Gå til innhold

Mr. mCASH

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr. mCASH

  1. Jeg jobber for mCASH

     

    Her var det mange interessante kommentarer.

    La oss få et par ting på plass;

     

    BankAxept er utviklet og eid av bankene i fellesskap. Bankene har betalt for driften av BankAxept på dugnad og deretter priset tjenesten mot deg og meg, og butikkene i fri konkurranse. Når skandiabanken kom til norge fikk de adgang til BankAxept (BAX) og satt prisen for deg og meg ned fra ca 2 kroner til 0,- Alle banker fulgte etter og fortjenesten på systemet gikk fra (selvkost ca 10 øre + 200 øre i inntekter) til 10 øre i kost og 0 øre i inntekt. Altså tap. Noen banker priser BAX til ca 10 øre mot butikkene og tjener dermed LITT på systemet.

     

    Resultatet er at BAX nå er tatt ut av "dygnaden" er privatisert og skal tjene penger for sine eiere. DNB er største aksjonær i det nye privatiserte selskapet og prisene på BAX skal opp.

     

    Samtidig som inntektene fra BAX falt, begynte norske banker å se på andre løsninger. Slik som Visa og MasterCard. Alle bankene hadde relasjoner til disse systemene fra før av fordi man kunne ta med seg kortene sine og betale i utlandet (fordi kortene inneholdt både BankAxept og f.eks Visa).

     

    Ettersom alle terminaler i Norge støtter alle kort (med mindre butikken eksplisitt har sagt nei takk til dyre kort) så jobbet Visa (og en del banker) aktivt for å øke andelen visabetalinger. Enkle mekanismer for dette er "bonus", "poeng", "trumf" etc. for bruk av kortene. For å ta i mot betalinger med disse kortene må butikkene akseptere gebyrer i størrelsesorden 2%.

     

    Man "måtte" ha denne støtten for å kunne la utlendinger betale i butikkene så de aller fleste hadde "visa" skrudd på, og jo flere nasjonale kunder som betaler med disse kortene, jo mer taper butikkene (jo mer vinner bankene og visa). Bankene får en andel av de 2%'ene og er dermed "smørt" til å pushe kortene.

     

    Som kompensasjon for dette problemet har butikker "lobbet" for å kunne ta betalt (surcharge) fra kundene når man betaler med "forskjellige" kort. Og dermed si "betaler du med VISA tilkommer 5,-". Dette kjenner man igjen fra f.eks danmark.

     

    MEN nå kommer Payment Service Directive 2 fra EU og da blir surcharge ulovlig igjen, så gleden av det NorgesGruppen har impl, er kortvarig.

     

    Uansett så vil prisen på betalinger for butikker og forbrukere gå opp. Med mindre man går over til NYE nettverk for betalinger, slik som det nettverket mCASH har bygget, der betalinger fraktes over internett, utenom det gamle nettverket, og dermed er rimeligere for partene involvert, og dermed også gratis (i de fleste tilfeller) for forbruker.

     

    VG sier mCASH er best i sammenligningen mot aktører som Valyou og Apple Pay. http://www.vg.no/forbruker/teknologi/naa-kan-du-snart-betale-i-butikken-med-mobilen/a/23297760/

  2. Vel, om du ser innlegget mitt så kommer det _rett_ etter en splitter ny bruker med kun ett innlegg, registrert i dag. Det har ikke slått deg at det var den eg siktet til? :)

     

    God kveld, ser det er mye aktivitet på denne tråden, det er flott!

    Til info så er mCASH helt transparente på måten vi driver vår virksomhet og vi står bak alle kommentarer. Hyggelig at brukere er positive til det vi driver med, men det er ingen andre enn meg på denne tråden som representerer mCASH med mindre dette de informerer eksplisitt om dette.

  3. Skal nok ikke bruke mobilbetaling før det har kommet ett alternativ jeg får lese sourcen av

     

    Så jeg får nok vente en stund..

     

    Hvis du kommer på besøk hos oss kan du få lese kildekoden vår. Du kan også se på hvordan vi håndterer f.eks. sikkerhet mot våre brukersteder ved å lese om vårt Merchant API.

