Gå til innhold

annonaki

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av annonaki

  1. Hei sann alle sammen.

     

    Jeg er en del av en liten bedrift som har havnet i en litt trasig situasjon. Vi ønsker å bytte regnskapsfører og trenger derfor at ny regnskapsfører får oversendt sikkerhetskopi av regnskapet. Gammel regnskapsfører nekter å gi ny regnskapsfører regnskapet.

     

    Årsak til dette er at gammel regnskapsfører mener vi skylder dem penger. Noe vi ikke gjør. Vi ba om an sluttfaktura, men fikk istedet en A-konto faktura for årets siste kvartal. Problemet med dette er at de da skal ha betalt for en peroiode (desember) som de ikke skal utføre vårt regnskap.

     

    Ikke nok med at de krever betaling for en periode i fremtiden hvor de ikke er vår regnskapsfører lengre, men de har altså sent oss en A-konto faktura. Noe som gjør oss veldig beskymret, da det ikke er noen garantier for at de ikke sender ny faktura etter at denne er betalt.

     

    Vi føler de holder regnskapet vårt som gissel og presser oss for penger.

     

    Vi bruker duett regnskapssystem. Vi har vært i kontakt med de, og de sier regnskapsfører eier rettighetene til regnskapet. Ikke vi som bedrift. Så de kan visstnok ikke gjøre noe.

     

    Dette høres helt sinnsykt ut for meg. Vi har altså havnet i en situasjon hvor gammel regnskapsfører med vilje holder tilbake rengskapet slik at vi ikke får byttet til ny regnskapsfører.

     

     

    Kan de virkelig holde tilbake regnskap etter at vi har bedt om å bytte regnskapsfører? Eller er det en lov som sier de er pliktige til å overføre regnskap til ny regnskapsfører umiddelbart?

     

     

    Vi sitter nå i en situasjon hvor vi enten må betale ny regnskapsfører 50 000,- for å sette opp nytt regnskap, eller rett og slett gå konk. Hvis ikke denne situasjonen løser seg ASAP får vi ikke ført lønn, medarbeideravgift, skatt osv..

     

     

     

     

    Takker for svar som bidrar til å gi meg oversikt over hvilke rettigheter vi har i en situasjon som denne.

  2. Takk for svar Ståle.

     

    Kan jo også nevne at jeg har bodd der i mer enn 20 måneder, og leien har blitt betalt mellom 15-20 fra dag en. Bare to ganger på tre år har leien blitt betalt før den 15., så det bør vel komme greit frem at det har vært ok fra huseiers side at leien har blitt betalt såpass sent.

     

    Internettlinja ble opprettet for omtrent ett år siden, men pussig nok krever han kun fra 1. januar 2016.

     

     

    På toppen av det hele er jo hele renteberegningen hans total feil. Han har regnet ett flatt rentebeløp på 30 kr pr måned, men ikke en eneste måned har rentebeløpet kommet opp i 30 kroner, selv etter hans krav om forfall den 1. i hver måned. De fleste månedene ligger isåfall på mellom 15-20 kr.

  3. Hei,

     

    Jeg har trøbbel med tidligere huseier, og trenger litt oppklaring i ting. Lovverket er kronglete og vanskelig å forstå til tider.

     

    Kan huseier komme flere måneder i ettertid å kreve forsinkelsesrente de siste 20 månedene grunnet sen innbetaling av husleie? I kontrakten står det at forfall er den første i hver måned, men jeg har alltid betalt inn mellom den 15-20. Noe vi hadde en muntlig avtale på at det var i orden. Jeg vet muntlige avtaler er bindende, men de er vanskelig å bevise.

     

    Til opplysning så hadde jeg oppsigelsestid i Mars, April og Mai. Jeg betalte inn to måneders forskuddsleie da jeg flyttet inn, så de dekker April og Mai. Husleie for Mars måned ble betalt i Mars. Så jeg har hatt null utestående beløp siden februar. Han har heller aldri fremlagt noe krav om renter tidligere. 

