Gå til innhold

Camillaaa

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Camillaaa

  1. Irritrerer meg over at jeg ikke finner dette klippet.

     

    Det er en politimann som stopper en kvinne, med barn i baksetet. Mannen spør etter førerkort, hvor han da ser på jenta i baksetet, som sitter og tegner. Jenta holder så opp ett a4 ark hvor det står "i'm being kidnapped" eller noe sånt, mener at dette er ett humor klipp...

     

    Noen som vet hva denne heter, hvor jeg finner den igjen?  :closedeyes:

  2. Hadde bilen min til hjulstillingskontroll for 2måneder siden, da bilen dro til venstre, og måtte holde rattet litt til høyre for å kunne kjøre rett fram. Etter at dette ble gjort, så det greit ut, men nå har det samme skjedd igjen. Jeg har ikke truffet noen hull i veien, eller noe som tilsier at dette skal skje, på noen måte. Kan det være en dårlig jobb utført av verksted? kan jeg klage? hva burde jeg gjøre?

  3. Er du HELT sikker paa at du skriver inn koden din rett? Har sett flere tilfeller hvor "koden virker ikke", hvor det bare var tastet feil mellom 1 og I, 0 og O, 8 og B ogsaa videre. 

     

    Ja, selvfølgelig, har prøvd flere ganger, og jeg hadde vel ikke fått beskjed om at koden allerede var i bruk, om den ikke var gyldig, dette gir to forskjellige utslag.

     

    Om den var helt forseglet som du sier, så må du ta kontakt med firmaet som står bak lisensen.

     

    Hvilken type lisens gjelder det? Kanskje jeg kan gi deg et direktenummer som det går litt kjappere enn epost.

     

    Jeg har prøvd å ringe, men selskapet holder til i USA, og har sjekket nettsider etc, og fant til slutt ut at man kunne ringe statene gratis via Skype, fungerte i hvert fall på nummeret jeg ringte til. Etter å ha snakket med selskapet selv, ba dem meg gå til butikken og få ny kopi, og at butikken måtte kontakte sin 3-part for å utveksle informasjon, for å se om det var en hel "batch" eller gruppe med lisenser som var "på av veie" .. Jeg spurte om jeg kunne sende/scanne inn lisensen som stod i boka, men fikk beskjed om at dette kunne manipuleres lett, og at dem ville ha boken sendt til seg, og igjen refererte til selger. 

     

    Veldig frustrerende, det finnes altså ingen regler på at forbruker har rett til å kun forholde seg til utselger?

     

     

    Du har selvfølgelig rett til at butikken fikser dette. Men det forutsetter jo at det du sier stemmer, og det har ikke butikken noen mulighet til å etterprøve. Hvis det du sier stemmer, så er dette åpenbart en mangel som de må avhjelpe. Om de nekter det har du hevingsrett.

     
    Hva er hevingsrett? og hvor står det at jeg har krav på dette? 
  4. Du har rett til å kreve at butikken ordner opp for deg, enten ved å bytte til et annet eksemplar med ny kode, eller få ny kode fra leverandør.

     

    Lå koden i en pakke som var forseglet?

     

    Ja, alt var forseglet, og koden lå inni esken, ingen mulighet å "fiske" denne ut, så om det er snakk om duplisering eller at min kode uheldigvis er "gjettet" av noen andre er helt umulig for meg å vite. Finnes det noen paragrafer jeg kan vise til i butikken? evt. printe ut?

  5. Hei,

     

    Kjøpte nylig ett produkt som krever online aktivering, ved hjelp av lisens/cd-key. Fikk beskjed om at denne lisensen allerede var tatt i bruk, og nå nekter butikken å hjelpe meg. Butikken krever at jeg selv tar kontakt med leverandør/utgiver og får en ny nøkkel. Dem ba meg sende e-post, eller ringe, og "ønsket meg lykke til" da de ikke kunne gi ut nye lisenser på den måten, produktet er kjøpt i butikk, ikke på nett.

