Gå til innhold

anhaga

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anhaga

  1. Hei

     

    Har ganske skjeve vegger i leiligheten min (ny). Dette gjelder sparkelkjøter og hjørneskjøter.

     

    Er såpass at listen bøyer seg veldig og måtte bli skrudd inn med skruer for å holde seg inntil veggen.

    Se bilde fra veggen, NB vinkelen blir ekstra drøy da vi ser ekstra skjevhet fra veggen som vinkelen måles ut ifra.

     

     

    Sendte krav til utbygger om å få se forskriftene på dette, lurte på om det er noen som vet om dette kan stemme? Da er jo det i teorien lov å lage ganske dårlig sparkelskjøter i hjørner og på hver 120cm på gipsplateskjøter:

     

    "Delprodukter som medfører forhøyning(er) på overflaten.

    Dette skriv refererer et utdrag fra Norsk Standard (NS) 3420-T:2013.

    Skrivet har til hensikt å oppklare eventuelle problemstillinger omkring delprodukter som monteres på et underlag der delproduktet kan medføre lokale forhøyninger på flaten i området omkring, og om slike forhøyninger kan betraktes som et avvik og følgelig kan hevdes å være en «mangel».

    Delprodukter som lager forhøyninger i denne sammenheng, kan for eksempel være sparklet hjørneforsterkning (av ulike materialer) på utgående hjørner av gipsplater, samt sparkelbehandling over endekanter på gipsplateskjøter der gipsplatene ikke har forsenking i endekantene.

    Overflatebehandling av slike delprodukter kan medvirke til at lokale forhøyninger vil avvike fra gjeldende toleransekravbestemmelser om flatens krav til planhet.

    Med henvisning til bestemmelsene referert i «Merknad 2» under, er ikke slike forhøyninger et avvik som kan hevdes å være en mangel i leveransen.

    Slike forhøyningsavvik er en uunngåelig konsekvens ved bruk av slike produkter.

     

     

    Fra NS 3420-T: 2013, side 17:

    1 Bestemmelser og spesifikasjon

    T Maler- og beleggarbeider

    d) Toleranser

    MERKNAD 2: Noen delprodukter vil gi en forhøyning som kan komme utenfor planhetstoleransen for flaten omkring. Dette er forhøyninger som følger med det som er beskrevet, og er derfor ikke avvik. Eksempler på delprodukter som gir forhøyning, er sparklet hjørneforsterkning i TA4.323, behandlinger som omfatter innsparkling av strimmel i gipsplateskjøter uten forsenkning i TA4.2, TB4.33 og TE4, noen effektbehandlinger i TB8.44, taktil merking i TM2, monteringsenheter i TW2, lister i TW3 og avskrapingsmatter i TW4.

     

    Jeg har omtrent den samme vinkelen på en vegg i mitt nye hus. Nermer seg ettårsbefaring.

     

    Hvordan endte dette hos deg?

  2. Jeg ville droppet slagborfunksjon da det gir økt vekt. Skal du bore i betong og stein er det uansett en borhammer du trenger, og selv en billig borhammer vil gjøre en langt bedre jobb enn en dyr slagbor.

     

    Til trassebygging ville jeg også vurdert en slagtrekker.

     

    Selv har jeg gått for GSR 18 V-EC og GDX 18 V-EC sammen med 2 x 6.0 Ah batterier. Skulle jeg handlet på nytt ville jeg nok byttet ut slagtrekkeren med en mindre og lettere uten muttertrekkerfunksjon og kanskje et mindre batteri, men jeg er uansett veldig fornøyd.

     

    Når det kommer til borhammer har jeg en billigere grønn Bosch med ledning. Denne fungerer utmerket til mindre krevende jobber, men ville nok ikke overlevd særlig lenge i profesjonelle omgivelser. Trenger jeg noe mer har jeg tilgang til det meste av borhammere og kjerneborer via jobben.

     

    Dette er forresten totalt overkill for litt hjemmefiksing, men det er gøy med skikkelig verktøy.

     

     

    Helt klart at det er overkill, men som du også sier er det gøy med skikkelig verktøy!