     

     

     

    I tillegg kom han med ett krav etter att oppsigelsestiden var gått ut om at jeg skal betale for en internettlinje som ble opprettet under mitt leieforhold. Jeg ba om den linjen, og ville betale den selv, men huseier sa den gang at han skulle ta seg av de kostnadene. Men nå krever han altså betaling for den, og påstår at det ikke fantes noen muntlig avtale om at han skulle dekke kostnadene. Som sagt er muntlige avtaler vanskelig å bevise, så da er spørsmålet hvem forliksrådet vil tro på.

     

    Er det bevis nok at en slik muntlig avtale finnes når huseier ikke har fremlagt ett eneste krav på over ett år, og først når leieforholdet er avsluttet?

     

     

    Kan tilslutt nevne at denne konflikten først oppstod når jeg krevde tilbakebetaling for forskuddsleie fordi det flyttet inn ny leietaker under min oppsigelsestid. Jeg mener bestemt jeg har krav på det, og har truet med å ta saken til Husleietvistutvalget. Derfor er jeg rimelig sikker på at hans krav er en ren skremselstaktikk for å få meg til å droppe mitt krav.

     

    Men hadde vært kjekt å få vite om han har noe som helst dekning for sine krav før jeg eventuelt får meg en lei overraskelse i forliksrådet.

     

     

    På forhånd, takk til alle svar.

     

     

     

     

     

  4.  

     

     

     

    Neida, du skriver det kanskje ikke rett ut men dine bastante påstander som at "alle andre" ikke evner å spille fotball og bare bruker "dirty tricks" for å vinne så utgir du deg for å være en over gjennomsnittet habil spiller. At eg er bedre tviler eg på, sliter forøvrig med å score eg også.

     

     

    Jeg gir opp. Beklager. Men her gjør du akkurat det som kanskje er det største problemet på ett diskusjonsforum. Du velger altså å tolke med fri fantasi, og dermed får du en helt annen mening enn hva som opprinnelig ble formidlet. Hvis du tar deg tid til å lese ordrett hva som er skrevet og ikke minst om du klarer å forstå sammenhengen på hva det er myntet på, så vil få en annen konklusjon.

     

    Hvis du tar deg tid til å lese innleggene, og lar vær å lese mellom linjene med fri fantasi, så vil du forhåpentligvis forstå at mine innlegg er myntet på folk som klager over diverse ting som jeg mener ikke er reelt. Som f. eks han som klaget på at pace er så "nerfet" at man ikke har sjanse å holde forsvaret bak seg selv meg Bale. Noe som selvsagt er helt feil, og var opphavet til mitt innlegg angående at folk må lære seg spillet. N

     

    Så hvis du leser det innlegget, samt de andre innleggene, så må du jo skjønne at jeg ikke mener at "alle sammen"... "dirty tricks"... "jeg er så god"... "dere skal spille på min måte"... osv. Jeg synes det er utrolig rart at du kommer frem til slike konklusjoner selv om jeg har brukt ett ordvalg du kanskje ikke er enig i. 

     

    LES OG FORSTÅ SAMMENHENGEN. IKKE TA TING UT AV KONTEKST Å TOLK MED FRI FANTASI. 

     

    Men som sagt så er dette det største problemet med diskusjonsforum. Totalt håpløst å diskutere noe som helst. På en side finner man fanboys som reagerer negativt på alt som er kritisk til det de er mest glad i. På en annen side har man de om leser en setning i ett innlegg å reagerer på den uten at de engang prøver å forstå sammenhengen på hvorfor den ble skrevet. I midten har man folk som skriver hva de mener og føler, og blir angrepet fra begge sider. Håpløst. 

     

    Takk for meg. Dette er siste gang jeg gidder å bruke tid her inne.. Så lykke til med fifa 16 alle sammen. God natt!

  5.  

    Ting som ødela FIFA 15 for meg raskt oppsummert:

     

    * Pace var alt. Greit at de raskeste spillerne skal være raskere, men her ble det 90% av taktikken til folk og da er det OP.

    * Kick off-glitch (delvis pace-relatert, men mest at forsvaret bare står der rett etter kick off)

    * Gjennombruddspasninger (mest høye, men lave også. Delvis pace-relatert dette også). FOR effektive og forsvaret fulgte aldri med på løp.

