Gå til innhold

loketing

Medlemmer
  • Innlegg

    207
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av loketing

  1. Er det ingen som kan hjelpe meg med dette? Jeg nærmer meg, men jeg får det ikke helt til. Jeg prøver å forklare på nytt:

     

    Akkurat nå peker ett.com til rotmappen / (altså /home/user/public_html/).

     

    to.com peker til /to (altså /home/user/public_html/to/).

     

    Dette fungerer greit. ett.com og to.com vises i adresselinjen, og alt er dandy. Men så kommer problemet.

     

    to.com/dir, to.com/dir/nytt-dir og to.com/gfdnhg peker alle til samme plass, nemlig /home/user/public_html/to/. Hvis jeg derimot skriver inn to.com/to/dir kommer jeg til ønsket plass, altså /home/user/public_html/to/dir/. Ser dere?

     

    Edit: ett.com/abc og to.com/to/abc peker altså til samme plassen, hvis det var oppsummerende.

    Vet ikke om det kommer tydelig frem av teksten, men jeg sliter litt med dette. ett.com fungerer forresten som det skal.

     

    All hjelp er hjertelig velkommen og sånt, skulle gjerne fått nøstet opp i dette.

     

    Morten

  2. God dag.

     

    Jeg har nylig kjøpt et domene (uten hosting), og har allerede et annet domene med webhotell. I eksempelet mitt kaller jeg disse for http://parked.com/ og http://main.com/, henholdsvis.

     

    Begge domenene er satt opp til å peke til riktig navnserver.

     

    Det jeg ønsker er at man skal kunne gå inn på http://parked.com/ og bli "videreført" til http://main.com/abc/ - men at det fortsatt skal stå http://parked.com/ i adresselinjen. Altså at filene i f.eks. /home/main/public_html/abc/ skal lastes inn, uten at innholdet i adresselinjen endres.

     

    Tilsvarende andre veien: Dersom man skriver inn http://main.com/abc/jkl/index.html vil jeg at dette skal vises som http://parked.com/jkl/index.html i adresselinjen.

     

    Er dette mulig å få til med mod_rewrite eller noe slikt? Jeg har prøvd å kikke litt på nettet, men jeg støter stadig på feil når jeg prøver det ut i praksis.

     

    Så hvis noen kan hjelpe en n00b med dette, så blir jeg nok fryktelig glad.

    Hjertelig takk.

     

    Morten.

  3. Hvis jeg kan få komme med et lite innspill angående valg av videregående skole:

     

    TAF (Tekniske og allmenne fag) er en veldig god blanding av nettopp tekniske og allmenne fag. Det man får ut av 4 år på TAF, er et fagbrev og spesiell studiekompetanse (nok til å komme inn på høgskoler og universitet), samt 4 års arbeidserfaring. Man er nemlig utplassert på en bedrift i hele studietiden.

     

    Disse samlet gjør nok at en stiller meget sterkt på arbeidsmarkedet. Selv gikk jeg på TAF Elektronikk i Knarvik utenfor Bergen, og fikk fagbrev som Produksjonselektroniker (senere endret til Dataelektroniker), og i tillegg en fireårig arbeidserfaring i en stor bedrift. Studiekompetansen har i tillegg hjulpet meg inn på Høgskolen i Bergen, der jeg nå studerer elektronikk.

     

    Det kan også nevnes at bedriftene betaler skolemateriell og verktøy, og de betaler deg også mens du går på skolen - i økende grad. Jeg fikk ca 16000 brutto pr. måned siste året, og jeg var i tillegg ikke spesielt godt betalt. :)

     

    Så jeg kan på det varmeste anbefale TAF til dere som lurer på hva dere skal velge på videregående skole. Les litt på nettsidene etter mer informasjon, og søk, hvis det ikke er for sent. Dere vil ikke angre. :)

  4. Hm. Da vet jeg faktisk ikke.. Hvor kjører du dette skriptet? Lokalt på pcen? Fra webserver? Jeg ville uansett forsøkt med XAMPP, som er en søt liten pakke, med Apache, PHP, MySQL, etc. inkludert i samme pakken. Tenkte kanskje du kjører det et sted uten støtte for iso-8895-1 eller noe i den dur, og at det kanskje kunne hjulpet med en egen liten webserver. Jeg ville prøvd meg litt på header-funksjonen, og sett om den hadde noe å si. Eventuelt lekt litt med et helt nytt skript, med lignende egenskaper, for å se om det skjer noe med de norske bokstavene.

