Gå til innhold

paalpet

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av paalpet

  1. Er det ikke feil å skrive at åttende og niende generasjon allerede har innebygd sikkerhet mot disse feilene?

     

    PDFen til intel lister jo opp en haug med 8000 og 9000-serie prosessorer:

    https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/corporate-information/SA00233-microcode-update-guidance_05132019.pdf

     

    Mdsattacks.com sier følgende:

    Our attacks affect all modern Intel CPUs in servers, desktops and laptops. This includes the latest 9th-generation processors, despite their in-silicon mitigations for Meltdown. Ironically, 9th-generation CPUs are more vulnerable to some of our attacks compared to older generation hardware.

     

    Siden dere henviser til ang. innebygd sikkerhet tar for seg Spectre og Meltdown:

    https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/engineering-new-protections-into-hardware.html

     

    Intel viser til samme side i kilden. Hvis du "scroller" til høyre tror jeg det vises info om de siste sårbarhetene. Virker som siste stepping/revisjon av noen 8. og 9. gen CPUer (Som Whiskey Lake) har innebygd støtte.

  2. Voldsomt så negative folk skulle være da. Har ikke hatt nevneverdige problemer med Windows siden 95/98. Win10 fungerer helt kanon for meg.

    Tror ikke jeg har hatt en eneste bluescreen siden jeg installerte det på nye stasjonær PCen min for snart 2 år siden..

     

    Der er selvsagt mye som kunne vært bedre, skulle ønske det kontrollpanelet ble slik det var i win7. Og ikke innstillinger på 2 forskjellige plasser.

     

    Det gamle kontrollpanelet ligger fortsatt der, bare søk etter Kontrollpanel og lag evt. en snarvei til det :)

    • Liker 1
  3.  

     

    Men rett meg om jeg tar feil. Men er det slik at om man befinner seg ett sted med perfekt telia dekning hvor også ice har dekning, men f.eks bare middelmådig styrke. Vil telefonen da koble seg til ice eller telia sitt nett? Risikerer man da å ha middelmådig dekning på steder hvor telia har veldig god dekning fordi nettet til ice blir prioritert? Hvis ja blir det jo etter min mening ice sitt største ankepunkt.

     

    Så lenge dekningen er bra nok så velger den Ice. Med bra nok så mener jeg ingen forskjell på streaming, surfing, tale, sms. Så ja, den velger Ice 4 streker over 5 Telia, men det har ingen betynding i praksis. Nedlasting av store filer vil gå raskere hos Telia. Men du kan alltids låse mobilen til Telia permanent eller midlertidig.

    Jeg har ICE mobilt bredbånd. Nå er det sånn at ruteren automatisk velger mellom 450/800/1800 frekvensbånd, uten at jeg kan velge dette selv. De kaller ruteren sin for en Smart-ruter, selv om jeg mener den burde vært kalt Dum-ruter. Det har seg sånn at jeg har best dekning på 450 båndet, men best hastighet på 800 båndet. På 450 har jeg 4 av 5 streker i dekning og ca 0,5 Mbps nedlasting, men på 800 har jeg 2 av 5 streker og ca 10 Mbps nedlasting. Ruteren velger dekning fremfor hastighet, altså 450 båndet. Så i dette tilfelle har det veldig stor betydning. Så hvor stor betydning dette har kommer nok an på hvor man befinner seg.

    Jeg har samme problem. Skru av antennene så har du større sjanse for stabil 800-dekning, De eksterne antennene brukes bare til 450 :)

  4. Riktig at det er mange steder man kan bytte batteri, men det kan være greit å tenke på at man da kanskje mister garantien. Det er også slik at selv om man bytter med et såkalt OEM-batteri, så vil ikke lenger batteriinfo på telefonen fungere som før (man får ikke lenger detaljert info om batteribruk).

     

    Noen som vet om Elkjøp har 100% orignale batterier? De er ikke listet som Apple autorisert tjenesteleverandør.

  5.  

    Husker ihvertfall at butikker som Elkjøp solgte Android 2.x fryktelig lenge, tross at versjon 3.x var sluppet. Så er ikke utenkelig at noen har kjøpt katta-i-sekken fra slike butikker.

     

    Men i såfall finst det vel oppgradering til nyare versjon?

    Kan nok være noen har blitt oppgradert til 2.2. Husker den originale HTC Desire som var en av de første Android telefonene som virkelig ble populær her til lands, stoppet på 2.2. Men er nok ingen telefoner på 2.1 eller eldre som blir oppdatert om de ikke er det allerede. HTC Desire var en toppmodell den gang, men med stusselige 128 MB minne og ingen mulighet for apper på minnekort er den "ubrukelig" med dagens krav.

  6.  

     

    Høres positivt ut dette. Vet noen hvordan det vil fungere med HBO? Hvor mange "poeng" koster denne i kanalvelgeren, eller må man bytte ut alle valgfrie kanaler?

     

    Er relativt sikker på at den er 40 poeng.

    Hmm.. Det gir ikke helt mening siden man skal kunne få den uten ekstra kostnad.. man har 25-28 poeng som vanlig kunde om de ikke skal endre dette fra 1. april da.

    Ser nå at de har gjort noen endringer allerede, så 40 kan stemme allikevel :)

  7.  

    Høres positivt ut dette. Vet noen hvordan det vil fungere med HBO? Hvor mange "poeng" koster denne i kanalvelgeren, eller må man bytte ut alle valgfrie kanaler?

     

    Er relativt sikker på at den er 40 poeng.

    Hmm.. Det gir ikke helt mening siden man skal kunne få den uten ekstra kostnad.. man har 25-28 poeng som vanlig kunde om de ikke skal endre dette fra 1. april da.

  8. Dette var en litt merkelig artikkel, bakvendt og sammenblanding av ulike utrykk.

    Jeg er ikke ekspert på iPhone, men min erfaring er at man bør gjøre en gjenoppretting/tilbakestilling ETTER oppdateringen og ikke før..

    En gjenoppretting via iTunes laster ned hele OSet på nytt og overskriver alt, en oppdatering etterpå vil jo fortsatt potensielt ta med seg problemene oppdateringen medfører.

    At begrepet gjenoppretting også brukes om å hente innstillinger og apper fra backup i ettertid er i beste fall forvirrende :)

×
×
  • Opprett ny...