     

    Har jeg rett på at butikken ordner opp i dette? eller er det egne regler for nøkler/lisenser? Føler meg veldig liten om jeg skal ta kontakt med en stor utgiver på denne måten, og sendte e-post for 8 dager siden, uten noen svar. Jeg har selvfølgelig tatt vare på all emballasje, kvitteringer osv.

  6.  

     

     

    Eller du kan bare trykke printscreen, åpne paint, lime inn og beskjære.

    Jaja vis du gidd å bruke 5-10min extra så skal du bare gjøre det :)

     

    post-69468-0-91970500-1428657724_thumb.png

    Tok meg vel femten sekunder, og da fortet jeg meg ikke. Kan umulig se for meg at et tillegg kan gjøre det så mye fortere, og uansett er det verdt den ekstra tiden å holde det enkelt.

    Hvor mange tastatrykk brukte du?

     

    1) Screenshot

    2) Velg område

    3) Last opp

     

    vs

     

    1) Screenshot

    2) WIN KEY + PAINT

    3) Lim inn

    4) Beskjære (dritt for oss med 3 skjermer)

    5) Lagre

    6) Laste opp

    • Liker 2
  7. ifølge arbeidstilsynet er det 14 dager oppsigelsestid under permittering, 14 dager etter at oppsigelse er levert av arbeidstaker. Dette betyr nok at den måneden eller 3 måneder oppsigelsestid i kontrakten ikke gjelder.

     

    Så du kan altså gå ut oppsigelsestid på 3 måneder?

     

    Etter at permitteringen er trådt i kraft kan du etter arbeidsmiljøloven § 15-3 niende ledd velge å si opp med 14 dagers oppsigelsestid, dersom dette er gunstigere enn enn den avtalte oppsigelsestid. I denne perioden mister arbeidstaker retten til arbeid eller lønn i perioden, såfremst arbeidsgiver ikke har arbeid å tilby. Formålet med kun 14 dagers oppsigelsestid, er at arbeidstaker skal ha mulighet til å ta seg annet arbeid snarest mulig.

     

    Eller vil aldri den opprinnelige oppsigelsestiden gjelde? heller ikke etter 26uker?

  8. Hei,

     

    Dersom en bedrift permitterer en ansatt, som har 1 eller 3 måneder oppsigelse (er vel det som er vanlig i dag?) og vedkommende ønsker å si opp jobben, på grunn av ny jobb. Den nye jobben starter ikke før etter noen måneder, har man da rett til å gå ut oppsigelsestiden sin, fra den dagen man leverer oppsigelse? Det er vel slik at man skal gå ut denne oppsigelsen etter x antall gitte uker med permitteringer også?

     

     

  9. Jeg driver og jobber med mitt nyeste prosjekt, og har ansatt en utvikler til å gjøre jobben. Jeg skal bruke heroku til å hoste node delen, og peke dette mot domenet mitt. Jeg trenger også lagringsplass, og database. Er det noen her som har noen mening om hvilken løsning jeg burde gå for?

     

    Når det gjelder lagringsplass av filer, er det snakk om bildefiler, begynner smått og må kunne skaleres ved behov. Har sett litt på amazon s3, og racketspace. Burde database lagringen gå gjenneom heroku (Heroku Postgres) ?

     

    Hadde vært greit og fått noen tanker rundt dette. Det viktigste er uansett at det må kunne skaleres, begynne smått.

  10. Hei,

     

    Dersom du har laget en kontrakt, gjerne arbeidskontrakt eller lignende, hvor det i kontrakten står klart og tydelig at du f.eks. ikke har lovt å gå med sko innendørs. Det kan også være noe som, "det er ikke tillat å bruke firmabil til private gjøremål" etc. Hvis ett brudd forekommer, hva vil straffen være, dersom det ikke er spesifisert i kontrakten?

