Gå til innhold

tjordah

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tjordah

  1. Hoy!

     

    Kjøpt meg en del nytt til PCen og har nå følgende hardware:

    ASUS A8N-SLI Deluxe

    GeForce 7800GT

    1x 512 Mb TwinMOS PC3200 CL2.5

    1x 512 Mb Corsair ValueSelect CL2.5

    400W strømforsyning

     

    Drivere etc:

    Windows XP x64

    nForce4 Chipset Drivere (6.65 var det vel - det nyeste for X64)

    Nyeste GeForece drivere for X64

     

    Ingen problemer unter installasjon, har heller ikke fått problemer ved "vanlig" Windows bruk. Starter jeg World of Warcraft funker dewt vanligvis fint 4-5 minutter før jeg får den herlige bluescreenen. Feilen jeg får er nv4_disp.dll 0x0000007E (ikke sett noen annen feil).

     

    Tenkte dette var minnefeil så jeg har prøvd å vrikke å vri på hvordan jeg har satt inn minnet. Har prøvd en brikke i hver kanal, begge brikkene på A kanalen og hver av brikkene på B1 alene (manualen sier at man skal bruke B1 når man kun har en brikke). Uansett hva slags konfigurasjon jeg prøver kvelder WoW etter en stund.

     

    Har også prøvd å kjøre MemTest86 på samme konfigurasjonene uten å finne feil. Kjørt alene TwinMOS 35 pass eller 9 timer uten å finne feil, Corsair ValueSelect alene et par pass og begge brikkene på seperate kanaler 2-3 pass. Jeg har aldri funnet feil og kvier meg derfor for å gå til anskaffelse av nye brikker (selv om det ikke er optimalt med 2 ulike brikker).

     

    Noen ideer? Jeg vil spille WoW! =)

  2. AMD Boxed er som kjent prossesor med vifte som man må sette på selv... Fordelen med det er at man får garanti på skader man ellers ikke ville fått garanti på (dustete, for man gjør jo akkurat den samme monteringen)... Spørsmålet mitt da om det er mulig og bare kjøpe boxed, putte på en annen vifte og ha garanti som om man brukte vifta som fulgte med?

     

    (Vil ikke måtte kjøpe ny IGJEN)

  3. Jeg skal kjøpe minne, og det står nå mellom følgende to brikker:

     

    TwinMOS PC2700 DDR-DIMM 512MB CL2.5 32M*8/16chip, 184-P (for DDR-PC333MHz) 765 kroner

    Crucial PC3200 DDR-DIMM 512MB CL3 5ns Unbuffered, Non-parity, 2.5V, 64Meg x 64 749 kroner

     

    Jeg har (eller skal kjøpe) XP2600+ (den jeg har tok natta) som jeg bruker på et ASUS A7V333 hovedkort... Nå er jo jeg klar over at prossesoren jeg har ikke kjører på samme hastighet som PC3200, og lurer på om PC2700 er mye raskere enn PC3200 minnet... Grunnen til at jeg vurderer PC3200-minnet er at det er tilbud på dette på Komplett denne uka...

     

    Er PC2700 mye raskere enn PC3200-minnet eller er det sånn ca like? (Medregnet at jeg kjører bus på 333...)

  4. Nei, det er ikke farlig å prøve minnet på en annen maskin, selv om det ikke fungerer optimalt. Men tror heller du skal prøve en annen CPU på din PC slik at du får bekreftet at/om det er den som er årsaken til ustabilitet.

     

    Selv om CPU har en synlig skade slik som det der, trenger det absolutt ikke være noe galt med den. Som andre nevner: Enten virker den eller ikke. Kan vel finnes unntak fra denne "regelen", men jeg tror personlig ikke at det er noe galt med CPU'en din.

    Skulle gjerne prøvd prossesoren i en annen maskin, men de to jeg kjenner som har hovedkort som passer tør ikke og jeg gidder ikke mase med dem, om de ikke vil hjelpe meg så får det være :thumbdown:

     

    Og hva er shims?

  5. Det er desverre veldig lett at slike skader oppstår ved montering/demontering .

    Psdata er ikke kjent for å lure sine kunder,heller tvert om .

    Har hatt pes med dem tidligere + at de brukte 3 uker på å sende den tilbake nå, derfor lurte jeg.

     

    Har installert haugevis med AMDer selv og aldri opplevd det problemet her før, men hvor mye forskjellig kan det være? Kanskje jeg burde putte minnet inn i ei anna maskin og få kjørt memtest... Kan det være farlig å putte minnet på et annet hovedkort om minnet er ødelagt?

  6. Prossesoren har blitt gradvis dårligere... Det begynte med POST-message om at jeg hadde overklokka CPUen og at det hadde gått til helvete (den har ikke vært overklokket), og ble gradvis verre til sånn den er nå, da den ikke fikser hele booten (den kommer til der man kan velge sikkerhets-modus i windows xp)... Jeg har forsøkt og teste minnet mitt med memtest86, men programmet kræsjer etter en liten stund - noe jeg har hørt tyder på prossesorfeil.