     

    For å være helt ærlig, har jeg ikke så mange flere idéer... Hvis det kommer opp å i stedet for å etter du har kjørt htmlentities, og ? hvis du kutter ut sistnevnte, har jeg ikke så mange lure idéer. Det eneste jeg kan tenke meg er at siden leses som utf-8, og kanskje ikke klarer å skjønne de norske tegnene. Hvis ikke, har jeg ikke så mye å komme med, dessverre..

     

    EDIT: Hva står det i koden der å burde ha vært? Tenkte kanskje det står å i koden, men ? på selve siden, altså at tegnet ikke kan vises som det skal. Eller noe i den dur.

  5. Hm. Det var litt rart. Kommer teksten opp som å o.l. når du ser den i nettleseren, eller er det i koden på siden du ser dette? Se hva som står i koden der æ, ø eller å burde ha stått. Står det å o.l., burde det være greit. Lurte på om det kanskje står å eller noe sånt i koden, og i så fall er det en htmlentities for mye.

     

    Når det kommer opp ?, kan det bety at funksjonen utf8_decode har blitt kalt en gang for mye, altså at tekst med æ, ø og å i blir forsøkt dekodet fra utf8 til iso-8895-1. Problemet da er at dette er tegn som ikke finnes i utf8, og dermed kommer det opp ? i stedet, for hvert tegn den ikke skjønner.

     

    Tror det også kan bli krøll hvis siden er i utf8 (header-funksjonen i php, f.eks.), og teksten er i iso-8895-1, men det skulle gå fint hvis teksten er skrevet med html-entiteter.. Ville sjekket koden på siden (høyreklikk hvor som helst på siden og klikk 'Vis kilde' eller 'View Page Source' i Firefox), og finn ut hvordan æ ø og å ser ut der. Kom tilbake med svar, og så får vi se. :)

  6. Hm. Den korte versjonen:

    - Gå ned til //HENTE FRA GJESTEBOK i scriptet ditt

    - Finn nederste linjen i avsnittet, $vismelding = ...

    - Legg til dette rett over den setningen:

    $hentmelding = utf8_decode($hentmelding);

    Burde holde.

     

    Den lange versjonen:

    - Tingene blir antakelig lagret i utf-8 i databasen (sjekket ikke så nøye)

    - Det hentes ut som utf-8

    - Ukjente tegn (æ,ø og å, for å nevne noen) vises som Ã..

    - Denne teksten blir så gjort om til html-entiteter:

    $hentmelding = 'Æ, Ø og Å - æ, ø og å';
    $vismelding=nl2br(htmlentities($hentmelding));
    echo $vismelding;

    ...og da blir det...

    Æ, Ø og Å - æ, ø og å

    Som du ser, har htmlentities gjort de ukjente tegnene om til html-entiteter, noe som gjør det sykt knotete. Legger du til $hentmelding = utf8_decode($hentmelding); inni der, som forklart, blir det sånn:

    $hentmelding = 'Æ, Ø og Å - æ, ø og å';
    $hentmelding = utf8_decode($hentmelding);
    $vismelding=nl2br(htmlentities($hentmelding));
    echo $vismelding;

    ...som igjen blir...

    Æ, Ø og Å - æ, ø og å

    altså html-entitetene for æ, ø og å. Kutter du ut htmlentities, blir det ganske enkelt

    Æ, Ø og Å - æ, ø og å

    Sikkert unødvendig langt skrevet, men jeg håper det forklarer litt!

