Gå til innhold

Randy Marsh

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Randy Marsh

  1. Hei, jeg skriver dette innlegget hovedsaklig fordi jeg ikke klarer å trekke slutninger om hva som er rett og galt selv, og derfor håpte at noen kunne rådføre meg. Situasjonen påfører meg mye stress og jeg har ingen anelse om hvem som egentlig har rett her. Her er saken:

    En arv skal deles mellom 4 personer. To av oss er helsøsken, mens de andre er for oss halvsøsken. Vi delte vår kjære pappa sammen, men nå som han er borte kjenner jeg at et lite spill har begynt. Først og fremst så er jeg opptatt av at vi skal unngå konflikt. Jeg er ikke en bastant person, og har hele tiden forsøkt å være føre-var og handle etter hva som er rasjonelt. Det har forøvrig vært en del konflikter mellom min hel-bror og de andre halvbrødrene opp igjennom årene. Dette har gått i at de har ment at vi ikke har stilt nok opp for vår far tidligere, og at de derfor ønsker å fordele arbeidstimer på arbeid som gjøres når huset skal pusses opp (helt sikkert på bakgrunn av de mener vi ikke kommer til å stille). Halvsøsknene våre er arbeidsglade og har pleid å ta 13-14 timers dager der borte de dagene de har fri, og har forventet at vi skulle kunne stille med en slik arbeidsmengde i 4-5 dager her og der. Halvbrødrene er en del år eldre enn jeg og min biologiske bror er; vi er fortsatt studenter mens de er veldig godt stilt på arbeidsplasser. Jeg skriver blant annet en masteravhandling og har ikke så mye tid å kunne ofre. Arbeidstimefordelingen har blitt i stelt i stand på 300 kroner i timen som da trekkes fra oppgjøret. Dette har for min del vært greit, men min biologiske bror og min mor opplever dette som ufamiliært. De mener at det urettferdig at vi skal trekkes penger for at de arbeider på huset når dette også har blitt gjort veldig hyppig avv halvsøsknene og på deres premisser. Og at det er urettferdig når vi ikke står likestilt i forhold til hva vi kan bruke av penger. For min egen del synes jeg at arbeidstimer er et greit tiltak, men vet ikke helt hva jeg føler om at de hele tiden planlegger å dra bort uten å informere oss, eller bidra til at sluttsummen på noen som helst måte skal bli likestilt. Nå gjør de vel oss helt sikkert en stor tjeneste i det lange løp ettersom de får fortgang på salg av huset... men det er mye drama fra min bror og min mor rundt dette. Det har heller ikke blitt satt opp en kontrakt på det, det er noe de har bestemt at skal trekkes fra. Det var enten dette, eller at vi skulle bestille firma for utvask og oppussing som de mente ville koste 100,000.

    Nummer to: de kjøpte vår fars hytte for 50% av takst. Det resterende beløpet var derfor noe jeg og min bror skulle få forskudd på, og det har halvbrødrene sagt at vi skal få. Men heller ikke dette står fast noen steder, i verken testament eller på noe annet tinglyst dokument. Det var noe pappa fortalte. Og det har ikke blitt godt nevnt at dem hvordan fordelingen her skal gjøres.

    For å sette litt perspektiv på ting: det meste av kommunikasjon går igjennom meg en den ene halvbroren. Moren min og halvsøsknene hater hverandre på bakgrunn av tidligere hendelser. Og broren min synes at halvsøsknene spiller spill og er nedlatende mot han, derfor har han brygget opp et skikkelig hat. Jeg får ikke lov til å si noe om dem til halvsøsknene, og jeg merker selv at halvsøsknene mine fisker litt info om dem fra meg, blant annet hva broren min gjør om han ikke kan stille osv. Synes det er tungt, fordi jeg opptrer som mer nøytral i det hele mens jeg får dritt fra alle kanter. Og jeg klarer ikke å se for meg hvem som har rett her. Tror dere at det er en sannsynlighet for at vi på noe vis blir lurt av våre halvsøsken, og i så fall på hvilken måte? Ser for meg at dette ender i totalbrudd på kontakt etter oppgjøret. Alle mener på en måte at de andre skjuler noe bak kulissene, og alle er nok veldig klare på det. Jeg bare vet ikke hva man skal gjøre her og synes det er vanskelig.

