Gå til innhold

bangarang

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bangarang

  1. Tok og la om til vinterdekk i går. Samme dekkene, som jeg brukte forrige sesong.

    Da jeg skulle begynne å kjøre kom det en svak dunkelyd, bakfra. Dunkingen økte med farten. Bestemte meg for å ta av begge bakdekkene for å se om det var noe småstein som satt fast, nada. Festet de på igjen, og strammet mutrene mer. Kjørte igjen, dunkingen fortsatte, men gikk over til metallisk hvining etter et par km i 80, ble enda verre da jeg bremset. Noen som har anelse om hva dette kan være? Luktet svidd da jeg stoppet og gikk ut.

  2. Ok, men det hørtes veldig greit ut.

     

    Det jeg mente på det andre spørsmålet ang lånet var det at, nå har jo jeg en fast bank jeg bruker. Men jeg ser at de har høyere renter på billån, så om det går an å søke om billånet et annet sted, som har bedre renter. Det varierer jo fra bank til bank, men banken min ser ut til å ha det dårligste tilbudet.

    Det jeg lurer på er hva som er best. Søke billån i en annen bank, eller bare bruke den banken jeg har, siden det er "enklere".

  3. Nå har jeg planer om å kjøpe bruktbil, men det er noen ting jeg lurer på, som jeg føler er idiotiske spørsmål jeg ikke helt tørr å spørre om ellers, så go easy on me. 

     

    1. Forsikring, skal/burde den tegnes før eller etter selve kjøpet? 

     

    2. Betalingen. Jeg har planer om å betale noe sjæl, og billån det som går over. Egenandelen går på 50 k, og lånet går på ca en 70 k. Hvordan går man frem her? Betale i to omganger eller få bakt inn hele greia i en bankremisse? Og hva er best, både lån og egenandelen i samme bank, eller skaffe lån et annet sted ut i fra renteforskjellene?

     

    3. Omregistreringen. Skal selger levere vognkort del 2, skal kjøper gjøre det, eller begge to sammen? 

     

    Jeg er vel generelt opptatt av hvordan prosessen deres har vært når dere har gått til kjøp av bruktbiler. Når/hvordan dere betalte osv. Del gjerne egne erfaringer. På forhånd, takk!

     

     

  4. Utleigar kan gjerne ha opptrått klønete, det veit me lite om, men TS bør like fullt vente å få den rekninga. Han veit han brukar straum og han veit at han skal betale for straumen, så det burde ikkje kome som noko overrasking at summen blir større jo lengre det er mellom terminane.

     

    Sidan du har etterspurt faktura er du tydelegvis klar over at straumen ikkje er gratis. Sidan du sjølv oppgjev forbruk er det ein forholdsvis smal sak å estimere kor mykje summen av forbruket er kome på til ei kvar tid.

     

    Andre kan gjere feil og vere slurvete i utføringa av sånt, men du bør ha kontroll på kva du skuldar til ei kvar tid. Kva hadde du eigentleg venta når du etter kvart får faktura for eit årsforbruk av straum? At utleigar skal dekke det? Eventuelt dekke store delar av summen? Sidan du skriv du har masa og masa så er du tydelegvis klar over at du skuldar pengar.

    Hvorfor er folk her så raske med å anta at jeg IKKE har tenkt å betale. Selvfølgelig skal jeg betale min egen strømregning, utleier skal da ikke betale for MINE utgifter. Nettopp derfor er det også viktig å kunne få regelmessige fakturaer. Det skal gjøre nytte for begge parter. Jeg gjør rede for mine utgifter med en gang istedet for at jeg skal sette på meg gjeld til dem etter et år. Og de får ta seg av sine egne utgifter.

    Nå er jo jeg også så ufattelig naiv at jeg trodde på husverten min sist gang vi diskuterte dette(før de hadde ordnet strømregningen), at når de fikk ordnet regningen, skulle de hjelpe å gjøre det greit for meg. Altså "du skal da få slippe baksmell, det hadde ikke vært noe trivelig. Vi skal nok få delt det opp". Så feil kan man ta. Det er min egen feil. Dumsnill.

     

    Venner av meg som driver utleie forstår ikke hva som kan ha tatt så lang tid for husvertene mine.

    Så fort de får strømregning annen hver måned deler de opp regningen i forhold til avmålinger, nettleie osv, og leverer spesifisert regning til leietaker. Enkelt og greit.

     

    Jeg forventer ikke at noen skal ta regningen for meg, her stiller jeg bare spørsmålet om hva som er rett og galt. Noen har jeg lært av, andre har jeg lært lite av. Skjønner nå jeg sikkert har stilt meg på feil tråd, men det får bare være. Mener uansett at det er bedre å spørre enn å ikke vite noe som helst.

    • Liker 1
  5. Synes vi kan ha litt forståelse for trådstarter da. Ingen av oss liker vel denslags økonomiske overraskelser. Og er man ung så er det kanskje første leieforhold osv.

     

    Utifra hva han beskriver, så virker det som denne strømmåleren også blir belastet av annet strømforbruk enn bare hans leilighet. Han leser av en måler, men måleren står ikke i hans navn.