  7. <?php

            if ($_GET[tekst] != "") {

                    echo "$_GET[tekst]";

                    $dato=date("d/m/Y k\lokk\a G:i");

                    $db = mysql_connect("localhost", "brukernavn", "passord");

                    mysql_select_db("database",$db);

                    $sql = mysql_query("INSERT INTO `innlegg` (`id`, `tid`, `tekst`) VALUES ('', '$dato', '$_GET[tekst]')");

            }

    ?>

    Prøv utf8_decode(), har klart meg lenge med det. Prøv:

    $tekst = utf8_decode($_GET[tekst]);
    // og kanskje:
    $tekst = mysql_real_escape_string($tekst); // tar vekk skumle tegn
    ....
    $sql = mysql_query("INSERT INTO `innlegg` (`id`, `tid`, `tekst`) VALUES ('', 'NOW()', '$tekst')"); // se under for detaljer om NOW()

    Tipper det holder.

     

    Og et par ting:

    - Kan være en idé å endre if ($_GET[tekst] != "") til if (!empty($_GET[tekst])). empty() sjekker om variabelen er tom eller lik null. Litt usikker på om empty() gir true tilbake hvis noen skriver '0' i tekstfeltet...

    - Antar id i databasen din er auto_increment, men det kan være en idé å sette inn en reell verdi her. Har hatt litt kluss med dette før.

    - Tror kanskje det hadde vært bedre å endre tid i databasen til DATETIME i stedet (YYYY-MM-DD HH:MM:SS), og sette 'NOW()' i stedet for '$dato' i INSERT-tingen (se eksempelet over igjen). Da legges automatisk timestampet for akkurat NÅH inn i stedet, og da kan du selv velge hvordan du vil det skal se ut når du henter det ut igjen. Pluss at det blir vesentlig lettere å endre.

    - Kan være greit å ha med mysql_close($db); på slutten der, for å forsikre deg om at forbindelsen kuttes.

     

    Ok, det var mye mer enn du spurte om, men jeg fikk ånden over meg.. :)

  8. $utf8 = 'Æ, Ø og Å - æ, ø og å';
    $latin1 = utf8_decode($utf8);
    echo $latin1;

    ...burde da gi ut...

    Æ, Ø og Å - æ, ø og å

    Blir vanskelig å gjette hvordan det ville sett ut hos deg, men prøv å bytte ut variablene så det passer hos deg. Noe sånt?

    $vismelding = utf8_decode($vismelding);
    $vismelding = htmlspecialchars($vismelding);

    Og bare ta vekk alle str_replace()-tingene. Blir som sagt vanskelig å vite helt hvordan det vil se ut, og koden over er nok ikke akkurat optimal, men det burde funke sånn ca. Hvis du fremdeles vil ha med htmlspecialchars()-tingen, kan du så klart det, men bare vær klar over at den ikke har noe med æ-ø-å å gjøre. Den går kun på &, ", ', < og >.

     

    For mer info om de nevnte funksjonene, se her: htmlspecialchars og utf8_decode.

     

    (Og som nevnt, hvis du ikke får det helt til, så legg opp litt av koden, så blir det lettere å hjelpe.) :)

  9. utf8_decode()? Tror det skal funke, i hvert fall. Da skal du slippe å ha med alt det der str_replace()-greiene, skulle jeg tro.

     

    Du kan muligens prøve å ta med CONVERT i MySQL-queryen din, f.eks. SELECT CONVERT(etellerannet USING latin1) AS etellerannet. Mener å huske det er sånn det brukes, har ikke manualen for hånden. Tror du skal ha helgardert deg da.

  10. Endte opp med å bruke dette:

    function Dump($var) {
    if (key_exists($var, $GLOBALS)) {
     echo "<pre>$$var:\n";
     var_dump($GLOBALS[$var]);
     echo "\n</pre>\n";
    }
    else
     echo "<span class='error'>Ingen variabler med navnet <em>$$var</em>!</span>\n";
    }

    Det funker helt greit, eneste er at jeg må skrive variablen sånn: 'varname', i stedet for sånn: $varname når jeg bruker funskjonen, noe som er litt drit når jeg har sånn auto-complete på alle variabler. Men hey. Det funker, i det minste. :)

     

    Noen som har noen gode idéer til oppgradering eller endring? Og ellers tusen takk for hjelp, forresten!

