Gå til innhold

Ruppert

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ruppert

  1.  

    Den kommer med Android som er en åpen kilde kode, er bare til og laste ned Google play service og Google play store fra apk mirror.

     

    Det var det jeg også tenkte. Er jo bare å laste ned Google Play, så er du good to go?

    Jeg er litt skeptisk. Hadde en gang en Kina eksklusiv Samsung Galaxy s7 mobil, uten google services installert. Apker nyttet ikke og bootloaderen var lukket, altså custom rom også uaktuelt. Her måtte man ta til takke med applikasjonsbutikker utenfor playstore og apper som ikke trengte google tjenester. Mister bla. snapchat, youtube og chrome.

     

    Hvor sikre er dere på at Huawei mate 30 pro ikke vil lide samme skjebne?

  2.  

    Hva er poenget egentlig? Har ordentlig gode speilrefleks kameraer "200" linser?

     

    Ja, det er jo nettopp det de har.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EF_lens_mount#List_of_EF_lenses

    Et speilrefleks har kun én sensor ja. Det er de ulike objektivene som gjør at samme kamera kan brukes til alt mulig. Noen objektiver har variabel brennvidde og egner seg da til flere oppgaver (så lenge den er rask nok). Men da spør jeg deg ganske enkelt: Når så du sist en linse til et speilreflekskamera være på tykkelse med en mobil? Alle disse linsene på en mobil blir et forsøk på å dekke denne anvendelighet man forventer fra et kamera ved å lage statiske versjoner av ulike linsekombinasjoner. (klar sensoren er større og fokuspunktet endres osv, men poenget står seg allikevel med eksempelet under)

     

    Enkleste eksempelet er zoomlinser. Zoom på er hvilket som helst kamera med optisk zoom (altså der optikken flytter seg for å skape forstørrelse), så ser du at objektivet endrer størrelse. Tenkt tilbake på kompaktkameraer rundt 2010+ hvor man kunne forstørre 10x optisk. Objektivet stikker ut en hel masse. Sammenlign det med hvordan det løses på mobil. Enten kan man forstørre digitalt, som vil si å egentlig bare blåse opp bildet man allerede har. Eller man kan ha egne objektiver med fast forstørrelse på type 2-5x zoom. Man kan ikke bytte objektivene på mobilen, så da må man ha med en egen dedikert sensor.

     

    Når alt det er sagt, så må jeg si at denne trenden kan jeg like. Jeg har selv et vidvinkelkamera på mobilen og må si det er svært nyttig i overraskende mange situasjoner. Så det er bare å glede seg. Denne utviklingen gir bedre kameramuligheter for amatørene.

  3. "ikke heldekkende skjerm men ikke langt unna" 

     

    Du har rett den er fult på høyde med Samsung galaxy S2 og andre smarttelefoner fra 2011....

     

    XZ2 har en skjerm som dekker 73.5%.

    Note 3 er på 74.8% og S4 på 72.3%, begge lansert i 2013. Å skrive 2013 ville derfor vært mer riktig.

    Som tidligere skrevet her så har S2en skjerm på kun 63.5%.

  4. Eh nei, du kan ikke dykke til 50 meter med den.

    Sitat Apple:

    "den kan brukes til aktiviteter nær vannoverflaten, for eksempel svømming i basseng eller i saltvann. Apple Watch Series 2 skal derimot ikke brukes til dykking, vannski eller andre vannaktiviteter som innebærer høy hastighet eller nedsenking i dypt vann."

     

    Enig, 50m betyr ikke dykking ned til 50m (se link):

    https://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark#Water_resistance_classification

  5. Godt at snapchat utvikler seg, men det er en ting jeg savner som burde vært inne nå, nemlig å sortere venner i grupper! Hadde vært fint å kunne ha en gruppe med de nærmeste (som får nærmest alt), en for familie feks, og en gruppe for alle. Så kan man sende til mange med å bare merke en gruppe og trykke send. Mye enklere.

     

    Garantert lett å implementere, men sikkert lavt prioritert. 

     

    De prøver vel å hindre at folk skal spamme til X tusen venner regner jeg med. En liten bestevenn gruppe på 10-20 stk med "sendt til alle knapp", burde være innenfor?

  6. Velkommen etter Samsung!

     

    NEC kom ut med en slik telefon allerede våren 2013.

    http://www.kyoex.com/docomo-nec-n-05e-medias-w-dual-screen-smartphone-unlocked/

     

    Forskjellen er selvsagt at skjermen ikke "går i ett" på den, da slik teknologi ikke var tilgjengelig da, men det burde vel kanskje nevnes?

     

    Ikke enig. Med den telefonen kan man nesten like så godt sammenlikne med en nintendo ds, "nesten akkurat det samme, de bare manglet teknologien". Det er jo ikke ideen om dette produktet som er nyheten. Det er det at produktet faktisk eksisterer (kanskje) som er nyheten.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...