  2. Hei, jeg skulle fremleie nå i januar til en person som ønsket å leie rommet mitt. Han spurte meg i begynnelsen av desember - og etter at jeg viste han noen videoer av kollektivet var han sikker på at han ville leie. Fikk beskjed om at han skulle komme den 16. desember med kontrakt i hånd, noe personen ikke gjorde. Han forklarte at firmaet avbestilte flyreisen og at han måtte vente til 24. desember før han kunne komme. På forhånd av sistnevnte dato forklarte han at han skulle ordne søknad om kontrakt (ettersom dette var et krav for de jeg leier av), og selve kontrakten gjennom email. Jeg fikk bilder av søknaden om kontrakt men disse var utydelige og kunne ikke leses av hovedutleier. Jeg ba om at han skulle få skannet skikkelig, men den inkompetente jævelen klarte ikke det engang.

     

    I etterkant av 24. januar ba jeg om nummeret hans, som viste seg å ikke være hans nummer. Han skrev at jeg "skal få kontrakten i morgen" rundt 5 ganger. Så dro han på ferie, og kunne ikke sende kontrakt. Sa jeg skulle få den tredje januar, men til og med der klarte han ikke prestere. Så forklarte han at han skulle komme med kontrakt i hånd den 10. januar - uten å forstå at han måtte godkjennes først.

     

    Her er saken. Den fitta har sløst 20 dager av min tid til å skaffe andre kunder når jeg fikk samtlige bekreftelser på at han skulle leie. Han sendte til og med bilder av en utfylt "søknad om fremleie" hvor han hadde fylt ut skjema. Her var bare halve nummeret vist. Vet at det ikke spiller noen implikasjoner for selve kontrakten, men synes det er helt uaktuelt at folk sløser tiden min på den måten.

     

    Forstår at det er min feil for at jeg stolte på han. Er det foreløpig noe jeg kan gjøre? Er helt fly forbanna på den tullingen.

  3. Har du tilgang til Nordby Kjøpesenter? På XXL der så er det 3 for 2 på alt i hele butikken, de spanderer den billigste selvfølgelig.

     

    Har handlet litt der og kjøper man et par skikkelige bukser til et par tusen og en jakke til et par så kan man slenge med enda en ting til et par tusen. Jeg har vel "spart" rett rundt 10.000,- i forhold til XXL i Norge det siste halvåret.

    Hei, takk for svar :)

    Ja jeg har tilgang til Norby, tror jeg skal ta meg en titt i julen. 

  4. Og for all del, sørg for å ha med deg minst en refleksvest!

    Det er alt for mange av UNIS-studentene som opptrer som selvmordskandidater der de tusler mellom Nybyen og UNIS uten refleks.. Men våpen har mange av de da, så de er trygge hvis de møter isbjørn..

    Hmm det skal jeg huske på, takk for det :)

    Vet du forresten om jeg må gjøre noe på forhånd før jeg kan ta del i kurset på Svalbard? Mener jeg leste noe om at jeg måtte innom politiet først.

  5. Hei,

     

    Jeg har fått gleden av å dra på utveksling til Svalbard fra Jan-Juni og håpte at noen her kunne hjelpe meg med kjøp av utetøy og diverse utstyr? Utstyret skal brukes i dagliglivet og til ekskursjoner.

     

    Her er en liste med utstyr jeg trenger laget av UNIS: https://www.unis.no/wp-content/uploads/2016/01/Packing_list.pdf

     

    Og her har de et tilbud på jakke og bukse i den lokale butikken: https://www.unis.no/wp-content/uploads/2017/10/HellyHansen_UNIS_outerwear.pdf

    Hva synes dere om dette?

     

    I all hovedsak så spør jeg fordi jeg ser så mye variasjon i pris på vindtette og vanntette klær, og fordi jeg har lite erfaring med kjøp av klær jeg trenger til friluft. Busjettet mitt ligger på omkring 10 000,-

     

    Hvis noen kunne tenke seg å hjelpe meg hadde jeg satt stor pris på det  :w00t:

    Tenkte å handle inn alt på black friday.

     

     

    Hjertelig takk på forhånd! :)

     

     

  6. Vet du hvordan moren din kommer til å ta det om du ikke er hos henne?

     

    Anonymous poster hash: 57e0e...568

    Snakket med henne på mobil tidligere i dag der vi diskuterte det. Hun sa at hun ikke ønsket å se oss i Desember hvis vi ikke ønsket å feire jul der. Hun sa også at hun ikke brydde seg og at hun fint kunne være alene. Men jeg vet godt at det er løgn, hun spiller bare på følelsene mine...