  11. Går det an å få med 'navnet' på et array sånn helt enkelt? Skal se om jeg klarer å forklare hva det egentlig er jeg spør om:

     

    $EnEllerAnnenVariabel = array('foo', 'bar');
    $EnAnnenVariabel = 'foo bar';
    
    Dump($EnEllerAnnenVariabel);
    Dump($EnAnnenVariabel);
    
    function Dump($var) {
    -> her jeg trenger hjelp.. <-
    echo "<pre>\n";
    var_dump($var);
    echo "\n</pre>\n";
    }

     

    Det er ca sånn jeg kommer til å bruke det, og da vil jeg det skal se ut ca sånn her:

    $EnEllerAnnenVariabel:
    array(2) {
    [0] =>
    string(3) = "foo"
    [1] =>
    string(3) = "bar"
    }
    
    $EnAnnenVariabel:
    string(8) "foo bar"

    (Det over skal forestille preformattert tekst)

     

    Vet ikke helt om jeg klarer å gjøre meg selv forstått, men det eneste jeg egentlig trenger hjelp til, er å få opp 'tittelen' på variabelen. Kan få bruk for dette, siden jeg kommer til å bruke denne funksjonen opptil flere ganger på en side, når jeg tester nye funksjoner o.l.

     

    Sikkert et unødvendig langt innlegg, men er det noen som har noen idéer?

    -loketing

  12. Kolonet blir brukt for å markere namespace.

    Se om ikke http://www.sitepoint.com/blogs/2005/10/20/...and-namespaces/ er til hjelp.

    7417133[/snapback]

    Takk, fant ut av det før jeg leste dette. Merkelig nok var det akkurat den lenken du ga meg som hjalp. :)

     

    Veldig hjelpsom tekst, og plutselig ble SimpleXML enda mer simple. Anbefaler alle som trenger hjelp til XML og PHP å lese teksten.

     

    Takk igjen! :)

  13. SimpleXML burde vel funke? Jeg holder på med noe lignende nå, og fant ut at det var akkurat avansert nok til at jeg kunne bruke det. Eventuelt kan du lage en XML Parser, men dette er litt mer innviklet. Se i php-manualen på SimpleXML functions og XML Parser Functions for mer info. Eventuelt kan et raskt søk på 'php xml tutorial' e.l. på Google hjelpe deg en del.

     

    Lykke til.

     

    Edit: SimpleXML krever PHP 5.

  14. Jeg holder på med et script som henter data fra XML-filer, og lagrer det i et array. Jeg har brukt simplexml_load_file() til å hente innholdet, men jeg støter på problemer med enkelte tags. Som tittelen sier, så husker jeg ikke helt hva sånne tags heter, men det er snakk om tags med kolon i, f.eks. <media:text>. Disse kommer ikke med i arrayet som blir laget når jeg kjører funksjonen. Mulig dette gjelder for punktum også.

     

    For å vise akkurat hva jeg mener, skal jeg vise et lite eksempel, med f.eks. en bildefeed:

     

    <image>
    <title>Tittel på bildet</title>
    <description>Beskrivelse av bildet</description>
    <media:date.taken>Mon, 13 Nov 2006 15:07:21 -0800</media:date.taken>
    <url>http://www</url>
    </image>

    blir til

    array(3) {
    ["title"] =>
     string(x) = "Tittel på bildet"
    ["description"] =>
     string(x) = "Beskrivelse av bildet"
    ["url"] =>
     string(x) = http://www
    }

    sånn ca, i hvert fall.

     

    Spørsmålet er, hva gjør jeg for å få tak i den media:-saken? Er det noen valg jeg kan legge til xml-funksjonen? Bør jeg åpne xml-filen først, og bytte ut alle ulovlige tegn med '_' eller noe, før jeg bruker SimpleXML?

     

    Alle innspill blir satt pris på.

    Takke takk.

  15. Det funket!

     

    Jeg prøvde alt mulig, koblet ut alt, koblet tilbake, alt. Det var ikke før alt bortsett fra skjermkort og CPU var koblet i at den gikk på. Så koblet jeg tilbake harddisk, RAM osv., og nå funker det helt fint. SATA-disken også. Håper det holder seg..