    * Keepere blir amøbe på langskudd. Utrolig mange langskudd som aldri skulle gått inn men som gjør det likevel. Ikke krise, men litt irriterende når noen bare spammer langskudd hele kampen og flere går inn.

    Det over er mer gameplay-relatert, men så har man flere ting som irriterer vettet av meg online:

    * Motspillere gjør at man MÅ se alle 3 replays av målet i tillegg til reaksjonen/feiringen til spillerne. Hater dette. La de heller få se det etter kampen. Holder med 1 replay i kampen.

    * Cutscenes man ikke kan skippe

    * Antall ganger en motstander kan trykke pause i løpet av kampen. Mange som trykker pause på nytt og på nytt bare for å få deg til å quitte av irritasjon.

     

     

    Jeg kan komme med ett innspill på denne. Enig i noe, men ikke i alt:)

     

    * Relativt enig. Pace hadde alt for mye å si på fifa 15. Joda, det skal være en fordel å ha raske spillere, men forskjellene var litt for store med tanke på at angriper førte ball, mens forsvarer sprinter uten ball. Selv Usain Bolt hadde ikke løpt 100 meteren på under 10 blank selv om han var flink på å føre ball. Her synes jeg fifa 16 har gjort det riktig når de krever at man sparker ballen langt foran seg for å nå toppfarten. Å bare holde inne sprintknappen er ikke godt nok lengre. 

     

    * Jeg forstod aldri greia med den såkalte "kick-off glitchen". Joda, forsvaret sto passivt som du sier, men det var likevel veldig lett å forsvare seg mot det. De få gangene jeg slapp inn mål direkte fra avspark var når jeg var uoppmerksom å glemte å falle av med en spiller før avspark.  

     

    * 100 % enig. De var alt for effektive. I virkeligheten benyttes gjennombrudspasninger av den typen vi så konstant i fifa 15 kun når det er veldig store rom og forsvaret er i total ubalanse. Hvis ikke er de lett å fange opp. Men på fifa 15 var de effektive rett og slett fordi forsvaret bare sto der som påler. På fifa 16 virker forsvaret mye mer balansert og responsivt. Dermed funker ikke disse pasningene like bra lengre. Å det er ikke fordi pasningene er blitt dårligere, men fordi forsvaret faktisk funker bedre. Dette er en stor forbedring, men føles nok som ett dårligere produkt for de som baserte spillet sitt på det ekstremt sløve forsvaret i fifa 15.

     

    * Både uenig og enig. Det skal være mulig å score på langskudd, og keepere slipper inn amøbemål i virkeligheten også. Hadde fort blitt kjedelig om keeper tok absolutt alt med mindre ballen var limt i krysset. Men klart, det er fryktelig irriterende å slippe inn ett langskudd fra 35 meter som går midt i mål selv om det er knallhardt. Dette er en vanskelig balansegang tror jeg.. Men spent på hvordan det blir online på fifa 16. Har ikke noe spesielt inntrykk av keeperne enda, da hverken jeg eller CPU'en kommer til så mange målsjanser..:)

     

    * Muligheten til å få se 3 repriser er total håpløs. Ufattelig irriterende. En kort reprise, og en veldig kort målfeiring skulle være nok i online kamper. Målene kan sees uendelig mange ganger i reprise etter kampen hvis man virkelig vil se målet om, og om igjen. Den eneste grunnen til at folk ser mer enn en reprise under kampen er for å irritere motspilleren, og det burde EA rett og slett sette en stopper for. Helt forferdelig at de korter ned på reprisene for å få mer flyt i onlinekampene. 

     

    * Samme gjelder cutscenes. Med mindre de er svært korte og effektive, så bør de fjernes. Følelsen av å se en kamp på tv er vel og bra når du spiller offline, men i onlinekamper er det utrolig forstyrrende og irriterende da det ødelegger flyten. For ikke snakke om all den ekstra tiden det tar. 

