Gå til innhold

Johannes Birkedal

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Johannes Birkedal

  1. Selv kjøpte jeg denne rett etter lansering da jeg trengte en iPad uansett, og hadde bare flaks at den plutselig dukket opp. Skjermen er såpass lyssterk at jeg aldri tenker mer over refleksjoner enn på telefonen, og batteriet er helt topp. Gjennom en uke med forberedelser til revy hvor skjermen nærmest står konstant på i 5-6 timer om gangen, har den bare blitt ladet én gang, og det også som den har blitt brukt til surfing og litt spilling på kveldstid. Alt i alt er dette et nettbrett som gir meg akkurat det jeg forventer fra Apple - en silkemyk opplevelse, men til en overrsakende god pris. Jeg er hvertfall fornøyd ?

    • Liker 1
  2.  

    Kjenner jeg får litt vondt i meg når jeg ser store tunge høyttalere og maskiner som står på toppen. Håper konstruksjonen er stabil mot støt osv. En slik i hode og det kan fort bli Game Over  :ohmy:

     

    De til Sørlanet er deffinitivt sikret godt, usikker på alle andres. Antar folk har hodet på plass og sikrer seg selv/andre :)

    Akkurat dette var jo en DYR PA-rigg, så den bør flytte luft. Sikkert større enn scenene som er der fra før av...

    • Liker 1
  3. Med tanke på at 4 år gamle prosessorer fortsatt henger godt med(les: har fortsatt grei ytelse), så er vel kanskje ikke behovet for at Intel skal skru opp tempoet så veldig mye tilstede?

     

    Jeg tror det ligger mye her. Man har kommet til et punkt der fornying ikke fører til så store ytelsesforberdinger. Jeg sitter fortsatt på en Macbook Pro 15" mid-2012 med en i7 3615qm, og sliter kun med krefter i spill (det er det mitt GT 650m som er skyld i). Jeg redigerer en del film, Photoshop, litt 3D-modellering samt mengder med musikkproduksjon, så det funker fortsatt fett. Planen er ikke å bytte den ut enda, hvertfall ?

  4. Nvidia burde også fikse feilen som kom ved driverversjon 347.52 ved at man må han en oppdatert BIOS-versjon for at driveren og skjermkortet skal kunne kommunisere. På Macen min som kun har BIOS-emulering i Windows er jo akkurat dette derfor et problem ettersom Apple ikke har sluppet noen "BIOS-oppdatering". Virker som dette kun er et problem for 2012-modellene og tidligere med NVIDIA-grafikk.

  5. Men vi får bare en kjedelig Snapdragon og ikke den spennende Exynos CPUen...

    Kjipt, vil en Asiatisk modell funke på norske nettverk?

     

    Jeg har en koreansk modell av LG G2 (F320S), og det fungerer relativt greit! Akkurat dette kommer an på telefonen. Min støtter ikke alle frekvensene som brukes for mobilnett i Norge, så jeg mangler Edge-nettet. Jeg har fortsatt GSM, 3G og 4G, men kan av og til ha noe dårligere dekning enn andre. Men det er ikke så ille at det er noe problem ☺
  6.  

    Med en god mikrofon er det ingenting i veien for å spille inn proff musikk på iOS. Denne appen lar deg jo importere til skikkelige verktøy, og er ment til bruk utenfor studio, så synes det er rett plattform.

    En god mikrofon som ved neste generasjon er en Lightning mikrofon som koster store mengder penger, eller en trenger enn 500 kr adapter?

     

    Du vil jo uansett importere dette til Garage Band, som vil si at du allerede har en OSX maskin. Det er jo mye lettere å arbeide på en OSX maskin enn en iOS enhet. Og skal en liksom kjøpe iPad Pro for å lage musikk blir det liksom litt dyrt. Meningen med appen er jo at det ikke skal være dyrt. Hvis folk har penger så bruker de jo skikkelig utstyr og programvare. En Pc er jo og klart mye bedre på hva du kan putte inn i den av inputs.

     

    Jeg kan se for meg at den kan brukes hvis du sitter der og plutselig kommer på noe og spiller inn litt. Sitter du på rommet derimot og prøver deg litt frem, da ville det jo vært langt bedre på OSX.

     

    Som musiker selv skulle jeg ønske at det fantes tilsvarende apper til Android, samt flere telefoner med en mikrofon på lik linje med iPhone som faktisk kan ta opp en del uten å ødelegge lyden noe særlig. Det at appen kan gjenkjenne hva du spiller er jo gull om du skal videreføre idéene dine til større studioprosjekter hvor ting skal programmeres o.l. Det jeg lurer på er om den klarer å skille ut mer avanserte akkorder (f.eks. Em7b5 og Cmaj11) eller om den holder seg til treklanger med eventuelle septimer? Uansett om den kun holder seg til enkle akkorder er dette milevis bedre enn en vanlig lydopptak app og Apple skal virkelig ha for å lage et slikt enkelt og greit verktøy! Man vet aldri når man kommer på gode idéer, og ihvertfall vet man aldri man selv klarer å huske de! :D

    Jeg skal garantere deg at det finnes Android telefoner som har bedre mikrofon enn iPhone, og veldig mange som har like god.