  7. Har et meget stort problem i familien. For noen år siden skilte foreldrene mine seg. Mamma bor i det gamle huset og pappa har flyttet for seg selv omtrent 2 timer vekk. Min søster og jeg er studenter så vi pleier ikke å bo fast hos noen av dem. Under juletider pleier pappa å dra nord til sin andre familie, blant annet våre halvbrødre. Problemet ligger i at mamma ikke har noen annen familie enn oss å være med. Lengden gjør at vi heller ikke kan besøke begge to. 

     

    Hvis jeg blir hos mamma får alle noen å være med i julen. Likevel får vi ikke møtt noen av våre andre slektninger, og heller ikke pappa under juletiden. Vi  blir også bare tre stykker i kontrast til omkring 15+. Når det er sagt får jeg aldri sett slektninger utenom juletider, og det er rimelig trist.

     

    Hvis jeg velger å dra blir mamma alene i julen. Hva slags person er jeg hvis jeg forlater mamma? Hun har ingen venner heller. Jeg vet foreløpig at en jul hos henne blir dyster. Og det sier jeg fordi krangel uansett oppstår med henne. Hun kan heller ikke evt. bli med oss fordi slektningene er redd for nettopp dette mellom de to. La oss bare si at hun har drevet vekk familien her og i utlandet.

     

    Tidligere har vi prøvd å dra annenhver jul, men det er veldig vanskelig å forlate henne alene. Føles helt jævlig for å si det mildt.

     

    Søker egentlig bare noen som kan fortelle meg hvem jeg bør feire med, eller finne en løsning på det hele. Det er så vanvittig komplisert. Moralpoliti søkes. Setter pris på alle bidrag!

  8. Hei, har et budsjett på rundt 1000,- til ny mobiltelefon. Det viktigste er at kameraet er bra, i hvertfall bedre enn 4s, og at den ikke hakker/lagger. Utseende er også et stort pluss. Den trenger ikke være stor, størrelse har ingen ting å si for meg. Bedre oppløsning enn 4s hadde også vært veldig positivt.

     

    Hvis noen vet om det er et godt bruktmarked for en type telefon med disse spesifikasjonene - eller evt. helt ny mobil, så hadde jeg satt stor pris på det ! :D

  9. Det står du får CPU Fan error....

    Har du satt cpu vifte ledningen i riktig plass??? Om det ikkje er cpu vifte, må du inn og disable det i hw monitor siden.

    Ledningen sitter på riktig plass.

    Mener du å gå inn i bios å fjerne

    settingen som gjør at den skjermen kommer? For det har jeg gjort tidligere. Men det som er avbildet er ikke et problem, for den kommer kun om jeg bytter noen deler. Så da trykker jeg F1, resetter og kommer inn i windows. Etter det kommer den ikke mer.

     

    Hei, du har 99% garantert en ødelagt minnekanal. Kjøp nytt HK eller risiker videre ødelagte deler.[/

     

    Tenkte det ja. Har allerede kontaktet han jeg kjøpte HK av, så vi skal sende det inn og forhåpentligvis få ett nytt.

  10. Det står du får CPU Fan error....

     

    Har du satt cpu vifte ledningen i riktig plass??? Om det ikkje er cpu vifte, må du inn og disable det i hw monitor siden.

    Ledningen sitter på riktig plass. Mener du å gå inn i bios å fjerne settingen som gjør at den skjermen kommer? For det har jeg gjort tidligere. Men det som er avbildet er ikke et problem, for den kommer kun om jeg bytter noen deler. Så da trykker jeg F1, resetter og kommer inn i windows. Etter det kommer den ikke mer.
  11. Hei, jeg har nylig bygget en pc med en del bruktdeler. Fant ut at den ikke starter hvis jeg bruker begge ram-brikkene, men hvis jeg setter en av de på samme plass så starter maskinen. Noen som har noen anelse om hvorfor dette skjer?

     

    Kommer ikke til bios engang om jeg setter i 2. Har prøvd A1B1 og A2B2 (AABB). Det som skjer er at pcen slår seg av og på om igjen og om igjen. Ender bare med at jeg slår av pcen og setter i én brikke. Jeg har hovedkort Z97-E, prøvde å oppdatere BIOS, men det var tydeligvis oppdatert til fullversjonen som kom ut i 2014. Programmet sier at det ikke finnes nyere hvertfall (Al Suite 3).

     

    Hadde satt stor pris på hjelp og tips!

×
×
  • Opprett ny...