     

    * Synes det er greit at man kan trykke på pause 3 ganger. Man kan tross alt gjøre 3 bytter, så greit å ha muligheten til å gjøre det. Men kunne gjerne tenkt meg at man hadde gjort den team management menyen litt mer strømlinjeformet, slik at man kunne brukt mindre tid i menyen ved ett byttet. Hadde man gått rett inn i byttemenyen f.eks, så kunne man kanskje skrudd ned pausetiden fra 30 sekunder til 20 sek. Det hadde gjort en forskjell. 

     

     

     

    Ellers enig i at Fifa 16 er vanskeligere, men mye mer gøy. Gleder meg til å se hvor langt opp i divisjonene jeg kommer i år. 

  6. Jepp, her inne er det bare slike. Er utifra dine poster bare du som virkelig KAN spille FIFA. Forøvrig også vært mange innom disse trådene oppigjennom årene som har også kun har hatt det i kjeften men som ikke har kunnet backe det opp, de også var de eneste som kunne spille som en "proff" og resten "ville ikke spille fotball" og det eneste de kunne var å slå bruddpasninger og høye baller.

     

    Fint at du i det minste kan glede deg over spillet og at du er den eneste som har det som trengs for å kunne spille "skikkelig" fotball, når du har det slik så skjønner eg ikke hvorfor du gidder å syte over andre. Men er jo greit å få frem i hvert innlegg hvor god man selv er og hvor dårlige og "anti-fotball" andre er.

     

     

    Ikke ett eneste sted i mine poster står det att jeg er en god fifa spiller. Jeg er faktisk ganske dårlig. På fifa 16 demoen sliter jeg med å score mål, og jeg har store problemer med å ta fra motstanderen ballen på "world class". Du er nok bedre enn meg. 

     

    Men det er ikke det som er poenget. Poenget er at fifa 16 åpner for mer variert spill fordi den urealistiske tilnærmingen av selve sporten som for meg ødela fifa 15 etter oppdateringene er blitt mer realistisk.. Hvor ofte ser du lag i virkeligheten som bare slår gjennombrudspassninger på raske spisser fra midtbanen?

     

    Det må da være langt bedre att

    - laget er mer balansert?

    - pace er skrudd ned til fordel for økt variasjon og høyere krav til fotballforståelse?

    - Mer realistisk skuddfrekvens da man ikke lengre får fyrt avgårde kanoner med 2 cm tilløp?

    - økt krav til presisjon og skills?

     

     

    Men du evner kanskje ikke å diskutere dette aspektet? Det virker iallefall slik siden du har svart to ganger uten å diskutere selve spillet, men kun meg. Du bommer totalt på din tolkning av mine innlegg, noe som er trist. Alltid gøy å diskutere hva man synes er bra og dårlig med spill. Men dessverre så er det slik at veldig mange ikke er i stand til å diskutere saklig med folk som har andre meninger enn dem selv. Å for meg ser det dessverre ut som du er en av de. 

     

    Husk. At en person skriver sin mening betyr ikke at han/hun tror de er eskperter og presenterer den absolutte sannhet. Hva skal man med ett diskusjonsforum om man ikke tåler å diskutere??

     

    Uansett, lykke til med fifa 16. Håper du koser deg. Det er tross alt det som er det viktigste:)

  7. Spillet virker ganske så balansert, men det var også Fifa 15 Før EA begynte å update spillet. Endre på ting som var for vanskelig for den dagligdagse apekatt. Det samme skjer desverre i år også. Hvis ikke alle kan føles seg som en verdens mester er det ikke Fifa lengre.

     

    Stemmer dette. Jeg elsket fifa 15 til de patchet det for å imøtekomme kravene fra alle de som ikke klarer å spille seg frem til sjanser. 

     

    Frykter det samme skjer i år. Bare se her inne, så skjønner man jo at folk ikke vil spille fotball. De vil løpe rett frem i 50 km/t til de kommer alene med keeper. Gud forby at man må bruke 10-15 trekk og vending av spillet før man får åpnet opp forsvaret og kommer til en mulighet. Nei, her er det kun gjennombrudspassninger fra midtbanen som gjelder..

  8. Sykt morsomt å lese alle som klager på spillet når det er opplagt at det er de selv som må lære seg hvordan ting funker. 

