv.. Man gjør ikke all verdens for å si det sånn.

  2. Ja, igrunn.

     

    Det jeg i hovedsak vil lære er innovasjon, markedsanalyse, markedsføring og produktutvikling. Men for driftens del ha basiskunnskaper om drift. Jeg tenker som så at da har jeg et utgangspunkt, og lærer mest om drift under og etter oppstart. Må i den sammenheng nevne at jeg er en rev på "learn by doing".

     

    Dette er bare et alternativ jeg har kommet fram til ettersom jeg har hatt vanskeligheter med å finne et studie som dekker alle aspekter.

     

    Men om det blir for tynt og det holder med et par ekstra økonomifag ved siden av, er det jo topp idé.

  3. Jeg vil tro en bachelor i økonomi og administrasjon, med avtalerett og noen andre juss-fag, kan være vel så relevant - og da står du også igjen med en grad du kan bygge på til siv.øk. om du skulle ønske det. Da får du mye dypere forståelse for den økonomiske biten av å drive et firma, noe som må kunne sies å være viktig dersom du vil være selvstendig næringsdrivende.

     

    Takk for input :) Jeg har kikket på økad, men synes det blir for mye økonomi og administrasjon for å si det sånn. Ønsker meg en forsvarlig mengde, men mye markedsføring/analyse samt produktutvikling.

  4. Hei,

     

    Jeg har en drøm jeg akter å gjennomføre. Nettopp å bli importør.

    Detaljer rundt hva jeg skal importere osv. vet jeg ikke enda. Dette er noe jeg ønsker å finne ut av underveis i studier.

     

    Foreløpig har jeg sett meg ut en bachelorgrad i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling hos Markedshøyskolen. For deg som har lyst, kan du lese kort om studiet på lenken under. Inntrykket mitt er at studiet kan brukes til bl.a. analyse for å finne markedsbehov og nye produkter som vil være attraktive i et norskt marked. I tillegg også i samarbeid med andre, kunne skape nye produkter. Ellers lærer man også basis økonomifag som er viktige i forhold til ren drift av et firma.

     

    www.mh.no/studietilbud/ba-i-kreativitet-innovasjon-og-forretningsutvikling/

     

    Spørsmål; Har noen erfaringer fra dette studiet? Eller kjennskap til et studie som kan være relevant?

     

    På forhånd, takk!

     

     

     

  5. jeg har tenkt på politiutdannelse uansett, noe jeg har villet bli siden jeg var barn (er 17 nå).

    Så det er innmari vanskelig å komme gjennom som livvakt for de høysete statshodene / kongelige i norge?

    Hva er lønnen for en livvakt? både for kongelige og ikke?

     

    Alright. Ja, det er vanskelig. Heller ikke ofte de søker vakter. Og når de først gjør det, blir det konkurranse. Men ettersom du uansett kanskje starter på PHS, taper du ingenting på å prøve.

     

    Lønnen varierer jo en del avhengig av hva slags oppdrag du deltar i osv.. Men røffelig anslått årlig snittlønn før skatt:

     

    PST 600 000,- +

    DKP 1 000 000,- ++++

  6. Er det ingen om har konkrete svar på det jeg spurte om? :)

     

    Sørlands gutten svarte jo bra og konkret. Kan legge til noe.

     

    Politihøyskolen, deretter minimum 4 års praksis, søke opptak til pst livvakttjeneste (ikke lett å komme inn og bør ikke være eldre enn 34 år om jeg husker rett), der gjennomfører man utdanningen rundt 8 uker. For å jobbe rundt de kongelige, kan du søke videre opptak til DKP ( Den Kongelige Politieskorte). Her er det enda vanskeligere å komme inn. Du kan heller ikke være kvinne. Disse får også den beste lønnen. Nesten dobbelt så mye som sine "ikke-kongelige" kolleger.

     

    Du må ha sterk psyke og svært god fysikk for å lykkes. Ikke minst veldig lyst, også etter at du er inneforstått med alle arbeidsoppgaver. Du bør vite med deg selv at du kan være aktuell for en slik jobb, før du setter igang. Familien din kan ikke ha noen svin på skogen, da det er høy sikkerhetsklarering. Snakker antakelig minst 7 kanskje bortkastede år før et mulig avslag fra PST. Naturligvis kan du jo trives med å være ren politimann og.

