Gå til innhold

thenden

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thenden

  1. Dette går ut over leieboere landet over, som ofte ikke har mulighet til å få egen internettlinje, da internettleverandører som tilbyr fiber, ofte også de som tilbyr kabel, ikke ønsker å tilby en ekstra linje til husstander i leid rom. Ikke alle utleiere som er geme og inkluderer internett for leieboerne, og da er eneste alternativ, mobilt internett.

     

    Virker som det er lagt politiske føringer her, fra departementet, fordi man ikke ønsker å ta hensyn til dem som enten er i en slik leie-situasjon, eller for eksempel er utenfor dekningsområdet for kobbernettet, bor på landet osv. Er jo ikke sånn at man benytter en stor del av kvota på 1000GB bare fordi man kan, fordi man typisk har internett inkludert med kabel-TV osv. så det er nettopp dem som er utenom dekningsområdet, eller leier, som har mest glede av Chilis tilsynelatende tilbud.

    • Liker 2
  2. Et skritt nærmere "impulse drive", egentlig kalt for EM-drive, i såfall for ionemotorer er jo på plass allerede... :-)

     

    Interessant nok, har NASA trukket tilbake artikelene om warp-drive, og "arkivert" dem:

     

    http://www.nasa.gov/centers/glenn/technology/warp/warp.html

     

     

    Samtidig, så har det kommet fram, at det er under arbeid med EM-drive, at det har kommet del-resultater som tyder på at overlyshastighet er oppnåelig.

     

    http://www.ibtimes.co.uk/nasa-says-emdrive-does-work-it-may-have-also-created-star-trek-warp-drive-1499098

     

    Og her en lenke til en artikkel, av samme type som NASA har trukket tilbake, fra for noen måneder siden, rundt teorien for warpdrive:

     

    http://www.gizmag.com/warp-drive-bubble-nasa-interstellar/24392/

     

    Jeg synes det høres litt ut som man ønsker å "hold your horses" her - man har kommet til et punkt der mange muligheter for ny teknologi åpner seg, men 'noen' ønsker å holde informasjonen litt igjen.

     

    Interessant nok, legger ikke NASA på lokket på Pandoras Eske, eller prøve å debunke det som allerede har stått, men lenker til en stiftelse med det eksotiske navnet Tau Zero Foundation -

     

    http://www.tauzero.aero/

     

    Det som uansett er sikkert, er at EM-drive, altså elektromagnetiske bølger i et lukket kammer, som på en eller annen måte greier å lage framdrift, uten å slynge ut masse, nå er kommet like langt i utviklingen, som ionemotorer var for en del år siden, og som nå er i bruk i noen romfartøyet, så "ting skjer", som det heter...

    • Liker 1
  3. Hvis det skal være aktuelt med "smartklokke", må det mye bedre batterilevetid til. Nå kommer japanerne med doblet kapasitet på litium-batterier om et par år, som først og fremst er en kjempefordel for elbilene. Nå hjelper ikke det mye smartklokka varer 6 timer i stedet, selv ikke 24 timer, det blir for upraktisk. Det jeg ikke skjønner, er hvorfor smartklokkene trenger så stor prosessorkraft, og hvorfor de ikke bruker en mer energisparende skjerm (OLED?). En klokke skal i utgangspunktet bare vise deg tiden og evt. været, gjerne puls og mye annet om du trener/løper, men dette krever minimal prosessorkraft.

     

    Det som hadde bøtet litt på den korte batterilevetiden på alle slike dingser, hadde vært trådløs lading. Hvorfor hører vi ikke noe mer om det, forresten? Holder de tilbake teknologi for å kunne selge nye modeller senere, eller har de funnet ut at det er skadelig, men hemmeligholdt dataene. Eller pågår slik forskning i all hemmelighet fortsatt? Trådløs lading ville gjort smartklokka mer praktisk, så kan den bare ligge på nattbordet og bli oppladet, men selv da, er det ikke tilfredsstillende om den ikke greier en helgetur til en hytte uten strøm, uten å slukke etter en dag eller to.

  4. Nei, ikke kjøp kjedekutteren hos Biltema. Den er nærmest et engangsverktøy og knapt nok det.

    Fikk problemer med kjedet på min sykkel på vei til jobben, etter bomgiring og tenkte like godt at jeg kunne svinge innom Biltema for å kjøpe kjedekutteren for å fjerne ett ledd, kjedet var jo likevel litt slakt.

    Kjedekutteren røyk etter å ha åpnet kjedet, dvs. den saken man skrur inn har for små gjenger, så gjengene røyk rett og slett. Så da stod jeg der på jobb med ubrukelig kjede og kjedekutter som bare virket én gang til å kutte kjedet med. :-((

    Ved nærmere inspeksjon så er det helt tydelig at det er brukt for myke metaller i denne også, pinnen som skyver ut splinten satt løst og var for tynn og var blitt avrundet etter bare én operasjon. Ingen grunn til å tro at det bare var min kjedekutter som var produsert så dårlig, styr unna!

    Vil bare komme med en liten kommentar til dette.
    Hva hadde skjedd hvis du hadde vært langt ute i marka/langt hjemmefra når dette skjedde ?

    Det hadde nok blitt en laaang tur hjem.....

    I mitt tilfelle hadde jeg bare satt inn en ny kjedesplint , og deretter syklet videre/hjemover.
    Hadde så vurdert om kjede burde byttes.
    I ditt tilfelle var det jo riktig , siden sykkelen girer bedre nå.

    Tror du bør vurdere å lære deg dette selv.
    Ikke noe vanskelig i det hele tatt.

    Alt du hadde trengt var en kjedekutter + en splint.
    Biltema selger kjedekutter til 44,90


    54-022_m.jpg


    _____

    Han tok seg forresten godt betalt.
    350 ,- for et kjede er ikke akkurat billig , når man kan få Shimano Dura Ace (sannsynligvis det beste kjede på markedet) til litt over 200,-

    100,- for en jobb som tar ca 5 min er jo også brukbart...

  5. I borettslaget her hvor jeg er, er hastigheten fortsatt den gamle (2MB/s ned og 1MB/s opp) etter omleggingen. Synes liksom internett, spesielt Skype og sånt var tregt etter omleggingen, så det virker som om de har puttet en cap på Skype og andre videotjenester også, og en rask sjekk på speedometeret til Itavisen nettopp fastslo altså at de ikke har satt opp hastigheten noen som helst etter omleggingen og her er det nye kabler og alt...

     

    Da jeg klagde på at gammel dekoder (inkludert opptak gjort i ferien) måtte leveres inn med en gang den nye ble delt ut, så ble det gjort oppmerksom på hos kundeservice, at man kunne gå 1 mnd tilbake i arkivet med Tee-Wee, men så viser det seg å være 1 uke, og kun med tilleggsabonnement, så det er mye bøff med Canal Digital, ja... :-(

×
×
  • Opprett ny...