     

    Kan arbeidsgiver f.eks. da selv finne en passende straff? og må denne straffen da være lik for to ulike personer, dersom ingen advarsel f.eks er gitt? Syntes det er rart at det ikke står noen form for forklaring rundt "strafferammer" dersom det står spesifikt i en kontrakt at "sko innendørs er forbudt" osv.

     

    Dette er jo bare eksempler, men poenget står fortsatt. Dette er ikke noe som skal gå under norges regler og lover, men heller en kontrakt som spesifiserer noe.

  11. Hei,

     

    Det er jo slikt at det er ulovlig å reklamere for pengespill i dette landet. Det eneste pengespillet som er lovlig, eies jo av staten selv. Betyr dette at det vil være ulovlig og gå rundt med t-skjorte fra f.eks. titanpoker, betsson, pokerstars osv?

     

    Når jeg ser på denne, https://lottstift.no/lotteritilsynet/nb/poker-og-andre-nettspill/ulovlig-markedsforing/ så betyr vel dette at det er "straffbart" å gå rundt med slik t-skjorte, eller andre effekter? eller er det fritt fram som privatperson og velge hva man vil ha klistret på ryggen?

     

    Tar du tattoo av en poker nettside, kan du bli påkrevd å fjerne den? (ja, jeg overdrive med vilje, for å sette det på spissen)

  12.  

     

    prepar3d lisensen venter og vil koste en del mer enn fsx lisensen

    Academic license for Prepa3D v2, som har vært ute en stund, koster 60 dollar, altså cirka 370 kroner. Det er den lisensen privatpersoner skal bruke med mindre de kjøper for profesjonell bruk.
    ser ikke vitsen å bruke 370 kr når man har FSX og alt det som følger med. har prøvd prepa3D v2 og er i bunn og grunn helt likt fsx, men uten mods og fly

    prepar3D er mye mer stabilt enn FSX; og støtter moderne hardware, og langt mere ram f.eks. Du har også flere effekter som skygger fra skyene osv. Når det er sagt, populære FSX addons, er også tilgjengelig til P3D.

     

    Det er vel også feil at lisensen til 370kr kan brukes til vanlig spilling. Denne er ment for folk som ønsker å lære bort til andre, K-12 Student Training, Instruction Simulation, Learning osv. Det har vært mye snakk om lisensen til P3D, men dersom man skal fly, og ha det gøy, lære mer om simulering osv, må man faktisk kjøpe Professional License til 199$. Dog, det virker ikke som P3D sjekker dette på noen måte (enda).

  13. Det blir jo ikke det samme, når man har fått prosjekter, er det jo allerede bestemt hvem som skal ha prosjektet. Når det er sagt, så er det vel ikke så mange prosjekter her, mer salg, og kan ikke helt forstå hvorfor man ikke skal få lovt å jobbe med salg på egenhånd.

     

    Så blir jo spørsmålet, vil dette tre i kraft, dersom enn kjøper seg inn som partner i en annen bedrift f.eks? som allerede eksisterer? dette vil jo da hindre at man overhodet kan få seg en jobb i ettertid.

  14. Hei,

     

    I min arbeidskontrakt, står det at jeg ikke har lovt å starte konkurrerende/lignende selskap før etter 1år etter oppsigelse. Jeg har ikke gått ut prøvetiden enda, men kontrakten er underskrevet. Vi hadde en diskusjon om dette på jobben, hvor vidt det er lovlig å hindre folk ut i arbeid eller ei.

     

    Ville det da f.eks vært mulig og kjøpt seg inn i ett selskap som var nytt, men at man da ikke startet det selv, som en måte og "gå rundt" regelen på? Var så mange meninger på jobb, og ingen ble vel egentlig enige. Er det noen her som har erfaring eller noe de skulle sagt i forhold til Norsk lov og regler? Hadde vært gøy å se andres synspunkter her.

×
×
  • Opprett ny...