Gå til innhold

thejokerno

Medlemmer
  • Innlegg

    197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thejokerno

  1. Hei! Jeg lurer på hvordan man legger over ny firmware på kamera. Har som det sier i tittelen et canon eos 40d kamera. Veit jeg har lest dette et sted, og helt sikkert her på forumet men jeg finner det ikke igjen. Har firmware 1.0.8 nå, men tenkte å legge over til 1.1.1. Regner med at dette er noe som er greit å gjøre.. Marius.

  2. Takk for svar.. :) Skal blir morsomt å prøve ut dette når snøen og isen smelter vekk.. :) Litt av grunnen til at jeg spurte var at de fleste bildene jeg har sett og lest om er tatt på 30 sek. Men det kommer vel sikkert veldig ann på hvordan fossen/elven går/renner også.. Er elven stille er det greit med lang lukkertid for å få disse effektene..

  3. Vann kan man stort sett få til ved å blende ned (trenger ikke lengre enn 0.5 sek lukketid). Men skal man trekke dette lengre kan man benytte ND filter (finnes i forskjellige utgaver og styrker)

     

    Greit med vann.. men tenker på disse fossene som renner over steiner og som blir helt hvite.. Trodde man trengte en lang lukkertid for å få til dette jeg.. Men et ND filter er hva man trenger da..

  4. Hei! Har nå kjøpt meg et canon eos 40d kamera, med et tamron 17/50 objekt. Hatt det i ei uke nå, og er kjempe fornøyd.. Har ikke hatt speilrefleks før. Har sett på en del av disse elv/foss bildene jeg synes er utrolig fine. Regner med at de blir tatt med en lukkertid på 30 sek. Og dette vil gjøre bildene veldig lyse. Hva slags filter bruker man for å ta disse? Regner med at man må ha et mørkt filter? Tar gjerne imot tips til ting som er et "must" å ha til kamera. :) mvh. Marius.

  5. Unnskyld for å ikke ha svart tidligere, men ja.

     

    Det sies at SE G900 sin autofokus er slik at du må trykke på der du vil fokusere. Ikke vet jeg, men hvis du går på youtube og søker, finner du en video der noen personer prøver ut kameraet.

     

    SE G900 kom i butikkene i går.

     

    Diamond venter jeg selv på, så håper den kommer før jeg drar bort i ferien.

     

    Ja, jeg så på den video'n på youtube..Virka litt rart ja.. men det kan jo bare være at man kan stille om denne delen, sånn at man slipper å trykke på skjermen.. Jeg får vel stikke å få prøvd ut denne.. Var nære på å kjøpe n95 her, men ikke så alt for mange som er så alt for fornøyd med den, virker det som..

  6. har du allerede et digitalkamera vil jeg anbefale deg "neo freerunner gta02" som kommer i første kvartal neste måned.

    noen av spesifikasjonene til neo'en er

     

    500 mhz prossesor'

    wi-fi

    trykkfølsomskjerm

    152 mb ram

    smartphone (iphone er ikke en 100% blods smartphone, bare for å nevne det)

    ikke kamera (mener kamera er overflødig på en telefon når du kan kjøpe et kamera som er 3 ganger bedre for noen få hundre kroner)

    vanlig jac inngang som iphone, det betyr at du kan koble telefonen direkte inn på stereoanlegget

    støtte for opplading av batteri fra pc med medfølgt usb kabel

    bedre oppløsning av skjerm en iphone, dog litt mindre skjerm

    operativsystemet er openmoko som er linux, ergo... ingen sperrer som igjen betyr at du kan installere microsofts windows mobile's operativsystem

    gps

    bluetooth

    fin desing etter min mening (lurer du på designet søker du etter neo 1973, denne forgjengeren har samme design som den førstkommende)

    osv...osv...

     

    pris på telefonen er ikke mere enn 2000,- blanke i følge kveldens dollar kurs

    her er en fullstendig liste over mobilens innvoll

    http://wiki.openmoko.org/wiki/Neo_FreeRunner_GTA02_Hardware

     

    Som sagt, jeg tar utrolig mange bilder med mobilen jeg har nå.. Å ja, har et veldig bra speilrefleks kamera jeg bruker mye.. men har ikke mulighet til å ha det i lomma hele dagen.. :) Derfor vil jeg ha muligheten til å kunne ta greie bilder med mobilen.. Så det kunne like gjerne vært kamera med telefon jeg så etter.. :p Vil ihvertefall ikke ha noe dårligere kamera enn det jeg har på min n80..