     

    Du får reist mye i inn- og utland og har utfordrende arbeid. Ellers er det greit å vite at store deler av jobben er vanvittig kjedelig. Mye av tiden går til å sitte i en bil, vente her og der og må delta ved mange søvndyssende arrangementer.

  7. Kan ikke se fordelen for dem å ha et AS, men det er nok neppe så mye penger i det som folk vil ha det til.

     

    Noen av de få som tjener mye penger på slikt, setter nok til side noen kr. og prøver seg på børsen eller investeringer av forskjellige slag. Det gjør vel igrunn de fleste med tykk lommebok. Da er det klart fordel med AS mtp. skatteforhold og at du kan skrive av evt. tap

  8. Ramlet over en side etter at jeg hørte en glanshistorie om en distributør for ett av selskapene i Norge som var så heftigt rik og hadde en syyyyyykeste inntekten.

     

    Oisann, han tjente mindre enn meg i fjor i følge skattelistene, jada det er nok næringsinntekt og litt margin vil det være, men driver ikke di fleste enkeltmannsforetak?

     

     

     

    http://4brooker.wordpress.com/2012/11/22/skattelisten-for-nettverksbransjen/

     

    Hehe, hakke peiling. Men skulle jo tro det. De som gjør det størst bruker sikkert AS.

     

    Morsom skatteliste :p

  9. Dette er jo penger du har skutt inn i det nystiftede aksjeselskapet for å tjene penger på, klart du må få bruke dem.

     

    Sett at du har 30k aksjekapital i bankinnskudd. du tar opp ytterligere 30k i lån, og bruker 60k på varer. La oss si at noe uforutsett skjer og varene dine aldri kommer fordi du ble lurt.

     

    Du har da 0k aksjekapital, null egenkapital, og 30k lån. Kreditorene kommer bankende på døren for å få sine penger. Slik jeg har forstått det, skal det alltid være beløp/verdier til minimum 30k, da de er forbeholdt selskapets kreditorer.

     

    "Som en følge av det begrensede deltakeransvar som gjelder for aksjeselskaper vil aksjekapitalen være en del av selskapets såkalt bundne egenkapital, noe som innebærer at aksjonærene ikke kan gjøre innhugg i denne til skade for selskapets kreditorer"

  10. Neida, kan være i form av tingsinnskudd. Passivasiden i balansen blir jo den samme, uavhengig av hva du har pengene i, det være seg bankinnskudd, utstyr, etc. Da blir §§ 3-4 og 3-5 om forsvarlig egenkapital og likviditet mer relevant. Styret har for eksempel absolutt handleplikt hvis EK er under halvparten av AK. Men det er ikke noe absolutt krav om 30k låst på en slags depositumskonto, nei.

     

    Skjønner. Men, man kan vel ikke kjøpe varer til videresalg for hele sulamitten??

  11. Aksjekapital trenger ikke låses som bankinnskudd og kan fint brukes på andre aktiva. Men ser ikke helt hva det har med saken å gjøre.

     

    Når det kommer til lån så vil det nok være vanskelig å få 500k i lån fra banken med mindre du ønsker å stille med personlig sikkerhet i huset ditt, for eksempel. Og ja, da blir det aktuelt å se på din tidligere økonomiske situasjon.

     

    Hmm, så merkelig. Mulig jeg tar feil angående aksjekapitalen. Ser at aksjekapitalen kan brukes på hva som helst, uansett hvor mye penger man har. Mens det også sies at den aldri skal understige 30k. Så dette var forvirrende.

  12. Siden selskapet har eksistert siden -80 tallet så finnes det vell tråder, men fuck it, i'll make another one.

     

    Det steppet opp en kar på mitt kontor her en dag og spurte om "eg ønsket å tjene gode penger"

    Han mente eg hadde utmerket meg i min bransje og han ønsket å rekrutere meg i et selskap eg kunne fått hentet ut mitt fulle potensial i fra sofakroken hjemme.

    Som kvar en anna bygdetulling som har vokst opp uten verken tv eller internett setter eg meg litt små skeptisk men alikavell åpen til kva tullingen har å by på, her kom jøden med "nuskin"

     

    Han mente bla at en mann med min kontaktkrets hadde lett klart å etablere seg til 'toppranken' bluediamond på "no time" og eg ville tjene minimum 50 mill på mindre en et halvt år, som om skepsisen ikkje blei noke mindre..