     

    http://dev.mca.sh/

     

    Vi elsker geeks! Sikkerheten hos oss er heller ingen hemmelig black boks - den har bl.a. vært plukket fra hverandre av studenter på universitetet i Bergen. Samme menneskene som hadde en runde med BankID ;)

    • Liker 1
  4. Dette er nesten bare tull og jeg har ikke tenkt å bruke dette, kort og kontanter er nok. Et kort er da virkelig mindre å lettere å dra med seg enn en av de nye store mobilene, jeg husker før i tiden da var mobilene sa små at du kunne ha dem i skjortelommen.

     

    Det er tryggest å holde på det gamle :)

    Handle på krita ble erstattet av å betale med rigsdaler

    Store sedler ble erstatet av sjekkheftet

    papirbetaling ble erstattet av kortbetaling

    kortbetaling blir erstattet av mobil-betaling

    Så er spørsmålet hva som erstatter mobilen din. Hvis det er briller, klokker eller netthinneskjerm, så kommer betaling der også.

    • Liker 2
  5. "NFC er for komplisert"

     

    For noe tull. Det er jo enklere for forbrukeren med NFC - såfremst man -har- en telefon med NFC da.

     

    Som betalingsløsning, slik den er presentert f.eks. av Apple med Apple Pay er ikke NFC komplisert. Men NFC er komplisert for forbrukeren som betalingsteknologi når man må ha en spesiell telefon, en spesiell teleoperatør, være kunde i en spesiell bank og handle hos en butikk med en spesiell terminal. Det er det som gjør NFC komplisert, og som trolig gjør at folk generelt ikke bryr seg.

    • Liker 2
  6. "Dette forutsetter imidlertid at du bruker en bank som har et samarbeid med mCash. Foreløpig gjelder dette bare BN Bank-kunder."

     

    Hvorfor er det bare 1 bank som har mCASH avtale, evt når kommer resten?

     

    Hva blir gebyrene med mCASH, selv om ikke kortselskap tar gebyr tar vel banken noen form for gebyr?

     

    Hei, ang gebyrene, se annet svar med alle gebyrer listet opp.

     

    Ang flere banker:

    Vi jobber med banker hver dag. Vi tilbyr mCASH som en plattform 1 til 1 slik vi har med BN Bank, og dette gjør vi bl.a. sammen med Evry (som drifter brorparten av Norske banker). Her er det en "nøkkelferdig" løsning som alle banker hos Evry kan få "på dagen". Vi opplever at bankene ikke evner å bestemme seg for om de skal satse på mobilbetaling, og dermed blir de stående stille og se på det som skjer. Ved at de gjør det baner de samtidig veien for andre initiativer som ledes av de største som har bestemt seg (Valyou som artikkelen over tar for seg er ett eksempel).

     

    Vi jobber også med fellesløsninger, der mCASH kan gjøres tilgjengelig for alle banker på samme vilkår gjennom en løsning. Her snakker vi bl.a. med BankAxept som kunne beslutte å tilby mCASH som en del av sin infrastruktur og dermed gjøre tjenesten tilgjengelig for alle i norge på ett blunk. Slik modellen er foreslått ville dette også gi bankene nye inntekter og bevare verdien av norsk infrastruktur (og de rimelige betalingene) fremfor f.eks. VISA-nettverket. Nå er det slik at bankAxept styres av sitt nye styre, og er eiet av bankene selv, hvor den største er DnB. Det er ikke lett å få til en beslutning rundt ett slikt samarbeid når bukken vokter havresekken :(

     

    Det kommer ny Administrerende inn i BankAxept om 2 uker, så håper vi at den foreløpig trege, men konstruktive dialogen mellom mCASH og næringen kan videreføres.

     

    Kort sagt: vi ønsker at alle skal få enkel tilgang til tjenesten - bankene har ikke enda forstått at denne teknologien vil hjelpe dem med å levere bedre tjenester til kundene og ivareta bankens rolle og relevans. Vi tror nok at bank nummer to dukker opp ganske snart :)

  7.  