     

    Bare for å svare på spørsmålet, så har jeg en Mist 450W eller 500W PSU (husker ikke hvilken), kjøpt på microplex.no for to-tre år siden. Bygd som en mammut, og helt uforskammet stille. Og norsk! :)

     

    Men men. Da funker PCen, enn så lenge, så tusen takk for hjelpen!

  16. ja jeg sier det en gang til. om det er en s-ata 2 disk du har så tviler jeg på att du får det til og funke

    6567224[/snapback]

    Det virker litt rart, i og med at hovedkortet mitt er støttet av kontrolleren, og kontrolleren tar både SATA og SATA2. Hadde vært litt kjipt om hovedkortet kun støtter SATA likevel da..

     

    Men jeg skal som sagt prøve meg litt frem seinere i dag. Håper det holder å resette BIOS. Litt surt om jeg må sende noe tilbake..

  17. Hm.

     

    Er på jobb nå, men skal prøve når jeg kommer hjem. Fikk et tips om å resette BIOS også, kan hende det er et triks? Samma fyren sa forresten at det kunne hende at to PCI-porter kranglet om ressursene hvis de sto for tett innpå. Er det lurt å flytte kontrolleren noen porter bortover?

     

    Sjekket forresten på siden til produsenten til SATA-kontrolleren (mulig det ikke er SATA2 faktisk), og der ser jeg hovedkortet mitt på kompabilitetslisten. (lenke) Så det burde strengt tatt fungere.

     

    Men som sagt, skal prøve dette når jeg kommer hjem. Noe annet jeg kan prøve ut samtidig, hvis dette ikke funker?

     

    Edit: Ser på kompabilitetslistene igjen, og der kan jeg ikke se SATA-harddisken min (en 500GB Seagate Barracuda 7200.10). (lenke). Kan dette muligens være grunnen?

  18. Jeg har nettopp satt på ny chipset-kjøleribbe, byttet kabinettvifter, og satt i en SATA2-kontroller, samt en ny SATA2-harddisk. Og nå går ikke PCen på.

     

    PCen virket helt fint før jeg byttet disse tingene, men nå skjer det ingenting når jeg skrur den på. Skjermen forblir svart, og PS/2-keyboardet lyser ikke i det hele tatt. I tillegg mener jeg å huske at PCen pleide å lage et pip under oppstart (POST etellerannet?), men det gjør den ikke nå. Vanskelig å se etter feilmeldinger når jeg ikke har skjerm heller..

     

    Her er spesifikasjonene:

    Abit NF7 v2.0 hovedkort (ingen innebygd skjermkort)

    AMD Athlon XP3000+ prosessor

    2x512MB TwinMOS 3200 SO-DIMM RAM

    PowerColor Radeon 9800 Pro Skjermkort

     

    Ellers er det verdt å nevne at det er forholdsvis god kjøling i kabinettet, så det burde ikke være det som er problemet. Det er lys på hovedkortet når strømmen er av, så jeg antar at alle kablene er satt i riktig?

     

    Jeg er ikke spesielt dreven på dette, så all hjelp er godt mottatt. :)

  19. evt kan datoen hentes slik:

    $time = strtotime('2005-03-10');
    $date = date('d. F Y', $time);

     

    edit: for øvrig:

    $pattern = 'd. F Y';
    $time = strtotime('2005-05-10');
    $date = date($pattern, $time);
    $period ='10 days';
    $date_last  = date($pattern, strtotime('-'.$period, $time));

    ser forresten nå at jeg ikke leste spørsmålet ditt riktig.. :p

    men det er ikke så veldig mye omskriving som skal til uansett.

    jeg må gå og ete nå, så lykke til!

     

    edit: noe sånt:

    $date     = '2005-03-10';
    $pattern  = 'd. F Y';
    $period   = '-10 days';
    $time     = strtotime($date);
    $time_now = strtotime("$period", time());
    $date     = date($pattern, $time);
    
    if ($time<$time_now) {
    #gjør dette
    }
    else {
    #gjør noe annet
    }

    litt dårlig tid nå da. se heller på NH sitt innlegg, det er bedre.. :)

    lykke til!