  7. Jeg så litt på SE G900. Står selv mellom den og HTC Diamond. Diamond har ikke så bra bildekvalitet som den G900, men G900 har visst nok en litt merkelig autofokus(?)

     

    Så jeg foreslår at du kan se på speccene til de.

     

    Må si jeg likte SE best her.. Men kan være litt pga kamera'et. Men du skrev at det var noe rart med autofokusen? Hvordan da? Er begge disse telefonene ute til salg nå eller?

  8. Hei, tenkte jeg sku skaffe meg en ny tlf nå. Er ganske uoppdatert.. Har sett på nokia n95 og iphone. Har nå en nokia n80 som jeg må si jeg har begynt å gå litt lei. Så hvordan er n95 i forhold til n80? Vil gjerne ha et "godt" kamera på den nye mobilen jeg skal ha meg.. Tar en god del bilder med telefonen jeg har nå. Wlan er jo også et must.. De 4-5 siste mobilene jeg har hatt har vært symbian mobiler.. Men er åpen for f.eks wm mobiler.. Håper på svar.

    mvh. Marius.

  9. Har aldri sett 2CCD...

     

    Det at eit kamera har tre biletbrikker (3CCD) vil seie at det er ei biletbrikke for kvar primærfarge (raud, grøn, blå). Dette skal gje at kameraet gjengir fargar betre enn eit kamera som berre har ei biletbrikke for alle fargane.

     

    Veit ikkje kor bra det er når det er mørkt, men du kan ikkje vente perfekte bilete.

    5737837[/snapback]

     

    Ok! Blir muligens dette kameraet jeg kjøper! Tusen takk for hjelpa, du har vært til stor hjelp! :)

  10. CCD-brikka er biletbrikka. Det er den som fanger opp lyset, og gjer kameraet i stand til å lage eit bilete som det tek opp på tapen.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ccd

    5737674[/snapback]

     

    aha.. men hva vil da 1 CCD si? Det panasonic kameraet du viste har 1 CCD. Og man har 2CCD og 3CCD.. Hvor bra vil "bilde" bli med dette kameraet om man filmer når det begynner å bli mørkt.. ? Litt dårlig til å forklare meg her, men du skjønner?

  11. Dette er truleg eit av dei betre alternativa i den prisklassen.

     

    Forskjellen på digital og optisk zoom ligg litt i namnet: Digital er at kameraet forstørrer biletet digitalt, omlag på same måte som når du zoomer inn på eit bilete på datamaskina. Optisk er at linsene i kamera beveger seg i høve til kvarandre, og slik endrer zoomen. Digital zoom er ubrukeleg, då den berre gjer biletkvaliteten dårlegare.

    5737135[/snapback]

     

    Det kamera der er et av de jeg har sett på, kanskje det blir et sånt. Takk for svar! 24 x optisk zoom burde vel være greit! :) Har et spørsmål til og jeg. CCD-sensorer, hva er det? Sier meg ingen ting.. en ting til.. hvordan er det å filme med dette når det er mørkt?

  12. Hei! Jeg ser etter et mini-dv kamera til max. 3000 kr. (helst rundt 2500) men har lite peiling, så lurer på om noen har no forslag til hvilket kamera jeg kan kjøpe. Har sett på en hel haug på nettet, men synes de fleste ser ganske like ut! :p Det burde kunne filme "greit" når det er litt mørkt.. blir vel helst et kamera som blir brukt på ferie turer å sånn, kanskje litt i jobb.. Også et spørsmål. Hva er forskjell på optisk og digital zoom?

    Takker for svar!

    Marius.

  13. For å aktivere dual channel må brikkene stå enten i slot 1 og 2, eller 3 og 4.

    Hastigheten på brikkene kan godt bli oppgitt til PC3200, da denne ratingen indirekte gjenspeiler klokkefrekvensen uten tanke på buss-bredden.

     

     

    Dette står vel uansett like etter at du slår på maskinen? Hvis ikke kan du laste ned CPU-Z.

    Hmm.. Jeg har da satt brikkene mine i slot 1 og 3, de står da som dual channel på maskina de! ?