    Jeg vil berrømme journalisten for å belyse ett av de viktigste temaene som stort sett alltid utelates når betalingsteknologi dekkes i mediene. Kostnadene og hvordan disse vil påvirke hverdagen for norske forbrukere på sikt.

    Gratulerer for å poengtere dette uten å selv belyse hvordan mCash påvirker forbrukerene. Regner ikke med at mCash er gratis for butikk/bank å tilby som tjeneste?

     

     

    Her er prisinformasjonen om mCASH, som du ser er mCASH gjennomgående billigere enn de aller fleste alternativer som butikken har i dag. Vi er til og med billigere enn BankAxept. For kortebtalinger (som med Valyou) er ikke prisstrukturen styrt av oss (dessverre) så her vil Visa og MasterCard (og bankene) tjene penger.

     

    Her er en matrise (eksempel: 100,-)

    Tjeneste pengekilde Pris for avsender Pris for mottaker

    vennebetaling bankkonto 0,- 0,-

    vennebetaling mCASH konto (pre-paid) 0,- 0,-

    vennebetaling VISA 2.6% * 0,-

    butikkbetaling bankkonto 0,- 10 øre (legg merke til at dette er BILLIGERE enn BankAxept)

    butikkbetaling mCASH konto (pre-paid) 0,- 10 øre (legg merke til at dette er BILLIGERE enn BankAxept)

    butikkbetaling VISA 0,- 10 øre + 2.5% **

    * gebyret går til å dekke kostnadene som påløper for å belaste visakortet. Gebyrer er satt av visa og deres partnere og mCASH dekker inn denne kostnaden ved å videreføre gebyret til kunden KUN for vennebetaling. Dette harmonerer eksempelvis godt med "kontantuttak" med visa i en minibank. Gebyrene kommer fra kortselskapene.

    ** gebyret for selve transaksjonen er lavere enn normal prosesseringspris for visa/mastercard. Oppgjørsprovisjonen (2.5%) er veiledende og forhandles av brukerstedet med bakgrunn i volum, næring og risiko - på samme måte som alle brukersteder som mottar oppgjør for Visa og MasterCard-betalinger.

    • Liker 2
  8. Forsøkte å registrere meg på my.mca.sh ved å bruke QR-koden, men fikk ikke noen popup med 4-sifret verifikasjonskode, kun en hash-streng som var rimelig uforståelig.

    Scannet koden med QRdroid for Android og Samsungs egne Optiskleser. Ingen av den kunne produsere en forståelig verifikasjonskode.

     

    Er det noen som har klart dette?

     

    Du må laste ned mCASH App'en - den var i BETA for Android i går men ble trukket da vi trenger å fikse en del bugs i brukergrensesnittet. Du kan ikke logge inn hos oss uten App'en :)

  9. Hei, Daniel fra mCASH her.

    Beklagelig vis er det ikke lett dette med BankID. Fram til jeg begynne å jobbe med betaling trodde jeg BankID var BankID, men sånn er det ikke.

     

    For at mCASH skal kunne etterleve kravene om å kjenne kunden må du identifisere deg. Dette er runde 1 av BankID og her kan du bruke BankID App på mobilen, på desktop og BankID på mobil på desktop.

     

    Deretter må du signere en streng (nøkkel) som gjør bruken av mCASH sikker og som aksepteres av banker når man skal koble opp til konto. Signering med BankID på mobil er ikke mulig på mer enn 140 tegn (utrolig men sant). Dermed er ikke signeringsmuligheten aktuell og man må frem med "gode gamle" BankID som kan signere dokumenter som er lengre enn 140 tegn.

     

    Alt dette er typisk uinteressant for de fleste, men alternativet er at folk logger inn på my.mca.sh og gjør identifisering der, eller at man møter opp med pass hos oss i Oslo :(

     

    Vi jobber det vi kan for å gjøre prosessen rundt BankID så smooth som mulig, men det er ikke lett å bygge noe bra når BankID er dårlig.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...