Gå til innhold

air

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av air

  1. Er du i tillegg student kan du jo melde deg inn ADC Student greie, og få 20% avslag på kjøp av en bærbar mac, noe som gjør at prisene ikke blir så ille.

    Msn er vell noe dårlig til mac, iforhold til pc, mens irc funker fint med X-chat aqua.

    Både pb og ibook er jo lydløs, både med hensyn på maskinstøy og tastatur.

    I tillegg kan du jo styre mac`en via en bluetooth telefon og programmet salling clicker, kan jo være nyttig til fremvisning av powerpoint presentasjoner via prosjektor.

     

     

    (p.s basis versjonen av pb 12`` kommer akkurat på 12k ved ACD student program :) )

  2. Hei!

     

    har selv en powerbook 12``, og løsninga med at skjermen "brettes bak" virker veldig god. Festet til skjermen er "bredt" slik at det virker som at skjermen sitter veldig godt fast. Uansett vil vell det ikke bli noe problem på 12``ere, men heller på større skjermer som 15``/17``... :)

    Ulempen du påpeker er jo ledningene som kommer ut til venstre på maskina. Kanskje spesiellt hvis du bruker maskina mye på en plass og vil skjule ledningene så mye som mulig bak maskina.

  3. Det spørs jo til bruken, og hva pengeboka de tåler :)

    Er du mye ute å reiser kan det jo være lurt med en av de mindre modellene 12``/15``. Jeg har selv en 12``, siden jeg trenger en liten og lett maskin til daglige gjøremål. Når jeg er hjemme kobler jeg den til en ekstern lcd skjerm som funker kjempe flott.. Ikke noe innstillinger "just plug & play". Som dessuten gir meg mer "arbeidsflate" å jobbe med. Vil tro du kommer billigere utav det ved å kjøpe en av de mindre maskinene+ en ekstern lcd skjerm hvis du trenger det, enn å kjøpe 17`` versjonen. Dette kommer selvfølgelig ann på hva du skal bruke den til :)

    p.s max 2048*1536 på ekstern skjerm

  4. de nye medion maskinene hos komplett og pcutstyr er å få til godt under 20000 med de specs du sa med unntak av 1280x800 skjerm mot 1400x1050,ikke at det er en særlig stor forkjell i mine øyne dog...

     

    Da tror jeg du drar og kiker på en powerbook i real life før du sammenligner den med en medion maskin :thumbup:

  5. Apple Powerbook G4 12`` versjon

     

    Spesifikasjoner på min maskin:

     

    Prossesor: 1Ghz Powerpc G4 prossesor

    Skjerm: XGA 1024 x 768

    Skjermkort: Nvidia geforce FX go5200 m/32mb ddr sdram

    Minne: 512mb (2*256 pc2100)

    Harddisk: 60gb 4200rpm

    Tilkobling: bluetooth, wlan 802.11g, 10/100 ethernet kort, 56kbps V.92 modem

    Optisk enhet: DVD-ROM/CD-RW-stasjon slot-inn

    Porter: 2*usb 2.0, firewire 400, mini-dvi (adapter til vga/dvi følger med)

     

    Vekt: 2,1 kg

    Mål: 27,7 cm bred, 21,9 cm dyp, 3 cm tykk

     

    Maskinen:

    Chassis er laget av aluminium, samt tastatur og styreflate.

    Utganger er på venstre side, siden skjermen "brettes ned" over bakkanten når den er åpen. Slot inn cd-rw/dvd-rom på høyre side. Maskinen er liten og lett. Skjermen er forholdsvis liten 12``, dette kan sees som både ett minus og pluss. Ved behov for større skjerm er det veldig lett å koble til eksern skjerm, både som en duplisering av eksisterende skjermbilde, eller som en "forlengelse" av skjermen (kommer automatisk opp valg ved innsettelse av kabel, oppløsning opptil 2048*1536 ved "forlengelse"). Solid sammenskrudd maskin. Batteritid mellom 3-3,5 timer ved normal bruk (word, itunes osv på normal lysstyrke).

    Er første gangs "mac`er", men hadde ingen problemer ifra å gå fra "pc" til mac.

    Os X er lett og intuativt, de fleste programmer finnes i tilsvarende versjon til mac som du kjenner de ifra pc, slik som office v.X. De fleste "stor spillene" finnes dessuten til mac, selv om det finnes unntak. Og selv om hw specsene ser små ut iforhold til "pc" så virker det som de er vanskelig å sammenligne. Testa warcraft 3, og civilization 3 og funker utmerket. Selv om du nok må over til storebrorene 15`` og 17`` som har ati 9600 kort for å kunne spille spill slik som UT2004 osv.

     

     

    Fordeler:

    -stille

    -flott tastatur

    -vekt

    -design

    -ytelse

     

    Størrelse på skjerm er både et + og -, ettersom en ser det!

