Gå til innhold

gneren

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gneren

  1.  

    Ja, det er helt riktig. Uber betaler svært lav skatt og bakmennene gjør seg søkkrike.

    Uber som selskap betaler lite skatt til Norge, samme som andre store selskap som også opererer i Norge. Hvorfor er dette problematisk? Sjåførene må fortsatt betale skatt, noe Uber faktisk også oppfordrer til. I tillegg er det veldig lett for skattemyndighetene å sjekke om noen ikke betaler skatt, dette da alle transaksjoner går elektronisk.

    Så dette "skatteargumentet" kan man legge død en gang for alle, det er kun et vikarierende argument.

    Men mulig jeg misforstod hva du skrev nå?

     

    Det er ingen tvil om at prisen for å ta drosje i Oslo er altfor høy, og noe må gjøres med dette.

    Ikke bare i Oslo, på landsbasis også.

     

    Da jeg for noen år siden fortalte amerikanerne jeg besøkte at nesten alle drosjer i Norge er Mercedes, ville de ikke tro meg. Siden har bilparken gått over til enda dyrere modeller. Og noen må betale for herligheten. "Noen" er kundene.

    Det kundene betaler for er dødtiden til taxiene, altså bransjens utdaterte forretningsmodell. Og desto mer dødtid de har, desto dyrere blir turene... som igjen fører til mer dødtid. Kun monopolnæringer kan holde på sånn over tid uten å bukke under. Men så lenge taxibransjen får spesialbehandling av politikerne i form av løyvesystemet, da vil denne idiotien få lov til å fortsette.

     

    Så: hvis taxibransjen virkelig mener alvor av dette pjattet sitt om konkurranse på like vilkår, da bør de være FOR en oppheving av dagens løyvesystem. DA kunne man kanskje begynt å ta de seriøst. Men frem til det skjer så må man betale mer for en 15 minutters taxitur enn en tur/retur billett Berlin.

    Har et forslag! Få deg jobb som drosjesjåfør og kom med en betraktning ca etter 1 år!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...