     

    Hvis du sammenligner en Android telefon til 2000 kr mot en 7000 kr iPhone, så selvfølgelig ikke. Men da kunne du og kjøpe en mikrofon til 5000 kr. Android telefoner som LG sin V10 er jo de som har best lyd av alle med langt bedre lydbrikke en det du finner i iPhone. Apple ryktes å fjerne 3.5 mm port. Samsung sin Galaxy S7 kommer med en veldig god lydbrikke, som sannsynligvis er den beste på markedet. Den eneste telefonen jeg har sett skryt for  veldig god samtale på tek.no er Galaxy Note 4. Så om du tror Apple er noe lydkonge så tar du feil. De er på ingen måte det. De er veldig gode, men de er ikke best. Generelt er det ganske lite teknisk som dette Apple er best på. De er som regel bare veldig gode.

     

    Apper kan jeg ikke si noe om da jeg aldri har sett på det. Har du selv sett på apper for Android dette, og ikke funnet noen lignende?

    Det er ekstreme mengder apper på Android, selv om du ikke har funnet noe, så betyr det ikke at det ikke eksisterer.

    Jeg sier ikke at det ikke finnes telefoner med bedre mikrofoner enn iPhone, men det majoriteten av telefoner har nok en betydelig dårligere en. Og til akkurat dette driter jeg faktisk i lydbrikken (hvor min LG G2 har en ganske mye heftigere en enn iPhone) i telefonen da jeg ikke er ute etter å reprodusere best mulig lyd til et headset. Skal man likevel kjøpe en telefon med tilsvarende mikrofon må man jo ut med like mye penger som med en iPhone. Greia her er at Android-brukere ofte blir snytt for lydkvalitet inn til telefonen uansett prisklasse. Akkurat dette har jeg studert en stund. I øvingssituasjoner er det en grunn til at jeg ber folk med iPhone om å ta opp det vi spiller, og ikke noe annet. Hadde det vært en HTC One M"x", så hadde det sikkert vært noe annet, men det er ganske få som har den i forhold.

     

    Går vi over til apper, så har jeg søkt litt. Det finnes UTROLIG mange kjempedårlige apper som ikke kan kategoriseres som tilsvarende en gang. Produsenter av lydsoftware unngår ofte (ikke alltid) Android pga. dets dårlig behandling av lyd og responsivitet i forhold til Android. Android har i systemet ekstreme nivåer med latency (Kan komme opp i 100ms. Dette ble gjort noe med først i Android 6, men er fortsatt ikke på et godt nivå). iOS har tilnærmet 0ms latency i OS-et, mest sannsynlig fordi Apple har prioritert akkurat dette under utviklingen av operativsystem. Det er også grunnen til at produsenter av diverse lydgreier favoriserer iOS og iOS har også derfor den største kundegruppen på akkurat dette punktet. Men jeg blir hoppende glad dersom det skjer endringer og Android blir konkurransedyktige på dette og det finnes like gode apper som til iOS.

     

    Sånn, det var det, takk for meg!

    • Liker 1
  7. Som musiker selv skulle jeg ønske at det fantes tilsvarende apper til Android, samt flere telefoner med en mikrofon på lik linje med iPhone som faktisk kan ta opp en del uten å ødelegge lyden noe særlig. Det at appen kan gjenkjenne hva du spiller er jo gull om du skal videreføre idéene dine til større studioprosjekter hvor ting skal programmeres o.l. Det jeg lurer på er om den klarer å skille ut mer avanserte akkorder (f.eks. Em7b5 og Cmaj11) eller om den holder seg til treklanger med eventuelle septimer? Uansett om den kun holder seg til enkle akkorder er dette milevis bedre enn en vanlig lydopptak app og Apple skal virkelig ha for å lage et slikt enkelt og greit verktøy! Man vet aldri når man kommer på gode idéer, og ihvertfall vet man aldri man selv klarer å huske de! :D

    • Liker 1
  8. For det første synes jeg de kan klare å oppgi frekvensen man gainer i EQ-appen. I tillegg kunne de ha kosta på seg en litt bedre driver med støtte for 10-bands EQ. EQ-profilen som blir brukt der er sannsynligvis akkurat den samme som er standard i Android, Dvs. 80Hz på det dypeste og 10/12KHz på det høyeste. Det er relativt vanskelig å få en ordentlig god og klar lyd når frekvensene du stiller på ikke er crispy i seg selv (etter min mening). Det er sikkert brukbart for de fleste, men etter å ha brukt ViPER4Android en god stund nå på telefonene mine, så er alt annet en skikkelig nedtur å stille lyd på. Jeg forventer mer av Marshall på dette punktet!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...