Gå til innhold

kringon1

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kringon1

  1. Vel, det står nå i artikkelen at de hadde forsøkt å kontakte kundene gjennom melding i nettbanken, og per SMS, før de tok steget å gikk til telefon og så e-post.

     

    Sier ikke at det var rett fremgangsmåte, men kan jo forstå DNB også på sett og vis.

    Hadde jeg vært banksjef, så ville jeg bare anmodet om å sette på en midlertidig sperre på kontoen, bankkort or hele sulamitten inntil kunden logget inn i nettbanken og oppdaterte personopplysningene. Det burde ikke være så vanskelig, selv om det kanskje ville involvere noe manuelt arbeid involvert i opphevelsen av sperrene.

     

    Det er kanskje "brutalt" å sperre konto og kort til kunder som ikke oppdaterer personopplysninger, men har du forsøkt med melding i innboksen og sms (hvor jeg antar at kunden har blitt oppfordret om å logge inn i nettbank å oppdatere personopplysningene), så mener jeg kunden har bedt om å bli midlertidig utestengt fra sine egne konti og kort.

     

    Det problematiske her er at banken har ikke noen som helst kontroll på at de skjemaene som kommer inn til banken, per post slik instruksjonen er, faktisk er sendt fra kunden :)

     

    Sikker kommunikasjon baserer seg først og fremst på prinsippet om at både sender og mottaker er sikre på at den andre part er den man tror den er. (Dette skjer ved oppkobling av alle sikre protokoller, være seg for internetttrafikk eller avtaleinngåelser face-to-face).

     

    Siden banken her eksplisitt har varslet, og har for tradisjon å advare om, at forespørseler om personopplysninger som stammer fra eposter er å anse som svindel PLUSS at de ber om at kunden svarer via vanlig post, der avsender strengt tatt kan være hvem som helst, viser at de som har prøvd å løse problemet de har ikke har særlig forståelse for behovet for sikker kommunikasjon eller prinsippene rundt det.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...