Gå til innhold

Anfang

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anfang

  1. Oi, ja, du har helt rett i at Air 2011 har Sandy Bridge og at det har skjedd større endringer under the hood. Trekker ranten min! ?

     

    Samtidig er jeg superglad for at Catalina Patcher ser ut til å funke fjell. Litt usikker på hvor mye den må patche for akkurat den modellen eventuelt. Og at jeg fikk byttet til et tredjepartsbatteri som virker noenlunde legit (iFixit sitt for Air 2010-2017).

  2. Det kan selvfølgelig være surt for oss som sitter med en og annen eldre maskin som ikke får tilgang til nye "goodies" gjennom siste macOS, men jeg har en viss forståelse for at man må dra en strek et sted for å unngå at macOS blir en mastodont på størrelse med Windows, og nedtynget av legacy-kode som er håpløs å vedlikeholde for eldgamle maskiner som nesten ingen bruker lenger.

     

    Jeg er ikke direkte uenig i det du skriver, men samtidig synes jeg det er problematisk når Apple dropper støtte for maskiner ut fra alder, hvis maskinvaren de består av fortsatt finnes i andre støttede maskiner. Eller i tilfellet med CPU og chipset, at generasjonen fortsatt er støttet på andre maskiner (slik som eksempelet mitt over med Ivy Bridge MacBook Air som ikke er støttet, samtidig som en rMBP med Ivy Bridge er støttet, for da må man ha de aktuelle driverne for Ivy Bridge-hardware uansett).

     

    Det blir litt som med policyen deres rundt reparasjoner, hvor de nekter å bestille deler til maskiner som gikk ut av produksjon for over syv år siden. Er det snakk om unike deler som kun eksisterer på den aktuelle modellen er det en ting, jeg skjønner at det er urealistisk å ha sære reservedeler så langt tilbake i tid. Men på f.eks. MacBook Air har jo store deler av maskinen vært uforandret i perioden 2010-2017. Så da virker det absurd at man ikke kan få deler til en 2010-maskin, om den samme delen er i bruk på en 2012-maskin eller 2017-maskin de fortsatt reparerer.

  3. Alt er bra bortsett fra at Apple helt bevisst lar være å støtte "gamle" maskiner. Ganske morsomt siden siste Windows vil faktisk støtte de... og omtrent alt annet som har 3 eller flere transistorer i seg, så å si. En stygg måte å tvinge folk over til ny maskinvare, synes jeg. Maskinvare som ofte koster mye.

     

    Jeg har en Air 13 mid-2011 liggende som jeg bruker som reisemaskin (siden den er avskrevet for lengst). Installerte nettopp Catalina på den ved hjelp av Catalina Patcher: http://dosdude1.com/catalina/

     

    Fungerer knall, kan hende det vil være noe for dine maskiner og! Og ja, synes det er leit at de ikke støtter eldre maskiner. Jeg kunne skjønt det om det var snakk om en eldre generasjon hardware, men f.eks. denne Air-en har jo maskinvare fra tilsvarende generasjon som min fremdeles støttede rMBP mid-2012...

  4. Finn ut hvilken model du har. Jeg tenker denne skal passe, uansett:

    https://www.ebay.co.uk/itm/263642834659

     

     

    Takk, men som jeg nevner avslutningsvis har jeg vært innom eBay, og det jeg sliter med der er å finne sikre batterier. Akkurat når det kommer til ladere og batterier synes jeg det er greit med produkter som oppfyller kravene vårt eget marked krever, for å ikke gå på en smell mtp. brannfare.

  5. Hei,

     

    Jeg har fått en MacBook Air mid-2011 (A1369) med gåent batteri (får «Service battery» i batterimenyen, noe jeg mistenker også er grunnen til at den låser seg på lav klokkehastighet). Ønsker å bytte batteriet selv for å gi den nytt liv som reisemaskin, men det ser ikke ut til å være så lett å få tak i et fornuftig batteri til kurant pris (helst under 1000 kr).

     

    Snakket med Eplehuset om å selge meg et originalt batteri, men de tilbyr kun å bytte batteriet for meg til 1999 kr. Noen som vet om norske kilder som selger de originale batteriene løst?

     

    Tredjepartsbatteriet de har på iFixit.com virker lovende, til 720 kr. Problemet er dyr frakt på hele 425 kroner, og når jeg mest sannsynlig må betale både MVA og fortollingsgebyr i tillegg kommer det fort på 1500-1600 kroner til sammen.

     

    Har kikket på tredjepartsbatteri fra pcbatterier.no (http://www.pcbatterier.no/batteri-til-apple-macbook-air-13-2011-og-2012-versjoner-macbookair4-2-og-macbookair5-2.html) også, og det virker foreløpig som den beste løsningen. Hva tror dere om noe sånt? Det er ikke superviktig at kapasiteten er lik/bedre enn originalen, så lenge kapasiteten og levetiden er helt OK og batteriet er trygt. De skriver at batteriet skal være CE-merket i det minste. Noen som har erfaringer fra pcbatterier.no å dele? Merker meg også at de selger ulike batterier til ulike årsmodeller, mens iFixit sitt fungerer i alt fra late 2010 til early 2017.

     

    Ebay o.l. ser ut til å ha en hel drøss rimelige batterier, men jeg sliter med å finne selgere jeg kan stole på at har habile batterier som oppfyller kravene til sikkerhet.

     

    Alle gode råd tas i mot med stor takk!

  6. At Microsoft denne runden prøver seg på fullverdig Windows 10 på ARM er gledelig. Bare håper at ikke Windows 10 S gir feilaktig inntrykk av at dette er enda et all-in forsøk på Windows RT og dermed skremmer folk vekk. Veldig spent på hvordan kjøringen av x86 fungerer i praksis. Slik jeg har skjønt er støtten for 32-bit programvare, men det burde dekke en grei andel inntil flere programmer kommer i ARM-utgave.

  7. Siden mange av brukerne til hw.no er over gjennomsnittlig interessert i datamaskiner tror jeg at mange sitter med stasjonære med flere disker. Da mener jeg Windows egen funksjon, systemavbildning som nevnt over, er det enkleste å bruke. Gratis og _veldig_ enkelt.

    Har det skjedd noen endringer på denne siden Win 7? I Win 7 mener jeg problemet var at den ikke ville restore imaget til en mindre SSD om den opprinnelige partisjonen var større, selv om den faktiske dataen på partisjonen ikke tok mer plass enn det som var tilgjengelig på SSDen. Mulig jeg gjorde noe feil her, så opplys meg gjerne! :)

×
×
  • Opprett ny...