     

    1. Fart: Du kan ikke lenger bare holde inne løpeknappen å peke nesa mot mål. Nå må du slå ballen lengre foran deg manuelt i tillegg for å få skikkelig fart. Bale løper fra de fleste forsvarspillere, akkurat slik han gjør på ekte, så lenge du "løper riktig" Å selv med tregere spillere som Isco så kan man holde forsvaret bak seg. 

     

    2. Gjennombrudspassninger funker fortsatt veldig bra. Men i motsetning til fifa 15 hvor du kunne stå hvor som helst på banen, å slå en perfekt ball slik at du kommer alene med keeper, så må du nå komme deg i riktig posisjoner, og time mye bedre. 

     

    3. Skudd er slettes ikke "slappere". Men her handler det også i mye større grad om vinkel, avstand til ball, kraft og timing enn på fifa 15. På fifa 15 kunne du i mye enklere smelle av en kanon fordi kravene til mannen bak spaka var langt lavere. På fifa 16 må man i mye større grad vente på en god skuddmulighet før man fyrer av. Noe som er realistisk. I virkeligheten er det slik at hvis man prøver å fyre av ett hardt skudd når man har ballen i beina og dårlig vinkel, så vil du bare få avgårde en lompe som knapt kommer til mål. Men har du ballen en meter foran deg når du starter skuddbevegelsen, og god vinkel, ja da kan du lime ballen i krysset. Å det virker som om fifa 16 er langt mer realistisk sånn sett. 

     

     

     

    Man trenger mer skills på fifa 16 enn på 15. Skal vedde på at de fleste som klager på tingene over er de som holdt løpeknappen inne hele kampen å bare slo gjennombrudspassninger på fifa 15. Nå vil dere falle totalt gjennom hvis dere ikke klarer å tilpasse dere, og faktisk spille dere frem til sjansene.

     

     

     

    Ellers liker jeg veldig godt muligheten til å slå harde pasninger. Nå kan jeg i større grad utnytte rom uten at spillere 10 meter unna klarer å tette rommet mens pasningen er underveis. Jeg liker også at spillerne er mer responsive. Man trenger ikke 10 meter for å vende opp uten ball lengre, og man kommer seg mye raskere tilbake i spill etter å taklet. Jeg har heller ikke slitt med at jeg har trykt på en knapp, og ingenting har skjedd. Noe jeg slet med fryktelig mye på fifa 15. Ellers må jeg si laget virker langt mer balansert nå enn tidligere. Forsvaret løper mye mer riktig, og har nok mye av æren for att gjennombruddspasninger ikke er OP lengre. 

     

     

     

    Må si jeg digger forbedringene så langt.

    • Liker 1
  9. Kriterier: 

    - Voksen oppførsel og helst over 20 år.

    - Sånn passe seriøs. Må kunne ha det gøy å tulle litt, men likevel spille for å vinne.

    - Du må like å spille taktisk, istedet for bare å jage ball.

    - Må kunne kommunisere angående taktikk og bevegelser underveis i spillet.

    - Må ha mulighet til å spille en del utenom selve turneringen også. Trening gjør mester:) 

    - Vil helst at du spiller på PC for lettere kommunikasjon igjennom Steam og Skype. 

     

    Meg selv:

    - 29 år mann med skjegg. 

    - Spiller rocket league nesten daglig. (totalt ca 50 timer til nå)

    - lvl. 23 (pro)

    - silver ranking i alle klasser. Ca 700 poeng på 2 vs. 2

    - Spiller taktisk, og trives like godt i angrep som i forsvar.  

     

    Ellers:

    Jeg anser ikke meg selv som spesielt god. Jeg både scorer og redder en del, men bommer også mye på ballen. Men jeg er villig til å spille mye, og trene på å bli bedre. Så hvis noen der ute passer profilen, og har lyst å spille med meg, så er det bare å ta kontakt på PM. 

  10.  

    pCars 2 er nå startet, første build er ute, funding er åpnet, og fokuset er flyttet over fra pCars 1.

    Kilde?

     

     

    De har vel selv sagt at de skal ha delt fokus ihvertfall ut 2015. De skal jobbe med DLC'er parallelt med utviklingen av pCars 2.