     

    Takk for kjappe svar.

     

    Og ja, merket nede i høyre hjørnet er en logo ;)

  7. Jeg har fått problemer med min Athlon XP 2200+ og sendte den derfor inn til testing hos PSData. Etter en stund fikk jeg dette svaret fra dem:

     

    Jeg har ikke sett på den selv, men Marius har undersøkt den.

     

    se langs kjernen etter punkter som ikke er 90 grader vertikalt eller horisontalt.

     

    Kjernen skal være "firkantet."...

     

    Her er feilmeldingen han skrev:

     

    Skader på prosessorkjernen (i venstre kant), dekkes

    ikke av garanti. Returneres utestet.

     

    Fikk sendt tilbake prossesoren, og har nå sett litt nærmere på denne påstådde skaden uten å kunne finne noe... Sammenlignet min prossesor med bilde av en Athlon XP 2600+ som jeg fant på en test fra hardware.no... Greier noen å se noen feil på min (eller forskjell i det hele tatt for den saks skyld) ?

     

    Bilde av min prossesor

    Bilde av ok prossesor

  8. Nydelig!! Fant løsningen på dette til slutt, og tenkte kanskje noen andre Inspiron 2650 (og kanskje noen andre Dell brukere?) har støtt/vil støte borti dette problemet...

     

    Problemet ligger i CardBus kontrolleren, O2Micro 6812 (og kanskje andre versjoner). Det ligger en update til denne ute på Dell support sidene. Det står at den er for 6912, ikke tro på det...

     

    :woot::woot::woot::woot::woot::woot::woot::woot:

  9. Hei!

     

    Har akkurat kjøpt meg et GoodWay USB 2.0 2-ports CardBus PCMCIA-kort for å få USB 2.0 støtte til min Maxtor 5000XT ekstern USB1.1/2.0/FireWire harddisk. Denne virker helt fint på mine interne USB 1.1 porter. Jeg bruker WindowsXP og maskinen en Dell Inspirion 2650... Nevner også at jeg ikke har problemer med andre PCMCIA kort.

     

    Problemet er at jeg ikke får den til å virke skikkelig... Jeg har prøvd flere drivere, men får det ikke til å virke med disken... Som test-produkt har jeg brukt min Nokia 5510 (64MB harddisk) og min Microsoft mus.

     

    Det jeg ikke kan helt forstå er at jeg får brukt Nokia 5510-telefonen uten problemer, musa hvis jeg sliter litt (men det er musa si feil eller noe, det er akkurat like slit å bruke den på den andre interne usb-porten min), men ikke harddisken!! (Om det bare hadde vært omvendt 8)) Når jeg plugger til harddisken og åpner "Trygg fjerning av hardware" henger dette seg, helt til jeg tar ut harddisken... Da kommer lista opp MED harddisken synlig på lista, men forsvinner med en gang naturligvis (ikke noen stasjoner har blitt mountet). Dermed er det tydlig at den blir oppdaget av systemet, men det skjer noe dritt... (?)

     

    Jeg har både prøvd driverne som følger med kortet og Windows standard drivere med likt hell. Musa og telefonen virker greit, med harddisken opplever jeg "henge-problemet"...

     

    Dette er konfigurasjonene jeg har prøvd (med en viss sukess, mange som er luket ut pga at ingenting virker, bl.a drivere fra andre produsenter):

     

    Konfigurasjon:

    --------------

    NEC PCI til USB forbedret vertskontroller (B1)

    NEC PCI til USB åpen vertskontroller

    NEC PCI til USB åpen vertskontroller

    USB rothub

    USB rothub

    Nokia 5510 virker

    Maxtor 5000XT virker ikke, men vises i det den kobles ut

     

    Konfigurasjon:

    --------------

    NEC PCI til USB åpen vertskontroller

    NEC PCI til USB åpen vertskontroller

    USB 2.0 2-Port CardBus

    Standard utvidet PCI til USB-vertskontroller

    USB rothub

    USB rothub

    USB rothub

     

    Nokia 5510 virker

    Maxtor 5000XT virker ikke, men vises i det den kobles ut

     

    Innser at dette er et long shot, men begynner å bli desperat på å finne en løsning og vurderer og bytte kortet mot et annen merke, men vet ikke om dette vil hjelpe... Er ikke nødvendigvis ute etter noen løsning (selv om det naturligvis er best...), men er også interresert i meninger om hvor problemet kan ligge (Windows, hardware, harddisken, etc).

     

    Alle svar taes i mot med stor takk!

     

    Mvh,

    Lars Moastuen

×
×
  • Opprett ny...