     

    For å ikke bruke for mye penger står jeg mellom to ulike tilbud:

     

     

    http://prohandel.no/produkt/bosch/sjekk-prisen-bosch-gsb-18-v-ec-slagbormaskin-2x50ah

     

    http://www.verktøy.no/bosch-bor-skrumaskin-gsr-18-v-li-dy-professional-2x5-0-ah-l?___store=default&nosto=nosto-page-category2

     

     

    Den fra verktøy.no har ikke børsteløs motor og har en noe svakere lader. Noen formening og hvilken av disse som er det beste? Litt vanskelig å finne ut om en av de er en eldre modell osv. 

  3. Det er ingen bakdel med å ha slagbor såvidt meg bekjent. Dette skaper ikke en svakhet for annen bruk av maskinen.

     

    Av erfaring er det ikke så god slagbor funksjon i slike små maskiner. Det fungerer best til småting og ikke noe annet. Men for all del - kjekt å ha skulle du borre i mur, flis, osv.

    Tror fort jeg går for solomaskinen med slagborr. Som du sier er det alltid "kjekt å ha" :-)

     

    Sammen med dette batterisettet http://www.verktøy.no/elektroverktoy/verktoysett/pakketilbud/bosch-batterisett-2-x-gba-18-v-6-0-ah-m-c-gal-1880-cvbør det være et godt tilbud.

  4. De tre du har linket koster mer eller mindre det samme. Da er det vel greit å kjøpe en som har slag, i tilfelle du skulle trenge det?

     

    Men vil de som ikke har salgborfunksjon ha noen fordeler som den med slaborfunksjon ikke har?

     

    Skal i hovedsak bruke maskinen til bygging av terrasse o.l., og det blir kun av og til borring i betong o.l.

  5. Etter mange år med min gode gamle 14V grønne Bosch skrumaskin må jeg har ny og har bestemt meg for å gå for en 18V blå Bosch. Har kommet over denne maskinen (http://www.verktøy.no/bosch-batteridrevet-bor-skrumaskin-gsr-18-ve-ec-professional) og tenker det er et tilbud. Tenker da å kjøpe en pakke med 6.0 Ah batterier i tillegg. Men er det noen grunn for at jeg heller bør velge en uten slagbor funksjon, slik som denne:

     

    http://www.verktøy.no/elektroverktoy/bor-og-skru/bor-og-skrumaskin/bosch-bor-skrumaskin-gsr-18-v-li-dy-professional-2x5-0-ah-l

     

    eller denne

     

    http://www.verktøy.no/elektroverktoy/bor-og-skru/bor-og-skrumaskin/bosch-bor-skrumaskin-gsr-18-v-60-c-professional-solo

  6. Hei,

     

    Er på jakt etter ny bil og hadde egentlig sett meg ut en Ford Mondeo stasjonsvogn (2012 - 2013 med 1.6 TDCI). Men har nå kommet over en forhandler som har en godt utstyrt Peugeot 508 SW Allure med 1.6 HDI EMG.

     

    Er det noen som har erfaringer med Peugeot 508 SW?

     

    Føler at franske biler til tider har hatt et noe frynsete rykte, men denne ser jo ganske bra ut. Tester på nettet er også generelt positive. Det jeg finner lite av er statistikk på typiske feil, erfaringer og lignende.

     

    Takker for alle svar og meninger!

  7. Hei,

     

    Skjermen på min Sony Xperia Z1 sprakk og jeg bestilte ny skjerm via eBay. Siden batteriet begynner å skrante kjøpte jeg også nytt batteri via eBay, men er litt usikker på om jeg våger å bruket det.

     

    Har noen erfaringer rundt problemstillingen, og er det noen måte å finne ut om batteriet faktisk er orginalt? Vurdere om jeg bare skal fortsette å bruke det gamle i fare for brann/eksplosjon...

     

    (http://www.ebay.com/itm/291434201917?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

  8. Hei,

     

    Opplevde her om dagen at skjermen på min Sony Xperia Z1 plutselig sprakk uten at den falt i bakken eller fikk noen form for slag. Fikk en brest tvers over øvre del av skjermen og nå virker ikke touchen over sprekken.

     

    Før jeg eventuelt kjøper ny telefon (sannsynligvis Samsung S7 Edge) tenker jeg at jeg skal prøve å bytte ut skjermen selv. Er det noen som har erfaringer med bytte av skjerm på Xperia Z1?