     

    Dette er altså en næringseiendom, i alle fall første etage. Men det hender hele bygninger er næringseiendom, og da har man ikke lov å etablere leilighet uten å ha bruksendring i orden. Hvis dette er en etablert leilighet fra "bygget ble bygd" hvorfor er det ikke egen måler til hver etage?

     

    En annen ting jeg lurer på er hvorvidt den fakturaen som nevnes, er original-faktura fra energileverandøren eller en faktura som utleier selv har fylt ut, til deg?

     

    Forøvrig er kr. 10500 ganske "normalt" eller kanskje "litt over" et års forbruk for en person vil jeg si. Men her kan det jo ligge noe av deres forbruk i bildet og. Det er jo litt ekkelt når man deler måler.

     

    Du kan jo forklare at dette kom overraskende og høre med dem å du kan få dele opp betalinga i tre avdrag eller noe, for å "lodde stemningen" Alternativt spille litt dum, og si du har vurdert å ringe energiselskapet å spørre om det samme der.

    Takk for forståelsen. Har nok feilformulert meg litt, og ikke tatt med alle detaljer, så skjønner folk reagerer. Det jeg spør om er om dette er vanlig måte å fakturere strøm til leietakerne sine. Jeg har bodd på mange rare hybler og leiligheter, men der har i det minste strømregningen kommet regelmessig, og detaljert utregnet.

     

    Som du lurte på, så har jeg ikke fått noen originalfaktura. Jeg kom hjem fra jobb, til en simpel lappe på døra. "Beregnet strøm t.o.m 26 okt." Der sto det beløpet jeg skulle betale og kontonr, ikke noen utregning av avmålingen fra innflytting til nå. Jeg lurer på om de har tatt seg inn i leiligheten min for å lese av målingen, for jeg hadde ikke sjekket avmåling for denne måneden enda.

    Jeg har sjekka avmålingene selv nå, opp mot prisen(venninna mi jobber i energiselskapet, så hun har hjulpet meg). Jeg har brukt strøm til en verdi av 7,5 k. Må også regne med prisvariasjon ang sesong, det vet jeg, og annet.

    Med tanke på at jeg skulle betale strømmen selv, så har jeg brukt så lite strøm som mulig(lite oppvarming, masse lystenning, drar ut kontakter ved leggetid og når jeg er ute). 10 500 er uansett ikke så ille, med tanke på at jeg har spart, så skal det gå bra. Det kunne vært mye verre. Men er likevel litt skeptisk.

     

    Jeg forstår om jeg virker kravstor, grådig, naiv o.l for de fleste, det er greit nok, men det spørsmålet jeg stiller er om dette er vanlig business. For dette er nytt for meg.

     

    Du foreslo å spille dum, og spørre ut litt, og det frister. For uten detaljert regning, så klarer jeg ikke å ta det her seriøst. Men uansett fått delt det opp, det går greit.

     

    Som sagt før, så skal jeg betale, slik er voksenlivet. Men det er en jævlig følelse å føle at det er min egen feil at jeg får baksmell på dette, når de tydeligvis ikke har tatt seg tid til å se på dette før nå. Og om de har vært grundige nok i det hele tatt under beregningen. Hvem vet.

    • Liker 1
  6. Det er bare å belage seg på å betale. Du hadde vel ikke rimelig grunn til å tro at du skulle få strømmen gratis vel?

     

    Er det rimelig at utleierne skal betale for ditt strømforbruk? Det synes ikke jeg.

     

    Spør om en nedbetalingsplan.

    Jeg forventer IKKE gratis strøm, det er en grunn til at jeg har mast på regelmessig strømfaktura. Ingen vil vel få baksmell. Unødvendig å hinte frem til at jeg forventer noe gratis her, og at det er min egen feil at de gjør det på den måten. Det er ikke noe kjekt at strømregningene hoper seg opp uten grunn. Takk for "hjelpen".

    • Liker 2
  7. Jeg har nå leid en leilighet alene i 1 år. Jeg betaler leie, med kommunale avgifter inkludert. Strøm er ekskludert i leien.
    Jeg har egen måler, men sender avmålingene til husvertene mine(to brødre eier bygningen, de driver en butikk rett under). Jeg skulle egentlig ha fått regelmessig faktura fra dem på strømmen, men den gang ei.
    Før nå. Fikk i går en faktura på 10 500 kroner. Et år senere. Er dette lov?
    De kjenner til situasjonen min. Jeg er 22 år gammel, har ikke fast jobb, er bare vikar. Men jeg er heldigvis flink til å spare. Men nå viser det seg at jeg må ta de 10 500 rett fra sparekontoen min. Skal jeg slite bare fordi de ikke gadd å se på strømregninga mi før nå? Er dette lov? Jeg aner ikke hvor jeg skal klage, hvor jeg skal snu meg. Vet at husvertene mine kommer til å stå på sitt.
    Håper noen kan hjelpe meg!

×
×
  • Opprett ny...