  14. men hvis du putter den gamle sammen med noe nytt så vill alle brikkene ha samme fart som den savkeste det vil si 333 MHz (PC2700)

    Tips til kjøp: Geil 512MB (2x256MB) PC3200 400MHz TCCD ONE Series Link

    disse skal vist være bra!

    Ja, ok.. Da ble jo mye ta vitsen borte da! :roll:

    Geil er bra? Hadde tenkt jeg skulle sette inn 1GB med minne da, men var usikker på om jeg sku kjøpe 2x512 eller en 1GB brikke.. Får se litt rundt.. bestiller i kveld ihvertefall! :)

     

    Hva med denne? TwinMOS Dual-Channel Kit DDR400 1024 MB (2x512)

  15. Hei!

    Fant nå ut at jeg har dette minne kortet i maskina mi: Crucial PC2700 DDR-DIMM 512MB CL2.5 6ns Unbuffered, Non-parity, 2.5V, 64Meg x 64.

     

    Lurer da på om det er mulig for meg å sette inn et 1GB kort eller 2 stk. 512 MB kort i tillegg til det som sitter i maskina nå? Eller om det gamle må ut først..

     

    Har sett på det her:

    http://www.pcutstyr.no/main.php3?PI=11&PNO=136273

     

    og disse:

    http://www.pcutstyr.no/main.php3?PI=11&PNO=151135

     

    På de nye jeg har sett på er det 400 MHz (PC3200)

    På det gamle jeg har er det 333 MHz (PC2700)

     

    Hovedkortet mitt er et Abit NF7(-S)

    AMD Athlon XP 3000+ (Socket A)

     

    Dette skal støtte opp til 3GB DDR RAM

    og opp til 400 MHz

  16. Ta med det her å da.. Vet ikke om jeg får bruk for de minne kortene som sitter i maskina nå jeg.. ;)

     

    Minne modul egenskaper:

    Modul navn Micron Tech. 16VDDT6464AG-335C2

    Serienummer 1B40B28Eh

    Produsert dato Uke 39 / 2003

    Modul størrelse 512 Mb (2 rows, 4 banks)

    Modul type Unbuffered

    Minne type DDR SDRAM

    Minne hastighet PC2700 (166 MHz)

    Modul bredde 64 bit

    Modul spenning SSTL 2.5

    Feil-detekterings metode Ingen

    Oppdateringsfrekvens Redusert (7.8 us), Self-Refresh

     

    Minne Tider:

    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)

    @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)

     

    Minne modul egenskaper/kjennetegn:

    Early RAS# Precharge Ikke støttet

    Auto-Precharge Ikke støttet

    Precharge All Ikke støttet

    Write1/Read Burst Ikke støttet

    Buffered Address/Control Inputs Ikke støttet

    Registered Address/Control Inputs Ikke støttet

    On-Card PLL (Clock) Ikke støttet

    Buffered DQMB Inputs Ikke støttet

    Registered DQMB Inputs Ikke støttet

    Differential Clock Input Støttet

    Redundant Row Address Ikke støttet

     

    Minne modul produsent:

    Firmanavn Micron Technology, Inc.

  17. Ja, ok.. Har everest inne..

     

    Hovedkort Abit NF7(-S) v2.0

     

    Front side buss egenskaper:

    Bus type DEC Alpha EV6

    Bus bredde 64-bit

    Virkelig klokkehastighet 167 MHz (DDR)

    Effektiv klokkehastighet 333 MHz

    Båndbredde 2666 MB/s

     

    Minne buss egenskaper:

    Bus type DDR SDRAM

    Bus bredde 64-bit

    Virkelig klokkehastighet 167 MHz (DDR)

    Effektiv klokkehastighet 333 MHz

    Båndbredde 2666 MB/s

     

    Chipset buss egenskaper:

    Bus type HyperTransport v1.0

    Bus bredde 8-bit

     

    Hovedkort fysisk informasjon:

    CPU sokler 1 Socket 462

    Ekspansjons sokler 5 PCI, 1 AGP

    RAM sokler 3 DDR DIMM

    Integrerte Enheter Audio, LAN

    Form faktor ATX

    Hovedkort størrelse 240 mm x 300 mm

    Hovedkort chipset nForce2-U400

    Ekstra egenskaper/kjennetegn SoftMenu

×
×
  • Opprett ny...