     

    edit: og så glemte jeg setlocale()-tingen..

  20. takk takk!

    fikk det til slutt til å virke.

     

    endte opp med dette:

    $safename = ereg_replace('[^A-Za-z0-9_]', '_', $filename);
    $safename = preg_replace('/__+/', '_', $safename);

    på den måten korter jeg ned antall underscores til én, uavhengig av hvor mange tegn som er etter hverandre.

     

    takk igjen!

     

    edit: kan dette gjøres med én preg_replace?

  21. dette er sikkert såre enkelt, men jeg finner ikke ut av så mye..

     

    si at jeg har en variabel, $v = 'test.e?rr#_j'.

    så vil jeg ta bort de 'illegale' tegnene, som er alle andre tegn enn de jeg definerer, og gi $var en ny verdi.

    altså: $v = 'testerr_j'.

     

    hvordan får jeg det til med regular expressions?

    jeg får det til ved å definere alle tegnene jeg ikke vil ha med, og bruke f.eks. str_ireplace, men jeg vil heller definere hvilke tegn som er lov (A-Z, a-z, _, -), og gi ny verdi til variablen med alle andre tegn fjernet.

     

    ju si?

    hvordan gjør jeg dette?

  22. takk takk!

     

    det hjalp ganske mye. tenkte ikke på å skrive de opp som list.. :blush:

    men jeg sliter fremdeles med et par ting: alt sammen er plassert inni en div container, med border rundt. men denne utvider seg ikke i takt med innholdet.. har lagt ved bilde (containeren er den mørkebrune saken med dashed border). måtte for øvrig sette statisk størrelse på li-elementene for at det skulle være lik avstand mellom bildene, o.l., noe jeg egentlig ikke vil ha.

     

    i tillegg får jeg fremdeles ikke teksten til å legge seg på venstresiden av bildet, som du ser.

     

    jeg vil også aller helst ha det slik at bredden på li-elementene utvider seg, slik at de fyller ut containeren best mulig.

     

    ju si? tips til å få dette til?

     

    edit: aller helst vil jeg at alle li-elementene skal 'måles', sånn at høydeverdien i den som har størst høyde, skal brukes i alle li-elementene, og likedan med bredden. med?

    layout2.bmp

  23. klarte ikke finne en tittel som passet det jeg spør om..

     

    jeg driver med en side, der en container skal være fylt med thumbnails, og beskrivelse til bildet. jeg klarer ikke så godt å beskrive hva jeg mener, så jeg legger opp et bilde, tegnet i gode gamle mspaint.

     

    det jeg vil ha, er i hvert fall et design som endrer antall bilder på hver linje, avhengig av størrelsen på vinduet. omtrent som 'justify'-egenskapen på skrift. nå er det tre bilder på hver linje, men hvis vinduet gjøres større, blir det fire. (har forresten lyst at maks. antall bilder på linjen skal være nettopp fire, men det er en annen sak.) det betyr også at de linjene jeg tegnet inn, skal forsvinne etter hvert som vinduet skifter størrelse. ju si?

     

    i tillegg har jeg slitt litt med å få teksten på siden av bildet. jeg prøver å kjøre xhtml 1.0 strict, så jeg kan vel ikke bruke 'align'-egenskapen på bildet. er det mulig å få til alt dette i det hele tatt?

     

    her er en smått forandret kode på bildesaken, alt er inni en while-loop, så dette kommer så mange ganger som det er bilder som skal vises:

    <span class='bildeting'><a href='show.php?img_id=$id'><img src='./img/thumbs/$filename' alt='$filename' />$id: $name</a><br />\n
    Taken by: <a href='profile.php?user=$user_id'>$user_name</a>,$date_created<br />\n
    Date Added: $date_added<br /></span>

    helt sikkert mange feil der, var spesielt usikker på den span-saken.

     

    men jeg sier i hvert fall takk for alle tips!

    layout.bmp

×
×
  • Opprett ny...