     

    Noe jeg tror på da jeg regner med de vil tjene noen ekstra kroner på pCars 1 før toern kommer.  

  11. Nei, loathebs battlecry varer bare én runde (og bra er det). Du må prøve å spille rundt spellene, husk at de kan bare ha maks to av hver.

    Når et kort går ut er det "brukt opp". Hvis en spiller går tom for kort får den en straff ved at man tar skade. første trekk uten kort; 1 skade. Andre trekk uten kort; 2 skade, osv.

     

    Et tips; om du et helt ny kan det svare seg å spille arena en stund. Bruk en arenaguide for å hjelpe deg å velge kort og prøv å få mest mulig wins. Du får uansett en kortpakke i premie.

     

    Takk for svar. 

     

    Problemet med arena er at det koster gull. Og gull får jeg ikke mye av. Har spilt to ganger der, og hadde 3 seiere begge gangene. Fikk noen brukbare kort der:)

  12. Halla. 

     

    Åpnet konto og spilte Hearthstone for første gang på mandag. Nå har jeg kommet meg til rank 19, men begynner å slite litt mer nå. Møter ofte folk som bruker veldig mange spells. Bruker for det meste hunter for øyeblikket, da jeg tror det er min sterkeste stokk foreløpig.

     

    Jeg har fått tak i Loatheb som har en battlecry som gjør at motstanderens spells koster 5 mer neste runde. Men det er jo bare i en runde. Etter det så kan han/hun kjøre på med spells igjen som før. Så mitt spørsmål er om det finnes en måte for å gjøre at loathebs battlecry varer helt til at hans kort blir fjernet fra bordet?

     

    Eller finnes det andre kort som har samme funksjon, men som varer lengre?

     

     

     

    Ellers lurer jeg på hva som skjer med kortene etter at de går ut av spill. Går de tilbake i stokken, eller er de ute av spill for resten av matchen?

  13. Herregud.. Hvordan skal jeg få tid til å jobbe og tilbringe tid med venner og familie i årene som kommer. Dette er hva jeg kommer på av spill i farten jeg virkelig ser frem til:

     

    Fallout 4

    Ghost Recon

    Just cause 3

    Metal Gear

    Mad Max

    Rainbow Six

    Assassins Creed

    Star Wars Battlefront

    The Division

    Mass Effect

    Dark Souls 3

    Sea of thieves

    Elder Scrolls Legends

     

    I tillegg så jo Need for speed veldig bra ut. Utrolig nok. Ellers er jeg spent på det nye overlevelses spillet til Dean Hall i verdensrommet. Det nye spillet til Ubisoft fra Viking/middelalderen så jo også interessant ut. Ellers kommer jo den årlige utgaven av Fifa også. 

     

    På toppen av det hele har jeg fortsatt mye igjen av The Witcher 3. Project Cars, Dark Souls 2, Kerbal Space Programs Half Life 2 ligger ferdig installert, men har ikke fått tid til å prøve de enda. Ellers har jeg venner som spiller ARK, H1Z1, Arma 3 og DayZ som jeg prøver å være med på. Jeg har nettopp begynt å spille heathstone, og det er fortsatt en drøy uke igjen av sommersalget til Steam. 

     

     

    Hmm.. På tide å kappe av seg beina tror jeg. Uføretrygd og en god unnskyldning til å ikke gå ut så mye er det som må til for at jeg skal få tid til alt dette:)

     

    Nei, faen. Det går jo ikke heller. Må jo ha beina til pedalene når jeg skal spille Project cars.. Har forresten Assetto Corsa også, og har noen hundre timer der. Men ser for meg at det legges på hylle når jeg kommer igang med førstnevnte..

     

    For ett liv dere.

  14. Du må huske at det ikke er det samme å sitte hjemme i sofaen og spille som å stå på en scene med storskjerm bak deg og 1000 ropende publikummere i salen. De fleste vil nok mene de kunne gjort det bedre, men realistisk sett hadde de bajsa i buksa av sceneskrekk og nervøsitet lenge før de kom så langt som John og Cosmo gjorde.

     

    Jeg er vant til å stå foran masse mennesker, og jeg har spilt mario i nesten 25 år. Tror jeg med sikkerhet kan si jeg hadde gjort en bedre jobb en Cosmo i den finalen. 