     

    Ulemper:

    -varme (ikke ubehagelig, men du kjenner at den blir varm etter en stund)

  6. Jeg fikk min powerbook 12`` for ca 2 uker siden nå.

    Er utrolig fornøyd. Eide en ecs g551 tidligere, er som om de er laget i to forskjellige universer :D

    12`` høres lite ut, men for meg funker det perfekt, liten å lett når en er ute å reiser (for meg betyr det skole).

    Og hvis jeg har behov til større skjerm er det bare å koble den opp til en ekstern skjerm...er kanskje ikke noe nytt det, men er så utrolig enkelt med pb`en, trenger ikke leite i instillinger osv. trenger bare å koble i skjermledninga så funker det! Batteritiden er helt ok, får ut ca 3-3,5t ved normal bruk. Tastaturet er helt sinnsykt...

    Bråk er ett ikke tema, vifta har startet ett par ganger, men selv da er det såvidt du legger merke til den.

    Eneste minuset er at den blir litt varm, ikke ubehagelig varm, men nok til å merke det. Dette er vell ett velkjent fenomen på powerbook G4?

    Kjøpte gjennom applestore, ikke så mye positivt å si om de, men var aldri redd for at ting ikke kom til å bli som de blei. De kunne svare på de spørsmålene jeg lurte på når jeg ringte de. Leveringstiden for meg var ca 2,5 uke, men har hørt andre vente opptill en mnd....

    Husk hvis du er student kan du bli medlem av ADC, og få 20% rabatt på en mac maskin....som gjorde at jeg fikk min pb til under 14k, som orginalt kostet litt over 17k :D

  7. Jeg valgte en logitech mx500 til bærbaren slik at jeg slipper batteri/oppladning når/hvis man er ute å reiser o.l. Det er jo begrenset hvor langt unna man sitter å jobber med bærbaren, så derfor syns jeg ledning ikke er noe problem til dette.

    Mens jeg har en mx700 til stasjonæren :)

  8. Er du student?

     

    I såfall kan du få 20% avslag på ett kjøp. Dermed skulle PowerBook 12" akkurat være innen rekkevidde... 12" PowerBook er sannsynligvis den peneste maskinen jeg har brukt. 14" iBook som også kommer innen din rekkevidde med denne rabatten har det beste batteriet av alle(!) Apple bærbare. (61Wh mot PowerBook 17" sine 58Wh)

     

    For å få denne rabatten må du imidlertid registrere deg gjennom Apples Educational program. Dette koster $99,-  og tar litt tid i følge de jeg har snakket med som har gjort det.

     

    -KJ

    Jeg ordna Adc medlemskapet på lørdag 17.01.04, mandag sendte jeg inn verifisjon på at jeg var student. Og tirsdag bestilte jeg en powerbook 12`` med 20% rabatt, så tar ikke så lang tid :)

  9. Takker Macfan! :)

     

    Har meldt meg inn i ADC-studentmedlemskap, så får håpe verifiseringa går fort...

    Tror jeg tar en telefon til applestore og hører i morra jeg, om jeg må vente til det er verifisert....tar litt lang tid hvis man må vente på verifisjon + leveringstid på selve maskina :dontgetit:

     

    mvh.

     

    Erling

  10. Hei!

     

    Jeg har hørt rykter om at jeg som student kan få 20% rabatt ved kjøp av en powerbook. Prøvd å lete litt rundt, men finner bare info fra utlandet...

    Noen som vet hvordan dette foregår i norge?

     

    mvh.

     

    Erling

  11. Hei!

     

    Til min store fortvilelse har det i det siste oppstått ett problem på min ecs g551!

    Når jeg er inne på ett spill (og har kun opplevd det da) hender det at skjermen blir helt hvit. Maskina stopper ikke opp. Ved å trykke på f.eks "e-mail" knappen, slik at jeg detter tilbake til skrivebordet kommer skjermen tilbake igjen. Har instalert driverne som lå ved driver cd-plata som fulgte maskina. Dette er ett problem som har kommet den siste uka, har aldri skjedd tidligere.

     

    noen som har vært borti dette og kanskje har en løsning? :)

     

    mhv

     

    Erling

  12. den prisen jeg oppgav er skattefordel tatt i betrakning da, så det er den reelle prisen jeg må forholde meg til (oppgav ca 6,5k som utsalgspris).

    Det var ett alternativ til da, men samme merke (17` fujitsu-siemens c17-2), men da prisforskjellen var fryktelig liten ser jeg ikke det som noe alternativ. Da den ikke ser forskjellig ut på spesifikasjonene.

    Så jeg går for den 19`.

     

    Mvh.

