Gå til innhold

Snoozing

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snoozing

  1.  

    Det er fortsatt ingen som har vist frem en datamaskin som er i nærheten av å ha et "jeg er et individ og har følelser". Uansett hvordan en pakker logikk, statistikk og høy regnekapasitet inn i en datamaskin så er den stokk dum sett fra et menneskelig synsvinkel, den har jo ikke et "jeg". De som mener noe annet har 1) enten aldri programmert, eller 2) søker om forskningsmidler fra myndighetene.

     

    Jeg er rimelig sikker på at det som er "problemet" fremdeles, ikke er hardwaren, men softwaren. 

    Når forskerne "knekker koden", so to speak, om hvordan en slik "virtuell bevissthet" må programmeres, så vil ikke hardwaren's styrke ha noe å si. En rask maskin vil tenke fortere, og en liten vil tenke saktere, men i bunn og grunn komme fram til det samme resultat.

     

    Kanskje nøkkelen er mindre rigid kode, og mer koblinger mellom informasjon som i utgangspunktet ikke hører sammen... :hmm:

    Jeg ser ingen grunn til å tro at bevisthet kan implementeres i dagens hardware vha programmering. Bevisthet er noe helt annet enn en datamaskin og er helt uoppnåelig for oss i dag. Vi er ikke i nærheten engang. Det vi driver på med er like nytteløst som Dr. Frankensteins eksperiment.

     

    Vår hjernes styrke er å lage assosiasjoner mellom informasjon som ikke hører sammen, så der er du for så vidt inne på noe.

×
×
  • Opprett ny...