  9. Netgear R6200-R6300 eller Asus AC66U eller nyere burde klare å få det til rundt 500 til 1000 kr i da særlig brukt.

    Vet enkelte expert butikker har salg på utgående netgear routere

     

    Dlink router dir 655 bør kastes da den er ubrulig og treg til det meste.

     

     

    Takk for forslag!

     

    Var innom Elkjøp og de hadde NetGear R6250, men selgeren anbefalte en Jensen router.

     

    http://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/JENAL3000DG/jensen-tradlos-router

     

    Har du noen formening om denne?

  10. Hei,

     

    Har flyttet inn i ny leilighet og merker at min gamle D-Link DIR-655 sliter med rekkevidden til alle rommene. På grunn av uttaket for nettverkskabelen må routeren være plasset i ene enden av leiligheten.

     

    Tenker det er på tide med en ny router, men vet ikke hvilken jeg skal gå for. Nettverksforbindelsen er relativt svak (typisk 10 Mbit/s). Tenker å bruke rundt 700,- til 1000,- kroner på ny router. 

     

    Er det noen som har et forslag til en brukende router med god rekkevidde? 

  11. Jeg også sliter voldsomt med dette. Får 82% styrke men 0 i kvalitet. Snakket med CD nå og de sender meg et nytt hode. I mellomtiden skulle jeg sjekke kablingen og vinklingen på disken. 

     

     

    Jeg hadde montør på besøk fra Canal Digital på mandag, og han fikk fikset det med en gang. Var ikke hjemme så fikk ikke spurt hvor jeg gjorde feil, men når jeg var i kontakt med kundeservice fra Canal Digital var eneste tipset fra dem at jeg måtte justere vinkelen på LNB (så sant at parabolen hadde rett elevasjonsvinkel og vinkel i horisontalplanet).

  12.  

    Hei,

     

    Har kjøpt Norgespakken fra Canal Digital Parabol, men får ikke installert parabolen riktig.

     

    Problemet mitt er at jeg får 92% signalstyrke, men 0% signalkvalitet. Samme hvor mye jeg vrir på LNB så endrer ikke signalkvaliteten seg. Endringen i signalstyrke er også liten når jeg vender parabolen i store vinkelutslag fra der den skal peke.

     

    Bor på Karmøy og har stilt inn parabolen med en elevasjonsvinkel på 22.5 grader og vridning på 186.5 grader.

     

    Noen som vet hva jeg kan gjøre for å få opp kvaliteten på signalet?

     

    På forhånd takk!

    Signalstyrken forteller hvor godt signal du har fra parabolhodet og tuneren. Signalkvaliteten forteller hvor godt signal du får fra satellitten til parabolhodet. Ergo, at du har 100% (i ditt tilfelle 92%) signalstyrke, sier ingenting om hvor langt unna/nære du er å stille inn på riktig satellitt. Signalstyrken forteller bare at du har ok signal mellom tuneren og signalhodet, selv om du har flere titalls grader feil innstilt parabol i forhold til satellitten.

    Det forklarer en hel del, takk! Har bestilt montør til i morgen, så håper han finner satelitten da :-)

     

    Trodde jeg hadde truffet satelitten, men tydeligvis ikke.

  13. Antagelig står parabolen i feil retning. Det er svært liten bevegelse fra bra signal til ingenting, størrelse millimeter.

    Innstilling av parabol er ikke lett. Hvis man ikke er ekspert så er man helt avhengig av å følge med på signalstyrken mens man vrir forsiktig på parabolen.

     

     

    Men er det vanlig at den står fast på rundt 60 - 70% signalstyrke selv når man vrir den +/- 30 grader?

  14. Hei,

     

    Har kjøpt Norgespakken fra Canal Digital Parabol, men får ikke installert parabolen riktig.

     

    Problemet mitt er at jeg får 92% signalstyrke, men 0% signalkvalitet. Samme hvor mye jeg vrir på LNB så endrer ikke signalkvaliteten seg. Endringen i signalstyrke er også liten når jeg vender parabolen i store vinkelutslag fra der den skal peke.

     

    Bor på Karmøy og har stilt inn parabolen med en elevasjonsvinkel på 22.5 grader og vridning på 186.5 grader. 

     

    Noen som vet hva jeg kan gjøre for å få opp kvaliteten på signalet?

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...