     

    Det eg lurer på er rett og slett, kva i svarte innste helvete er dette for noke?

     

    Det fekk eg forsåvidt svar på også.

     

    Det virka som om det besto av rein rekrutering, eg trengte å gå inn med maks 7500 kroner for å starte lederkvalikken, da fikk eg en start pakke med jøgleri.

     

    Etter det så måtte eg rekruterte mennesker frem til eg fekk 5000 poeng, da startet eg leder kvalliken og ville da bli "gold"

    Derifra skulle en bare rekrutere mennesker via og finne tak i kontakter som gjorde samme prossesen uten at en egentlig gjor noe selv.

     

     

    Så var det mye halleluja om at dette var lovelig og detta var børsnotert og her var gratis penger.

     

     

    Noen som har noen erfaringer? Halleluja erfaringer kan en holde seg utenfor, men føler dette trenger en diskusjon.

     

    Blant mye jeg leser på, har jeg også lest om dette. Det er neppe mye gull igjen i en gammel gruve, for å si det sånn. Tipset mitt idag er; ligg unna. For å klare det i Nuskin måtte du antakelig startet for maaange år siden. Idag vil jeg nesten si det er umulig. Ihvertfall ekstremt vanskelig. Jeg har i likhet med resten av Norge, også blitt spurt om å starte.

     

    Personlig kjenner jeg ingen som er positive til nettverkssalg. Ihvertfall ikke som kunde. Og i Nuskin, tror jeg det er mange ufrivillige kunder. Som forhandler, er du som alle andre i systemet, pliktet til å handle varer for x antall hundrelapper pr.mnd. til deg personlig. Du blir rett og slett tvunget til å være kunde i tillegg. Mildt sagt unormal praksis sett opp mot resten av næringslivet. Forøvrig koster det mye penger å starte en bedrift. 7500,- er sånn sett lite, mtp. at alt er lagt opp for deg. Varer, transport, markedsføring osv. Men med på kjøpet kommer kanskje rundt 100 000 konkurrenter med samme varesortiment.

     

    50 mill minimum håper jeg er satt pinlig på spissen :p Jeg kjenner til et ektepar i Bærum som driver med dette på heltid. De har samlet inntekt på 700 000,- pr. mnd. og er en av de få solskinnshistoriene i Norge.

    Og jeg skal love deg at de ikke tjener disse pengene fra sofakroken he he. For å lykkes, er du simpelthen nødt til å jobbe som faen og være svært flink med mennesker. De fleste vil svare nei før du i det hele tatt har levert salgspitchen din. Attpåtil har Nuskin naturligvis fått dårlig rykte når 1 av 10 alltid er totalt useriøs og udugelig. Så et nyhetsinnslag for bare et par mnd. siden hvor en ansatt PÅ JOBB i kommunens hjemmehjelp prøvde å selge kremer til en eldre syk frue. Og ilfg. fruen selv, på en svært lite hyggelig måte. Det mangler ikke på dårlig omtale.

     

    En som virkelig tjener penger her, er Nuskin. De hadde milliardoverskudd ifjor ;) Å hente ut noens fulle potensiale fra sofakroken hjemme, er btw. noe av det morsomte jeg har hørt på en stund :D

  13. Sorry.... var litt uklar i stad. Glemte beløp og alt.

     

    Ja... minstekravet til kapital er 30.000,- og det er greit. Er klar over at disse pengene kan nyttes til å kjøpe utstyr etc. Men kan man få et lån på så mye som 500.000,- med et nystartet AS?

     

    Vil banken komme til å ta hensyn til den personlige økonomien til eierne av ASet?

     

    Ikke rart det er daglige konkurser i Norge... Det er mildt sagt forskjell på egenkapital og aksjekapital. Du vil være på konkursens rand før du i det hele tatt har startet. Minstekravet du viser til er aksjekapital. Aksjekapitalen i et aksjeselskap skal til enhver tid aldri være mindre 30 000,-.Altså bundet kapital og kan IKKE brukes til å handle ustyr etc.

     

    Også har vi egenkapital. Aksjeloven sier: "Til enhver tid ha en egenkapital som er forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av virksomheten i selskapet".

     

    Du må ikke finne på å starte bedrift uten å sette deg inn i lover og regler.

×
×
  • Opprett ny...