     

    Erling

  13. DVI standarden? da mener du at skjermen ikke har digital inngang eller?

    Stemmer. :yes: Å den er jeg glad for at jeg har,ble mye bedre bilde med denne kabelen. :roll:

     

    Skjønner.... men siden jeg tross alt får denne endel blilligere enn hva jeg ellers måtte betale i butikk. Og ikke har andre alternativer, så tror jeg at jeg går for tilbudet..... hvis ikke noen kommer og sier helt klart "nei styr unna den skjermen" :D

     

    oivind_dahle (virker som han har over gj.sn med kunnskap på lcd jf. lcd guiden),

    virka jo ikke "overpositiv" til skjermen, men heller ikke supernegativ...eller ta jeg helt feil nå? :)

  14. Hei!

     

    Trenger noen tips/innspill for å avgjøre om dette er ett bra tilbud..

     

    http://www.fujitsu-siemens.com/rl/peripher...home/c19-1.html

     

    som linken viser er det en 19` lcd skjerm, som jeg gjennom arbeid har fått tilbud om å kjøpe for ca 3000 over en 3 års periode med måntlige avdrag ( skattefordel som gjør den billig).

    Men har kun dette alternativet...er dette en god skjerm?

    Ser at respons tiden er 25ms ifølge tekniske data, er dette nok...vil jeg se "ghosting" ved spill av f.eks bf 1942 og bilspill?

     

    Har ikke noe peiling på lcd skjermer og trenger litt råd for å avgjøre om dette er ett godt/lurt kjøp :)

     

    P.S har ett asus ti4400 128 mb ram skjermkort, hvis det har noe med saken å gjøre...

     

    mvh.

     

    Erling

  15. Er ikke imponert over lyden i høytalerne på min g551, men det er vell få bærbare som har bra høytalere.. Øretelefoner funker jo bra da :)

     

    Jeg syns iallefall det er verdt å legge i ett par tusen mer, når en først kjøper seg ett relativt dyrt produkt. Og vil si du får mye mer ytelse fra å gå opp ifra 10-13 tusen kr maskiner til ca 15 tusen kroner maskiner (iform av eksternt skjermkort og 512 ram), en f.eks spranget fra 15k til 20k.

  16. Hei!

     

    Den Fujitsu Siemens maskinen har vell integrert skjermkort...

    Selv om du ikke skal bruke den til spilling så er det vell en fordel å ha ett skjermkort som ikke deler minne med resten av maskina?

    Og greit med 512mb ram, istedenfor 256... :)

    Jeg har selv ecs g551 og er veldig fornøyd...ikke hatt problemer med wlan osv, og oppfatter den som en solid maskin iforhold til andre maskiner jeg har sett..

    Det at du dessuten kunne tenke deg å legge i litt mere penger, så kommer du jo opp på neste "nivå" av maskiner som gjør at du kan vurdere andre maskiner med "eksternt" skjermkort osv... f.eks dell i8600

     

    mvh

     

    Erling

  17. Hei!

     

    Kjøpte for en mnd`s tid tilbake en ecs g551 fra multicom.no.

    Og er så langt kjempefornøyd, men...kunne tenkt meg å få inn litt mer ram i maskina.

    Noen som vet hvilken type ram som står inni denne maskina, og om det er 1*512 brikke, eller 2*256? og link til en billig selger av ram som vil passe inn i min maskin...

    Og er det bare å skru opp ett av de 3-4 "lokka under maskina" og sette inn på vanlig måte som i en stasjonær pc?

     

    mvh Erling :)

  18. Jeg vil si d helt motsatte som tv_giske skrev...

    Min kjæreste og meg er begge studenter, og nå i høst skulle vi begge ha oss en bærbar pc, for skole osv...

    Hun valgte den ze5413 for 9995,- på elkjøp....og jeg valgte en ecs 551 fra multicom.no.

    Testa hennes maskin med 3dmark2001 og ze5413 maskina fikk ~900 poeng (orginalt satt opp fra elkjøp)....mot ~7200 poeng for ecs maskina (har ikke selv testa ecs maskina mi, kun resultater andre har posta her i forumet).

     

    Poenget er at den ze5413 kun egner seg til i.nett, mp3 avspilling og word liknende ting.... Har testa noen spill, gtavc og bf1942, men ingen av disse var i nærheten av å kunne spilles. Jeg er klar over at ikke alle kjøper maskin for å kunne spille :) , men syns når en først legger ut så mye penger, og spranget opp til ett bedre alternativ er så lite.... Så burde en kjøpe seg en maskin som ikke i utgangspunktet er utdatert..

    Derfor syns jeg d vil være verdt å legge litt ekstra penger inn i en bærbar, slik at en får en bedre prossesor, og ett skjermkort som ikke deler minne med resten (og ett kjøp som en kanskje ikke angrer så fort på....?) :)

  19. Vil bare føye meg inn i rekken av glade ecs 551 eiere..fikk min fra multicom.no for ei uke siden og er så langt kjempe imponert over maskina. Selv om tastaturet ikke er helt topp.... men det er jo bare en liten bagatell... :)

    Eneste problemet er at usb portene bare er 1.1, prøvd å oppdatere drivere osv, men fikk d ikke til.

    noen som kan hjelpe? :p

×
×
  • Opprett ny...