     

    Men da snakker vi om kun det jeg nettopp sa. I finalen. Om jeg hadde kommet dit i utgangspunktet er nok tvilsomt. 

  15. En kan få en 720p 60fps stream via Youtube. Vet ikke om en får det på Twitch? https://www.youtube.com/e3

     

    60 FPS er vel ikke akkurat så viktig på en video av en pressekonferanse..

     

    Så sånn sett er vel 1080P i 30 FPS å foretrekke. 

     

     

     

    Ellers, hadde vært skikkelig digg med en "sjokk" avsløring av neste Elder Scrolls. Men det skjer vel neppe siden ESO nettopp er lansert til konsoll, og siden Fallout 4 er på vei. 

  16. Så nettopp finalerunden med Super Mario Maker. Det var veldig morsomt å se på, og en verdig vinner. Men Cosmo var en skuffelse. Jeg er rimelig sikker på at jeg hadde klart meg bedre enn han. Han hadde vel knapt kommet igjennom første del, når vinneren kom i mål. 

     

    Ellers er det ett spill som virkelig er verdt pengene ser det ut til. Du verden så mange morsomme brett som vil dukke opp der. 

  17.  

    Det er ekstremt tungvindt..Det beste er å bare rendre videoen i editoren, for så å finne den nå avspillbare filen i mappen til Rockstar, legge det inn i et annet redigeringsprogram og så edite det derfra.

     

    Takk for svar:)

     

    øhh.. Jeg har nå laget en film, og rendret den. Men finner ikke videofilen i mappen til rockstar. Jeg finner projectfilen og klippene men finner ikke den komplette filmen. 

     

    Den filen er ifølge editoren på over 900 mb, så den kan jo ikke bare forsvinne. Hvor i graunskauen blir den lagret?

     

    Vet du det? Noen andre som vet?

     

    Skulle gjerne hatt muligheten til å redigere denne videofilen direkte i Sony Vegas eller Adobe pro, men har på følelsen det blir vanskelig. Alternativt kan jeg jo ta opp filmen på via fraps/bandicam, men vil helst ikke tape kvalitet på veien. Så hadde vært fint å kunne brukt den originale filen.  

     

     

    BTW: Kul film:)

     

     

     

    Edit: Fant ut hvor filmene ble lagret selv:)

  18. Er det mulig å splitte ett klipp i editoren?

     

    Jeg har ett klipp som er 52 sekunder langt, men jeg er bare interessert i de 10 første sekundene og de 10 siste sekundene i klippet. Mellomdelen på 32 sekunder vil jeg gjerne klippe ut. Men for å få til det må jeg splitte klippet etter 10 sekunder og etter 42 sekunder slik at jeg kan få slettet mellomdelen. 

     

    Men jeg finner ikke ut hvordan jeg kan gjøre dette. Er dette mulig eller er jeg virkelig nødt til å bruke ett eget redigeringsprogram for å få til dette. 

     

    Det å kunne splitte ett klipp er jo en av de mest basic funksjonene i enhver video editor, og jeg vil være sjokkert om dette ikke er mulig i rockstar sin editor. Men om det mulig, så er iallefall ikke jeg intelligent nok til å finne ut hvordan. Så jeg setter pris på om noen vet svaret på dette:)

  19. Jeg blir så gira når jeg ser videoer på youtube at jeg ofte befinner meg i en situasjon der jeg er inne på Finn.no for å se på priser for OC DK2...

    Men er det en "grei" pris når disse folka på Finn.no skal ha 3000-4000kr for disse enhetene?

     

    Det er jo bare å sjekke prisen på en helt ny enhet fra Oculus sin nettside, og sammenligne prisene. Da finner du fort ut om 3-4000 kr. for en brukt er verdt det.  

  20.  

     

     

    Grafikken er upåklagelig. Har dessverre kun ett usselt GTX 980, og spiller på 1080p monitor. Så dessverre får jeg ikke dra nytte av max settings i 4K og 60 FPS. Men liker likevel hva jeg ser så langt. Ser en klar forskjell fra PS4 versjonen og flyten er langt bedre. Kan bare tenke meg at max settings i 4K må være fantastisk. 

     

     

     

    Noen som har prøvd denne "ReShade" modden?

     

    Ser ut til å være den første skikkelige modden. Har også registrert at det finnes en snø mod, men den virker pussig nok bare på GTA Online. Noen som vet om andre mods som er sluppet, eller som er under utvikling?

     

    Er ikke GTX 980 det nest beste kortet som finnes da? :p Skulle vel bare mangle om ikke det fungerte smertefritt.

     

    Første modden jeg la inn var denne, funker bra og avgjørende med tanke på first pers view:

     

     

    Haha, jo det kortet er vel ganske så bra ja:)  Men hadde vært bedre med to stykk;)

     

    Skulle gjerne ha investert i ett til, og kjøpt en G-sync skjerm med høyere oppløsning. Tror virkelig GTA V hadde strålt da med tanke på hvor bra det ser ut i 60 fps og 1080p

    • Liker 1
  21. GTA IV har da ikke offisiell mod support. GTA V er bygd opp på den samme .rdf filstrukturen, så det er fortsatt samme mod-support som i GTA IV out of the box.

     

    ReShade og SweetFX er ikke en mod i den forstand. Det er en .dll fil som injecter GTA.exe og legger til post-processing FX. ReShade og SweetFx vil teknisk sett fungere på alle applikasjoner som tar i bruk DirectX eller OpenGL.

     

    Mulig GTA IV heller ikke hadde noen offisiell støtte, men i motsetning til GTA V så var ikke alle spillfiler kryptert for å gjøre ting vanskeligere for moddere. Det å dekryptere eksisterende filer er ikke ett stort problem, men å få kryptert nye filer slik at de funker med spillet er visstnok en stor utfordring. 

     

    Noe som forklarer hvorfor vi enda ikke har fått noen skikkelige mods. Men de løser vel det problemet også. 

     

     

    Når det kommer til din forklaring av ReShade:

    Høres ut som en mod for meg.En .dll fil som injecter gta.exe og forandrer noe i spillet er nok en mod i de flestes øyne, selv om du sikkert har rett og at det teknisk sett er noe annet. Men tror ikke det er så nøye. Det viktigste er resultatet, så får akademikerne diskutere hva det kalles:)

     

    Skal iallefall følge med på den, å se om det kommer en bedre versjon snart. Ser ut som en del sliter med FPS drops etter å ha tatt i bruk denne.

  22. Etter å ha kjøpt dette spillet til full pris to ganger allerede (xbox360 og Ps4), så bestemte jeg meg å laste ned en piratversjon for å teste spillet på PC. Til min store overraskelse så ser alt til å funke knirkefritt så langt. Med unntak av GTA Online selvsagt, men det får jeg ta igjen når prisen har sunket til under 200 kr for steam versjon og når det er annonsert en omfattende singel player DLC.

     

     

    Har forrøvrig registrert at Rockstar ikke har tilrettelagt for modding. Noe som bekymrer meg litt, for mye av min hype rundt GTA V på PC var mods. GTA IV er jo fantastisk grunnet alle de herlige moddene, og jeg hadde håpet på noe av det samme med GTA V. Mangel på støtte for mods er den viktigste grunnen til at jeg valgte piratversjon foreløpig, men spillet vil definitivt bli kjøpt om det kommer masse bra mods og en omfattende single player DLC.

     

    Så til spillet:  

     

    Grafikken er upåklagelig. Har dessverre kun ett usselt GTX 980, og spiller på 1080p monitor. Så dessverre får jeg ikke dra nytte av max settings i 4K og 60 FPS. Men liker likevel hva jeg ser så langt. Ser en klar forskjell fra PS4 versjonen og flyten er langt bedre. Kan bare tenke meg at max settings i 4K må være fantastisk. 

     

     

     

    Noen som har prøvd denne "ReShade" modden?

     

    Ser ut til å være den første skikkelige modden. Har også registrert at det finnes en snø mod, men den virker pussig nok bare på GTA Online. Noen som vet om andre mods som er sluppet, eller som er under utvikling?

×
×
  • Opprett ny...